30:e december


God väldigt sen natt..

Har haft en skön vecka får jag säga. Fick veta att jag fick G på marknadsföringsprovet igår och det är ju aldrig fel. Jag var ju 99% säker på att jag skulle få G på den tentan så jag blev ju inte så jätteförvånad. Vi har haft hunden Mulle här sen i måndags vilket också är trevligt. Det är väl det  som hänt. De två senaste dagarna har gått åt att skriva på min hemtena. Fem stycken frågor som ska vara "max tre sidor". Tar en stund att skriva..

I morgon ska vi köra hem vovven och sen på kvällen blir det lite mat hos Charlotte och Joakim. Ska bli trevligt.. Hoppas ni haft det trevligt ni med!


Kvällens underhållning blev rullen Warrior (2011) som handlar om två bröder med en urkass relation som möts igen efter att båda av olika anledningar ska tävla i en MMA turnering. Mycket bra rulle med bland annat Nick Nolte (Arthur), Joel Edgerton (The Thing, King Arthur) och Tom Hardy (Inception, Bronson). En av de bästa filmerna som släppts under 2011 och värd 7,5/10 i betyg!

A Beautiful Mind


Baserad på en verklig berättelse. John Nash är ett matematiskt geni som 1947 anländer till Princeton University för att studera en högre grad av matematik. Han går dock inte på några lektioner eftersom han menar att det är meningslöst. Han lägger all tid på att försöka finna den idé som ska bli hans genombrott. Efter en tid så lyckas han med detta och blir uppmärksammad för att han är duktig och mycket smart. Det är efter detta hans svårigheter börjar komma. Han får det jobbigt att skilja på vad som är verklighet och vad som inte är det och faller snart ner i fördärvet. Väljer att inte skriva mycket mer än så ifall att det finns någon som inte känner till filmen. Vill inte avslöja alldeles för mycket :)

 

Namn: A Beautiful Mind
År: 2001
Regissör: Ron Howard
Genre: Biography, drama
Längd: 135 min
Betyg: 9/10 (imdb 8/10)

 

En film som charmade sig hela vägen in i mitt hjärta. Russell Crowe är så bra i sin roll som den blyga osociala John så det inte är sant. En mycket bra film som verkligen berörde mig. Verkligen värd det höga betyg den fick av mig! mycket, mycket sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Russell Crowe (Gladiator), Ed Harris (The way back, Cleaner), Jennifer Connelly (Requim for a dream, Blood diamond), Christopher Plummer (Priest, Thegirl with the dragon tatto), Adam Goldberg (Deja Vu, Zodiac).

 


The nightmare before Christmas (julfilm 4)En animerad musikal som handlar om den mest skrämmande varelsen som går att hitta i pumpalandet, Jack Skellington, som en dag tröttnar på all uppståndelse kring Halloween och som råkar hitta en dörr som leder till jullandet. Helt exalterad återvänder han och vill nu fira jul, något som alla hans monstervänner är skeptiska till men som de snart blir övertygade till att prova. Jack vill prova på att vara jultomte och tar därför den riktiga tomten som gäst. Något som snart går helt åt skogen. Medan tomten njuter av gästfriheten tar sig Jack an uppdraget att dela ut julklapparna. Han vill bara väl men hans klappar passar kanske inte människor som inte bor i Halloweenlandet..

 

Namn: The nightmare before christmas
År: 1993
Regissör: Henry Selick (James och jättepersikan)
Writer: Tim Burton
Music: Danny Elfman
Genre: Animation, family
Längd: 76 min
Betyg: 6/10 (imdb 8/10)


Jag har gillat Tim Burton sen jag såg Corpse Bride. Jag tycker att den är helt underbar. Detta är i alla fall en trevlig julfilm trots att Halloween är en stor del av filmen. Passar trots detta utmärkt att se runt juletid. Röster av bland annat: Danny Elfman, Chris Saradon (The princess bride), Cathrine O´hara (Ensam hemma).

 

 


25:e december


Hej vänner!

Jag hade en mycket trevlig julafton igår hemma hos mina föräldrar! åt nästan ihjäl mig på maten och sedan efterrätten och allt godis som följde på det. Kom hem rätt sent och däckade i säng med ett avsnitt av Merlin på datorn i sängen. Idag har det varit lugnt. Det var tänkt att det skulle bli utgång men jag orkade ärligt inte. Vädret ute är urtråkigt och då tappade jag lusten helt...

Ska snart sätta mig och glo på film tror jag. Ska bara ta lite kort på några julklappar och sen lägga in lite film-inlägg. Hoppas ni har en trevlig kväll oavsett om ni festar eller bara slappar!


En låda för ljus som jag fick av söta Sara. Vi fyllde den rätt snabbt med alla ljus vi hade

Ett par tofflor som passar perfekt till en frusen människa av mig.
Dessa fick jag av min hemliga tomte som visade sig vara min pappaDetta söta "vänskapshjärtat" fick jag av Sara. Det får ligga under
granen så längeEtt par örhängen av mitt hjärta.. Väntar även in det nya Zelda-spelet
som kommer med posten om några dagar ;)


Four Christmases (julfilm 3)


Brad och Kate lever ett bekymmerslöst liv tillsammans och gör allting ett fritt par utan barn gör: de går på danskurser (trots att de aldrig kommer gifta sig) och de reser gärna utomlands, gärna över jul eftersom det betyder att de slipper fira jul med sina familjer. Dock vill ödet annorlunda och de finner inget annat val än att försöka hinna med fyra olika julfirandet på en dag.


 

Namn: Four Christmases
År: 2008
Regissör: Seth Gordon (Horrible Bosses)
Genre: Komedi, kärlek
Längd: 88 min
Betyg: 7/10 (imdb 5,6/10)


Utan tvivel en av de roligaste komedier jag sett. Många skratt utlovas för dem som tar sig tid att se den. Skådespelare i filmen i urval: Reese Witherspoon (Legally blond, Water for elephants), Vince Vaughn (Wedding crashers, Mr and Mrs Smith), Robert Duvall (Gudfadern, Deep impact).

 


 


22:e december


Godkväll!

Idag har det inte hänt mycket men nu under kvällen har vi varit uppe hos Sara och Victor en stund så att grabbarna fick sköta sitt och vi tjejer fick bytt julklappar och tjatat lite. Nu väl hemma har vi ätit pizza och nu har min kära åkt iväg till en kompis medan jag sitter och glor på TV där Sagan om Ringen går för fullt. Kan knappt bli bättre :)


Fright Night


Charley Brewster går sista året på gymnasiet och har äntligen flyt: han är populär och är ihop med skolans mest eftertraktade tjej. Faktum är att han är så cool att han ignorerar sin bästa kompis. Men det blir problem när Jerry flyttar in i huset bredvid. I början verkar han vara en riktig toppen kille, men det är något som inte stämmer - men ingen, inklusive Charlies mamma verkar märka någonting. Efter att ha iakttagit en hel del underliga saker kommer Charlie fram till slutsatsen att Jerry är en vampyr. Men eftersom Jerry inte kanövertyga någon om sina farhågor så får han på egen hand försöka hitta ett sätt att göra sig av med monstret.

www.lovefilm.se

 

Namn: Fright Night
År: 2011
Regissör: Craig Gillespie (Lars and the real girl)
Genre: Comedi, horror
Längd: 106 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,5/10)

 

En nyfilmatisering från en film med samma namn från 1985. Förstår dock inte varför det står att det är komedi för den var inte särskilt rolig.. Nåja, skådespelare som dyker upp i filmen är bland annat: Colin Farrell (Phone both, In Bruges), Anton Yelchin (The beaver, Terminator Salvation), Imogen Poots (V for Vendetta).

 


Final Destination 5


En ung man får ett varsel om att hemska saker kommer till att hända och lyckas i panik sätta sig själv och några kompisar i säkerhet. Trots att de tror att de precis undsluppit döden börjar de snart ryckas ifrån jordelivet en efter en. Det verkar som att döden inte tänker släppa taget om sina offer..

 

Namn: Final Destination 5
År: 2011
Regissör: Steven Quale
Genre: Horror, thriller
Längd: 92 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 6,1/10)


Följer i samma anda som de tidigare filmerna, varken bättre eller sämre blir nog mitt betyg.. Skådespelare i filmen i urval: Emma Bell (Frozen, The walking dead), Miles Fisher (Superhero movie), P.J. Byrne (Horrible Bosses, Evan den allsmäktige)

 


 


Bad Santa (julfilm 2)Den andra julfilmen i vårt lilla marathon blev "Bad Santa" som jag inte heller tidigare sett. Den får ingen närmare beskrivning än så eftersom de flesta säkert redan sett den. Jag har alltid trott att det är kass humor men den lockade allt till skratt flera gånger så det kanske får bli en ny film i samlingen att se runt jul


 

Namn: Bad Santa
År: 2003
Regissör: Terry Zwigoff
Genre: Komedi
Längd: 91 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,2/10)
Skådespelare (urval): Billy Bob Thornton (Armageddon, Love actually), Tony Cox (Mina jag och Irene), Lauren Graham (Evan den allsmäktige, Gilmore girls).

 


Melancholia


Filmen är uppdelad i två olika delar där man i den ena får följa Justine som befinner sig på sitt eget bröllop. Hon har vissa problem och livet är inte lätt för henne. Hon och den nya maken börjar kvällen som vilket annat nygift par som helst men slutar illa för båda. Den andra delen utspelar sig ur Justins syster Claires ögon. Hon är den som försöker få systern på fötter efter alla hennes nedgångar. De har en mycket ansträngd relation till varandra. Hela filmen kretsar också kring planeten Melancholia som helt plötsligt fått för sig att lämna sin plats och som är på väg mot jorden. Trots att forskare lovar att den kommer att missa jorden så är Claire orolig och detta påverkar till stor del hur hon beter sig i filmen.

 

Namn: Melancholia
År: 2011
Regissör: Lars von Trier
Genre: Drama
Längd: 136 min
Betyg: 7,5/10 (imdb 7,5/10)

 

Kan inte säga annat än att tiden flög iväg när jag tittade på den här filmen. En av de bättre filmerna som utkommit 2011. Utan tvivel. Skådespelare i filmen i urval: Kirsten Dunst (Spiderman), Alexander Skarsgård (True Blood, 13), Charlotte Gainsbourg (Antichrist, 21 gram)-

 


 


18:e december


Godkväll!

Jag har haft en väldigt trevlig helg! igår var vi på utflyttningsfest hos några kompisar i Trollhättan. En kväll som slutade sent då vi var hemma i Vargön runt 03 ungefär. Det var som alltid trevligt och med trevligt folk. Idag vaknade vi strax innan 11 och åt frukost. Sen tillbringade vi en del av dagen slappande i sängen innan vi åkte hem och beställde pizza. Det börjar bli sent nu så det blir väl snart sängen med förhoppningen om att kunna somna trots slappande hela dagen. Kvällen har vi i alla fall tillbringat med den här filmen:

 

9-åriga Sally flyttar till sin pappa efter att hennes föräldrar bestämt att hon behöver lite miljöombyte. Pappan Alex arbetar tillsammans med sin nya flickvän Kim med att renovera och inreda ett hus för vidare försäljning. Att flytta dit blir omtumlande för Sally. Snart inser hon att det bor ljusskygga varelser i huset som vill göra allt för att bli hennes vän. Först är hon nyfiken men sen när de blir elaka vill hon inte veta av dem längre. Då blir de snart mycket hotfulla och Sally står maktlös eftersom ingen tycks tro på henne.


Namn: Don't be afraid of the dark
År: 2010
Regissör: Troy Nixon (Writer: Guillermo Del Toro)
Genre: Horror, fantasy
Längd: 99 min
Betyg: 6/19 (imdb 5,8/10)


Guillermo del Toro gjorde ett fantastiskt jobb med "Pans labyrinth" den här filmen var stundtals spännande och läskig men kom inte upp i samma nivå. Skådespelare i filmen i urval: Katie Holmes (Thank you for smoking, Batman begins, Dawsons Creek), Bailee Madison (Just go with it), Guy Pierce (Memento, The Kings speech)

 

 


 


16:e december


Godkväll!

Inte mycket har hänt idag. Vaknade med sjuk huvudvärk efter en jobbig natt med vad som kändes som lite sömn så jag orkade inte ta mig iväg till skolan. Har mest suttit i soffan förutom en stund på stan och systembolaget inför i morgon. Mår bra nu som tur är så *peppar peppar* ingen sjukdom här.

Det händer inte mycket här hemma. Jag funderar på att kolla i kapp lite på serier eller glo på en till film. Får se vilket det blir. Rasmus är iväg och spelar COD hos en kompis så det är lugn och ro här. Det är bra då kan  jag nog somna tidigt och vara utvilad inför utflyttningsfesten i morgon.

Ha en trevlig kväll!

The Princess Bride


Farfar sätter sig ner och berättar en saga för sitt barnbarn. Det är en klassisk saga som innehåller allt - en vacker prinsessa som fått reda på att hennes älskade har dödats, en prins som hon inte vill gifta sig med, en ond kung, fäktning, kidnappning - och så kärlek förstås.

www.filmpunkten.se

 

Namn: The Princess Bride
År: 1987
Regissör: Rob Reiner (När Harry träffade Sally)
Genre: Äventyr, komedi
Längd: 98 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 8,1/10)


En mysig saga med klassiskt tema och humoristiska inslag.
Skådespelare i filmen i urval: Cary Elwes (Saw, Tintin 2011), Robin Wright (The girl with the dragon tattoo)
Chris Sarandon (Fright night).

 


Die Hard (julfilm 1)


Vi hade tänkt att ha lite jultema när det kommer till filmer här hemma. Ska försöka dra igenom några stycken från vår lilla lista. Nr 1 blev "Die Hard" från 1988. Ja den står faktiskt med som julfilm på några listor jag googlade fram med motivationen "Den utspelar sig under julafton" jaja det är godkänt så den blev det. Har inte sett den innan och får säga att jag tycker att den var väldigt spännande och bra. Skådespelare i filmen är bland annat: Bruce Willis, Alan Rickman och William Atherton

 

 


The Thing


Några norrmän från en forskningsstation finner ett fynd i isen någonstans ute på Antarktis. Nedfrusen i isen ligger något slags livsväsen som de tar med till stationen för att undersöka närmare. När isen börjar smälta rymmer varelsen och börjar anfalla alla forskare på stationen. Den kan ta över andra människors kroppar så den enda chansen de har att överleva är att ta reda på vilka som fortfarande är mänskliga.

En nyfilmatisering av John Carpenters film från 1982.

Namn: The Thing
År: 2011
Regissör: Matthijis van Heijningen Jr
Genre: Horror, mystery
Längd: 103 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 6,4/10)


Fick höra att den här filmen skulle vara ganska kass. Dock tyckte jag att det byggdes upp en spänning i filmen som gjorde den helt okej. Utomjordingen var rätt vidrig under vissa scener av filmen vilket jag sällan tycker i sådana här filmer. Godkänt i betyg i alla fall. Skådespelare i filmen i urval: Mary Elizabeth Winstead (Final Destination 3, Scott Pilgrim VS the World), Joel Edgerton (King Arthur, Smokin Aces), Ulrich Thomsen (Season of the Witch), Eric Christian Olsen (The hot chick, Not another teen movie).
14:e december


Goddag! idag är det något så sällsynt som en ledig dag för mig. Med ledig dag menar jag att jag inte ens behöver tänka på skolan och att plugga alls. Rätt skönt att vi får hemtenta i kursen vi läser nu! det betyder mindre läsande för tillfället.

Idag är en rätt trist dag dock. Jag har städat lite här hemma och sitter nu och dricker kaffe. Ska beställa lite julklappar sen tror jag men utöverf det händer inget vettigt. Hoppas ni har en trevlig dag!


Godkväll


Kikar in snabbt och skriver ett inlägg. Min dag har varit superlugn. Var på fest igår med älsklingen och det blev sent. Mycket sent... Vi var hemma runt 04. Jag är inte gjord för att festa så hårt längre.. Men men! roligt hade vi i alla fall med en massa trevligt folk!

Vi har suttit och kollat på film. Den här gången blev det Melancholia.
Får slänga in ett inlägg om vad jag tyckte om den senare. Klockan börjar bli mycket nu och jag ska sova om en stund. I morgon börjar min nya kurs "Det konsulativa arbetssättet" och då måste jag ju vara pigg och klar i huvudet!

Ha en underbar kväll!Colombiana


Efter att som barn ha sett sina föräldrars mördas i Bogota, växer en ung kvinna upp till en iskall lönnmördare. Utöver sitt "jobb" som yrkesmördare åt sin farbror, tillbringar hon all övrig tid till att hitta den som är ansvarig för hennes föräldrars död.

 

Namn: Colombiana
År: 2011
Regissör: Oliver Megaton (Transporter 3)
Genre: Action, drama
Längd: 90 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,1/10)

 

En fartfylld historia om en kvinnlig hämnare. Likt många filmer i samma genre var den stundtals ganska förutsägbar men en underhållande Söndagsrulle. Skådespelare i filmen i urval: Zoe Saldana (Avatar, The Skeptic)
Jordi Mollá (Bunraku, Knight and day) Cliff Curtis (Push, The last airbender).

 


 


Jane Eyre


Ännu en filmatisering av Charlotte Brontês klassiker om föräldralösa Jane  som får jobb som guvernant hos Mr Rochester i Thornfield Hall där kärlek växer fram mellan fattig och rik tills en stor hemlighet skiljer dem åt.

 

Namn: Jane Eyre
År: 2011
Regissör: Cary Fukunaga (Sin Nombre)
Genre: Drama, romance
Längd: 120 min
Betyg: 7,5/10

 

En klar ny favorit. En mörk kärlekshistoria som riktigt fångade mig och som höll mig fast i två timmar. Bra skådespelarinsatser och en mycket sevärd film. Skådespelare i filmen i urval: Mia Wasikowska (Alice i underlandet, Defiance), James Bell (Retreat, Jumper), Craig Roberts (Submarine).

 


8:e december


Godkväll!

I morse gjorde jag tenta 1/2 och den känns bra. Var lite nervös inför den men jag kunde alla frågor på VG delen och G delen som bestod av fleralernativs frågor eller sant och falskt frågor lär jag ju inte misslyckats med. Gick upp vid 06 så jag är rätt trött idag! Vi ska bara ta det lugnt och ladda batterierna inför ännu mer plugg inför lördagens tenta *suck* Hoppas ni haft en trevlig dag!

3:e december


Godkväll!

Jag har en lugn och fin helg. Igår hade jag one-piece filmkväll med Sara och Elinore. Vi såg den senaste Paranormalfilmen som förresten var rätt läskig. Inte läskigare än 1:an men betydligt mer skrämmande än 2:an. När jag kom hem därifrån igår så tog blev det lugnt framför datorn innan jag somnade mycket sent och med en lampa tänd. Idag har jag mestadels pluggat. Rasmus har varit iväg hela helgen. Igår drack han med kompisar i Thn och idag har han hjälpt sin bror i hans hus så han sover hos sina föräldrar i natt. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra men det kanske blir en film eller något.

Hoppas ni har en mysig dag i rusket!

 

 


Faces in the crowd


Anna råkar bli vittne till hur en man mördar en kvinna. Tyvärr upptäcker han henne och försöker därför mörda henne också. Hon överlever överfallet men får diagnosen "ansiktsblind" efteråt. Detta gör att hon inte längre är kapabel till att känna igen ansikten, inte ens sin egen killes eller sina bästa kompisars. Medan hon gör så gott hon kan för att leva ett gott liv så visar det sig snart att mördaren inte tänker lämna något åt slumpen och är därför ute efter henne. Men hur ska hon kunna försvara sig när hon inte känner igen ansikten?


 


Namn:
Faces in the crowd
År: 2011
Regissör: Julian Magnat
Genre: Crime, drama, mystery
Längd: 103 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 5,5/10)


En spännande film där huvudet gick på högvarv för att försöka sätta ihop alla pusselbitar. Tyckte dock att det fanns vissa brister i form av att hon ju faktiskt inte var röstblind (döv?) och borde kunnat känna igen folk på rösterna. Jag kanske missade något? En klart sevärd film i vilket fall. Skådespelare i  filmen i urval: Milla Jovovich (Resident evil, Det femte elementet), Julian McMahon (Red, Fantastic Four, TV-serien Förhäxad),
Michael Shanks (Red riding hood)

 

 


RSS 2.0