Big Fish


William Bloom (Billy Crudup) har en far som älskar att berätta osannolika historier om sin egen barndom som innehåller allt ifrån häxor till jättar och en slug gammal jättefisk. Droppen rinner över då fadern Edward (gestaltas som ung av Ewan McGregor och äldre av Albert Finney) på Williams bröllop börjar med sina berättelser och då "stjäl" uppmärksamheten från han själv och hans brud Josephine (Marion Cotillard) efter detta slutar far och son att prata med varandra och återtar inte kontakten förrän Edward ligger på dödsbädden och är svårt sjuk i cancer. Will och hans fru åker dit och Will börjar så smått nysta i vad som egentligen hände i faderns barndom genom att rota i det förflutna samtidigt som han försöker få ur fadern det uns av sanning som kanske ligger där under, djupt begraven någonstans




Namn:  Big fish
År: 2003
Regissör: Tim Burton (Edward scissorhand, Corpse bride)
Genre: Fantasy, drama
Längd 125 min
Betyg 7/10 (imdb 8,1/10)

En jättebra film. Bjuder på en hel del knasigheter och jag tycker väldigt mycket om slutet! Kan knappast bli bättre :) Tim Burton har gjort en del bra filmer. "Corpse bride" är också en riktigt bra film! Sevärd!



En kväll med familjen..


...och goda vänner! julbordsbilder från i fredags


















Blades of glory


I lördags när jag var hemma hos Sara så såg vi på en film som funnits ett tag men som jag inte hunnit se :)

Filmen handlar om konståkarna Chazz Michael (Will Ferrell) och Jimmy (Jon Heder) som är bittra rivaler. På en tävling i Stockholm råkar de ordentligt i luven på varandra vilket medför livstids avstängning för de båda två i alla singeltävlingar. De skiljs åt som ännu bittrare fiender och börjar jobba med slitjobb på olika ställen. Tre år senare dyker deras gamla coach (Craig. T Nelson) upp och erbjuder dem en chans att återfå sin forna stjärnglans genom att tävla i paråkning. Detta är början till en kamp med giganterna som visar sig allt annat än lätt





Namn:
Blades of glory
År: 2007
Regissör: Josh Gordon, Will Speck
Genre: Komedi
Längd 93 min
Betyg: 6/10


Hoho!


Ännu en snöig dag här i vårt vackra vinterland! var uppe med tuppen (nästan) och åkte till skolan för en föreläsning om syndabockar och mobbning i arbetslivet. En väldigt intressant föreläsning med mycket intressant fakta. Det enda negativa är att vi inte fick nåt specifikt kapitel att plugga på inför tentan och det suger. Vi ska läsa hela boken så det vet jag inte riktigt hur det ska gå?

Annars händer det inte mycket. Ledig i morgon igen förutom massa plugg, ska försöka komma upp i tid för det sistnämnda eftersom vi bytt dag för barnpassning vilket betyder att lilla Miljis kommer hit i morgon :)

Nu ska jag fortsätta sålla viktig information ur min engelska underbara bok! Ha en bra dag!


Jag och älsklingen på julbordet i fredags..





The bad lieutenant


Terence Mcdonagh (Nicholas Cage) är en korrupt polis som gör allt för att få tag i lite droger för att göra sin tillvaro med en krånglande rygg lättare, han skyr inga medel för att få tag i sitt knark och detta gör honom inblandad i saker som enkelt ställer till det för honom. När en familj på fem illegala invandrare hittas mördare sätts han på fallet och den nyligen befodrade Terence sätts in för att försöka lösa fallet.





Namn: The bad lieutenant
År: 2009
Regissör: Werner Herzog
Genre: Action
Längd: 122 min
Betyg: 7/10

Regissören Werner Herzog har gjort en massa filmer plus en hel del dokumentörer innan men inget som jag känner till.  I den här filmen spelar också kända skådespelare med som: Eva Mendes, Val Kilmer och även Xzibit har fått en roll som gangsterkung. En bra och många gånger rolig om än knepig film som är riktigt sevärd!


Min helg!


Jag tänkte att jag skulle beskriva lite hur min helg varit! I fredags var det mest städ under dagen eftersom R skulle ha kompisar över på lan. På kvällen åkte vi först hem till min mamma och pappa och sedan åkte vi till det obligatoriska julbordet och åt gott både julmat och en massa julmat. Älsklingen åkte hem på kvällen och jag åkte med hem igen till mamma och pappa när vi var proppmätta och sov sedan där under natten. På lördagen trotsade jag snökaoset och åkte hem vid typ 16. Sminkade mig och gjorde mig i ordning för en kväll med Sara då vi hade bestämt oss för lite bowling och mat + film hemma hos henne. Det var en rolig kväll och jag var nöjd med min bowlinginsats trots att jag låg under med en massa poäng :) Sen efter filmen gick jag hem och försökte sova men hade tyvärr svårt för det eftersom jag har svårt och sova om det inte är helt tyst. Somnade fram på småtimmarna och fick någorlunda länge i alla fall. Igår blev det bara lugnt! Vi åkte och såg dödsrelikerna (igen) med några kompisar och när vi kom hem blev det en superlugn kväll med adventljusstaken tänd och en film.

Så såg min helg ut. Avslutar med lite från bowlingen













Stanna upp


Jag behöver en paus i all stress. Julstämningen kryper långsamt på men det är svårt att ta till sig eftersom jag är så stressad. 11 dagar kvar till provet så jag borde inte känna så men det gör jag ändå. Suck.. Jag hade ju tur eftersom jag kunde använda en nätverkssladd till min dator eftersom det trådlösa nätet helt plötsligt la av. Det är ett måste att jag har internet när jag pluggar. Google translate är min räddande ängel, haha :)

Tänkte bara slänga in ett inlägg så att ni vet att jag lever.. Blir fler inlägg ikväll med filmrecensioner och även bilder från i helgen. Måste bara känna att jag åstadkommit något här först!

Tjing!

Ljusstaken har kommit fram i alla fall







Next


Chris Johnson (Nicholas Cage) har förmågan att se två minuter in i framtiden med förutsättningen att det förutspådda handlar om honom själv. Han försöker leva ett normalt liv genom att arbeta som magiker och med jämna mellanrum tjäna lite pengar på något casino. Hans lugna tillvaro rämnar dock snart då FBI-agenten Callie Ferris (Julianne Moore) ber om hans hjälp med att lösa ett fall med terrorister som planerar en kärnvapenattack. Han inser snart att någon också förutom att sätta dit honom för fusk på black-jack vill honom illa och hans enda chans att överleva är att trots att det bär honom emot, hjälpa Callie att hitta bomben innan det är försent.



Namn: Next
År: 2007
Regissör: Lee Tamahoris (b la. Die another day)
Genre: Action, fantasy
Längd: 96 min
Betyg: 5/10


Bowling


Kom hem för en stund sedan från min mor och far och ska snart iväg igen.. Sara kommer hit om en stund och vi ska ha en myskväll med bowling och mat :) Ska bli jätteroligt!

Ha en trevlig lördag!



Ja se det snöar!


God förmiddag! Jag som har hållt till i trollhättan trakterna igår när jag var i skolan och sedan i Vargön kan vittna om att det snöade så in i norden där. Jag undrade om det skulle komma hit och nu verkar det ha gjort det! (hoppas dock det inte blir så mycket som där) det är minus sju grader här också så den här gången lär det ju inte smälta bort heller. Mys pys i lagom mängder!

Idag blir det plugg på schemat. Dock verkar det bli svårt för mig eftersom mitt trådlösa nätverk verkar ha gått i graven? det bara la ner igår och vägrade starta trots en heroisk insats av R. Vi kanske får beställa ett nytt modem om vi har otur. Jag hoppas på det bästa. I annat fall får jag plugga på mina anteckningar.

Idag blir det plugg, städ och sedan det efterlängtade julbordet :) Hoppas ni får en fin dag!


Utan för fönstret

 

 


Robinson


Hej hå! har haft en jättebra dag! började med skolan där vi hade föreläsning om "positiv ångest" som var ganska så intressant. Det är den boken vi ska ha i seminariet och jag har ju redan börjat på den uppgiften så det var lite onödigt att gå men men, får skylla mig själv när jag inte kollar schemat..

Sen tillbringades det en tid framför böckerna tills efter R hade varit och tränat och efter det åkte vi till Överby och shoppade skor till mig. Blev två par jag ska visa kort på sen! sen åkte vi till Vargön eftersom vi skulle hämta ett bord till älsklingens lan till helgen och efter det blev det raka vägen hem och till Robinson.

Resten av kvällen blir lugn och skön! ska försöka lägga mig i tid så  att jag slipper vakna så sent i morgon :)

Ha en trevlig kväll!


Presentshopping


Jag drar ut på stan med syrran o Malin och letar efter en present till min kära mami som fyller år i morgon!
Tjingeling!





Seminarieuppgift


Goddag! min dag kommer tillbringas framför datorn för att i alla fall börja med seminarieuppgiften som ska vara inlämnad den 2:e december. Har suttit och försökt leta fram en uppgift som jag tror blir någorlunda lätt att besvara ur boken "Positiv ångest" som uppgiften bygger på. Jag tror att jag har valt uppgift nu: 

"Moxnes skrivet att ”kommunikationsnivån både skapar och återspeglar ångestnivånmellan människor”. Vad menar han med det? Beskriv och diskutera detta påstående samtredogör även för begreppet kommunikationsnivå."


Ni fattar ju att jag kommer ha en rolig dag..



Stress!


Nu börjar skolpressen långsamt krypa fram. Jag blir totalt omotiverad att plugga fast jag verkligen behöver. Har rätt mycket kvar att gå igenom inför tentan och måste verkligen sålla ut det viktigaste för att bli klar. Samtidigt ska jag skriva på en seminarium uppgift som ska lämnas in den 2/12. *suck* här får man känna att man lever!  jag är sjukt omotiverad men får nog sitta med böckerna i ett par timmar till. Det här klarar jag! haha det är ingen dans på rosor att plugga på högskola precis!

Ha en superfin dag. Bloggar säkert mer ikväll! tänkte lägga upp en till filmrecension. Fortsätter med temat "Nicholas Cage" har nämligen sett tre filmer med honom i rad av en slump!


Bye


Mysig dag


Idag har jag gjort en massa saker! Jag har pluggat, städat lite och sen lunchat på stan med Sara & Elinore vilket var mycket mysigt! Syrran kom strax efter halv 4 och lämnade Milja också eftersom jag lovat att passa henne igen! Det har gått mycket bra idag, hon har varit snäll och go nästan hela dagen :P Efter lunchen följde jag med Sara hem en snabbis så att hon fick lägga i sin tvätt i torktumlaren och sen gick vi hem hit och tillbringade resten av tiden tills syrran och hennes kille kom och hämtade bebisen. Nu har vi ätit mat här hemma och resten av kvällen blir lugn! En perfekt mysdag!


Milja & jag idag :)




Trollkarlens lärling


Trollkarlen Baltazar Blake (Nicholas Cage) har sökt i hundratals år efter arvingen till den stora Merlin. Av en slump stöter han Dave (Jay Baruchel) när han som 10 åring är på en klassutflykt och virrar sig bort ifrån sin klass och hamnar i Baltazars butik. Kaos utbryter och Baltazar och hans före detta kompis Horvath (Alfred Molina) blir instängda i en magisk urna. År går och går och  Dave börjar långsamt förtränga händelsen. En dag står dock Baltazar framför honom igen och berättar att han är en trollkarl och att han måste hjälpa Baltazar i en hård kamp mot Horvath vars uppdrag är att släppa lös den elaka häxan Morgana (Alice Krige) så att hon kan ta över världen.





Namn: Trollkarlens lärling (The sourcerer's apprentice)
År: 2010
Regissör: Jon Turteltaub (National treasure, Rocketman, The kid)
Genre: Action, äventyr, fantasy
Längd: 109 min
Betyg 5/10 (imdb 6,3/10)

En helt okej film. Småmysig, väldigt förutsägbar men stundtals underhållande.
Det är Walt Disney så förvänar mig inget annat :)


Snödag...


God morgon! Nu har Beatrice åkt hem och vi sitter och glor vid varsin dator i vanlig ordning. Hon fick ju oss i alla fall att gå ut och gå så det är allt tråkigt att hon åkt trots att sömnen blev lidande i mellanåt :) Vi fick veta att hon tydligen kört lite med oss för hon sover mycket längre innan hon behöver gå ut när hon är hemma. Haha sneaky dog det där :)

Jag har ätit grötfrukost som tillslut blev bra (brände mjölken, suck) nu ska jag snart plugga. Vi ska ev. iväg och bada lite bubbel i Vargön senare. Ska bli gott :)

Dags att dra igång pluggandet.  HA en BRA dag!

Snölek med hunden igår!








Godnatt!


Nu blir det sängen för mig efter en mycket trevlig kväll med två söta tjejer! det har varit god mat, god hemmagjord glass, gott tilltugg och en mycket rolig film, (Heartbreak hotel) men nu är jag trött och det är dags för sängen. I morgon är det en nya dag och vi får se vad den har att bjuda på!




Godnatt allihopa!


Webcam


Åh kolla! jag hittade webcamen på datorn! COOOLT
Förresten ryktas det om att jag snart ska iväg på tjejkväll
Det ska bli himla kul!




Ibland avskyr jag mitt bångstyriga hår..



Det ryktas också om att jag ser tjock ut på det hör kortet.
Men det är jag inte :)



Det snöar i vårat vardagsrum! Ihhh :D


Nu ska jag plocka i ordning mig. Sötaste Sara kan skicka
vilket ögonblick som helst och säga att hon är på väg!


Mysig lördagsmorgon


Beror på hur man ser på det. R var ute med hunden ganska tidigt igår så hon vaknade och ville ut strax efter 08. Inte den roligaste tiden att gå upp en lördag kanske men det funkar inte att ignorera henne för hon gnäller vackert tills vi går upp. Vi gick ut med henne i ca 1 timma i snön. Det snöade så fint så vi var ute på en stor gräsmatta och lekte en bra stund med henne. Byggde en snögubbe och ett snödäck samt hade lite obligatoriskt snöbollskrig. Hunden sprang som en tokdåre hela tiden och ville förstöra gubben vi byggde. Hon är allt bra söt. Nu har vi varit inne i ca 1 timma och hon har stenslocknat (finally) :)

Jag har ätit och druckit lite kaffe. Nu är det dags att ta hand om pluggandet. Vi ska ha seminarium den 2:a december och tenta den 10:e så det är snabba ryck här :P seminarieuppgiften lades ut i morse så jag får försöka plugga och skriva på den parallellt med varandra *suck* vad har jag gett mig in på ;)

Ha en trevlig lördag nu allihopa!



Saker bara vi har..


...Bakom soffan! (ja, det är jag ganska säker på) man kan ju tro att vi sysslar med något konstigt rollspel a la mexikansk äppeltjuv (från Scrubs) men det gör vi inte! vi har bara fest nån gång i mellanåt och då brukar vi hitta allt möjligt bakom soffan... Faktiskt








Harry Potter och dödsrelikerna






Glömde säga att filmen var GRYM! de höll sig någorlunda till boken trots att
det vid vissa ställen kunde bli förvirrande information för de som inte läst dödsrelikerna.
Ska bli spännande och se upplösningen!


Fredag!


Gick upp vid halv 9 typ och rastade hunden, gick hem och satte mig med böckerna en stund med avbrott för frukost och andra saker. Somnade vid typ 13.00. Vaknade typ 14.30 för att hunden skulle ut igen. Varit ute med hunden ett bra tag på en gräsmatta och kastat flaska som hon har hämtat (med hundgodismuta) gått förbi affären och köpt tacos för ikväll (stått ute med hunden och frysit medan R varit inne och handlat) gått hem. Satt på kaffe. Nu väntar en stunds pluggande igen och sen ska jag diska!

Se där hade ni min dag hittills med ett par saker som kommer till att ske också! Så kul har jag den här fredagen ;)


Decode- Paramore




Det är SÅ dags ikväll :)


YEY, finally :)

 

 


Iskallt


Jag börjar undra varför jag någonsin längtar till kylan och mörkret? Kanske för att jag under de senaste åren inte har blivit deprimerad eftersom jag har mitt på det torra? kan vara anledningen men mest tror jag att det just nu beror på att vi är på rätt sida av julen och allt som hör dit :)

Idag har det varit skola igen! nu har jag ingen skola förrän nästa tisdag! slappt! blir nog lugnt här hemma. Jag är dödstrött och det är kallt ute så lusten faller bort. Håller mig helst här inne i värmen under en filt och glor på en bra film så det får vi nog ordna lite senare :)

Nu ska jag ta en macka och njuta av lite lugn och ro här hemma :) Ha en bra dag!

The american


Jack (George Clooney) är en yrkesmördare som i början av filmen befinner sig i Sverige. Han blir dock snart upptäckt och blir beskjuten av några svenskar som verkar vara ute efter honom. Han beger sig till Italien för att gömma sig där medan han väntar på att hans chef ska ge honom ett sista uppdrag innan han drar sig tillbaka. Han går till en prostituerad kvinna som han blir förtjust i och ungefär i den här vevan hittar "the swedes" honom och han dras in i en jakt för att ta reda på varför de är ute efter honom, samtidigt som hans paranoia gör att han har svårt att lita på folk. Allt medan han försöker klara av uppdraget han är där för.




Namn: The american
År: 2010
Genre: Crime, drama
Längd: 105 min
Betyg: 4/10 (imdb 6,7/10)

Det var en väldigt seg film. Inte mycket hände. Fokus verkar ha varit på Jacks paranoia och omgivningen i stället för på djupa dialoger och annat. Inte särskilt bra alls. Kollade mest klart för att jag avskyr att sluta se en mitt i. En film kan överraska i slutet men den här föll bara platt tyvärr.


Solig skoldag


idag var det lite jobbigt att gå upp. Hunden har stört lite i vanlig ordning och jag var bara allmänt sur. Blev jättesur på R för att han puttade på mig eftersom jag hade fått för mig att min mobil låg på hans sida när larmet gick och då tyckte jag att han skulle stänga av den istället. Skoldagen gick snabbt. Vi har pratat om motivation idag. Vad är det som motiverar människan och vilka olika (i vanlig ordning) teorier det finns.  Efter skolan mötte jag upp R på Willys och vi handlade mat, sen gick vi hem och gjorde kycklingsallad som var otroligt gott!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och sätta i gång med lite plugg. Det ska göras också! Ha en bra dag!


Provsmakat..





Nya Marabouchokladen! Dock blev jag lite besviken. Den blev faktiskt lite väl söt och sliskig efter ett par bitar. Det var ungefär så mycket vi hann smaka innan hunden vi passar också ville smaka och typ slickade över hela folieförpackningen. Jaja inte världens förlust kanske. Undrar om hon åtminstone gillade den?



Sätt i gång!


God förmiddag! Nu är två tvättar inslängda i maskinerna och hunden är rastad för ett par timmar sedan så planen just nu är att plugga. Har precis satt på min dator så att jag kan ta fram min livlina i träsket av alla engelska termer jag konstant stöter på i boken: Google translate, tack för att du finns :)

R är i skolan just nu och senare när han kommer hem kanske det blir mathandling. Beror lite på för att vi ska passa bebis i ett par timmar idag! Det ser jag fram emot :)

Ha en toppendag!


Jag med en nyfödd bebis :)




Nya små bebisar!


Hellu! har haft en trevlig dag med familjen! började med att åka med min syster, hennes kille och bebisen till Torp och gick omkring där för att shoppa i ett par timmar innan vi åkte hem till mamma och pappa för att fira fars dag. De har ju tagit hem två nya små grisar som ska bli deras nya husdjur så det blev en del lek och skoj med dem hela kvällen. Förutom busandet så har vi ätit pizza, druckit kaffe, ätit kakor och tjatat. Mycket trevligt.

Kom alldeles nyss hem. Nu ska jag och R sätta på en film och sen gå och lägga oss. Söthunden vi har hemma nu är aningen jobbig på natten så jag behöver all sömn jag kan få ;)

Ha en trevlig söndagskväll!


Lite bilder från dagen!




Jag busar med de 8 veckor gamla bebisarna




Syrran med en av dem







En sex månaders bebis fick också vara med :)










Fars dag!


Tjoho! sitter och äter lakrits till frukost tillsammans med morgonkaffet! En (antagligen) bakfull R ligger i sängen och kurerar sig och hundjäkeln har äntligen fått för sig att sova. Hade varit bättre om hon ville sova när vi vill men det är väl för mycket begärt antar jag :)

Om en stund ska jag bli hämtad av min syster och vi ska åka hem till min far och fira honom! ska passa på att ta med mig kameran också så att jag kan ta lite bilder på valparna :) mysigt!

Nu ska jag göra mig i ordning. Ha en fin dag!



Skräckfilmskväll





Så här såg det ut förut när tre tjejer skulle välja en film. Vi hade tänkt se "Paranormal Activity 2" men den fanns inte med bra kvalité så vi fick rota fram en annan. Efter många om och men valde vi "White noise 2" och det var en film med många spöken i kan man säga



Namn: White noise 2, the light
År: 2007
Genre: Horror
Längd: ca 90 min
Betyg: 5/10 (imdb 5,9/10)


Lördagsmys!


Jag trodde att det skulle bli en skön lugn dag idag men där hade jag fel! våran vovve som vi passar väckte oss ett flertal gånger under natten så jag vaknade sent. Sen hann jag typ knappt städa färdigt innan det kom ett par ölsugna killar hit eftersom jag lovat att köra R och dem till Trollhättan idag då de skulle ut på äventyr. Jag kom hem för en stund sedan och inväntar själv lite gäster för en trevlig filmkväll (skräckfilm haha)

Hoppas er lördag är fin!





Haha det blir lördagsmys i en fredagsmysskål. Fy så jag busar :D


Jag har biljetter!

 



Åh vad kul det ska bli! :)






Ullared


Hej! kom precis innanför dörren efter en halvdag på Ullared. Var där från klockan 14.30 nån gång och kom som sagt hem nu. Sitter och äter toblerone i soffan och återhämtar mig. Det tar lååång tid innan jag åker dit igen. Kanske samma tid nästa år för att handla julklappar, en gång om året är väl lagom?  och att det tar två timmar med bil dit gör inte det hela bättre! Nåja jag ska inte klaga. Alla julklappar är klara förutom en. Det är helt underbaart att slippa tänka på det senare!

Jag lägger ut lite bilder i morgon. Orkar verkligen inte nu! Ciao!



Morning


Jag har precis försökt få upp R ur sängen genom att påstå att hans hårfäste börjar krypa uppåt och att min lärare säger att rekryterare (ofrivilligt) diskriminerar skalliga människor att han inte kommer ha en chans att få något jobb i framtiden. R är dock tuff, inte en min. Bara en sömnig *snälla-dra-åt-helvete*blick innan han vände sig om. Hmm, jag kanske skulle ha checkat om han i öronproppar innan jag förolämpade honom för att få upp honom ur sängen. Om han hade det försvann ju liksom själva effekten med det hela...

Jag har i alla fall hunnit duscha, äta mackor och har druckit mitt morgonkaffe. Nu ska jag ta tag i i-landsproblem nummer 2 för den här veckan: Ska jag ha på mig glasögon eller linser idag? så rungande spännande va? :)

Ha en bra dag!


I-landsproblem!


Nyss hemkommen från skolan. Har druckit lite kaffe, ätit en macka och funderar på vad jag ska göra härnäst.  Är sugen på att läsa så nu är frågan: Vad ska jag läsa? skönlitteratur eller kurslitteratur? en bok jag velat läsa länge eller en tjock obegriplig bok på engelska om indviden i organisationen? Vad ska jag välja?




Kurslitteraturen vinner.. Det gör den alltid..



Iskyla och irritation


Hej! lägger in ett snabbt inlägg innan skolan. Min mobil är helt bäng! den hoppar fram två timmar i klockan så när mobilen ringde i morse och var sju så var den egentligen fem. R vaknade, kollade på sin mobil och frågade vad min stod på. När han sa att klockan var fem gick jag upp och kollade på köksklockan sen gick jag och la mig igen. Dumma, DUMMA mobilklocka!

Det är rätt kallt ute idag. Trodde snön skulle smälta bort men den får ligga i alla fall till i morgon. Mysigt :) vi drack glögg igår. Inga pepparkakor dock men det var himla gott ändå :)

Nu ska jag gå och klä på mig. Ska snart dra mig till bussen!


Ha en fin dag!

Hundmat är inte så gott...


Ja som fattig student har man inte råd att köpa mat så jag köpte en kartong med hundmat (en stor säck är ekonomiskt) och det går att blanda med lite mjölk för bättre smak. Någon påstår att den här sorten kallas "fullkornsflingor" men det är nog antagligen bara för att dumma jävlar som jag ska gå på niten och köpa det eftersom ingen annan lär göra det.. Urk..




Illamående och biblioteksbesök



Ursch vet inte vad som hände förut! helt plötsligt blev jag bara jätteyr och mådde illa, huvudet kändes tungt på mig och jag ville typ bara sova bort allting så jag la mig i sängen ett bra tag. Nu har det till viss del gått över. Ska pröva att äta lite frukt för att se om det går över. Det är nog inte blodsockerfall eftersom jag inte skakar. Kanske bara fått i mig för lite av något men det är väldigt obehagligt.

Jag trodde att det var i morgon min bok skulle lämnas tillbaka till biblioteket men det var visst idag så jag tog en tur dit för att lämna och låna en ny medan R slog följe till Willys och köpte lite småsaker vi behövde (trots storhandling i måndags) Nu blir det mat om en stund och sen soffan. Är rätt trött så jag hoppas att jag inte börjar bli sjuk. I början av en ny kurs är det ju kasst att bli sjuk. Allt är så nytt (och oförståerligt) då ju!

Hoppas ni haft en bra dag :)

Nya låneboken :)








Apocalypto


Apocalypto handlar om början till mayarikets sista dagar innan européerna går i land.
Vi ser filmen ur Jaguar Paws ögon, hans fredliga stam blir tillfångatagen av rivaliserade mayas för att bli offrade till Gudarna eftersom ledarna vill blidka dem. Jaguar Paw lyckas dock gömma undan sin gravida fru och son innan de blir tillfångatagna. Det blir en hård resa för att hamna på altaretoch ett sista löfte till hustrun om att han ska komma tillbaka gör att han kämpar hårt med att försöka lyckas fly.


Namn: Apocalypto
År: 2006
Regissör: Mel Gibson
Genre: Action, äventyr, drama
Längd: 139 min
Betyg: 7½/10 (imdb 7,9/10)

En ny favoritfilm. Mel Gibson som regissör är inte heller fel. Snyggt gjord, bra porträtterat. Ett måste att se!

 

 


Snökaos!


Jag visste att det skulle komma snö men när jag vaknade i morse trodde jag bara att det var regnblandat. Men icke då! helt fel! jag har tagit mig till och från skolan med buss och har gått med den här jäkla snön och blåsten i motvind! LOVELY! på hemvägen såg jag en massa lastbilar som stannat på sidan för de kan inte ta sig upp för en liten backe ens. Åker man upp mot sjukhuset så stod det en lastbil på kanten för att den inte kunde ta sig upp för den backen när den skulle svänga ut på vägen mot Torp. Sen är tydligen alla stadsbussar inställda eftersom de inte har några vinterdäck? Hej hej snökaos och första chocken för alla som ska hålla i ordning på detta :)

Nu ska jag skriva klart min tenta och sen läsa ett kapitel i den nya boken för nu börjar vi på ännu ett nytt avsnitt som heter "individen i organisationen" hej hå aldrig en lugn stund :)

Ha det bra i kaoset!


Red



Den före detta agenten Frank Moses (Bruce Willis) får ett otrevligt avbrott i sin annars lugna tillvaro när han upptäcker att han är målet för ett gäng seriemördare. Hans enda chans att ta reda på varför någon vill se honom död är att återsamla sitt gamla gäng igen för att ta reda på sanningen. Med på denna vansinniga tur finns också Sarah (Mary-Louise Parker) som är en helt vanlig tjej som bara råkade ha oturen att få kontakt med fel kille.





Namn: Red
År: 2010
Genre: Action, komedi
Längd: 111 min
Betyg 6½/10 (imdb 7,3/10)

Många andra bra skådespelare med som: John Malkovich, Helen Mirren och Morgan Freeman
En bra, sevärd film



Matlagningsdags!


Dags att förbereda dagens mat: klyftpotatis och kyckling. Vad min uppgift blir? Ja det var väl en bra fråga. Den ena av två saker jag är riktigt bra på.  Ska fixa detta medan R är och tränar! på med ljudboken och sätt igång liksom!  (öhmm.. Ja, potatisskalning, precis.. jag är jäkligt bra på det och på att plocka grillad kyckling, fastän det är äckligt...)

Min ljudbok Djävulsstjärnan. Börjar ta mig igenom hela
serien om kommisarien Harry Hole nu. Grymt bra!




Mathandling och plugg


Ja större delen av dagen har gått åt till tentaskrivande. Håller äntligen på med den sista frågan som tyvärr också är den jobbigaste. Ska banta ner ganska mycket till max 2 sidor och det kommer bli svårt. Den sista frågan handlar i alla fall om gruppstruktur och grupprocess. Intressant men svårt som sagt :)

Nu ska vi snart dra till affären för att handla mat inför veckan. Blir bland annat korvstroganoff som blivit en favoriträtt :)

Nej nu skriver R på mig att det är dags att dra! Ha en bra dag!






Dagen efter!


Godkväll! dagen har varit bra i det stora hela men jag har mått lite sådär efter gårdagens partajande här hemma. Det blev en väldigt trevlig kväll med blandade utstyrslar. Kom i säng ganska sent så jag tog mig en sovmorgon och det är aldrig fel :)

Nu har vi precis beställt lite bakismat och ska sätta oss och glo på film. Ha en superkväll var ni än är
och vad ni än gör!

Bilder från igår!



Jag och R

















PARTYTIME!


Dålig uppdatering idag pga en massa städ och fixning av både lägenhet och mig själv. Nu sitter jag med en drink och inväntar folket. Ikväll blir vi invaderade av sagodjur och diverse spöken/monster. Nästan så man blir lite rädd :) Ha en superkväll nu! Det ska jag ha :)




The other guys


De två poliserna Allen Gamble ( Will Ferell) och Terry Hoitz (Mark Wahlberg) får en chans att bli storlirarna på polisstationen efter att de två tidigare hjältarna gått bort i ett märkligt dödsfall. Trots att Allen och Terry är olika som natt och dag försöker de inleda ett samarbete för att uppnå respekt hos de andra på stationen. Trots att inget i vanlig ordning går som de vill




Namn: The other guys
År: 2010
Genre:  Action, komedi
Längd: 107 min
Betyg 5/10 (imdb 6,9/10)






Oh sunny day!


Hej hej! idag har det varit meningen att jag ska plugga men hittills har jag inte fått många knop gjorda. Vi har städat lite inför i morgon. Sån där hopplös disk som bara byggts på bland annat. Jättekul eller inte. Vi ska antagligen ner och handla lite saker till i morgon. Bål ingredienser bland annat. Åh börjat ladda nu! ska bli så himla roligt :)

Nej nu måste jag ta tag i saker. Se you later!

En del av det hela


Hjälpte precis R med en detalj till hans Halloweenkostym. Han är lite finurlig när han sätter den sidan till. Någon som vill gissa vad det är? Ingen aning? men om jag säger Achmed då? inte? hepp...




Ny Batman film!


Ja nu går regissören Christopher Nolan ut och avslöjar att den nya filmen som har premiär den 20 juli 2012 kommer till att heta "Dark knight rises" och kommer inte att göras i 3D trots att rykten säger detta.

Jag väntar med spänning på den här filmen. Dark knight är ju GRYM!






Svärdet och spiran


Nu har jag läst klart min feta tegelstensbok på över 1000 sidor. Svärdet och spiran är en historisk roman och den genren jag helst läser om jag kommer över någon. GRYMT bra :) den kan jag varmt rekommendera!

Boken handlar om staden Kingsbridge där prior Philip styr. Han har en önskan att få bygga en av de vackraste katedralerna som någonsin byggts men han motverkas ständigt av greven William och biskopen Waleran som har stor makt och  som listigt försöker få sin vilja igenom genom att dra in kungen i det hela. Boken handlar också om byggaren Tom och hans familj som ständigt råkar ut för motgångar. En stor roll i boken har också Aliena och hennes bror som en gång ägde greveskapet som Williams familj våldsamt tog över när de var små. De hyser ett särskilt agg gentemot William och genomför en personlig vendetta mot honom.


Läs! den är super :)


Självhypnos


Gå in på den här länken till Youtube så att ni kan få upp helskärm. Fungerar tydligen bättre då. Fast för mig spelar det ingen roll, det funkade inte överhuvudtaget. Och nej, det är ingen fejkgrej med läskiga saker som hoppar fram för då hade jag inte lagt upp den, jag är inte så elak (jo, jag lurade R på en annan som fanns på aftonbladet, men han blev inte rädd) och han kan intyga att jag efter att ha kollat på den här inte satt och grina av rädsla i soffan vilket kan inträffa ifall jag ser på såna där filmer där det hoppar fram monster och spöken..


Funkade det på ett tillfredsställande sätt?

 

 


Händelselöst

 
Hej! idag har det verkligen inte hänt mycket! det känns som att det sällan gör det numera. Särskilt inte när det finns skolarbete som trycker på och vill ta plats (därav dålig uppdatering)

Nu ska jag i alla fall lägga mig och kolla på Vampire diaries eller läsa min bok. Den ska var tillbakalämnad den nu den 11e så jag får nog ta mig lite tid till den. Läser just nu "svärdet och spiran" så jag får återkomma med en recension när den är utläst :)

Dags att krypa ner under filten. Ha en fortsatt trevlig kväll!


Trött


Hej! har varit i skolan idag. Är megatrött och har ont i huvudet eftersom jag sov dåligt i natt. urk, den sortens huvudvärk verkar aldrig vilja ge sig... När jag kom hem skrev vi matlista och gick och handlade, efter det satte jag mig i soffan och skrev på min hemtenta ett tag innan vi åt. Blev bara pyttipanna och ägg idag. Lätt och gott.

Nu händer det inte mycket. R sitter och spelar gitarr och jag sitter här. Kvällen blir nog tidig idag pga trötthet och huvudvärk. I morgon blir det en pluggdag! Det ser jag fram emot haha :)

Hoppas er måndag varit bra!




RSS 2.0