-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

Black Swan


Nina (Natalie Portman) är en lovande balettdansös som endast har dansen som intresse. Hon får chansen att spela i klassikern "Svansjön" men måste då lära sig att dansa som både den vita och den svarta svanen. Hon klarar av den vita svanen med klass och stil men har svårare för den svarta och pressen på henne blir påfallande hård. Det blir inte bättre av att hon tror att den nya dansaren Lilly (Mila Kunis) försöker sabotera för henne för att få hoppa in som reserv, och ännu sämre då den före detta stjärndansösen Beth (Winona Ryder) ställer till  scener eftersom hon anser att Nina ligger bakom hennes för tidiga "pensionering" då hennes stjärnglans slocknat. Långsamt börjar Nina förändras i takt med att hon växer in i rollen som den svarta svanen. Hon ser saker som inte finns där och utvecklar ett skadligt tvångsbeteende. Men vad är det som egentligen händer med henne? är hon på väg att gå sönder av galenskap eller utspelar sig allt bara i hennes huvud?


 


Namn: Black Swan 
År:
2010
Regissör: Darren Aronofsky (Requiem for a dream, The wrestler, Machine man)
Genre: Drama, mystery, thriller 
Längd:
108 min
Betyg: 8/10 (imdb 8,5/10)


En ganska mörk film som stundtals känns obehaglig eftersom den blir så psykologisk. Vissa scener hoppade jag till ordentligt av så jag satt hela tiden på helspänn. En riktigt bra film man kan uppskatta trots att man kanske inte är så förtjust i dans, vilket jag inte heller är. Höga poäng på imdb som är välförtjänta. Absolut sevärd! bra skådespelare som nämts i texten ovanför gör inte precis det hela sämre!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback