Dorian Gray


Dorian Gray dök upp för första gången i Oscar Wildes bok"Dorian Grays porträtt" från 1891. Det har gjorts försök att filmatisera den tidigare men den här varianten är från 2009. Dorian Gray (Ben Barnes) är en rätt blyg man som åker till London för att ta emot ett arv. Hans nyvunna vän Lord Henry (Colin Firth) tar med honom till en duktig konstnär som låter teckna hans porträtt. Dorian älskar sitt nya förmögna liv och när han ser det vackra porträttet av sig själv så önskar han att det ska åldrar istället för honom själv. Efter ett tag märker han att hans önskning har gått i uppfyllelse. Men tavlan gör mer än åldras för honom. Den visar också hur mycket hans själ förändras. Han blir cynisk och grym men då har det gått så långt att han inte längre bryr sig om att han gör människor illa.

 

Namn: Dorian Gray
År: 2009
Regissör: Oliver Parker (Othello)
Genre: Drama, fantasy, thriller
Längd: 112 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,3/10)


Den här filmen är en mörk historia om hur girighet fullständigt kan förstöra en människa. Tycker att den var helt okej trots att jag nog hade förväntat mig lite mer av den. Skådespelarna gjorde ett bra jobb men den gick ifrån att vara bra i början och mitten till nästan på gränsen till löjlig i slutet. Skådespelare i urval: Ben Barnes (Narnia 2 och 3, Stardust), Colin Firth (Kings speech, Love actually), Ben Chaplin (London boulevard), Fiona Shaw (Harry Potter), Caroline Goodall (Schindlers list,the thief lord).

 


Seven


De två mordutredarna David Mills (Brad Pitt) och William Somerset (Morgan Freeman) får sitt livs värsta fall när de upptäcker en överviktig man som bokstavligen talat har ätit ihjäl sig. David är ny i stan och väldigt entusiastisk när det gäller att sätta dit bovar. De förstår dock inte varför någon skulle genomföra ett så bestialiskt mord förrän de hittar ett mystiskt ord i lägenheten. Inte långt efteråt upptäcks ett annat offer som mördats på ett ovanligt sätt och även här finner man ett ord skrivet. Ganska snart står det klart för David och William att deras mördare låter folk dö enligt de sju dödssynderna högmod, girighet, vällust, avund, frosseri, vreda och lättja. På varje plats finner de mordoffrets "synd" och de måste finna mördaren innan det är försent.

 

Namn: Seven
År: 1995
Regissör: David Fincher
Genre: (Fight club, Benjamin Buttons otroliga liv, The game)
Längd: 127 min
Betyg:
7/10 (imdb 8,7/10)

En mycket bra och spännande film som samtidigt är mycket obehaglig. Den är ju från 1995 men det här är ytterligare en av de filmerna jag länge tänkt se men inte tagit mig tid till. Skådespelare i urval: Brad Pitt (Troja), Morgan Freeman (The dark knight), Gwyneth Paltrow (Iron man), R.Lee Ermey (Full metal jacket).

 

 


The adjustment bureau


David Norris (Matt Damon) är en ung guvernörskandidat i New York. Av en slump stöter han på dansaren Elise (Emily Blunt) inne på herrtoaletten och han faller hejdlöst för henne. Han får hennes nummer och lovar att ringa henne när han tappar bort lappen. Han försöker på alla vis att få kontakt med henne igen, men förgäves. Två år senare får han syn på henne av en slump. Det är då Ödet dyker upp. I filmen karaktäriseras Ödet som män i hattar och kostym. De förklarar för honom att de tillhör "The adjustment bureau" och deras huvuduppgift är att se till att inga händelser avviker från Ödet. När de förklarat hur det går till för David säger de att han inte kan träffa Elise för att detta bryter mot hur Ödet vill att det ska gå. Han äventyrar hennes och sin egen karriär ifall de två blir ihop. David accepterar detta tillslut men hans känslor för Elise vinner och han börjar slåss mot männen i hattar för att förändra sitt eget Öde.

 

Namn: The adjustment bureau
År: 2011
Regissör: Georgi Nolfi (Manus till Ocean's twelve, The Bourne ultimatum)
Genre: Romance, Sci-fi, thriller
Längd: 106 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,1/10)

Den här filmen var helt okej men får inte bättre betyg eftersom jag tycker att den var lite seg, dock bra skådespelare och en bra filmidé. Skådespelare i filmen i urval: Matt Damon (True Grit), Emily Blunt (Djävulen bär Prada).

 

 

 


22:e juli


God fredag på er alla!

Kom hem för ett par timmar sen. Sov hos mina föräldrar igår till idag för att det var meningen att jag skulle måla. Dock var det så dåligt väder så jag kunde inte det idag. Höll på i fyra timmar igår och hade gott ont i handen efter det! det märks att jag inte är van med det. Mina fingrar stelnade och gjorde typ ont att röra haha. Det är typ det jag gjort! Igår kväll såg jag på film med mamma och det blir nog likadant ikväll. R ska jobba i morgon så det blir lugna gatan här idag och jag är himla trött också. Dock är jag riktigt partysugen så jag får väl vila upp mig till Fjordfestivalen haha!

Ha en underbar fredag vad ni än gör!


Snygg bild på mig när jag målar.. Haha
21:e juli


Morning.. Idag ska vi nog åka ut till Bokenäs igen och fixa lite. Jag ska hjälpa mina föräldrar att måla och babe ska måla klart sina högtalare som står där. Först blir det dock frukost. Hoppas ni får en fin dag.

 

 


Slumdog Millionaire


Jamal Malik (Dev Patel) får chansen att vara med i den indiska varianten av "Vem vill bli miljonär" Egentligen är han inte särskilt sugen på att sitta med där men han gör det ändå. Med andra skäl än för pengarna. Programledaren och de flesta av de andra som tittar tror inte att en grabb som har vuxit upp i slummen har den minsta chansen att komma särskilt långt. Vad kan han, som jobbar som te-pojke på ett call-center, egentligen om världen? Jamal slår alla med häpnad när han tar sig högre och högre upp på pengastegen och tillslut är programledaren  övertygad om att han fuskar. Han låter några korrupta polismän ta hand om Jamal och de tillgriper alla medel för att få reda på hur gör för att fuska. Har han kanske någon medhjälpare i publiken? Jamal nekar dock och när de  frågar honom hur han kunde veta svaret på olika frågor så börjar han berätta om sitt liv. En häpnandsväckande historia som präglas av sorg, hat, ondska men också om kärleken till Latika (Freida Pinto), kvinnan han förälskat sig i men förlorat flera gånger om

 

Namn: Slumdog Millionaire
År: 2008
Regissör: Danny Boyle (127 timmar, 28 dagar senare) Loveleen Tandan
Genre: Crime, drama, romance
Längd: 120 min
Betyg: 8/10 (imdb 8,2/10)


En av de bättre filmerna jag sett på ett tag, inga tvivel. Filmen skildrar indiens slum och om hur gatubarn blir grymt utnyttjade av människor som bara vill tjäna pengar. En riktigt bra film om ett människoöde. Absolut sevärd ifall någon ännu inte sett den. Skådespelare i filmen i urval: Dev Patel (The last airbender), Freida Pinto (Du kommer möta en lång mörk främling).

 

 


Tron Legacy


Kevin Flynn (Jeff Bridges), skaparen av teknikföretaget "Encom" försvinner under mystiska omständigheter när sonen Sam (Garrett Hedlund) är ung. Mer än 20 år senare styrs "Encom" av makthungriga män. Sam, nu fyllda 28 år, känner att han fortfarande inte är reda att ta över företaget utan roar sig med att ställa till bekymmer för de som för tillfället styr det. En dag får Sam ett meddelande ifrån sin fars gamla kontor från ett nummer som varit avstängd i över 20 år och när han beger sig dit för att undersöka saken så sugs han i en stor cyberrymd  som hans far skapat, vid namn Tron. Här härskar den onde "Clu" tillsammans med en massa elaka program. Sam hamnar mitt uppe i en enorm maktkamp där Clu tillsammans med sina onda underhuggare önskar finna Kevin, för att med hjälp av honom ta ett större kliv och erövra även den riktiga världen. Sam får hjälp av Quorra (Olivia Wilde) för att hitta sin far och tillsammans måste de hindra Clu från att lyckas med sin onda plan.

 

Namn: Tron Legacy
År: 2010
Regissör: Joseph Kosinski
Genre: Action, äventyr, sci-fi
Längd: 125 min
Betyg:
6/10 (imdb 7/10)

Den här filmen var bättre än jag trodde. Rätt häftig tycker jag faktiskt. Filmen är en uppföljare av filmen "Tron" från 1982. Skådespelare i filmen i urval. Jeff Bridges (True grit, Iron man), Garrett Hedlund (Troja, Eragon), Olivia Wilde (The next three days), James Frain (Greven av Monto Christo, Water for elephants, True blood), Beau Garrett (Brudens bästa man, Fantastic four).

 

 


18:e juli


Hej!

Har haft en underbar helg! i fredags var vi på kalas i Vargön vilket var mycket roligt. I lördags var vi hos mina föräldrar och åkte med ut med båten. Solade i ett par timmar på det stället där mina föräldrar brukar vara med båten och jag tog till och med ett dopp, vilket var svinkallt. Kände dock att jag inte kunde åka därifrån utan att bada. Igår hände det däremot inte mycket. Vi storstädade, något som var väldigt nödvändigt och på kvällen så kollade vi på film, åt god mat och sedan godis. Idag har jag varit hemma ensam tills älsklingen slutade vid 14 och när han kom hem så storhandlade vi. Nu sitter jag och kollar runt på datorn och R ska sova lite innan vi börjar med maten. Hoppas ni har en bra dag!

Bilder från i lördags


X-men first class"In 1962, Charles Xavier starts up a school and later a team, for humans with superhuman abilities.
Among them is Erik Lensherr, his best friend... and future archenemy"


www.imdb.com


Namn: X-men first class
År: 2011
Regissör: Matthew Vaughn (Kickass, Stardust, Harry Brown)
Genre: Action, adventure
Längd: 132 min
Betyg: 7/10 (imdb 8/10)

 

 


15:e juli


Hellu!

Igår kväll var vi hos mina föräldrar för att lämna tillbaka hunden. Vi blev bjudna på mat på en restaurang och satt där och pratade i ett par timmar innan vi åkte hem! trevligt! hemma igen så var vi sociala mot varandra. Jag satte mig och spelade sims och älsklingen COD. Vi gick och la oss vid 01 ungefär. Idag tog jag sovmorgon till 11.30. Har precis ätit frukost och ska snart dra igång dagen. Ska en sväng till polisstationen och lämna in ett nyckelkort som jag hittade i förrgår. Skulle lämnat in den igår men då stängde det typ 5-10 minuter innan jag kom dit. Sen i eftermiddag blir det barnkalas i Vargön. Sen får vi se vad som händer! Ha en bra fredag!


The Skeptic


Bryan Becket (Tim Daly) som jobbar som advokat är som namnet på filmen antyder: en skeptisk man. Han tror inte på någonting övernaturligt överhuvudtaget. Då hans hans faster hastigt går bort och lämnar sitt hus till honom eftersom han är den enda arvingen, så flyttar Bryan in där tills allting är ordnat för försäljning då han tycker att han och hustrun Robin (Andrea Roth) behöver en paus ifrån varandra. Väl inne i huset börjar han se mystiska saker och även skepnader av en kvinna. Han avfärdar det som hallucinationer på grund av sömnbrist tills han börjar nysta i det djupare och det visar sig att hans familj haft en mörk hemlighet de fått Bryan att glömma bort och som helst inte ska komma upp till ytan igen.

 

Namn: The Skeptic
År: 2009
Regissör: Tennydon Bardwell (Dorian  Blues)
Genre: Horror, thriller
Längd: 89 min
Betyg:
5,5/10 (imdb 5,7/10)

Stundtals rätt så otäck. Överraskningsscenerna gör sitt jobb så att man rycker till och blir skrämd. Historian var bra men den kunde ha slutat bättre tycker jag. Skådespelare i urval: Tim Daly (Tv-serier som: Private practice, The sopranos), Andrea Roth (The collector), Tom Arnold (Sons of anarchy, Last call), Zoe Saldana (Avatar, Pirates- Svarta pärlans förbannelse, Vantage point).

 

 


14:e juli


Godmorgon!

Har knappt hunnit mer än varit ute en morgonpromenad med hunden och sedan druckit mitt morgonkaffe! blåser riktigt storm idag, men som tur är så var det inte så kallt i alla fall. Igår kväll tog vi med hunden till parken och lekte med honom plus tog lite kort. Efter det kollade vi på en skräckfilm som jag fick se klart själv eftersom älsklingen gick och la sig då han började klockan 07 idag. Ja idag då! vi ska iväg till Bokenäs senare och lämna tillbaka hunden. Skulle ha gjort det i morgon men då blev vi bjudna på kalas i Vargön och det blir så jobbig körning då.

Nu ska jag i alla fall käka lite frukost! Godmorgon!

Bilder från igår


13:e juli


Hej på er! Idag har det varit en strålande fin dag med en massa sol. Tyvärr så blåste det en del så en av gångerna när jag var ute med hunden så var det nästan så att jag frös. Idag har jag slappat i vanlig ordning. Trots blåsten så låg jag på balkongen i ett per timmar och solade och till min förvåning blåste det knappt något där så det blev nästan lite för varmt men det var riktigt skönt ändå. Har knappt jobbat på något på min bränna ju och det är redan mitten av juli. Hade hoppas att människan som har boken jag väntar på skulle ha lämnat in den på biblioteket idag eftersom det var sista dagen han/hon hade på sig, men inte då! *suck* nu får jag vänta och hoppas på i morgon istället. Nu ska jag snart ta en tur till med vovven som för tillfället ligger mer eller mindre däckad på golvet! är för övrigt sjukt avundsjuk på dem som ska se Harry Potter ikväll! vill också men eftersom min syster har en nyfödd bebis väntar vi i någon vecka till. Har ju sett flera av filmerna med mina systrar, min kusin och sambo så det vill jag ju givetvis fortsätta med! Hoppas ni får  en underbar dag kväll i alla fall.
The Lincoln Lawyer


Mick Haller (Matthew McConaughey) är en utomordentligt skicklig försvarsadvokat. Han körs omkring av sin privatchaufför i sin Lincoln med registreringsskylten "NTGUILTY" och kör inte alltid med de mest sjyssta metoderna. Bland annat så har han inga problem med att skjuta upp en klients rättegång eftersom han inte fått det han krävt att få betalt. I kontanter givetvis. Han tar på sig uppdraget att försvara den unge rikemansungen Louis som anklagas för att ha knivhuggit en ung prostituerad. Louis (Ryan Philippe) är mycket övertygande och charmig och hävdar att han istället blivit lurad och att det så kallade brottsoffret är ute efter hans pengar. I samma veva som Mick börjar nysta i fallet så dröjer det inte länge innan det börjar hända hemska saker. Han inser snart att allt inte är som det ser ut att vara och hans karriär sätts på spel. Vad är egentligen sanningen?


Namn: The lincoln lawyer
År:
2011
Regissör:
Brad Furman (The take, The stranger)
Genre:
Crime, drama, thriller
Längd:
118 min

Betyg:
7/10 (imdb 7,4/10)


Baserad på en bok av Michael Connelly. En sevärd film. Det enda jag kunde tycka är att den var lite förutsägbar.
Skådespelare i filmen i urval: Matthew McConaughey (We are Marshall, Sahara), Ryan Phillippe (Flags of our fathers, Franklyn) Marisa Tomei (Anger management, The wrestler), Josh Lucas (A beautiful mind, Life as we know it, Hulk) John Leguizamo (Moulin rouge, röst åt Sid i Ice age) Frances Fisher (Titanic, In the valley of Elah, The perfect game)

 


 


11:e juli


Godmorgon!

Igår när min hjärtevän kom hem från Vargön så vände han nästan i dörren. Vi hade pratat om att hämta den andra hunden (den vi hade först) för att fortsätta med stadsträningen så vi åkte ut till Bokenäs direkt efter att vi slängt lit skräp och lämnat tillbaka en TV vi har lånat ett tag. Blev kvar hos mamma och pappa till typ klockan var 23.10 eller något.

Nu har jag precis druckit mitt kaffe och ätit frukost. Gick och la mig lite småhungrig igår så jag var jättehungrig i morse. Hunden ligger ute på balkongen och glor på bilar och babe ligger i sängen och snoozar för typ tredje gången eller något. Ska nog gå och dra upp honom så att han kan gå med mig ut på en promenad med hunden nu.

Godmorgon!


All good things


David Marks (Ryan Gosling) är en rik man, son till en mäktig man inom fastighetsbranschen och även arvinge. Han träffar Katie (Kirstin Dunst),  en tjej som tillhör medelklassen och trots att skillnaderna mellan dem båda är stora så blir de snart ett par, gifter sig och flyttar ut på landsbygden i Vermont. Dock lyckas Davids far att locka tillbaka honom in i företaget och när han blir mer engagerad där så fortsätter Katie med sina medicinstudier. Men tillslut så upptäcker Katie att hennes make får fler och fler utbrott och då förhållandet har stormat i en tid så försvinner Katie spårlöst. Polisen misstänker David men inga bevis finns för att stöda deras teorier.

 

Namn: All good things
År: 2010
Regissör: Andrew Jarecki
Genre: Drama, mystery, thriller
Längd: 101 min
Betyg:
6,5/10 (imdb 6,3/10)

Filmen är inspirerad från verkliga händelser. Skådespelare i filmen i urval: Ryan Gosling (Blue valentine, Lars and the real girl), Kirsten Dunst (Spider man),  Frank Langella (Unknown, Superman returns), Philip Baker Hall (Poppers pingviner, The insider), Lily Rabe (Kärlek på menyn, What just happen).

 


10:e juli


Hej! en riktigt grå och tråkig söndag idag. Var megatrött i morse när jag vaknade men jag gick ändå upp eftersom jag lyckades få en tvättid idag! Älsklingen min är i Vargön och hjälper till med takläggning. Han åkte i morse och kommer säkert inte hem förrän än ett par timmar. Jag har i vanlig ordning roat mig med lite städning och trots att jag springer upp och ner till tvättstugan så har jag sett på en film. Tron Legacy blev det den här gången. Nu ska jag snart springa ner till tvätten igen och sen får vi se vad som händer. Hoppas ni haft en bra helg i alla fall.


8:e juliGodkväll! vad har jag gjort idag då? jag har gymmat och kollat tvättid. Typ.. så tråkigt väder idag så lusten att göra något finns inte riktigt där. Nu sitter jag och kollar på Harry Potter och Hemligheternas kammare och tänker på när vi ska se den sista filmen. Blir nog inte förrän om några veckor men den som väntar på något gott.. Jaja hoppas er dag varit bra!

Ont barn försöker äta upp moster..
Flightplan


Det blev en lite äldre film för ett par kvällar sedan. Vi har sett den båda två men glömt av innehållet så det blev lite som att vi såg den på nytt. Rätt bra film faktiskt. Kyle Pratt (Jodie Foster) går på ett plan tillsammans med sin dotter Julia (Marlene Lawston) för att resa till släktingar efter att Kyles man och Julias pappa gått bort i en olycka. Med i bagaget finns den avlidnas kropp. Kyle är alldeles utmattad och somnar strax efter att flygplanet lyfts och när hon vaknar igen är Julia borta. Hon börjar leta förgäves och rör om himmel och jord men hon finns ingenstans. Då kommer flygpersonalen med oroande information om att Julia aldrig ens gått ombord på planet. Det finns nämligen inga uppgifter som styrker detta.

 

Namn: Flightplan
År: 2005
Regissör: Robert Schwentke (Tidsresenärens hustru, Red)
Genre: Drama, mystery, thriller
Längd: 98 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,2/10)

Skådespelare i filmen i urval: Peter Saarsgaard (Knight and day, An education, In the electric mist), Sean Bean (Lord of the rings, Game of thrones, Black death, National treasure), Jodie Foster (Panic room, En långvarig förlovning), Michael Irby (Law abiding citizen, Fast and furious 5).

 

 

 

 


7:e juli


Hej! har varit vaken en stund och hunnit dricka mitt morgonkaffe och ätit mina mackor. Vi väntar på vår nya TV som ska komma med hemleverans. De skulle komma mellan 12-15 så här sitter vi och glor. Annars så har jag varit duktig och sökt studiemedel för hela nästa år så jag inte glömmer det. Vore ju trist att inte få några pengar menar jag. Sen får vi se vad som händer senare. Kanske blir en tur till Torp och köpa födelsedagspresent till lillprinsessan som fyllde år igår. Sen kanske en tur till Bokenäs. Men inget är bestämt än så det återstår att se.Frozen


De tre vännerna Dan (Kevin Zegers), Lynch (Shawn Ashmore) och Parker (Emma Bell) åker till en skidanläggning för att ha en trevlig dag ute i backarna. När det är stängningsdags lyckas de muta till sig en sista åktur i en av de högre backarna och får efter många om och men tillåtelse att gå på skidliften. Men på grund av ett missförstånd så stänger anläggningen och de blir kvar uppe i skidliften en bra bit över marken. En kamp om överlevnad börjar eftersom anläggningen inte öppnar igen förrän fem dagar senare. Nu måste de göra allting för att försöka överleva trots att de har alla odds emot sig.Namn:
Frozen
År: 2010
Regissör: Adam Green (Hatchet)
Genre: Drama, thriller
Längd: 93 min
Betyg:
6/10 (imdb 6,3/10)

Var tvungen att se den här filmen efter att jag blev tipsad om den. Får säga att den var bra men riktigt obehaglig med flera obehagliga scener. Man kan känna paniken krypa för personerna i filmen och tittar bort när det är för hemskt samtidigt som man hoppas att de ska lösa situationen på något sätt. Sevärd men som sagt obehaglig.
Skådespelare i filmen i urval: Kevin Zegers (Fifty dead men walking), Emma Bell (Final destination 5, The walking dead), Shawn Ashmore (X-men).

 


6:e juli


Hola! jag har inte gjort något överdrivet roligt idag under första delen av dagen. Men på eftermiddagen skickade en kompis ett mess och frågade om vi skulle hitta på något och då jag inte hade något att göra så kom hon hit och vi gick ut på en ordentlig promenad. Gick härifrån till Lindesnäs och tllbaka. Stoppade ett par gånger under tiden också så det tog ett par timmar. När jag kom hem så duschade jag, drack kaffe och åt lite snabbt. Nu har jag och min älskade precis sett klart på en film och nu ska han spela COD och jag roa mig med annat.

Hoppas ni haft en bra dag!Sucker Punch


Baby Doll (Emily Browning) råkar ut för en traumatisk händelse som gör att hon blir inspärrad på ett mentalsjukhus. Dock är mentalsjukhuset bara en täckmantel för en bordellverksamhet. Baby doll har en makalös förmåga att dansa och under sitt första uppträdande försvinner hon in i en verklighetsflykt där hon som i en vision får veta vad hon ska göra för att lyckas rymma. Hon blir kompis med tjejerna
Rocket (Jena Malone), Sweetpea (Abby Cornish), Blondie (Vanessa Hudgens) och Amber (Jamie Chung) som bestämmer sig för att följa med henne på sin flykt. Då tjejerna möter varje uppdrag så försvinner de automatiskt in i ett fartfyllt actionäventyr som innebär att slåss med drakar och rädda städer för att få tag i de önsvärda föremålen som de behöver. När uppdraget är slutfört får de återigen möta verkligheten och alla kraven som finns där.

En intressant idé. Filmen lovar mycket action och bjuder också på detta. Actiontjejer som kickar röv i snygga kläder i en fantasivärld för att slippa möta farorna i den verkliga världen. Cred till musiken som verkligen passar in och är grym. Det enda jag hade att anmärka på är att actionscenerna blir lite långa tillslut.


Namn: Sucker Punch
År: 2011
Regissör: Zack Snyder (Watchmen, 300)
Genre: Action, adventure, fantasy
Längd: 110 min
Betyg: 7/10 (imdb 6,3/10)


Skådespelare i filmen i urval: Emily Browning (The Uninvited), Jena Malone (Into the wild), Abby Cornish (Limitless), Vanessa Hudgens (High schoolmusical), Jamie Chung (Grown ups, Baksmällan 2), Carla Gugino (Watchmen, Righteous kill), Oscar Isaac (Robin Hood 2010, Agora), Jon Hamm (The Town).
Nattinlägg


Hej!

Igår var en fullproppad dag för mig! först hade jag sovit lagom bra på natten och valde att gå upp vid 11 nångång tror jag. Åt frukost och bestämde mig för att ta tag i gymmandet så efter maten drog jag dit ner och tillbringade säkert 1½ timme där! kom upp och duschade, varvade ner och surfade lite innan klockan blev 15 då min syster kom med lilla Miljis som jag lovat att passa idag. Vi hade en bra dag hon och jag. Vi var på biblioteket och läste lite böcke men eftersom lillfröken inte lyssnade så bra så satte vi oss och målade istället. Sen tog vi en lugn strospromenad genom staden i en ettårings takt innan vi gick hem igen och lekte. Jag har haft henne i ca sex timmar och är aptrött så jag förstår nu att det inte är en dans på rosor med småbarn. Syrran hämtade henne vid 21 och efter det föll jag ihop i soffan och där har jag suttit tills nu. Blir nog sängen snart då jag är astrött. Hoppas ni haft en bra dag!


3:e juli


Hej folket! idag sov jag till strax efter 11. Låg kvar och gottade mig i sängen ett tag och försökte känna efter ifall jag var bakfull. Det slapp jag dock, slänger en tacksamhetens tanke åt de sex glas vatten jag avslutade kvällen med igår. Igår ja.. Vi hade en mycket trevlig kväll med vännerna och ett frågespel. Jag vann inte någon gång men är näjd ändå. Trots att vi åkte hem vid 00.30 så drack jag en del och det brukar ju betyda att man hade trevligt, det hade vi som  sagt också. Idag har jag dock varit seg. Har legat på balkongen och solat en stund när solen väl behagade titta fram och det var inte alls fel. Förutom det har jag kollat på film och städat här hemma.

Nu ska jag gå och ta en dusch och sen blir det kanske en till film. R sitter och spelar så jag har ensamtid.

Hoppas ni haft en fin dag!Into The Wild


Christopher McCandless (Emile Hirsch). Går ur skolan med höga betyg och skulle, till sina föräldrars glädje, kunna ta sig långt i livet och bli en höjdare. Dock är Chris trött på det vardagliga livet och föräldrarnas gräl och krav gör att han ständigt längtar bort. Så istället för att plugga vidare så gör han något som ingen tror att han skulle göra. Han lämnar allt bakom sig och beger sig ut på sin livs resa. Han liftar genom USA för att ta sig till Alaska där han planerar att leva ensam i vildmarken, och på så sätt lämna alla bekvämligheter och krav långt bakom sig.


Namn:
Into the wild
År: 2007
Regissör: Sean Penn
Genre: Äventyr, biografi
Längd: 148 min
Betyg: 7,5/10 (imdb 8,2/10)

Baserad på en biografi av Jon Krakauer med samma namn. Längden på filmen (148 min) kan verka avskräckande men den här filmen är absolut värd att lägga tiden på! Skådespelare i filmen i urval: William Hurt (Robin Hood  2010, The countess, Vantage point), Jena Malone (Sucker punch, Åter till Cold mountain, Donnie Darko), Kristen Stewart (Twilight), Marcia Gay Harden (The mist).

 

 

 


2:a juli


Hej! idag har jag gjort något som varit mycket nödvändigt i form av städning. Mattorna och golvet  behövde sig en rejäl omgång efter hundbesöket och det känns bra att ha det rent och fint här hemma igen. Dock är jag uttråkad så jag funderar på att se en film. Ikväll blir det spelkväll och ett par cider hos några vänner. Ska bli mycket trevligt. Nej! dags att hitta på något innan jag dör av tristess!ha en bra dag


1:e juli


Först och främst.. FÖRLÅT för dålig uppdatering!

Idag har vi gjort så där lagom mycket. Vi har varit hos mina föräldrar i Bokenäs och lämnat tillbaka hunden som vi stadstränat i en vecka. Det har gått jättebra och han är lydigare än sin brorsa som var här för någon vecka sen. Går lydigare i koppel och är mer stabil känns det som. Vi har i alla fall haft en lika lärorik vecka som förra gången. Jag tror absolut på det så kallade "Hundtricket" efter den här tiden. Det är en massa folk som kommer fram och vill hälsa när man går med en hund. Har suttit hemma och inte gjort många knop ikväll. Vi funderar på att sätta på en film snart. R ska jobba i morgon så det lär inte bli sent ikväll.

Hoppas ni har haft en fin dag!

Bild på Mulle när han fick svalka sig uppe vid Bjursjön

RSS 2.0