-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

Seven


De två mordutredarna David Mills (Brad Pitt) och William Somerset (Morgan Freeman) får sitt livs värsta fall när de upptäcker en överviktig man som bokstavligen talat har ätit ihjäl sig. David är ny i stan och väldigt entusiastisk när det gäller att sätta dit bovar. De förstår dock inte varför någon skulle genomföra ett så bestialiskt mord förrän de hittar ett mystiskt ord i lägenheten. Inte långt efteråt upptäcks ett annat offer som mördats på ett ovanligt sätt och även här finner man ett ord skrivet. Ganska snart står det klart för David och William att deras mördare låter folk dö enligt de sju dödssynderna högmod, girighet, vällust, avund, frosseri, vreda och lättja. På varje plats finner de mordoffrets "synd" och de måste finna mördaren innan det är försent.

 

Namn: Seven
År: 1995
Regissör: David Fincher
Genre: (Fight club, Benjamin Buttons otroliga liv, The game)
Längd: 127 min
Betyg:
7/10 (imdb 8,7/10)

En mycket bra och spännande film som samtidigt är mycket obehaglig. Den är ju från 1995 men det här är ytterligare en av de filmerna jag länge tänkt se men inte tagit mig tid till. Skådespelare i urval: Brad Pitt (Troja), Morgan Freeman (The dark knight), Gwyneth Paltrow (Iron man), R.Lee Ermey (Full metal jacket).

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback