Tre år idag! <3


Ja idag har jag och hjärtat vår tre års dag!








Kyligt ute!


Goddag! Idag var det inte varmt när vi vaknade! Brr! har gått omkring i huset och frysit och bestämde oss efter att ha tröttnat på att gå omkring med filt på oss ett tag att tända i braskaminen. Nu är det varmt och gott här inne! Lite mysig höststämning framträdde också direkt!

Jag har suttit och pluggat på minnet och dess funktioner ett tag! Börjar i alla fall se slutet nu! I morgon är det vårt sista pass med ny information och sen är det bara till att råplugga och känna hur skönt det är att det inte kommer fler kapitel. Det blir 13 kapitel allt om allt (pust) men det ska nog gå bra! Det gäller att ta vara på tiden jag har för att fixa det! Har stora föhoppningar haha!

Senare kommer lillasyster, hennes kille och deras bebis hit och ska äta tacos med oss! Ska bli supergott!

Nej nu ska jag nog fortsätta pluggandet! Ha en bra dag!

Husvakter


Sorry för dålig uppdatering. Vi är ute i min systers hus för att passa det medan de är utomlands! Nu ska vi åka en sväng och köpa nåt gott :) Hoppas ni har det bra!

Lugn söndag


Hej babes! Den här söndagen blir det inte många knop gjorda! Jag har suttit och pluggat på min "kom ihåg detta innan provet lista" Sen så ringde R och frågade om vi skulle åka med en sväng till Torp med hans mamma och fika så nu kom vi precis hem där ifrån. Fick inte köpt nåt men kollade på lite fina skor plus att jag fick böjt till mina glasögon vilket var skönt! Nu trillar de inte ner på näsan på mig!

Jag ska plugga lite till nu. Senare i eftermiddag kommer min systers kille och hämtar oss. Vi ska åka ut till dem och gå igenom lite saker eftersom vi ska sova i deras hus till veckan då de är utomlands. Ska få låna en bil också vilket är bra när våran är på lagning!

Dags att sätta näsan i skolpapprena igen! Ha en underbar söndag!



Lördag!


Godkväll! Nu är det äntligen lördag! Jag sitter och väntar på att sötgumman ska höra av sig om när hon ska komma och hämta mig. Mat, dryck och trevligt sällskap vankas! Tills dess sitter jag och lyssnar på lite bra musik! Hoppas ni får en rolig kväll!


Här är några av godsakerna som ska följa med!

 

 


Good night


Hej hopp! Har haft en ganska skön sambo-frikväll :D Har kollat lite på tv och sen tänkte jag börja kolla på "The vampire diaires" igen så jag såg första avsnittet av det. Sen kollade jag runt en del på you-tube efter lite bra och nostalgisk musik och sen avslutade jag det hela med att spela lite Mario. Haha en riktig slapp dag. Allting toppades med lite godis och cola! Är ganska trött faktiskt eftersom jag var uppe ganska tidigt (nåja) i morse. I morgon blir det en tur på stan för att fixa lite grejer och förhoppningsvis blir det nåt tjo och tjim på kvällen!

Nej nu ska jag gå och lägga mig! Ha en bra kväll!


 

 


Fredag!


Hej! Jag kom faktiskt upp i tid idag trots att jag varit ledig :) halv 10 gick jag upp (stolt) så åt jag en god frukost med kaffe och rostat bröd och sen satte jag näsan i böckerna för dagens första pluggpass! Jag har sammanfattat en lista med saker jag måste komma ihåg och den börjar bli lång *suck* men det ska nog gå bra. Det måste det!

Sen så har vi städat lite här hemma och varit en sväng på Willys för att R skulle köpa saker till lanet han ska iväg på snart. Jag ska vara helt ensam hela helgen. Får se vad som händer, förhoppningsvis kommer något roligt upp!

Ha en bra kväll!


Filmkväll


Hej allihopa! min dag har bestått av (surprise) plugg!
var i skolan mellan 09.15-12 och började på en ny kurs: "Kognitiv psykologi" handlar om inlärning och människan beteende. Idag gick vi igenom massa intressanta saker som rör människan och hur vi lär oss saker helt enkelt (med hjälp av att t ex sammankoppla ett beteende med en belöning osv) Vi fick se en film från jag tror det var runt 1920 där de lärde en liten bebis att bli rädd för diverse saker med hjälp av att sammankoppla de sakerna med ett högt ljud. Stackars bebis säger jag bara :P

När jag kom hem pluggade jag ett tag och sen somnade jag faktiskt i sängen i ca 1½ timma. Var aptrött och min mage har bråkat hela dagen så det var skönt att få en liten powernap. Nu sitter jag och R och kollar på "Knight and day" han inte har sett :)

I morgon är det fredag! får se vad som händer då :) R ska iväg så jag får roa mig på annat sätt :)

Nu ska vi fortsätta se filmen! Ha en god kväll!


Double Identity


Läkaren Nicholas Pint (Val Kilmer) jobbar med Läkare utan gränser i Chechnya. En natt när han ska hjälpa till vid en förlossning får han allvarliga problem och kommer ur dessa med hjälp av en mystisk skönhet vid namn Katrine (Izabella Miko) senare på kvällen mördas hans bästa vän i sin lägenhet och Nicholas hamnar återigen i trubbel då han misstas för att vara en annan.

Namn: Double identity
År: 2009   
Genre:
Action, crime
Längd: 92 min
Betyg: 4½/10 (imdb 4,3/10)

 

 

 


Varför springer dagarna iväg?


När jag har så mycket att göra? tagit en paus i pluggandet och ätit en bit kladdkaka. Det blev visst en kaka igår ändå. Och jag har svårt att motstå i vanlig ordning.. Tur att jag snart ska köpa gymkort igen! Vi gick faktiskt upp i tid idag! i och för sig så gick vi från sängen till soffan och la oss och kollade klart på "Halvblodsprinsen" vi började se på i natt innan jag höll på att förgås av huvudvärk och gick och la mig. Men vi gick upp! stort bragdguld till oss, Yey!

Vi funderar på att gå ut och ta lite luft i form av en promenad. Ska bara få på R kläderna först. Han går i morgonrock (eller sitter ner och spelar gitarr just nu) fortfarande och jag har åtminstone kläder på mig! får se hur detta går. Ni får ha en fortsatt bra dag i vilket fall!

Ciao


I want YOU to wash the dishes


Älsklingen försöker muta mig till att äta något sött bara för att han ska ha en "partner in crime"  när han syndar.


Han: Men älskling det kanske vore gott med en fruktsallad?
Jag: Ja det är bara till att åka och köpa!
Han: Eller ska jag göra kladdkaka? JAA det är gott!
Jag: Bara om du diskar efter dig.
Han: ?
Jag: Ja men jag HATAR att diska, jag har diskat varenda dag i 10 år här hemma nu! PLUS lagat mat!
Han: Alltså, jag försöker muta dig med kladdkaka, men konstigt nog så brukar detta leda till att jag får en massa extrauppgifter. Hur kommer det sig??
Jag: Jag HATAR att diska...

Vilket är himla sant...


 

 


Lovely!


Inte långt efter att jag lyssnar klart på deras tidigare bok "Grannen" så kommer det en ny bok! Dock ingen direkt fortsättning på den förra men jag hoppas den är lika bra ändå! Den här ska jag kasta på på så fort jag är klar med den jag lyssnar på nu! Rekommenderar alla Buthler & Öhrlunds böcker. De är riktigt bra!

 

 


Studiestress!


Jisses jag har såå mycket att göra. Tillkom typ x antal kapitel TILL i den här röran vi ska ha prov på den 8:e. Trodde naiv som jag var att vi var klara efter 4 kapitel men tji fick jag! *suck* jag ska inte stressa upp mig, nej, nej inte alls..Just nu håller jag på med ögat. Ganska lätt kapitel som tur är. Har pluggat större delen av dagen efter att jag kom hem från skolan men det blir nog en stund till. Är ledig i morgon så då har jag mer chans att komma längre i mina studier. Just nu existerar inte så mycket annat...

Ciao så länge! Hinner/orkar jag så lägger jag in en filmrecension sedan :)


Lite av det jag håller på med..

 

 


Haha så rolig :)


"Hej på er!"

HAHA

 

 


Regnig måndag


Åh jag har verkligen inte mycket att säga just nu. Dagen har ju varit grå och trist så det har inte precis varit nåt utomhusväder. Istället har jag suttit inne framför datorn samt ägnat x antal timmar till att plugga. Känner att första kapitlet börjar sätta sig nu och engelskan som jag trodde skulle bli ett stort problem flyter på bra! I morgon ska jag till skolan och då blir det ett nytt kapitel! aldrig lugn och ro :)

R är iväg och hjälper till att ta ner valaffischer i Vänersborg. När han kommer hem blir det matlagning och kanske det nya avsnittet av Merlin. Ska försöka komma i säng i tid idag eftersom jag ska upp i morgon

Nej nu tänkte jag röja lite här hemma! ser ut som jag vet inte vad!


Spotify åker på med bland annat den här låten

Ha en trevlig kväll!

 

 


Det gick ju inte så bra


Nej valet gick ju inte min väg. Jaja så kan det bli! Har varit en spännande valvaka i alla fall. Vi får hoppas på "bättre lycka nästa gång" Nu ska jag snart gå och lägga mig, jag är ganska så trött! I morgon är en ny dag och då blir det en massa pluggande. Det börjar närma sig min första salstenta och jag är lite nervös :) jag vill vara väl förberedd, misslyckas på första provet är inte ett alternativ!

