Underworld Awakening


När mänskligheten får veta att det existerar vampyrer och Lycans så eskalerar ett krig för överlevnad för varje ras. Vampyren Selene vaknar upp efter att ha blivit tillfångatagen och vet inte vart hon befinner sig. Hon lyckas fly och träffar på en vampyrklan som hon sedan kämpar tillsammans med för att få tillbaka något som stals från henne av en Lycansklan. På samma gång fortsätter människan sin envisa kamp för att utrota allt omänskligt från jordens yta.

 

Namn: Underworld Awakening
År: 2012
Regissör: Måns Mårlind, Björn Stein
Genre: Action, fantasy, thriller
Längd: 88 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 6,8/10)


De två första filmerna var mycket bra men nu börjar det gå lite utför. Men har man sett de tidigare filmerna kan man gott se den här också. Kate Beckinsale (Van Helsing), Stephe Rea (V for Vendetta, Blackthorn), Michael Ealy (Seven pounds), Charles Dance (Game of thrones, Ironclad).

 


The Woman


En man upptäcker en ung kvinna, klädd i trasor då han är ute i skogen och jagar. Han bestämmer sig för att tillfångata henne för att civilisera henne då hon beter sig som en vilde och inte kan prata. Mannens familj är skeptisk men rättar sig efter hans vilja och hjälper honom i hans lilla projekt. Ju längre in i filmen man kommer så avslöjas också fruktansvärda hemligheter om familjen.

Namn: The Woman
År: 2011
Regissör: Lucky McKee
Genre: Crime, drama, horror
Längd: 101 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 6,2/10)


Det första jag har att säga om den här filmen är att jag då kan välja dem.. Avslöjade inte allt i handlingen ovan men ifall någon funderar på att se den så skriver jag en liten varning först: filmen är obehaglig och disturbing. Så.. nu är ni varnade.  Se på egen risk ;)
26:e februari


Hej!

Jag har haft en mysig dag! vi var iväg en sväng på Torp för att Rasmus skulle köpa en sladd till sitt ljudsystem då det saknades en då han köpte det. Vi tog en Subway-macka ute i solen och gick sedan in och köpte ett par byxor till honom. Jag tog en sväng in på mitt gamla jobb och hälsade på. Sedan när vi kom hem tog vi en promenad som avslutades på Åhléns där vi köpte lite kläder till den några månader gamla Rasmus som vi inte hunnit hälsa på ännu. Skulle ha gjort det i fredags men då mådde vi krassligt så vi hoppade över besöket då. Sen gick vi och handlade mat för att sedan gå hem och ta det lugnt. Jag läste ut min bok medan Rasmus spelade lite. Nu står maten och puttrar. Idag blir det flygande Jacob. Utöver detta blir kvällen lugn. Ja så ser det ut. Hoppas ni haft en trevlig helg!


Klappa händer små


Jag har nu alldeles precis läst klart "Klappa händer små" av Dan Rhodes och den här boken som är beskriven som "en bisarr saga fylld med svart humor och extremt vackra människor" samt "Bröderna Grimm möter Tim Burton" tog sig direkt in i mitt hjärta.

Boken handlar om olika människor. En äldre man som jobbar på ett självmordsmuseum. Tanken bakom museet är bra. Det är meningen att folk ska bli avskrämda från att ta sina liv men dessvärre får det motsatt effekt och mannen, som sover på museet, får ofta städa upp efter olyckliga människor som väljer att avsluta sin tid på jorden. På sidan av detta finns doktorn som tar hand om liken eftersom den äldre mannen inte vill besvära omgivningen med dödsfallen. Doktorn har en väldigt obehaglig hemlighet som tillslut avslöjas. Sen följer en  vacker kärlekshistoria mellan en man och en kvinna som lovade varandra evig trohet som unga och naiva.

Får säga att den här boken var mycket läsvärd!

24:e februari


Hejsan hej!

Har varit i skolan mellan kl 9-15 ungefär och fick en massa gjort där. När jag kom hem åt jag mat och efter det åkte jag och Rasmus rätt direkt ut till Torp  för att handla nytt ljudsystem och en blueray-spelare som vi inte haft innan. Efter detta (vilket tog rätt lång tid) åkte i hem och han började sätta upp sakerna medan jag gjorde annat.Sen gick jag iväg och handlade lite till kvällen och passade på att köpa (?) en film att se. Kvällens film blev Public Enemies med bland annat Johnny Depp och Christian Bale.

"Historien utspelar sig under brottsvågens år 1933-34 när gangsterlegenderna John Dillinger, Baby Face Nelson och Pretty Boy Floyd härjade fritt i USA. Regeringen försök att stoppa dem ledde till att J. Edgar Hoover tillsatte Melvin Purvis för att leda den ökända jakten på Dillinger som förvandlade FBI till landets första federala poliskår"

 

Namn: Public Enemies
År: 2009
Regissör: Michael Mann (Den siste mohikanen)
Genre: Biografi, Drama
Längd: 140 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 7/10)


Lagom fängslande historia. Tyckte dock den var lite lång..

 


23:e februari


Goddag!

Idag har det varit en underbart fin dag med plus åtta grader ute! har dock inte utnyttjat detta  särskilt bra förutom en tur till sjukhuset där jag hämtade upp enkäterna till vårt skolarbete. Utöver detta har jag pluggat. Ska snart hoppa in i duschen och sen dra på mig onepiecen för att kvällsmysa. Hoppas ni haft en bra dag.


1408


Författaren Mike Enslin har skrivit två böcker om övernaturliga fenomen trots att han inte alls tror på något sådant överhuvudtaget. Nu har han bestämt sig för att samla på sig lite fler myter bl a genom att bo på rum 1408 på Dolphin Hotel i New York för att bevisa att det bara är en myt att ingen någonsin har checkat ut från detta rum - något han kommer ångra... Rum 1408 är verkligen rummet som ingen gäst checkar ut från runt lunch.

 

Namn: 1408
År: 2007
Regissör: Mikael Håfström (Derailed, Ondskan)

Genre: Horror, thriller
Längd: 104 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 6,8/10)


Jag har sett den här filmen en gång tidigare typ då den kom ut. En bra psykologisk skräckfilm som är värd att se om man gillar skräckfilmer. Skådespelare i filmen: John Cusack (Hot tube time machine, 2012), Samuel L. Jackson (Lakeview Terrace, Iron man, Pulp fiction), Tony Shalhoub (Men in black).

 


 


Tower Heist


En grupp med hederliga, hårt arbetande män upptäcker att deras superrika chef som är en finanshöjdare har blåst hela sin personalstab på pengar. De börjar konspirera för att råna hans hårt övervakade våning eftersom det sägs att han ska ha ett hemligt ställe med pengar där.

 

Namn: Tower Heist
År: 2011
Regissör: Brett Ratner (Rush hour)
Genre: Komedi, action
Längd: 104 min
Betyg: 6,5/10


En ganska underhållande film. I alla fall att se under regniga dagar. Blev lite lam i mellanåt men får godkänt av mig. Skådespelare i filmen: Ben Stiller (Natt på muséet, Meet the Fockers), Eddie Murphy (Dr Doolittle), Casey Affleck (The killer inside me, Oceans eleven, twelve, thirteen).

 


 


20:e februari


Godkväll

Har haft en bra helg. I fredags blev det lugnt hemma för min del. I lördags blev det bastu och bad i Vargön med några vänner. Jag badade dock aldrig utan satt och kollade på Melodifestivalen med ett par som inte heller badade. Igår åkte vi hem från Vargön runt 13 tiden, landade hemma, åt lite och åkte sedan vidare till min syster med sambo för att fira lilleman som blev 5 år! stora grabben! Han fick en bilbana från mostrarna och mormor och morfar som han var mycket nöjd med. Efter det blev det lugnt i soffan innan vi gick och la oss rätt tidigt.

Idag har det varit plugg för hela slanten och veckohandling förstås. Det händer inte så himla mycket kul här om dagarna. Särskilt inte nu när jag är ensam. Dock blir det skola hela dagen i morgon. Ska ju medverka i den där kulturundersökningen också. Ska bli spännande! får ju tre biobiljetter för besväret så då får det bli till att gå på bio också om det går nåt bra.

Nu ska jag äta lite kvällsmat. Hoppas ni haft en bra dag!


Anonymous


Utspelar sig under 1500-talet med undantag ställen där den utspelar sig ca 40 år tillbaka i tiden. Filmen handlar om teorin om att det i själva verket var Edward De Vere, earl av Oxford som skrev Shakespears populära pjäser. Dock kunde Edward av flera olika skäl inte låta sitt namn stå med på manuset så han sluter i stället ett avtal med en annan man, känd som "Anonymous", för att han ska sätta upp hans pjäser. Det är meningen att "Anonymous" ska förbli anonym och att pjäsernas verkliga författare inte ska bli känd men så småningom tar skådespelaren William Shakespeare på sig äran för verken till "Anonymous" förtret. Drottning Elizabeth gör på samma gång allt för att glömma att hon en gång haft ett förflutet med Edward.

 

Namn: Anonymous
År: 2011
Regissör: Roland Emmerich (2012, 10,000 BC)
Genre: Drama, thriller
Längd: 130 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,9/10)


Filmen var i det stora hela bra. Dock kändes det som att man inte introducerades tillräckligt väl med människorna i filmen vilket medförde att jag inte hängde med i vem man pratade om hela tiden. Ansikten flöt samman med fel namn och tvärtom. Skulle nog behöva se om den igen. Kanske var jag den enda som hade det här bekymret men men. Godkänd i vilket fall. Skådespelare i filmen: Rhys Ifans (Harry Potter och dödsrelikerna, Mr Nobody), Rafe Spall (Shawn of the dead, Hot Fuzz), Xavier Samuel (Twilight- Eclipse), David Thewlis (Harry Potter), Kingdom of heaven), Joely Richardson (The girl with the dragon tatto, Patrioten).

 


 


 


17:e februari


God mycket skön fredagskväll!

Det blir en lugn kväll ikväll. Igår sov två klasskamrater över här eftersom vi skulle på tidigt möte + genomföra intervjuer på Uddevalla sjukhus. Vi hade en mysig kväll med tacos och film innan vi nästan däckade i säng. I morse gick vi upp vid 06.30 redan! Var uppe på sjukhuset till ca 12 och sen gick jag hem och pluggade i några timmar. Rasmus kom hem från jobbet och drog på after work ganska snart efter så jag har varit ensam hela kvällen. Har kollat i kapp på lite serier och dricker nu kaffe och glor på Americans funniest home videos. Känns som att ögonen ska trilla ihop på mig så får se hur länge jag orkar vara vaken..

Hoppas er fredag är underbar!

Det  blev skräckisen 1408 igår. Har sett den tidigare men mindes den inte som så otäck..
Faktiskt en av de bättre jag sett, tro det eller ej!

 

 


MoneyballHandlar om baseballaget Oakland Athletics, vars manager Bill Beanes kommer på en ny taktik: han använder sig av datagenererad analys över spelare för att hitta dolda talanger som han kan sätta ihop ett lag med.

 

Namn: Moneyball
År: 2011
Regissör: Bennett Miller
Genre: Biografi, drama
Längd: 133 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 7,7/10


Jag är inte ett dugg intresserad av baseball men den här filmen fångade mig ändå. En av de bättre sportfilmerna jag sett får jag säga. Skådespelare i filmen: Brad Pitt, Jonah Hill (Superbad, Funny people), Robin Wright (Unbreakable, The girl with the dragon tatto).

 

 


Glad Alla hjärtans dag!


Idag har jag varit i skolan och genomfört min första intervju för det här arbetet. Konstigt nog så  var jag inte ett dugg nervös. Det gick i alla fall bra och jag tror vi fått ut bra information av intervjun. Var lite mer missnöjd på vägen hem då jag fick stå och frysa ett tag för att inte bussen kom. Jäkla buss.. Kom hem tillslut i vilket fall och satte mig direkt under en filt för att få värme. När Rasmus kom hem så gjorde vi matlista och gick och handlade. Sara och Victor tittade in för att lämna lite praliner och ett alla hjärtans dag kort. Hon är söt hon.

Nu ska jag ta en kopp kaffe för att hålla mig vaken en stund till. Ledig i morgon! Sköönt! ska dock ägna dagen åt plugg *suck* livet är hårt..

Här kommer lite bilder


Jag åt pannbiff med sallad idag. Var bara tvungen att ta kort..
Visst ser det gott ut? :)
Kortet från Sara och lite praliner fick vi också..
Blommorna jag gav till min älskling för att han fick jobb13:e februari


Grattis till lillasyster Angelica som fyller 20 år idag!

Dagen har varit rätt grå och trist och som gjord för att sitta inne. Har gjort klart min reflektionsuppgift nu i alla fall. Ska bra ha lite hjälp med lite inställningar sedan. Jag är så kass på Word!
Har tagit en liten tur till stan för att köpa blommor till Angelica eftersom vi ska dit upp sen vid 17 när Rasmus kommit hem från jobbet och vi hunnit äta lite. Är jättenyfiken på hur det gått på hans första dag! han är snart hemma som tur är så att jag får veta.

Annars förutom kalaset blir det nog rätt lugnt. Skola i morgon och jag och en gruppmedlem ska genomföra vår första intervju! är lite nervös trots att jag gjort det förr. Vill ju så gärna att det ska bli bra..

Nej nu ska jag nog plocka undan lite här hemma. Hoppas ni har en skön måndag!

The Three Musketeers


Efter ett misslyckat uppdrag lever de en gång i tiden så kända musketörerna Athos, Porthos och Aramis ett liv i skymundan, men de väcks till liv av den unga och äventyrslystna D'Artagnan som kommer till Paris för att uppfylla sin dröm - att bli en musketör. Snart blir de indragna i sitt svåraste uppdrag någonsin - att rädda Frankrike från ett krig med England. Den unge kung Louis närmaste rådgivare Kardinal Richelieu gör allt för att själv erövra kronan. Genom att stjäla drottning...


 

Namn: The three musketeers
År: 2011
Regissör: Paul W.S. Anderson (Resident Evil)
Genre: Äventyr
Längd: 110 min
Betyg: 6/10 (imdb 5,9/10)


Den här filmen har jag väntat ett tag på att få se. Tyckte det var en bra äventyrsfilm med bra skådespelare som man absolut kan lägga ner en stund på att se eftersom den var underhållande. Skådespelare i filmen: Orlando Bloom, Matthew Macfadyen (Robin Hood, Svärdet och spiran), Milla Jovovich (Resident evil), Luke Evans (Clash of the Titans, Immortals, Robin Hood).

 


Seeking Justice


Nicks fru faller offer för en våldsman. När han sitter med henne på sjukhuset så träffar han en man som lovar honom att ge igen på våldsmannen bara Nick lovar att vid något annat tillfälle genomföra en tjänst i sin tur. Mitt i smärtan och sorgen accepterar Nick erbjudandet av den mystiske mannen och sedan dröjer det inte länge förrän han inser vilka problem han dragit på sig.

 

Namn: Seeking Justice
År: 2011
Regissör: Roger Donaldson
Genre: Action, drama
Längd: 105 min
Betyg: 6/10
(imdb 6,1/10)


Filmen var rätt så förutsägbar och det dröjde inte länge förrän jag förstod vad som skulle hända. Trots detta tyckte jag att den var okej. Skådespelare i filmen: Nicholas Cage (Season of the Witch), Guy Pearce (Dont be afraid of the dark, Vägen), January Jones (Unknown, American pie- the wedding, Love actually).


Solomon Kane


Solomon Kane är en ytterst effektiv mördarmaskin i 1500-talets England. Efter ett brutalt nederlag på ett plundringståg i Nordafrika bestämmer han sig för att lägga våldet på hyllan. Men ondskan har vaknat till liv och Solomon Kane har nu bara en chans att överleva: genom att ta upp striden ännu en gång!Skaparen av kultfilmen ”Conan” är tillbaka med ett episkt actionäventyr där nutidens effekter krockar med det förflutnas slag i den avslutande uppgörelsen mellan det goda och det verkligt onda.

 

Namn: Solomon Kane
År: 2009
Regissör: Michael J. Bassett
Genre: Action, adventure, fantasy
Längd: 104 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,1/10)


En film vars blandade genre passade mig. Den var bra men inte någon kanonfilm. Är man sugen på att se en bra äventyrsfilm kan detta vara ett alternativ. Skådespelare i filmen: James Purefoy (Ironclad, Rome, A knights tale), Richard Ryan (Troja, Sherlock Holmes), Ian Whyte (Clash of the Titans).

 


 


10:e februari


En mycket härlig fredag! Fick ett glatt besked förut om att Rasmus fick jobbet han sökte för några veckor sedan! UNDERBART! är så glad  för hans skull. Ikväll blir det ut på restaurang för att fira :)

Har precis ätit lite eftersom jag var vrålhungrig. Snart lite eftermiddagskaffe och sen duschdags. Efter middagen ikväll blir det relativt lugnt eftersom vi ska på 20-årsparty i morgon för syrran. Vi har köpt hem lite jordgubbsvin och lite gott :)

Hoppas ni har en underbar fredag!

9:e februari


Morsning korsning!

Har varit i skolan mellan 10-12. Kände att jag hade en del att göra hemma så jag åkte hem efter det och satte igång med den jäkla reflektionsuppgiften vi har igen. Det går segt framåt med den. Behöver plugga inför omtentan också men jag orkar inte.. Latmask värre..

Det har inte hänt mycket annat utöver detta. Sorry för tråkigt inlägg :)


Storm of the century


Årets storm är på väg och de 400 invånarna på Little Tall Island förbereder sig så gott det går. De är dock inte beredda på den mystiske främlingen som dyker upp från ingenstans. Han slår ihjäl en gammal dam och låter sig själv sedan arresteras. Han har ingen förklaring till varför han dödade den gamla damen men han har ett budskap till öns invånare: "Ge mig vad jag vill ha så försvinner jag". Det visar sig sen att han känner till alla invånarnas mörkaste hemligheter och synder och det inträffar fler dödsfall. Samtidigt slår stormen till med all sin styrka och den lilla ön blir totalt avskärmad från omvärlden. Många frågor ställs men inga svar. Vem är den mystiske mannen och vad är det han vill ha?

 

Namn: Storm of the century
År: 1999
Writer: Stephen King
Genre: Horror
Längd: 240 min
Betyg: 6/10

 

Jag såg delar ur den här filmen som ung och har tänkt se den igen länge. För några veckor sen gjorde vi slag i saken. Tyckte den var obehaglig med all stämning i filmen. Stephen King är ju skräckens mästare som det sägs så den är värd att se trots att den är gammal. Skådespelare i filmen: Colm Feore (Thor, Riddick), Casey Siemaszko (Stand by me), Jeffey Dumunn (The walking dead).

 


 


The Innkeepers


Claire och Luke arbetar på ett motell som sägs vara hemsökt. Eftersom Claire är intresserad så börjar hon undersöka om det ligger någon sanning i påståendet. Efter en del undersökande så börjar hon få resultat och hon inser tillslut att hon inte borde ha börjat rota i det alls då skumma saker börjar hända.

 

Namn: The Innkeepers
År: 2011
Regissör: Ti West
Genre: Skräck
Längd: 100 min
Betyg: 6/10 (imdb 5,7/10)


En läskig film som gjorde att i alla fall jag fick svårt att sova.  Skådespelare: Sarah Paxton (Shark night), Pat Healy (Magnolia), Kelly McGillis (Stake Land).

 


 


The Ides of March


Filmen handlar om Stephen Meyers som är presstalesman för presidentkandidaten guvernör Morris. Stephen arbetar i en förrädisk miljö full av manipulationer och mutor som han tror att han kan hantera. Tills en dag då han bittert får erfara att han fallit offer för det politiska maktspelet.

 

Namn: The Ides of March
År: 2011
Regissör: George Clooney
Genre: Drama
Längd 101 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,4/10)


Jag tyckte att filmen hade bra handling så den blev inte tråkig. Trots att den handlade om politik som inte är ett av mina favoritämnen.. Skådespelare i filmen i urval: Ryan Gosling (Drive), George Clooney (Burn after reading, Oceans eleven), Marisa Tomei (Lincoln lawyer, Crazy stupid love), Paul Giamatti (Ironclad, The Illusionist). 


7:e februari


Godkväll!

Idag har jag haft en heldag i skolan. Först träffades vi i gruppen och firade en av medlemmarna som fyller år på torsdag med muffins och kaffe. Det var mycket goda muffins i tre olika varianter. Sedan efter fikat fick vi litegran gjort innan vi åt lunch vid 11.30. På eftermiddagen var det lektion mellan kl 13.15 till 16.00 där vi bland annat fick genomföra ett test som gick ut på att vi skulle läsa frågor och bedöma oss på en skala mellan 1-7.  När detta var gjort fick vi begära feedback av övriga gruppmedlemmar på tre i förväg utvalda frågor. Frågorna kunde till exempel handla om hur engagerad man var i gruppen, hur väl man lyssnade på andra eller hur man tog emot när någon påpekade något med ens beteende. Mycket lärorikt! även ifall vi var en relativ liten grupp på fem personer så är det ändå en del som går att tänka på i framtiden.

När jag kom hem runt 17 så gjorde tog jag mig lite mat och sen satte jag igång med den enskilda uppgiften vi ska lämna in på tisdag. Nu har jag spelat en stund och väntar in Rasmus som varit på innebandy i Trollhättan. Vi ska se på film hade vi tänkt eftersom jag är ledig i morgon.

Hoppas ni haft en bra dag.


En bild från i lördags innan vi begav oss till inflyttningsfesten

Filmer från unga dagar..


Vi har haft några nostalgikvällar här hemma och kollat på filmer vi gillade som små
(och som lite större) hittills har dessa filmer avverkats:Sinbad- Legend of the seven seas (2003)

Den här filmen gillade jag när jag var yngre.. typ 17 haha. Sett den säkert 4-5 ggr sen dess. Det är en bra äventyrsfilm som får 6/10 i betyg av mig! (imdb 6,6/10) röster av bland annat Brad Pitt, Catherine Zeta- Jones, Joseph Fiennes, Michelle Pfieffer.

 

An American Tail (1986)
Den här filmen hade jag inte sett förut faktiskt. Söt barnfilm. Får 5,5/10 i betyg av mig (imdb 6,7) Regissörem till filmen heter
Don Bluth och har tidigare regisserat bland annat "Anastasia" och "Landet för längesedan". Röster i filmen från bland annat: Christopher Plummer, och Philip Glasser.


 

The Pagemaster (1994)
Såg den här filmen massor av gånger som barn och tyckte att den var lika spännande varje gång. 5,0/10 i betyg av mig  (imdb 5,2/10). Regissör är Joe Johnston som bland annat gjort "Hidalgo", "Captain America" och "Älskling jag krympte barnen". Skådespelare/röster i filmen: Macaulay Culkin, Whoopi Goldberg, Patrick Stewart.


 

 


6.e februari


Godkväll!

Min dag har varit lugn. Har varit ledig hela dagen så inte mycket har hänt. Skulle egentligen behöva plugga men orken har inte varit med ordentligt. Har tagit en promenad och sedan varit en sväng på biblioteket. Kvällen fortsätter i samma anda eftersom jag ska upp till skolan i morgon. Det var väl ungefär det jag hade att säga.

Slänger upp en bild på mobilskalet jag vann på Tradera :)
Open Range


Boss Spearman, Charley Waite, Mose Harrison och Button är fyra laglydiga män som transporterar sin boskap genom prärien. Deras vänskap har vuxit sig stark genom strapatserna. När de så passerar i närheten av den lilla staden Harmonville börjar problemen. Stadens sheriff och den störste ranchägaren, tillsammans med sina hejdukar visar sig vara både oärliga och mordiska. Boss och Charley inser snart att om de ska kunna behålla både sin frihet och sina värderingar så måste de ta itu med sheriffen. Samtidigt bekantar sig Charley med den vackra Sue Barlow som får hans hjärta i gungning.

 

Namn: Open Range
År: 2003
Regissör: Kevin Costner
Genre: Western
Längd: 139 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 7,5/10)

Skådespelare: Kevin Costner (Wyatt Eart, Waterworld), Robert Duvall (Gudfadern, Vägen), Anette Bening (American Beauty), Kim Coates (Sons of Anarchy), Michael Jeter (The green mile).

 

 
Blackthorn


"Den legendariska banditen Butch Cassidys sista år i livet är mytomspunna. Med teorier om allt från att han avrättades av boliviansk militär till att han lämnade Sydamerika och dog i stillhet på en ranch i Nevada på 30-talet. I Mateo Gils spännande västern lever den gamla Butch Cassidy under namnet James Blackthorn i en liten by i Bolivia, 20 år efter försvinnandet 1908. Han lever av jordbruk och drömmer om att avbryta sin exil och återvända till familjen i USA. Motvilligt slår han sig ihop med en spansk gruvrånare som lovar honom en del av bytet, tillsammans ger de sig ut på ett sista äventyr där Blackthorn inser att han inte är den enda med mörka hemligheter"

 

Namn: Blackthorn
År: 2011
Regissör: Mateo Gil
Genre: Western, Drama
Längd: 98 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,6/10)
Skådespelare: Sam Shepard (Inhale, Felon), Stephen Rea (V for Vendetta),
Dominique McElligott (Hell on wheels, Leap Year)


Ett tips till de som gillar Westernfilmer. Jag somnade tyvärr i soffan när jag såg den. Inte för att den var tråkig utan för att jag var trött. Tappade tyvärr lite av stämningen efter det men den var godkänd.

 

 


1:e februari


Hej på er!

Har haft lite dåligt med ork den senaste tiden men ville kika in och visa att jag lever. Projektarbetet i skolan tar sin lilla tid och utöver detta har vi ju en till kurs så jag är alldeles utmattad på kvällarna. Är hemma  ensam idag eftersom min käraste har åkt till Vargön för att fixa med bromsarna på bilen. Jag ska inte göra så mycket. Har suttit och skrivit ner lite saker jag ska komma ihåg inför i morgon och utöver  detta har jag inte gjort mycket alls. Ska sätta mig och spela lite Wii nu tänkte jag. Hoppas ni har en bra kväll!


Real SteelI en nära framtid är en av de mest världskända sporterna robotboxning. Charlie, en man som försöker tjäna stora pengar i denna sport, tror att han har hittat en världsmästare i en kasserad robot. På samma gång dyker sonen han aldrig känt upp och kräver att han går in i fadersrollen eftersom hans mamma tragiskt dött i en olycka.

 

Namn: Real Steel
År: 2011
Regissör: Shawn Levy (Natt på museet)
Genre: Action, Sci-fi
Längd: 127 min
Betyg: 6,5/10


Jag tyckte att det här var en bra actionfilm. Den gick enligt mitt tycke inte överstyr åt actionhållet utan balanserade detta med att vara en bra dramafilm. Betyg sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Hugh Jackman (X-men, The Prestige), Evangeline Lilly (Lost, Hurt locker), Dakpta Goyo (Thor).

 

 


 


RSS 2.0