-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

Sucker Punch


Baby Doll (Emily Browning) råkar ut för en traumatisk händelse som gör att hon blir inspärrad på ett mentalsjukhus. Dock är mentalsjukhuset bara en täckmantel för en bordellverksamhet. Baby doll har en makalös förmåga att dansa och under sitt första uppträdande försvinner hon in i en verklighetsflykt där hon som i en vision får veta vad hon ska göra för att lyckas rymma. Hon blir kompis med tjejerna
Rocket (Jena Malone), Sweetpea (Abby Cornish), Blondie (Vanessa Hudgens) och Amber (Jamie Chung) som bestämmer sig för att följa med henne på sin flykt. Då tjejerna möter varje uppdrag så försvinner de automatiskt in i ett fartfyllt actionäventyr som innebär att slåss med drakar och rädda städer för att få tag i de önsvärda föremålen som de behöver. När uppdraget är slutfört får de återigen möta verkligheten och alla kraven som finns där.

En intressant idé. Filmen lovar mycket action och bjuder också på detta. Actiontjejer som kickar röv i snygga kläder i en fantasivärld för att slippa möta farorna i den verkliga världen. Cred till musiken som verkligen passar in och är grym. Det enda jag hade att anmärka på är att actionscenerna blir lite långa tillslut.


Namn: Sucker Punch
År: 2011
Regissör: Zack Snyder (Watchmen, 300)
Genre: Action, adventure, fantasy
Längd: 110 min
Betyg: 7/10 (imdb 6,3/10)


Skådespelare i filmen i urval: Emily Browning (The Uninvited), Jena Malone (Into the wild), Abby Cornish (Limitless), Vanessa Hudgens (High schoolmusical), Jamie Chung (Grown ups, Baksmällan 2), Carla Gugino (Watchmen, Righteous kill), Oscar Isaac (Robin Hood 2010, Agora), Jon Hamm (The Town).




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback