-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

A Beautiful Mind


Baserad på en verklig berättelse. John Nash är ett matematiskt geni som 1947 anländer till Princeton University för att studera en högre grad av matematik. Han går dock inte på några lektioner eftersom han menar att det är meningslöst. Han lägger all tid på att försöka finna den idé som ska bli hans genombrott. Efter en tid så lyckas han med detta och blir uppmärksammad för att han är duktig och mycket smart. Det är efter detta hans svårigheter börjar komma. Han får det jobbigt att skilja på vad som är verklighet och vad som inte är det och faller snart ner i fördärvet. Väljer att inte skriva mycket mer än så ifall att det finns någon som inte känner till filmen. Vill inte avslöja alldeles för mycket :)

 

Namn: A Beautiful Mind
År: 2001
Regissör: Ron Howard
Genre: Biography, drama
Längd: 135 min
Betyg: 9/10 (imdb 8/10)

 

En film som charmade sig hela vägen in i mitt hjärta. Russell Crowe är så bra i sin roll som den blyga osociala John så det inte är sant. En mycket bra film som verkligen berörde mig. Verkligen värd det höga betyg den fick av mig! mycket, mycket sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Russell Crowe (Gladiator), Ed Harris (The way back, Cleaner), Jennifer Connelly (Requim for a dream, Blood diamond), Christopher Plummer (Priest, Thegirl with the dragon tatto), Adam Goldberg (Deja Vu, Zodiac).

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback