Pluggelilugg


Sitter här hemma och försöker få lite ordning på hjärnan. Den tar paus när jag inte förstår det jag läser av någon anledning. Jäkla huvud! ska försöka sitta med det en stund till för sen kommer min syster hit och hämtar mig. Vi ska åka till min andra syster och ha myskväll med Twilight filmerna. De vi hinner se i alla fall. Det är det som händer här hemma hos mig. Hoppas ni har en bra dag!


In Time



Nu har vi varit på bio och sett "In time" med Justin Timberlake. Den handlar om en framtid där tid är valuta. Man får betala med sin egen tid som alltid tickar och som man får tjäna in genom att arbeta. Rika människor lever längre medan de fattiga måste kämpa och arbeta hårt för några extra timmar. Bra idé till en film och den var bra och absolut sevärd!

 

 


Fredag


Godmorgon i stugan!

Jag gick upp för typ en halvtimme sen. Har varit väldigt trött de senaste dagarna så det var gott. Nu är vi äntligen klar med en av de extrauppgifter vi fått av en lärare så nu blir det koncentration på tentapluggandet igen. Idag ska jag läsa marknadsföring och redovisning tänkte jag. Tur att det fortfarande är en tid kvar till tentan!

Annars blir min dag lugn. Jag ska iväg i morgon på partaj i Trollhättan hos en gammal personalvetarklasskamrat. Det ska bli mycket skoj!

Have a nice day!


Fear and loathing in Las Vegas


"Filmatisering av Hunter S. Thompsons psykedeliska roman med samma namn. Vi får följa Thompsons alter ego Raoul Duke och hans samoanske advokat Dr. Gonzo i deras sökande efter den amerikanska drömmen i 1970-talets Las Vegas. Med sig på sin färd har de upptäcktsresande en väska fylld till bredden med alla droger kända av mänskligheten. Vad de finner är fruktan, avsky och dråpliga äventyr i den vansinniga staden"

www.filmtipset.se

 

Namn: Fear and loathing in Las Vegas
År: 1998
Regissör: Terry Gilliam (De 12 apornas armé)
Genre: Drama
Längd: 118 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 7,6/10)

Snyggingen Johnny Depp spelar en man som ständigt är väldigt hög på droger och som bestämmer sig för att tillsammans med en sin advokat åka till Vegas föra att bevaka ett stort race i slutet av 60-talet. De gör lite småbrott och hamnar ständigt i trubbel, antingen med omgivningen, med varandra eller någon av de droghallucinationer som de råkar ut för.  Skådespelare i filmen i urval: Johnny Depp, Benicio Del Toro (The usual suspects, Snatch), Tobey Macguire (Spiderman).

 

 

 

 


På språng


Hej!

Mysig söndag med jättefint väder och en lugn skön morgon. Nu är vi dock på språng. Ska till Torp och handla en blomma och sen vidare hem till min bror och hans tjej som flyttat till hus på fika och hussyn. Ska bli mycket trevligt!
Ha en toppendag!

Soffdag!


Hej hej!

Hade redovisning i skolan idag mellan 09.15-12. Hade svårt att ta mig upp ännu en gång eftersom jag var dötrött. När vi kom hem från skolan blev det soffan rätt omgående och där låg tills klockan nästan var 17! en riktig slappdag alltså! jag visste inte om jag skulle bli inringd till jobbet där Rasmus var tidigare i veckan och eftersom det är mellan klockan 22-06 så vore det ju bra att sova tänkte jag. Dock ska bara älsklingen jobba. Tur att han fick sova några timmar i alla fall. Har inte pluggat något idag alltså så det får jag ta igen i morgon!

Har dragit på mig One piecen nu och slappar ytterligare efter den goda maten (korv stroganoff) och nu händer det inte mycket mer idag.

Får hoppas ni haft en bra dag!


18:e oktober


Idag har jag inte hunnit med mycket.. Vi började vid 08 i skolan så jag gick upp vid 06 vilket var förjäkligt. Hade en sån där jobbig natt med lite sömn igen så jag sov nog inte många timmar. Hade marknadsföringslektion i några timmar och när jag åkte kom hem igen la jag mig och sov en stund. Rasmus sov också för han jobbade natt ute i Kungshamn (kan vara därför jag sov dåligt, för att jag sov själv). Sen har det inte hänt mycket. Har pluggat lite och sedan tvättat. Ska snart hämta den sista tvätten från stugan och sen blir det äntligen kvällsro med glass :)

Hoppas ni haft en bra dag!



Crash


Filmen handlar om olika människoöden Los Angeles och hur delas liv påverkas av de val de gör. Den handlar också en hel del om rasism och fördomar. Här möter vi  bland annat ett mörkyat par vars liv förändras efter mötet med en polis med fördomar. En vit polis med fördomar och ett väldigt jobbigt privatliv, två mörkhyade män som går på brottets bana och ett vitt par där kvinnan har rasistiska åsikter. Några av dem träffas och påverkar varandra på ett sätt ingen av dem kommer glömma.

 

Namn: Crash
År: 2004
Regissör: Paul Haggis (The next three days, In the valley of Elah)
Genre: Drama
Längd: 112 min
Betyg: 8,5/10 (imdb 8,0/10)

 

En av de bättre  filmerna jag sett faktiskt. En bra skildring av olika människoöden. Mycket sevärd! skådespelare i filmen i urval: Sandra Bullock (Blind side, Miss secret agent), Don Cheadle (Hotel Rwanda, Iron man 2, Ocean's eleven, twelve, thirteen), Matt Dillon (Den där Mary, You, me and Dupree).

 

 


Drive


"The Driver" (Ryan Gosling) arbetar som stuntman på dagarna och kör flyktbil på nätterna. Han börjar träffa sin attraktiva granne Irene (Carey Mulligan), som har en liten son och en make i fängelse. Romansen börjar blossa upp och Driver får bra kontakt med hennes son. En dag får Irene veta att hennes man ska släppas ur fängelset och då rinner romansen ut i sanden. Irene's man Standar (Oscar Isaac) får veta att de haft en liten historia men han väljer att låta det bero och är istället sjysst mot "The Driver". En dag hittar Driver Standar liggandes nerslagen i ett parkeringshus och Standar berättar att det är några män som vill att han ska genomföra en kupp åt dem och att han vägrat. Driver bestämmer sig då för att hjälpa Standar med kuppen för att få honom skuldfri.

 

Namn: Drive
År: 2011
Regissör: Nicholas Winding Refn (Bronson, Valhalla Rising)
Genre: Action, crime
Längd: 100 min
Betyg: 7/10 (imdb 8,3/10)

En bra film med ett grymt intro. En bra handling och en grym (och snygg) Ryan Gosling i huvudrollen. Skådespelare i filmen i urval: Ryan Gosling (All good things, Blue Valentine), Carey Mulligan (An education, Never let me go), Bryan Cranston (Breaking Bad), Ron Pearlman (Season of the witch, Bunraku), Oscar Isaac (Sucker Punch, Robin Hood, Agora).

 


16:e oktober


Hej!

Det blev dålig uppdatering igår eftersom jag tillbringade fredagsnatten och gårdagen hos min syster och sen hos min mor och far. Vi kör ju med julklappsdragning och igår kunde alla så vi passade på att dra namn. Väldigt praktiskt istället för att alla ska hålla på att köpa till alla. Särskilt för mig som lever på studiebidrag. Jag har haft en trevlig helg i alla fall. Kom hem vid 22 igår och gick rätt snabbt och la mig eftersom jag inte är van att gå upp så tidigt som jag brukar göra hos min syster (på grund av barn som vaknar tidigt).

Idag är det en solig söndag och jag sitter och pluggar redovisningsbegrepp. Nötar in skillnaden mellan enskild firma, handelsbolag etc. Jättekul. Tog en paus för att sätta på lite kaffe för att stärka mig. Hjärtat sitter och spelar Starcraft med en kompis och när han är klar blir det en härlig höstpromenad!

Hoppas ni haft en helt underbar helg och att den fortsätter i samma spår!


14:e oktober


Det ser ut att vara kallt ute idag. Brr!

Jag har inte haft mycket ork till att plugga idag. Läst på lite begrepp i redovisningsboken och det är det enda jag orkat med typ. Ikväll ska jag hem till min syster och mysa där med film och övernattning. Rasmus ska iväg till Trollhättan till några kompisar och det var tjejfritt så jag tänkte passa på att besöka syrran.  Har tänkt ut lite bra filmer nu så att hon får välja vilken  vi ska se ikväll..

Det var typ det jag hade att skriva idag. Ha en trevlig fredag vad ni än gör!


13:e oktober


Hej hej!

Sitter och glor lite på TV och väntar på att Rasmus ska bli klar i  duschen. Vi ska plugga interimskostnader idag! det låter väl skoj? har varit på biblioteket också och lånat en ny bok. Försöker få in lite annat än bara kurslitteratur för då blir man lätt slö i huvudet.

Nej dags att sätta igång! ha en fin dag!


Min fina present som gör att jag inte lär frysa den här vintern!








Green Lantern


Uppe i rymden pågår ett krig. De onda lyckas skada en av Väktarna (kallade green lantern  corps) som beskyddar freden och rättvisan i rymden. Väktaren kraschar på jorden och bestämmer sig för att föra över sina krafter, som finns i en ring, till en lämplig kandidat. Kandidaten blir testpiloten Hal Jordan (Ryan Raynolds) som efter att blivit vald blir förd till planeten OA där han blir upplärd av andra väktare för att han ska vara förberedd för när han blir kallad till krig. Det dröjer inte länge eftersom den onda Parallex som är på väg till OA för att en gång för alla utrota alla väktare.

 

Namn: Green Lantern
År: 2011
Regissör: Martin Cambell (Casino Royal, Goldeneye)
Genre: Action, äventyr, fantasy
Längd: 114 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 6,1/10)


Ännu en superhjältefilm som inte går hela vägen. Bra historia men jag tyckte att den onda Parallex var lite fånigt gestaltad som en bläckfisk(?). I övrigt en underhållande film. Skådespelare i filmen i urval: Blake Lively (Gossip Girl), Ryan Reynolds (X-men origins, Buried), Peter Sarsgaard (In the electric mist, An education, Skeleton key), Mark Strong (Robin Hood, Sherlock Holmes, Kick-ass)

 

 

 

 


11:e oktober


Godkväll! idag har jag ägnat dagen åt plugg och lite andra aktiviteter.
Har svurit åt redovisningsboken och blivit vansinnig på marknadsföringen. Helt normalt.

Har slutat plugga nu och ska bara slappa hela kvällen.
I morgon blir det skola 12-16 så det blir inte så tidig morgon i alla fall vilket är skönt!


Hoppas ni haft en bra dag

9:e oktober


Goddag!

Jag mådde faktiskt rätt bra i morse trots att jag drack en del igår. Det var en mycket trevlig kväll där vi spelade "fuck the dealer" och pratade en massa. Tack för en trevlig kväll. Idag vaknade jag rätt sent så jag lär ju aldrig kunna sova i natt *suck*. Mitt hjärta åkte iväg till en kompis förut och där blir väl han ett tag så jag ska roa mig med att bädda ner mig i soffan och se på Troja! det var väldigt längesen jag såg den..

Ha en fortsatt fin dag!

 

 


8:e oktober


God superhärlig lördag på er!

Idag har jag sovit ut. Rasmus gick upp innan mig och det hör inte till vanligheten. Igår var vi hemma hos några kompisar i trollhättan och åt middag och kollade på deras nya hus som de fått jättefint i ordning. Vi avslutade kvällen med en film och alla fyra sovandes i soffan. Det har varit en lång vecka ;). Vi åkte hem och jag somnade rätt direkt.

Idag blir det lugn och ro här hemma ett tag och sen ikväll ska jag till Trollhättan och dricka lite med mina classmates. Det ska bli skoj!

Tänkte dra igång med att städa nu.. Det ska göras det med!

Ha det gott!

5:e oktober


Kikar in och skriver ett snabbt inlägg. Idag har jag ännu en dejt med mr "M". Jag tror det kan bli något där. Han är riktigt klängig på mig och jag på honom. Ser bara hur han ligger där på bordet och slänger hungriga blickar efter mig. Dock tror jag vår kärlek är ensidig. Jag bara utnyttjar honom för att klara provet. Tough luck!

 

 


Boktips: Maken


Mitchell Rafferty arbetar som trädgårdsmästare och har en egen liten firma. En dag mitt under sitt arbete blir han uppringd av en man som påstår att han har kidnappat Mitchells hustru. Han vill ha 2 miljoner dollar. Kontant. Mannen tar ingen hänsyn till Mitchells normala inkomst och att han inte ens är i närheten av att ha de pengarna. Vill han ha tillbaka hustrun levande får han betala, punkt slut.

Mitchell skulle betala vad som helst för att få tillbaka henne då han älskar henne mer än något annat. Han vet inte riktigt vad han ska ta sig till men då förändras helt plötsligt spelreglerna och han hamnar mitt uppe i större problem än han någonsin befunnit sig i.


Dean Koontz skriver mycket spännande böcker och den här är inget undantag. Det är många snabba vändningar och överraskningar vilket gör att boken inte blir tråkig utan håller spänningen uppe.
Ett bra tips just på grund av detta.

 

 




4:e oktober


Hej!

Min tisdag har mest bestått av plugg. Har suttit och kärvat mig igenom två kapitel marknadsföring på engelska vilken stundtals har gjort mig galen. Åt världens stadigaste frukost i form av två brödskivor rostbröd (så vitt det går att bli) så på eftermiddagen var jag helt slut och divan kom fram i mig. När vi gick och handlade mat så köpte jag lite choklad och då gick det som tur var över.  Nu har jag gett upp pluggandet för idag och ska bara ta det lugnt.

Jag hoppas ni haft en trevlig dag!

3:e oktober


Hej!

i morse var jag mer eller mindre död. Sov rätt kasst i natt eftersom min hals bråkade och skulle upp tidigt till skolan. Det blev två kursintroduktioner idag. Marknadsföring och Grundläggande redovisning. Nu sätter pluggandet igång på allvar! två kurser vi ska läsa parallellt i 10 veckor med två prov den 8:e och 10:e december (yey). Jag ska börja plugga redan i morgon.Tur att min älskling läser redovisningen med mig så att vi kan plugga ihop.

Har slappat sen jag kom hem vid 17. Vi har kollat på en dokumentär
om danskar som varit nere i Afghanistan vilket var väldigt intressant.

Hoppas ni haft en bra dag!



Bunraku


De två männen "The drifter" (Josh Hartnett) och Yoshi (Gackt) träffas i en postapokalyptisk värld där man gått ett steg tillbaka och slutat använda skjutvapen i förmån för svärd. En av dem är intresserad av att delta i ett kortspel med stadens oslagbara härskare "The woodcutter" (Ron Perlman), medan den andra är där för hämndens skull. Någonstans på vägen upptäcker de två männen att de båda två har ett horn i sidan till "The woodcutter" och de ger sig därför av tillsammans för att göra slut på honom en gång för alla.

 

Namn: Bunraku
År: 2010
Regissör: Guy Moshe (Holly)
Genre: Fantasy, action
Längd: 118 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 6,1/10)

 

Filmen hade bra skådespelare men tyvärr tyckte jag inte den var så bra. Lite långtråkig historia som innehöll en hel del fightscener. Filmen är lagom underhållande och passar bra om det är en film man vill slötitta på. Skådespelare i filmen i urval: Josh Hartnett (Pearl Harbour, Lucky nr Slevin), Ron Perlman (Sons of anarchy, Hellboy, Season of the witch), Demi Moore (Ghost, Mr. Brooks),
Woody Harrelson (No country for old men, Zombieland).

 

 


Fyra års dag


Glömde skriva igår att jag och mitt hjärta hade fyra årsdag igår!
Tiden går fort när man har roligt!
Love you! big time..








RSS 2.0