Måndag 28:e


Halloj! har varit en ganska lugn dag idag. Skolan först mellan 09.15-12.00. Ännu en gång föreläsning om organisationskultur och organisationsklimat. Det är mycket intressant men det börjar kännas som lite upprepning nu. I och för sig inget fel med det,  men ändå! Vad har annars hänt då? R har fixat min dator så att den inte längre tar typ tio minuter på sig att gå från avstängd till knapptrycksvänlig. Tror jag fått nån skit på datorn men virusprogrammet har inte visat något så det förblir oklart.. Sen har vi handlat mat, kollat på Fringe och nu tror jag det vankas fruktsallad och film. Så har min dag sett ut! låg i sängen och slumrade till förut och har därför varit för lat för att träna idag! men det planerar jag ta igen i morgon!


Ha en trevlig kväll!

Black Swan


Nina (Natalie Portman) är en lovande balettdansös som endast har dansen som intresse. Hon får chansen att spela i klassikern "Svansjön" men måste då lära sig att dansa som både den vita och den svarta svanen. Hon klarar av den vita svanen med klass och stil men har svårare för den svarta och pressen på henne blir påfallande hård. Det blir inte bättre av att hon tror att den nya dansaren Lilly (Mila Kunis) försöker sabotera för henne för att få hoppa in som reserv, och ännu sämre då den före detta stjärndansösen Beth (Winona Ryder) ställer till  scener eftersom hon anser att Nina ligger bakom hennes för tidiga "pensionering" då hennes stjärnglans slocknat. Långsamt börjar Nina förändras i takt med att hon växer in i rollen som den svarta svanen. Hon ser saker som inte finns där och utvecklar ett skadligt tvångsbeteende. Men vad är det som egentligen händer med henne? är hon på väg att gå sönder av galenskap eller utspelar sig allt bara i hennes huvud?


 


Namn: Black Swan 
År:
2010
Regissör: Darren Aronofsky (Requiem for a dream, The wrestler, Machine man)
Genre: Drama, mystery, thriller 
Längd:
108 min
Betyg: 8/10 (imdb 8,5/10)


En ganska mörk film som stundtals känns obehaglig eftersom den blir så psykologisk. Vissa scener hoppade jag till ordentligt av så jag satt hela tiden på helspänn. En riktigt bra film man kan uppskatta trots att man kanske inte är så förtjust i dans, vilket jag inte heller är. Höga poäng på imdb som är välförtjänta. Absolut sevärd! bra skådespelare som nämts i texten ovanför gör inte precis det hela sämre!


Söndag 27:e


Hej hej! Jag har haft en bra helg! i fredags var jag ensam hemma på kvällen och satt och åt lakrits och kollade på serier. Igår var jag också ensam större delen av dagen då R var med en kompis och hämtade en bil i Jönköping och inte kom hem förrän på eftermiddagen. Då gjorde jag inte heller särskilt mycket under tiden. På kvällen blev det dock spelkväll och utgång. Vi spelade Buzz och Guitar Hero hela kvällen och drog oss ner till Kullgren vid 23.20 ungefär. Satt där och pratade i ett par timmar innan vi gick hem. En lugn men trevlig kväll!
Och vad har jag gjort idag? inte mycket som skiljer sig från de tidigare dagarna! Vi har haft ett litet Fringemarathon här hemma och sett flera avsnitt i rad, och sedan har vi ätit thaimat. En lugn och slapp söndag alltså!

I morgon är det skola igen. 09.15-12.00 så det är inte hela världen. Sen blir det väl träning i vanlig ordning. Blivit lite mycket sötsaker den här helgen eftersom R köpte hem en stor påse med lakrits till mig från Ullared häromdagen. Jag är svag för saltlakrits så mitt löfte till mig själv att inte äta så mycket godis liksom bara trängdes undan av behovet haha. Jaja, får springa lite extra i morgon bara för det!

Avslutar kvällen med en bild på rockstjärnan herself. Bild tagen från Sara





Bad day


Idag har varit en dag som inte varit helt bra. Var i skolan mellan 13.15-16.00 och hade en föreläsning om stress. Fick sitta och kolla på en massa diagram och det är ju intressant men jag var lite trött så jag var inte riktigt med i svängarna där. Är lite nervös inför kommande moment i skolan. Vi ska dels skriva en rapport inom området "Individen i det föränderliga arbetslivet" och detta ska göras två och två och jag har hittills inte hittat någon att skriva med än! alla jag känner och talar med är redan upptagna och det gör ju knappast saken bättre.

Sitter hemma ensam och äter lakrits. Tror jag ska lägga mig och läsa lite och eventuellt se Bondfilmen som visas på TV vid 21 ikväll. Blir nog bra :)

Hoppas ni har en trevlig fredagskväll!

21:e februari


Hej hå! Idag har jag haft heldag i skolan. Eller, vi fick sluta klockan 14.40 ungefär så inte riktigt men. Vi har haft introduktion till en ny kurs "Individen i ett föränderligt arbete" och efter det en stunds lektion på hur man söker artiklar osv på skolans databaser. Vi ska nämligen skriva B-uppsats snart och då är det bra att veta lite innan. Jag är lite nervös! får se hur det går!

Kom nyss hem och snart blir det den vanliga måndagsrutinen: mathandling! sen efter det vet jag inte riktigt. Funderar på att gå till biblioteket då jag läst ut "Viskningar" som jag lånade förra gången!

Hoppas ni har det bra!

The man with the iron mask


Vi såg en gammal goding för ett par veckor sedan. Filmen uspelar sig under 1700-talet i Frankrike, den unga och mycket elaka kung Louis XIV (Leonardo DiCaprio) styr och ställer med järnhand och ägnar sig bara åt vackra kvinnor istället för att hjälpa landets folk som svälter. Han har dock en hemlighet. För länge sedan fängslade han sin egen tvillingbror Phillipe i en fängelsehåla med en järnmask på huvudet för att han själv skulle få lov att styra ohindrat och utan att behöva slåss för sin rätt att styra. Två av de tre musketörerna ger sig iväg med en gammal vapenbroder som vill hämnas mot kungen för att befria den hemliga tvillingbrodern som de sedan tänker ersätta den gamla med. Något som leder dem in på en farlig bana där de inte bara behöver slåss med kungen och hans vakter, utan också deras gamla vän och musketörvän D'Artagnan (Gabriel Byrne) som styrs av sin trohet mot kungen.



Namn: Mannen med järnmasken
År: 1998
Regissör: Randall Wallace (We were soldiers, Manus Pearl Harbor)
Genre: Drama, äventyr, historia 
Längd:
132 min
Betyg: 7/10

En klassiker jag inte sett sen jag var mindre. Gillar historiska filmer och även den här. I filmen ser vi också skådespelare som Gérard Depardieu som Athos, Jeremy Irons som Aramis och John Malkovich som Porthos.


20:e februari


Inte bloggat på över en vecka. Har varken varit motiverad eller haft särskilt mycket att skriva om. Ska försöka skriva lite om vad som hänt.

Vi kan börja med tentan i fredags. Dels har jag återvänt i tiden och tappat förmågan att läsa av klockan. Står det att provet börjar 08.30 på schemat betyder det INTE halv 10. När jag kom till skolan hade det redan hållt på i nästan en halvtimma men jag fick komma in ändå eftersom jag i alla fall lyckades dyka upp innan de stänger dörren vid 09. Får skylla på att jag var trött när jag läste av provtiden eller något, jag har ingen förklaring. Men det hade inte spelat någon roll. Provet gick åt skogen! En av lärarna hade lagt upp en 8-poängsfråga(?) på ett stycke i boken som hon dessutom inte gått igenom på lektionen och som inte fanns på hennes lektionsdokument lärarna skickar ut så att man som elev får en chans att veta vad som är "viktigt" att plugga på. Jäkla skiit säger jag bara! Många elever var extremt irriterade efter provet för det var ingen som visste vad frågan handlade om plus att jag tyckte att den var dåligt formulerad! En jäkla 8-poängsfråga! de två lärarna vi haft i detta ämne har respektiva 10 poäng att skriva frågor på, maxpoängen är 20 då givetvis. Det är ingen idé att fortsätta ett prov om man vet att man inte kan svara på en fråga värd så många poäng. Då skulle jag alltså behöva alla rätt på övriga frågor (G=12 poäng) för att klara mig och det är svårt att få! Jag kan säga att jag tror att det kommer komma in klagomål på det här provet. Visst, frågan fanns med i ett kapitel vi fått som läsanvisning men det borde varit med på föreläsningen? Ska bli spännande att se vad som sägs om det här i skolan i morgon..

Igår var vi på kalas för min systerson som fyllt 4 år. Han fick en monstertröja och en skjorta av oss som var supersöta. Han älskar tydligen kläder men är den otacksammaste unge jag vet ;) . När han glatt upptäckte att han fått kläder utbrast han "Åh, kläder!" och strax därpå "Men det finns inga byxor?"  haha sötnos där. Det blev faktiskt inga byxor men han verkade nöjd ändå som tur var! Stannade där till sen eftermiddag, åkte hemåt, stannade på Torp och köpte något snabbt och lätt att äta och åkte hem. Sen satt jag och kollade på avsnitt av One tree hill på datorn och spelade Zelda 2 till Nes tills vi gick och la oss och såg på Fringe vid 13 typ.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Vi ska strax gå till Willys och handla lite kyckling om de har. Enchiladas står på matschemat idag! Sen blir det lugnt. Min första heldag i skolan i morgon på mycket länge (har typ haft 2-3 heldagar sen jag började) och då vill jag vara pigg så jag inte somnar på föreläsningarna, haha!

Mycket text, haha :) Ha en supertrevlig söndagskväll!



Inget liv!


Hej hå! jag har verkligen inget liv! det jag har gjort idag är: kollat på R när han spelat Golden eye på N64, pluggat.. Thats it! är snart klar med repetitionen av det första momentet "grupper och ledarskap" och håller på att läsa på om den transformativa ledaren. Eller jag borde göra det, dock försvann motivationen igen för en stund sen och jag sitter mest och stirrar ut genom fönstret, där det äntligen slutat snöa. Jippii! positivt är att jag verkar klara mig från att bli sjuk (peppar, peppar) jag kände mig kass igår men det har gått över. R är uppe på benen idag och tillbringar inte hela sin dag sovandes i soffan som han gjort sen han blev sjuk i söndags, allt är frid och fröjd men jag är så jäkla uttråkad!

Positivt igen är att jag vann ett Wii spel (Hp and the deathly hallows) på Tradera för 206:- det var riktigt roligt. Nej fy sjutton! försöka plugga lite till nu då trots motivationsbrist. Sen blir det förhoppningsvis en lugn fredagsmyskväll framför datorn eller TVn. Får se om jag ser på Bondfilmen ikväll, om den nu går? förra veckan stod det att den skulle gå på tablån men de visade en annan film istället? megaknäppt!

Ha en helt underbar kväll allihopa! är sur för att det inte blir nån spelkväll för vår del men det är lika bra eftersom vi inte vet hur mycket vi smittar. Jag har inte tid att bli sjuk och det tror jag knappast någon annan har heller!

Bye bye


The Hurt Locker



...Blev kvällens film. Ännu en jag tänkt se ett längre tag men aldrig tagit mig tid att göra. Filmen handlar om en grupp soldater i Irak som har till uppgift att desarmera bomber och hålla koll på omgivningen under tiden bombspecialisten jobbar. Skådespelare i filmen är bland annat Jeremy Renner som spelat i "The town" "S.W.A.T" och "28 veckor senare" Anthony Mackie som varit med i "Million dollar baby"  "Eagle Eye" och "Notorious"

Namn: The hurt locker
År: 2008
Regissör: Kathryn Bigelow (Point break)
Genre: Action
Längd: 125 min
Betyg: 7,5/10 (imdb: 7,8/10)

En spännande film där man inte riktigt visste när någonting skulle hända. Sevärd!

