Toto i sommar!

Hej!

Jag lider av allvarlig motivationsbrist. Kan inte plugga länge alls utan att tappa koncentrationen och tittar hellre på folk som streamar tvspel än tar upp böckerna. Har fått lite gjort idag ändå och tackar min lyckliga stjärna för att det är sex veckor kvar tills den tentan! Ska snart äta lite Minestronesoppa och avsluta den med en god kopp kaffe. Ingen jätterolig dag idag kanske precis men men...

Vi har förresten precis köpt biljetter för att se Toto i augusti i Smögen tillsammans med Peter och Sophia. Ska bli mycket roligt! Får  hoppas på fint väder bara eftersom vi tror att konserten är utomhus.








14:e april


Hej!

Idag har det varit en lugn och skön lördag!  I brist på annat tog vi en tur ut till Torp och åt på Subway och kikade runt lite en stund för att fördriva tiden. Resten av dagen förflöt på samma sätt och efter maten slog vi oss ner framför TVn för att kika på en av filmerna vi köpte. Så nu har vi precis kollat klart på Alien (1979) som är regisserad av Ridley Scott. Tyckte faktiskt att den var helt okej trots att inte Alienfilmer inte brukar vara något för mig. Lagom spännande och bra dialog. Allt blev inte så "överdrivet" som det lätt kan bli i liknande filmer gjorda på senare år. Tycker allt den var värt 6/10 slemmiga poäng. På Imdb är den rankad 8,5/10 men så högt når den inte här dock. Får se om vi kollar på fler filmer ikväll eller om det blir Himym tills det är dags för sängen. Hoppas er dag varit kanonfin :)





Ensam och uttråkad


För det första vad är det med alla människor som spammar reklam? fick sju stycken på ett inlägg igår och tog bort alla som inte var ett dugg intressanta. Skumt

Idag har min motivation inte varit på topp och jag har kommit på mig själv med att avbryta läsandet väldigt många gånger till förmån för att surfa. Får vara nöjd med det jag fick gjort. Sitter och inväntar en elektriker som ska kolla vår fläkt i badrummet eftersom den inte fungerar. Utöver detta längar jag till Rasmus kommer hem ikväll eftersom vi ska ha det mysigt med film och tacos. Tre dagar ifrån varandra är en lång tid trots fyra år tillsammans!  jag vet inte hur jag ska få tiden att gå tills dess men jag får väl hitta på något. Tror det blir till att lägga mig och läsa lite skönlitterärt så jag kommer någonstans i min bok!

Håller på med Robert Harris -Imperium just nu. En beräknad triologi om en romersk advokat vid namn Cicero och hans väg till att bli konsul i Rom. Gillar ju historiska romaner så tänkte att den här skulle passa mig och hittills har den inte gjort mig besviken :)






The Descendants


Matt King är en man vars liv passerat obemärkt för andra och för honom själv. När hans fru råkar ut för en olycka utanför Waikiki tvingas Matt omvärdera sitt liv, ta en mer aktiv roll i sina döttrars uppväxt och besluta hur han ska göra med den bit land familjen ärvt från Hawaiianska kungligheter och missionärer.

 

Namn: The Descendants
År: 2011
Regissör: Alexander Payne
Genre: Drama, komedi
Längd: 115 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 7,5/10)


Filmen handlade om en familj som inte alltid hållt ihop så bra. Det  förekommer en del sorg men även glädjestunder under Matts desperata försök att lappa ihop det som återstår av familjen, med trotsiga döttrar, på samma gång som han får veta en hemlighet om sin fru som han har svårt att smälta. Skådespelare i filmen i urval: George Clooney, Shailene Woodley (Close to work, CSI NY).

 


Kvällsfilmen- The Sunset Limited


Plugg och allt är nedlagt för idag. Utmattad (nåja) faller jag tillbaka i soffan och försöker leta reda på en film att se. Kvällens rulle blir efter nåra om och men The Sunset Limited med Tommy Lee Jones och Samuel L. Jackson. Regisserad av Tommy Lee Jones himself.




Ett paket kommer lastat..


Vi beställde lite blueray filmer från Cdon.com förra veckan och det paketet levererades snabbt. I morgon när Rasmus kommer hem från sin utbildning i Karlstad så är det nog inte omöjligt att det blir god mat och en bra film i lugn och ro i soffan






12:e april


Hej!

Fick mig en skön och härlig sovmorgon i morse och vaknade utvilad och redo för en dag full av plugg!  har hunnit långt och börjar känna mig färdig för idag vilket är skönt.. Man orkar inte hur mycket som helst på en dag ju!
Ska ta mig en god kopp kaffe nu och öppna paketet som jag hämtade på Willys förut :)






11:e april


Godkväll!

Idag har varit en ganska händelselös dag. Var i skolan och hade en lektion i arbetsrätt mellan 09.15-12 och sedan efter det satt jag och min grupp och fixade lite med vår kravanalys till den andra kursen som vi läser parallellt med arbetsrätten. Var hemma vid ungefär 15 och efter det har det bara blivit slapp i soffan. Lyckades till och med somna i ca 1½ timma vilket var välbehövligt. Har inte sovit så bra vilket har påverkat min mage vilket givetvis blir en ond cirkel. Konstigt nog är jag ganska trött nu så det blir nog snart sängen här. Tänkte sova ut i morgon men vill upp i ganska god tid ändå så det är nog ett bra val..

Avslutar inlägget med några fina bilder som Sara tog på mig. Hon är riktigt duktig hon!








Godnatt!



Stay


En ung man tillkännager för sin psykiater att han planerar att begå självmord om tre dagar. Psykiaterns desperata försök att hjälpa sin nya patient leder honom genom staden på ett otroligt mardrömslikt sätt där det inte alltid är så enkelt att avgöra vad det är som är verkligt och vad som är ren fantasi.

 

Namn: Stay
År: 2005
Regissör: Marc Forster (Flyga drake, Finding neverland)
Genre: Drama, mystery, thriller
Längd: 93 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 6,7/10)

 

Filmen lämnar en del åt tittaren att avgöra och spekulera i vilket jag gillar. Hade mina teorier och fick efteråt googla runt lite för att få dem verifierade eller förkastade. I det stora hela en väldigt bra film med bra manus och skådespelare. Sevärd! Skådespelare: Ryan Gosling, Ewan McGregor (Bigh fish, Ghostwriter, Änglar och demoner), Naomi Watts (J. Edgar, Eastern promises), Elizabeth Reaser (Twilight, Young adult).

 

 

 


10:e april


Hej!

Har jobbat idag så det blev en tidig morgon. Var uppe runt 06.20 för att snabbt göra mig redo för att dra. Trivs mycket bra på mitt lilla lagerarbete och tiden verkligen springer iväg när jag är där. Jobbade mellan 08-17 men det kändes inte länge alls. Var hemma vid 17.40 någon gång där och har hunnit äta lite megagod potatis pch purjolökssoppa som det var första gången Rasmus lagade. Mycket gott får jag säga. Sitter i soffan och ska snart sätta på filmen "Shame" för att fördriva tiden. Rasmus har precis åkt bort igen för att åka på upplärning för jobbet så jag är ensam i några dagar *suck*.  I morgon blir det skola så här hemma förblir det lugnt och stillsamt. Hoppas er dag varit bra!

 

Namn: Shame
År: 2011
Regissör: Steve McQueen
Genre: Drama
Längd: 101 min
Skådespelare: Michael Fassbender (300, Jane Eyre, A dangerous method),
Carey Mulligan (Drive, An education)

 



A dangerous method


Två av världens mest intelligenta, men kanske också mest kontroversiella män, Carl Jung och Sigmund Freud har en intensiv och turbulent relation som leder fram till psykoanalysens födelse. Deras gemensamma nämnare blir den djupt störda, men också intelligenta och vackra Sabina Spielrein som både enar och splittrar dem.

 

Namn: A dangerous method
År: 2011
Regissör: David Cronenberg
Genre: Biografi, drama
Längd: 99 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,7/10)


Skådespelare i filmen: Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender (Inglourious basterds, Jane Eyre, Eden Lake), Vincent Cassel (Black swan, Derailed).

 


 


3:e april


Hej!

Har haft en helt okej dag idag får jag säga med några timmar i skolan. Vi håller på med roliga saker nu och ska precis börja ta fram en kravanalys för en påhittad rekryteringsprocess som vi sedan ska använda för att skriva en påhittad annons för rekrytering av en personalchef. På sidan av den här kursen har vi Arbetsrätten som tar lite mer tid i anspråk som jag kanske nämnt tidigare. Det är strunt samma dock eftersom det hittills är roligt.

Hade en skön helg med grillning hos Peter och Sophia i Trollhättan i lördags och sedan middag hos svärmor och svärfar i söndags. Rasmus lagade baconinlindad kyckling och klyftpotatis vilket var smaskens!  igår gjorde jag min första dag på mitt nya jobb som lagerarbetare i en sexbutik (!). Det var ett jobb som passade mig (alltså rent arbetsmässigt) då jag gick runt och plockade beställningar och samlade ihop så att de andra tjejerna kunde packa ihop dem. Gårdagen sprang verkligen iväg när jag arbetade där och jag hoppas få fortsätta :)

Ska snart gå och lägga mig eftersom jag är dödstrött. I morgon är det kort dag i skolan 10.15-12 och sen är jag påskledig. Inte så dumt att plugga ibland :)

Hoppas ni haft en bra dag :)


Bild från grillningen i lördags..




RSS 2.0