26:e januari


Hej!

Jag har varit hemma från skolan idag för jag mådde inte bra i morse. Det har varit lite mycket i skolan och jag kände mig alldeles utmattad. Orkade inte ta mig ur sängen när den ringde vid 07. Sov i alla fall ut och jag märkte att det behövdes. Skönt!

Min dag har varit ganska händelselös.. Jag har mestadels suttit i soffan förutom att vi tog en liten promenad förut för att testa Runkeeper på min telefon. A just det.. jag har skaffat Iphone 4 som jag trivs mycket bra med. Appen Runkeeper är bra men jag litar inte riktigt på kalorimängden den påstår att man förbränt.

Sitter i soffan och slösurfar. I morgon fortsätter vårt projektarbete. Då ska vi på möte med två av cheferna på det stället där vi utför vårt projekt. Ska prata med dem innan vi sätter igång för att få ordning på saker och ting.

Ja det var väl typ det jag hade att säga.. Ha en trevlig kväll.The Help


"Förändringar börjar med en viskning"

Kvinnan Skeeter upptäcker under 1960-talet något som är tabubelagt och som man därför inte talar öppet om: Hur de mörkhyade blir behandlade av sina arbetsgivare. De arbetar för de vita, tar hand om deras barn, ser dem växa upp och arbetar sedan för barnen samtidigt som de i de flesta hem får stå ut med kränkande kommentarer som tydligt markerar skillnaden mellan att vara vit och svart. Skeeter blir nyfiken och vill undersöka mer för att skriva en bok om de mörkhyades utsatthet men möter kalla handen av alla hon vill intervjua. Det är farligt att ta upp ämnet eftersom det finns risk att man bryter mot lagar men Skeeter är envis. Tillslut lyckas hon få tag i ett hembiträde som är villig att prata och långsamt diktas hennes historia upp.


 

Namn: The help
År: 2011
Regissör: Tate Taylor
Genre: Drama
Längd: 150 min
Betyg: 7,5/10


Hör utan tvivel till en av de bättre filmerna under 2011. Kan inget annat än att varmt rekommendera den. Man blir förbannad och upprörd över vad man ser men 150 minuter flyter på snabbt och när filmen är slut har man sett en film som innehåller rasmism och utsatthet men också värme och skratt. Skådespelare i filmen i urval: Emma Stone (Easy A, Superbad), Viola Davis (Law abiding citizen, Knight and day), Bryce Dallas Howard (Eclipse), Jessica Chastain (Tree of life, The debt).

 

 


FractureÅklagaren Willy på väg upp för karriärstegen då han finner en oväntad motståndare i form av en
manipulativ ingenjör anklagad för mordförsök. Mannen har erkänt mordet på sin otrogna hustru två gånger och Willy är säker på att det blir ett enkelt fall. Men när rätten tar upp fallet tar mördaren helt plötsligt tillbaka sitt erkännande vilket gör det mer krångligt. Särskilt då det är omöjligt att hitta mordvapnet.

 

Namn: Fracture
År: 2009
Regissör: Gregory Hoblit
Genre: Crime, drama
Längd: 113 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 7,1/10)

 

Kom på när vi tittat en kort bit in i filmen att vi sett den förut. Dock kom jag inte ihåg något så det gick bra ändå. Gillade den här filmen eftersom den gav fick en att tänka efter lite... Skådespelare i filmen i urval Ryan Gosling (Drive, Crazy stupid love) Anthony Hopkins (Silence of the lambs, Hannibal), Rosamund Pike (Surrogates).

 Abduction

Nathans liv förändras drastiskt när han av en slump kommer fram till att han inte är den som han trott att han är i hela sitt liv. Den här förändringen medför inte bara att han hamnar i stor sorg utan också att han inser att han är i direkt livsfara. Någon vill ha tag på honom och han har ingen aning om varför.


 

Namn: Abduction
År: 2011
Regissör: John Singleton (Four Brothers, 2 fast 2 furious)
Genre: Action, drama
Längd: 106 min
Betyg:
5/10

”Abduction” bjuder i princip på vad en biobesökare kan förvänta sig av en actionfilm: en del dödande, en och annan explosion och en lagom dos kärlek. Logiken får man vara utan". Film.nu
Tycker jag beskriver filmen rätt bra. Detaljer, detaljer...
Skådespelare: Taylor Lautner (Twilight), Jake Andolina (Unstoppable), Jason Isaacs (Harry Potter och den flammande bägaren, Peter Pan).

 


 


Dangerous Minds


Den före detta marinsoldaten Louanne tar sig ett jobb som var mycket mer utmanande
än hon först trodde i en skola i Los Angeles slum.

 

Namn: Dangerous Minds
År: 1995
Regissör: John N. Smith
Genre: Drama
Längd: 99 min
Betyg: 6/10

 

En film baserad på sanna historier. Skådespelare i filmen i urval: Michelle Pfieffer (Dolt under ytan, Stardust), George Dzundza (Deerhunter, Basic Instinct), Courtnet B. Vance (Final Destination 5):

 

 Lugn söndag


Det har inte alls hänt mycket idag. Gick upp vid 10. Gjorde det sista av hemtentan, skickade in den, skrev ansökan till "Tema mentorskap" som vi ska ha i skolan och sen blev det slappt. Vi har ätit thaimat idag och ska snart se på film tror jag. Skola i morgon och ny kursstart i kursen "Projektadministration" som vi ska köra halvfart på nu. Nästa vecka blir det ännu en kursstart på kursen "Relationsproblematik" som vi ska läsa parallellt med den vi börjar med i morgon. Full rulle helt enkelt!

Hoppas er söndag varit mysig och fin :)Contagion


Det börjar med att en kvinna känner sig krasslig efter en affärsresa i HongKong. När kvinnan avlider är det redan försent. Viruset som sprids med luften har redan smittat många och de kommer i sin tur att smitta vidare. En grupp med forskare försöker ta fram ett vaccin som hjälper mot smittan. På samma gång håller samhället på att rasa sönder utanför deras fönster.

 

Namn: Contagion
År: 2011
Regissör: Steven Soderbergh (Traffic, Oceans eleven)
Genre: Drama, thriller
Längd: 106 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 6,9/10)


Den här"katastroffilmen" har fått okej betyg ifrån filmerna och det är rättvist. Det är nästan så att det går att sätta sig in i hur paniken sprider sig då folk dör som flugor. Sevärd! skådespelare i filmen i urval: Matt Samon (Bourne, The adjustment bureau), Gwyneth Paltrow (Seven, Iron Man), Kate Winslet (Titanic, Revolutionary Road), Jude Law (Sherlock Holmes, Road to perdition).

 

 

 


Another Earth


En ambitiös ung student och en talangfull kompisitörs vägar korsas på grund av en tragisk olycka.
Samma natt upptäcker man en dublett av Jorden i vårt solsystem.

 

Namn: Another Earth
År: 2011
Regissör: Mike Cahill
Genre: Drama, Sci-fi
Längd: 92 min
Betyg: 5/10 (imdb 7/10)


En rätt tragisk film och sorg och skuld
. Kändes lite för tung och sorglig för mig och stämningen förändrades
inte heller under de ljusa stunderna. I filmen ser vi bland annat
William Mapother (Lost, Mission Impossible), Brit Marling (Sound of my voice).


 


Lördagen den 14:e


Hej!

Ingen förbättring med förkylningen idag. Snarare tvärtom.. Håller för fullt på att göra mig i ordning och försöker göra mirakelarbete med sminket eftersom jag ser lika hängig ut som jag känner mig. I alla fall om man tittar på mina ögon. Om ca 30 min åker vi ut till Bokenäs för middag med min pappas sida av släkten eftersom farfar fyller år. Ikväll efter middagen är det meningen att det ska bli party men det får jag se om jag orkar. Känner mig bra just nu men jag kan ju vara trött sen..

Dags att lägga på lite foundation. Ha en trevlig kväll!
Fredagen den 13:e


Hallå!

Ligger i sängen och glor på serier. Blir snart det nya avsnittet av Vampire diaries.
I morse vaknade jag alldeles snuvig. Inte så konstigt kanske med tanke på att
Rasmus varit sjuk i några dagar. Kunde dock inte kommit olämpligare.. Har ju
En massa skoj den här helgen. I morgon blir det kalas för min farfar på kvällen
och då ska vi allihopa ut och äta.. Ska bli trevligt..

Nej.. Ska kolla nu! ha en fortsatt trevlig kväll!

Nyårsbilder


Godkväll.. Här kommer några av de  bilderna vi tog under nyår:RSS 2.0