 


Film


Igår kollade vi på två filmer.. En av dem var filmen "The day earth stood still" som vi sgå på bio när den kom ut för nåt år sen. Den handlar om en utomjording som kommer till jorden för att varna oss om att vi håller på att förstöra vår planet och att detta kommer till att leda till våran undergång. En bra film med många bra skådespelare som till exempel: Keanu Reeves, Jennifer Connely (Dark water, Blood diamond, Hulk) och Jaden Smith (Karate kid, Persuit of happyness) kan tycka att filmer med "skärp er, annars går jorden under" temat kan bli tjatiga men den här är faktiskt bra!

 

 


9:e februari


..En dag som har varit både bra och dålig! Idag när vi tvättade så stannade en maskin efter kort stund och jag förstod inte varför så jag satte bara på den igen och sen när den stannade och stod på "klar" så frågade jag hyresvärden vad det kunde vara för fel, fick då tipset av en granne att stänga av strömmen och sätta på den igen eftersom jag inte fick ut tvätten, då får jag inte upp luckan och vi får tillslut hämta hjälp för att tömma maskinen på vatten och ta ut kläderna. Kläderna var jättevarma så jag hoppas att ingenting har krympt! ("bara" underkläder men ändå) har lite ångest över att mina sportbhar ska ha krympt men jag hoppas på det bästa!

Sen har vi hämtat ut lite saker vi vunnit på Tradera! Vi har ju satt igång mitt gamla N64 och även köpt ett Nes nu så nu tar vi verkligen priset i att vara tvspelnördar haha! vi har köpt lite sladdar, ett reparationsset till spaken på N64 kontrollen, ett rumblepack och lite spel och håller på att kika efter mer roliga spel! Nu har jag något att göra på kvällen i alla fall (som att jag inte hade det innan)


Nostalgispel från unga (och äldre) dagar, som vi har eller planerar att köpa

 

 

 


Trassel


Såg vi äntligen igår! rolig film :) rekommenderas varmt :)



Ursäkta för dålig uppdatering (igen)  vi sitter och kollar på "Fråga Olle" på kanal 5. R är stensjuk och har hög feber. Hoppas verkligen inte detta kommer smitta mig men sån tur lär jag väl inte ha tyvärr. Klarade mitt Organisationsteoriprov! UNDERBAART! nu blir det middag på restaurang eftersom jag blev så glad! YEY nu känner jag mig duktig!

Nu ska jag dricka lite vatten och fortsätta kolla! ciao!


Koffein och plugg


Hej! jag sitter här ensam och övergiven hemma i lägenheten. R åkte iväg på lan igår och lämnade mig allena (*ger dåligt samvete*) och det roligaste jag hittar på är att plugga om ledarskap! har druckit två koppar kaffe samt tagit en värktablett eftersom jag vaknade med dov huvudvärk! Ikväll blir det filmkväll! "Paranormal activity 2"  bjuds det på då... Och jag ska sova ensam inatt, eller jag kommer nog inte kunna sova efter det men det är smällar man får ta haha. allt för en trevlig filmkväll och lite godis liksom..

Nu ska jag återgå till läsningen. Jag måste komma nånstans nu! håller koll på lite bud på Tradera också! spännande :)

Ha en fin dag!


2:e februari


Det har redan slagit över till februari! thats crazy!  förlåt för dålig uppdatering! mina dagar har sett likadana ut i princip flera veckor känns det som. Jag har tränat, pluggat, varit i skolan och typ sett på film, det är det! precis samma har jag gjort idag men faktiskt utan träning.. Variation förnöjer haha! jag har städat lägenheten lite alldeles nyligen så nu har man en städat lägenhet och det är ju skönt..

Men ni märker ju själva hur mycket jag har att skriva. Kanske försvann mina hjärnceller eftersom jag har på "Roomraiders" på TVn i bakgrunden. R påstår att man blir dum av sådana program?

Jaja nu ska jag göra... något! ha en bra eftermiddag o kväll!




RSS 2.0