Godnatt sötnosar


Grown Ups


När deras highschool coach dör träffas de gamla vännerna Lenny Feder (Adam Sandler)
Eric Lamonsoff (Kevin James) Kurt McKenzie
(Chris Rock) Marcus Higgins (David Spade) och Rob Hilliard (Rob Schneider) för att fira "Fourth of july"  i ett hus tillsammans med sina familjer i samband med att de ska sprida coachens aska. Det blir en helg med allt detta kan medföra: snygga döttrar, skällande hundar, gräl och ännu mer gräl eftersom alla familjer är mycket olika varandra. Kommer alla förhållanden överleva?


Namn: Grown ups
År: 2010
Genre: Komedi
Längd: 102 min
Betyg: 6½/10 (imdb. 5,8/10)

 

 

 

 

 


Valdag!


Jag har absolut inte gjort något idag... Suttit framför datorn och bara slappat. R kom hem ganska tidigt men åkte ganska snart iväg igen till RC-klubben så jag har varit ensam typ hela dagen. Har kollat på "Teen mom" så gott som hela dagen. Det är faktiskt ganska intressant. Men tragiskt. Hela resten av kvällen blir det bara slappande. Vi ska äta gott och sen kolla på valvakan! har aldrig intresserat mig så som jag gjort den här gången, vi får hoppas att det går min väg :)

Ha en supertrevlig kväll allihopa :) och glöm inte gå och rösta om ni inte gjort det än!



Lördag kväll!


Hej hej! Min dag har bestått av slappning och en del plugg. Eftersom R har åkt till Göteborg för att gå på bio med en vän så bestämde jag och Sara oss för att ha en tjejkväll med film, godis och tjejsnack! Ska bli roligt att träffa min favorittjej! Nu ska jag gräva fram några filmer så att vi har lite att välja mellan! Ikväll blir det action på hög nivå! (filmgenren alltså, vi ska inte ut och slåss om ni trodde det :D)

Ha en superkväll!

Så här kan det se ut när vi träffas. Dock ingen alkohol inblandad idag så jag får nog lämna mina ulläckra miner hemma i badrumsskåpet!

TJOHO



Nyss hemkommen


Ja nu kom vi precis hem i från min syster. Har varit en mycket trevlig kväll med godis, mat och vattenpiparökande. En av mina systrar, hennes kille, bebisen och min lillebrors tjej dök också upp vilket var extra roligt. Vi satt ute och pratade på verandan i flera timmar och jag och R tog oss också en sen kvällspromenad in i skogen för att se om vi hittade några älgar (det gjorde vi inte) Ja det var en lyckad mysfredag!

Nu ska jag nog gå och nana. Det är en dag i morgon också! (åh vad gammal jag lät nu)

Godnatt!





Gitarrspel och matro



Godkväll! Nu har vi precis ätit! sitter och smälter maten i lugn och ro. Jag framför datorn och R framför sin älskade gitarr. Min systers kille ringde förut och undrade vad vi skulle göra ikväll och eftrsom inget var bestämt så bestämde vi att vi skulle åka dit och ha en myskväll med dem. Tjata, dricka kaffe/öl/cola och äta onyttiga saker i massor. Det blir trevligt :)

Nu ska vi snart åka så jag önskar er en trevlig kväll!


Ska ha till min samling :)



Åh åh nu släpps det snart (mindre än två månader kvar)
Det SKA jag ha trots min studentekonomi!

 

 


Fredag


Och jag vet inte vad som händer ikväll ännu men vi får hoppas på något. Dagen har i alla fall bestått av en ordentlig sovmorgon (jag börjar vända på dygnet tyvärr) och sen plugg i ett par timmar. Nu börjar jag förstå det bättre vilket inte är så dumt. Vi hade tänkt gå till biblioteket men det får nog bli i morgon. Jag har blivit superlat haha.

Nu ska jag sätta på lite kaffe :) hoppas ni får en mysig fredag!

I sell the dead


"Never trust a corpse"

Arthur Blake (Dominic Monaghan) och hans kollega Willie Grimes (Larry Fessenden) har ett minst sagt obehagligt jobb. De tjänar sitt levebröd genom att plundra gravar. Alltså inte efter smycken och andra värdesaker utan de stjäl kropparna och säljer dem vidare till en doktor som hotar med att ange dem ifall han inte får sin vilja igenom. I början av filmen får vi se att Arthur sitter i fängelse i väntan på att bli avrättad för sina synder och här berättar han hela sin makalösa historia för en präst. Historian involverar vilka lik som ger de riktigt stora pengarna, alla möjliga konstiga saker som man kan hitta i gravarna och ett gäng med tjuvar som är så elaka att Arthur och Willie håller sig borta från dem, när inte stora pengar står på spel det vill säga. Vi får se hur hela hans vrickade liv såg ut och det är allt annat än en godnattsaga.


Namn: I sell the dead
År: 2008
Genre: Komedi, skräck
Längd: 90 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,1/10)

Egentligen är inte sånna här filmer något för mig. Jag brukar tycka att de blir för larviga men den här skiljde sig från mängden. Mycket utav min humor blandat med de knäppaste repliker och varelser man kan klämma in i en sån här rulle . Absolut värd att slösa bort 1½ timme på sitt liv med att se den här filmen, om inte annat för att få le litegrann

 

 


Lära mig laga mat


Hej hej! min dag har bestått av pluggande och tvättande. Jätteroligt :) det behövs sånna dagar ibland haha. Känner att det börjar bli lite bättre med plugget nu. Fattar mer och mer och det är ju bra


Snabbt inlägg idag! Jag ska lära mig laga mat. Idag blir det spaghetti och köttfärssås och jag ska inta köket så fort R har gjort klart löken. Mina ögon rinner och svider nämligen i ca en timma efter att jag skurit lök så jag brukar försöka slippa det :P

Ha en fortsatt trevlig dag. Skriver mer sen. Såg en ganska kul film igår jag tänkte recensera :)

Toodels

Salt



Evelyn Salt (Angelina Jolie) jobbar som CIA-agent. En dag kommer en avhoppad rysk agent in och berättar i förhör en historia om ett gäng ryska specialagenter som genom år av träning "planterats" i USA i unga år för att invänta en gemensam attack många år senare. Han berättar också att den ryske presidenten som kommer till att besöka USA kommer till att mördas av en rysk spion som heter Evelyn Salt. Evelyn blir genast inkallad på förhör men lyckas mot alla odds att slå sig fri för att leta reda på sin make som hon tror har blivit kidnappad av spionerna. Det blir en hård kamp för Evelyn och ju längre filmen fortgår desto underligare blir omständigheterna kring hennes bakgrund.


Namn: Salt
År: 2010
Genre: Action
Längd: 100 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,6/10)

 

 


Let´s go to studyworld!


God middag! Nu efter frukost och morgonslappande så blir de nog att ta tag i pluggandet! bäst att sätta igång så tidigt som möjligt känns det som :)

Ha en bra dag!

 

 

 


Skoldag och hundvakt


Hej! sorry för dålig update idag! Jag känner att jag haft fullt upp hela dagen så tiden har varit kass. Jag var uppe med tuppen i morse (06.20) och började skolan kl 08.15, slutade 10.00 och var hemma runt 11.00 så fort jag gick innanför dörren hördes det hundskall. Jag och R har ju lovat att passa hans klasskamraters hund i en vecka och nu skulle vi provvakta den för att se hur det gick. Det gick mycket bra, söt och lydig hund :) annars har jag pluggat lite idag och så har vi gjort den obligatoriska veckohandlingen. Dagens rätt blev championpaj och sallad. Mycket gott får jag säga.

Nu ska jag snart väcka R och vi ska göra oss i ordning för att åka ut till Bokenäs och utbyta presenter :) vi är tre syskon som fyller inom loppet av ca två veckor och jag har inte hunnit ge/få av någon. Skulle haft lite kaffe här hemma men eftersom pappa inte mår riktigt bra ännu och inte kan åka runt och flänga tänkte vi att vi kanske skulle förflytta oss dit istället :)

Nej, så jag får väl börja fixa!

Ha en bra kväll sötisar :)


Här har vi Beatrice som vi passade förut :)

 

 


Godkväll och godnatt


Åh jag är så himla seg ikväll. Min hjärna ställer inte om så jag kan inte sova om jag ska upp tidigt! det är så himla jobbigt. I morgon blir det den tidigase dagen på mycket, mycket länge. Ska vara i skolan kl 08.15 och lyssna på en föreläsning. Kommer säker somna på kollegieblocket när jag antecknar. Som tur är så är de kor lekion. Går bara mellan 08-15-10.00 så jag är hemma tidigt. Vi ska provpassa en liten vovve i morgon. Ett par av R´s klasskamrater ska ut och resa och vi har sagt att vi kan passa deras hund en vecka så det blir på prov i morgon. Ska bli spännande!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag lägga mig och lyssna på min nya hörbok. Eller nya och nya. Jag är inne på tredje boken av Jo Nesbös kriminalromaner om Harry Hole. De tidigare har vari bra så den här håller säker måttet.

Godnatt på er sötnosar


 

 


Tokar med skyltar !


Det står några politiskt engagerade ungdomar med skyltar där det står "tuta för fler jobb" & "tuta för lägre skatt" vid rondellen. Ska kanske skapa krig genom att ställa mig på andra sidan med motsatta partiets skyltar och vifta lite för att se vad som händer. Det är ju alltid roligt att skapa lite spänning i vardagen :D



Skolan


Jag ska ha en heldag i skolan med en massa föreläsningar. Kommer hem sent  så jag kan inte skriva förrän ikväll :)

Ha en fin dag!

Merlin is back!


Finally! såg första avsnittet förut och det var bra :) Nu har jag något att se regelbundet på igen (förutom PB och True blood)






Bildregn


Från partyt igår

























Att tänka innan man talar


Sitter här hemma och håller på att fixa lite filmer till mina syskonbarn.
En film jag precis bränt fungerar bara på datorn men inte på dvdspelaren vilket jag är lite irriterad över.

Jag: Men då hjälper det inte om jag bränner filmen igen då alltså?
Han: Om du vill slösa på skivor så gör du så..
Jag: Men varför fungerar den inte då??
Han: Jag vet inte, den kanske är för gammal
Jag: Vilken? filmen?
Han: Nej... min dvdspelare

Haha..



Im alive!


Hej! jag har haft en jätterolig helg! i fredags var vi ju på kräftskiva och åt god mat (paj och skinkrullar för mig) satt och tjötade och spelade spel till sen timme Tror vi kom i säng runt 02 så det var en lyckad kväll :) Igår var det 25-25 årsfest för ett par kompisar. Meningen var att jag skulle dricka men jag tappade lusten och slutade ganska tidigt eftersom jag hade magproblem. Var inte alls sugen så jag bestämde mig för att köra istället. Trots min nykterhet hade jag väldigt roligt och det blev en mycket lyckad kväll det med! Vi var hemma i Uddevalla runt 03.30 och då var det direkt ner i säng som gällde

Vaknade för ett par timmar sen. Idag ska jag och R bara ha en mysig hemmadag/kväll. Blir god mat och lite godis senare ikväll! Så avslutar man en superrolig helg :)

Har lite bilder jag ska lägga upp också men det får bli lite senare :)

Hoppas ni haft en bra helg!



Marcus Birro- Paket


Jag fick ett paket med posten igår, det var en bok. Den som kan gissa vilken får en gratis kram :) Vad snällt att de tänkar på mig när jag fyller år! haha :)


Fick till och med en "The Clash"-singel :) niice

 

 


Happy Birthday


To me :) Nu är jag äntligen 24. Yey! som jag längtat (not) Det är inget att fira precis.
Det blir dock en fullspäckad helg. Kräftskiva och sen 25+25 års kalas i morgon. Massa party, yeey :)

Nu ska jag ner till systemet :) Ha en bra dag

Seminarium


Idag hade jag mitt första seminarium som högskolestudent! haha inte nån hjärnkirurgi direkt. Vi skulle sitta i grupper och diskutera arbetet vi precis gjort. Kändes slönt att få det avklarat! Det gick fint, det är ju inte så svårt att sitta och diskutera i grupper precis. Det enda som är synd är att jag fick en så himla tidig tid. Jag hade 9-10.30 så det blev en tidig morgon för mig.


Jaja jag var hemma för en timma sen ungefär. Nu ska jag njuta av lite ledigt innan nästa kurs börjar på måndag. Man får ju passa på :) vet inte vad som händer idag men det lär inte bli så mycket! känns som att jag ska somna så jag kanske får lägga mig en stund för att undvika att jag blir en bitch. Har ni sett snickersreklamen "you are not you when you're hungry" det där är jag upp i dagen när jag är trött :)


Hoppas ni får en bra dag.. Toodels






Boktips till Twilightälskaren 3



Fallen ängel

-Becca Fitzpatrick






"Precis som Bella i Twilight dras till Edward, faller Nora handlöst för den mystiske Patch.
Och plötsligt befinner hon sig i en uråldrig kamp mellan de odödliga.
För att pojken hon älskar ska få sina vingar tillbaka måste Nora offra sig själv.
Men kommer han att tillåta det?

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande.
Men efter en rad obehagliga händelser, vet Nora inte längre vem hon kan lita på.
Patch dyker upp överallt i hennes liv, och verkar dessutom veta mer om henne än till och med hennes
närmaste vänner gör. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly...



En helt okej ungdomsbok. Känns lite som Twilight med hela skolkänslan men
i det stora hela en bra bok med mycket kärlek och intriger





Nu drar vi!

,

Min babe och jag ska ta en sväng på stan!
Min nya tröja får följa med!

Ciao

 

 


Mitt i veckan


Och idag måste jag få klart mitt arbete! det börjar finally ta sig! har inte mycket kvar alls och det känns bra. Fick den tidiga seminarietiden i morgon (9-10.30) och det är ju ganska skönt. Då är jag hemma i tid igen! Förutom plugget får vi väl se vad som händer idag. R är i skolan men borde vara hemma snart så vi får väl se vad som händer när han kommit hem.

Verkligen ett otroligt intressant inlägg :) byee

För hela Sverige!

 

Visa ditt stöd för en rödgröna! vattenmärk din profilbild på Facebook

 

 

 

 


Iskyla


Det börjar bli kyligt ute nu, blää

 

 

 

 

 


The Expendables


Filmen handlar om en grupp stentuffa soldater som får i uppdrag att åka till en liten ö i syd america för att hjälpa invånarna där att störta en maktgalen diktator

Namn: The Expendables
År: 2010
Genre: Action
Längd: 103 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,2/10)

Bra film fullspäckad med bra skådespelare (och även svenske Dolph Lundgren har fått en roll) bland annat Sylvester Stallone, Jet Li och Jason Statham som har gjort filmer som: Crank, Transporter,
Death race och The italian job.

 

 


Iväg och rösta!


Goddagens! Idag är det en solig och fin dag ute. Vi har inte gjort så mkt dock. R har bakat en tårta som vi var ute och lämnade på hans sommarjobb som en liten avskedspresent. Han ska iof jobba där mera men det var en liten uppskattningskaka :) Vi stannade och tog en liten bit och drack lite kaffe innan vi skulle åka vidare till Torp för att förtidsrösta när jag mitt smarta mähä kom på att jag inte hade mitt körkort med mig så då var det bara till att åka hem igen! Nu ska vi göra ett nytt försök fast i stan i stället!

Ska visa en bild sen på min nya t-shirt som jag fick hem ifrån Nelly.se idag :) Supernöjd!

Ha en fin dag!

Some pictures


..Från i lördags

(Åh jag vann över Sara på bowling, första gången ever)

 

 


Fullspäckad dag


Tjoho! Idag har jag sysslat med en massa saker. Har hunnit skriva på mitt skolarbete och har hunnit med lite shopping på Torp. Dock inte till mig idag utan till R. Han behövde nya byxor eftersom ett par av hans gick sönder här om dagen. Nu vet jag inte vad som händer i vanlig ordning. Ska nog försöka skriva lite mer och sen blir det kanske en film! Trevligt, trevligt :)

Hoppas er dag blir bra!


Karatekid


(The kung fu kid) 12-åriga Dre (Jaden Smith) och hans mamma (Taraji P. Henson) flyttar till Peking eftersom mamman fick ett jobberbjudande där. Dre börjar i skolan men känner att han inte riktigt passar in. Han träffar flickan Mei Ying (Wen Wen Han och blir småförälskad i henne, vilket medför att en av de tuffaste killarna på skolan Cheng (Zhenwei Wang) blir vansinnig och de båda hamnar i en fight som Dre förlorar då han bittert fick erfara att Cheng kan kung fu. Cheng säger till Dre att låta Mei vara i fred men han låter sig inte hindras utan försätter sig själv i stor fara genom att provocera Cheng och hans anhang. Dre träffar Mr. Han (Jackie Chan) som jobbar som vaktmästare där de bor och får veta att han är proffs på en en annan slags kung fu än den Cheng håller på med. Han ber då honom att träna upp honom för att han ska kunna slå tillbaka mot sina mobbare och efter en konfrontation med Cheng och hans tränare inser Mr. Han att han inte har mycket till val.


Namn: The Karate Kid
År: 2010
Genre: Action, drama, family
Längd: 140 min
Betyg: 5/10 (imdb 6,1/10)

 

 


Vilse i pluggdjungeln


Jisses nu har jag gnällt en del om mitt första inlämningsprojekt som personalvetarstudent. När uppgiften delades ut höll jag alla tår och tummar jag hade för att jag inte skulle få "grupper & team" som min uppgift då det fanns två andra (ledarskap & motivation) att få. Men nej turen höll sig inte den här gången och nu har jag suttit i flera timmar och letat efter samband i de här jäkla böckerna som inte finns. Nåja jag har i alla fall fått ihop en sida så det är bara en och en halv kvar. Jag får sitta tills jag kan både kursboken och den skönlitterära utantill helt enkelt!

Annars stormtrivs jag! Allting är superintressant och jag hoppas att det även ska förbli intressant i framtiden men jag tror inte jag kommer bli besviken.

Till gårdagen nu då! Vi hade lite kompisar över på dricka och Wiispelande. En mycket trevlig kväll med nya och gamla bekantskaper. Jag hade tänkt lägga upp lite bilder men R tog kameran med sig till Orust och rc-klubbeb så det får bli senare. Vi ska göra oss i ordning och åka hem till min syster på filmkväll :) En perfekt söndag helt enkelt!

Hoppas er helg varit bra oavsett vad ni gjort!




Förberedelse inför party


Ikväll kommer det lite folk över på lite wii-spelande och alkohol. Ska bli roligt :) särskilt då vi inte träffat ett par av dem på ett tag. Håller på att värma lite färdigmat i micron. Orkade inte laga nåt idag (eller R orkade inte=) det får duga! sen blir det nog första drinken!

Hoppas er kväll blir bra


Jag ska ha på mig min nya tröja ikväll :) kanske släpper ut håret istället får se :)

 

 

 


Pluggtaaajm


Har precis diskat och bäddat i sovrummet. Vi ska ha lite folk över ikväll så det är bäst att städa. Jag börjar få lite smått panik över min skoluppgift så jag tänkte sitta en stund med den nu. R säger att han får magsår av mig eftersom jag gör skoluppgifter på helgen men jag behöver lite tid på mig. Får jag underkänt på min första uppgift tror jag att jag hoppar från balkongen eller nåt..

Tjo!



Havet är djupt


Hur längesen var det inte jag såg "Den lilla sjöjungfrun" då??


 

Ariel, lyssna på mig,
ett liv på land är för torrt
Men havet är djupt,
i vågorna här vågar man ha lite kul

Du tror att i grannens vatten,
är sjögräset alltid grönt
Du drömmer att simma opp dit,
det är inte mödan lönt
Nej se dig omkring i viken,
här finns ingen ytlighet
Du kan inte bli besviken,
det framgår med tydlighet

Havet är djupt
Havet är djupt
Nere på botten,
här är det toppen,
titta och njut
Uppe på land finns bara spring,
möda och slit för ingenting
Men under ytan, där kan man flyta
Havet är djupt

Haha!

Här nere är fiskar glada,
här simmar man kring frivol
Men fisken på land är ledsen,
där simmar man i en skål
Men fisk i en skål är lycklig,
det blir mycket värre sen:
En dag när familj är hungrig,
man hamnar på tallriken
Oh nej!

Havet är djupt
Havet är djupt
Ingen kan ta oss,
flå oss och ha oss,
i en ragu
Folk har recept i någon bok,
men vi kan fly från drag och krok
Inga bekymmer,
vi bara rymmer
Havet är djupt (Havet är djupt)

Havet är djupt (Havet är djupt)
Och här i trakten,
håller vi takten,
räknar till sju (Räknar till sju-uu)

Utan att krocka i en slör,
svänger en rocka och en stör
Ni måste höra,
stick ner ett öra
Havet är djupt

En ödla på flöjt,
man spelar förnöjt
På harpa och bas,
på karpars kalas
Tre braxar på sax
Där trummar en lax
En gös gillar ös och soul (Ja)
En stör har gehör,
och stråkarna för
Två långor på bal
Och svartfisken gal
En nors och en sill,
kan inte stå still
En blåsfisk blåser på

Hah!

Havet är djupt (Havet är djupt)
Havet är djupt (Havet är djupt)
När en sardin,
tar av sin sordin,
så lyssna och njut

Och varför trängas på en strand?
Här är ett gäng som bildar ett band
Musslor som rappar,
snäckor som klappar
Havet är djupt
Svänger som attan,
sulan på mattan
Havet är djupt
Sniglar som tutar,
ingen vill sluta
Livet på botten,
verkar väl toppen
Vi har det gott här,
vattnet är vått här
Havet är djupt




 


Tacosmätt & slappkväll


Ja fy vad skönt det är att sitta still nu efter en hel dag av flängande hit och dit! Först körde vi till Bokenäs, sen Vargön, sen Trollhättan och sen hem till Uddevalla igen. Nu ska jag njuta av min fredagskväll med lite lugn och ro. Får se vad som händer, kanske blir en film med darling om han är sugen annars får jag väl se en själv. Ska ta fram chips och cola om en stund men jag är fortfarande så jäkla mätt efter all tacos jag åt förut så det får vänta :D

Hoppas er fredag är bra oavsett ni super eller ej :)

 

 

 


Boktips till Twilightälskaren 2


Frost
- Maggie Stiefvater


Boken handlar om Grace och hennes faschinerande intresse för vargar. När Grace var liten blev hon biten utav en varg och höll på att dö om det inte hade varit för en speciell varg som envist höll de andra tillbaka, efter den händelsen brukade hon beundra varelserna ifrån sitt fönster på respektfullt avstånd. Boken handlar också om Sam: killen med dubbla identiteter. Han är nämligen just den vargen som räddade Grace som barn, men på somrarna när det är varmt skiftar han till människa för att sedan när det blir kyligare förändras till varg. Grace och Sam träffas och blir kära i varandra och mest av allt handlar boken om hur deras kärlek ska överleva den oundvikliga seperationen som hotar att tillslut tvinga dem ifrån varandra för alltid.




Jag gillade inte alls slutet när jag läste boken men jag ändrade uppfattning, det är mycket bra. Det enda som är synd med den här boken är att det givetvis kommit en uppföljare (tror inte den kommit på svenska än dock) det här är en bok som hade varit mycket bättre utan..



Fredagsmorgon och politik


God morgon! Sov underbart på vår nya madrass :) ville verkligen inte gå upp i morse haha :D
Sitter och dricker mitt morgonkaffe framför datorn medan R ligger i soffan och tittar på politik på 2:an. Det är faktiskt väldigt intressant att lyssna på (tro´t eller ej)  men jag är ju redan valklar så det påverkar inte mig så mycket ändå.
Idag blir det full rulle! hämta bilen som är klarlagad, tvätta bilen vi lånat och sen var det något annat jag inte kommer ihåg vi skulle göra under dagen. Ikväll kanske det blir tacosmys hos min syster. Ett bra sätt att tillbringa sin fredagskväll :)

Tror jag ska ta lite mer kaffe och en macka nu.

GODMORGON

 

 

 


Dags för drömmarnas land


Godnatt gott folk! hoppas er natt blir behaglig. Jag ska lägga mig och sova på vår nya dyra madras vi köpte igår när vi var på Torp! känns som att det blev en skillnad från hur det var förut. Är megatrött så jag lär nog inte kunna lyssna så länge på min ljudbok innan jag slocknar men det ska bli gott!

I morgon är jag i alla fall ledig! Ska dock plugga en del och sen göra andra saker men jag får sovmorgon! YEY :)

<3

Goodnight, sleep tight and dont let the bed bugs bite!

 

 


Shopping


Kläder jag köpte igår



Tröja från Esprit



Kofta från Vero Moda


Going to school!


God morgon förmiddag eller whatever! jag fick en välförtjänt sovmorgon i morse! Det var yyynderbaaarthh! har hunnit med en massa nu på morgonen. Städat och sen läst lite i kursboken. Jisses fattar ingenting men det kommer väl förhoppningsvis lätta lite. Skolan börjar kl 13.15 idag men det går ingen bra buss så jag får åka nu 11.50. Jippie!! ska sätta mig i biblioteket och läsa lite. Var mer än jag trodde så det är bara till att sätta igång.

Nu skriver jag inget intressant alls... Ska lägga upp lite bilder på vad jag köpte igår senare men jag är inte hemma förrän runt 17.

Have a nice day!

 

 


Mr. Nobody


Nemo alias Mr. Nobody (Jared Leto) är år 2092 den enda mänskliga människan kvar i livet. Alla övriga människor är odödliga. På sin dödsbädd börjar han minnas saker ur sitt liv med egen hjälp och med hjälp av hypnos. Han skildrar sitt liv för en journalist och det visar sig att en händelse som ledde till tre olika svåra val när han var nio år gammal påverkade hans liv på helt olika sätt och som åskådare får vi följa hela historien via tre olika parallella universum som på ett eller annat sätt flyter samman med varandra


Namn: Mr. Nobody
År: 2009
Genre: Drama, fantasy, romance
Längd: 138 min
Betyg: 5½/10 (imdb 7,7/10)



Bra film. Dock lite lång så man tappade lite fokus i slutet. Sen finns det en liten möjlighet att man får googla vad som hände för jag förstod det inte riktigt. Sevärd!

 


 


Skola och hundpromenad!


Idag har jag varit i skolan mellan kl 09.15-12. Slappt schema värre! Vi har också fått vår första uppgift vilken består i att vi ska läsa en bok och skriva 3-5 sidor om denna ur speciella synvinklar. Vi blir uppdelade i olika grupper och ska skriva om till exempel ledarskapet eller hur de olika grupperna i boken ser ut (krångligt?) detta ska vara inlämnat nästa torsdag då vi ska ha seminarium i skolan. Faktiskt kul med lite nya utmaningar :)

Älsklingen har lovat att passa våra grannars hundar idag då de är iväg så när jag kom hem runt kl 13 så tog vi en promenad med dem så att de skulle få uträtta sina behov. Kändes faktiskt mysigt att gå ut med en hund. Kanske blir en här hemma nån gång i framtiden :) När det var avklarat gick vi till biblioteket för att försöka låna den boken jag ska läsa vilken är "Små citroner gula" men den var tyvärr slut så jag får nog köpa den ändå är jag rädd. Jaja vi ska kanske ta en tur till Torp sen så då gör vi det på samma gång. Fick lånat en annan bok jag länge velat läsa istället.

Nu ska vi äta! Idag blir det chili con carne! MUMS!

Dagen i bilder

Tess







Solsken & regn






RSS 2.0