300


Berättelsen om 300 spartaner som, under ledning av kung Leonidas, år 480 f.kr kämpade för att slå tillbaka den blodsugna persiske kejsarens armé vid Thermopyle, för att försvara sitt land och dem de älskar.

 

Namn: 300
År: 2006
Regissör: Zack Snyder (Sucker Punch, Watchmen)
Genre: Action, fantasy, history
Längd: 117 min
Betyg: 7,5/10 (imdb 7,7/10)


En av de bättre filmerna jag sett i genren. En fängslande film som fick mig att sitta klistrad framför TVn tills den var slut. Mycket sevärd! Skådespelare: Gerard Butler (Law abiding citizen, The ugly truth), Dominic West (The awakening, John Carter), Michael Fassbender (Ingloriuos basterds, A dangerous method), Lena Headey (Game of thrones), Vincent Regan (Clash of the Titans, Troja).

 


 


Tintin


I filmen beger sig den orädde reportern Tintin, hans stridslystne hund Milou och den bråkige Kapten Haddock ut på ett äventyr för att finna det sedan länge förlorade skeppet ”Enhörningen” som innehåller hemligheten om en antik skatt... och nyckeln till en uråldrig förbannelse.

 

Namn: The adventures of Tintin
År: 2011
Regissör: Steven Spielberg
Genre: Animerad, äventyr
Längd: 107 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 7,5/10)


Lite besviken faktiskt. Tyckte inte den är värd så bra betyg som den fått men det är väl kanske bara jag. Stundtals underhållande men även stundtals långtråkig.. Röster i filmen: Jamie Bell (Tintin), Andy Serkis (Kapten Haddock, Daniel Craig (Sakharine), Nick Frost (Thomson), Simon Pegg (Thompson).

 

 


25:e mars


Hej!

Har haft en bra helg. Tentan igår gick okej tror jag.. vågar inte spekulera alls eftersom jag gjorde det förra gången och kuggade vilket gjorde mig vansinnigt ledsen. I vilket fall firades tentan med party här hemma med en del folk och en del dricka. Jag och Sophia valde att gå ut på Mortens där det var smockfullt och knappt gick att gå i vanlig ordning. Idag vaknade jag i god tid trots att klockan helt plötsligt var 03.30 innan jag kom i säng. Hade glömt av att klockan ställde om sig så blev lite chockad. Har i alla fall hunnit ta en fika på stan och skickat in mina skoluppgifter så nu är det lugn och ro här hemma. Rasmus håller på med maten, det blir fläskfilé med en massa gott till och klyftpotatis.Till detta blir det en film. Hoppas ni haft en underbar helg.

Här kommer lite bilder på min shopping samt på gåvor:


Örhängen av silver som jag fick från min svärmor när vi var hos dem på thaifestEn tavla.. även den från ThailandEn snygg väska. Köpt på TorpEtt par skor  för 299:- tror jag det varEn vårjacka från Vero Moda 379:-
23:e mars


Lite spontanshopping på Torp idag. Blev lite tokig sådär och bestämde mig för  att  göra en sak jag inte tidigare vågat men hemskt gärna har velat..

Så här blev resultatet

21:e mars


Hej!

Har haft tusen saker att göra och inte mycket ork över till annat. Nu har vi i alla fall redovisat klart vårt arbete och har officiellt avslutat den kursen! sköönt! vet dock inte vilket betyg vi fått än men det återstår att se. Nu är det bara en hemtenta kvar som ska vara inne på söndag. Den har jag inte så mycket kvar på så det är skönt det med. Rasmus är iväg på basutbildning för sitt jobb och har varit det sen måndags kväll. Han ville ha något att läsa eftersom det skulle bli långtråkigt och frågade om han fick ta en studiebok som jag inte trodde jag skulle ha. Tji fick jag då jag är i behov av den för att skriva klart hemtentan.. Jaja är man dum så... Tur att mitt hjärta kommer hem i morgon kväll så jag kan ta den. Saknar honom också givetvis. Sen är det ju en superdupermega-rolig omtenta på lördag i affärsredovisningen som jag kuggade på i december. Klarar jag den inte den här gången kommer jag hänga mig. Så känns det på ett ungefär.. Där har ni anledningen till bloggbristen: Sjukt mycket skolarbete..

Vad har annars hänt då kanske ni undrar?
Tjaa.. vi var iväg på thaimiddag i Vargön i fredags vilket var mycket trevligt. For förbi Överby på lördagen och shoppade lite och jag köpte en jättefin klänning. Efter det var vi på kalas och sen var typ den helgen över. Har legat hemma med en förkylning sen i måndags också och det är ju aldrig kul. Hade velat ut och springa eftersom det varit så fint väder men det har ju inte gått då.. Börjar dock bli frisk nu så  jag får ta igen det senare. Kanske nästa vecka när det jag har kvar i skolan är klart..

Oj.. blev ett långt inlägg det här!
Jag tänkte lägga in lite bilder på vad vi fick av svärföräldrarna efter deras Thailandbesök samt på klänningen men det får nog vänta tills i morgon. Nu blir det sängen!

Godnatt!


The Grey


The Grey handlar om ett gäng överlevare som störtar mitt i Alaskas vildmark. De måste samarbeta och trotsa det hårda vädret och kylan för att försöka ta sig till civilisationen igen. Detta är inte så lätt eftersom de har en hord av hungriga vargar efter sig.

 

Namn: The Grey
År: 2012
Regissör: Joe Carnahan (Smokin aces)
Genre: Action, äventyr, drama
Längd: 117 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 7,3/10)


En rätt otäck film som utspelar sig ibland snöstorm och kyla. Den jagande känslan överförs på tittaren och själv såg jag bort flera gånger när vargarna dök upp. Ja.. en film man borde ta sig tid och se. Skådespelare i filmen: Liam Neeson (Unknown, Batman begins), Dallas Roberts (Walk the line), Frank Grillo (Warrior, Edge of darkness), Ben Bray (Limitless, No country for old men).

 


12:e mars


Tjo!

Körde heldag i skolan med arbetet och slet hårt mellan 9-18. Tog lite paus för att gå ut och käka tillsammans eftersom en tjej i gruppen fyller år idag. Åt på Odenhuset i Trollhättan och det var trevligt. Vi fick mycket gjort och  det känns bra! nu är vi inte i den absoluta slutfasen och det är smårättning kvar. Underbart!
Kom hem rätt sent och har inte orkat göra något. Jo vi har veckohandlat eftersom det är måndag men annars har inget hänt. Det var min tråkiga att-läsa-om dag!

Ska lägga mig och börja med min nya ljudbok nu! Äntligen blir det den nya med Jo Nesbö!
Kan varmt rekommendera hans deckarserie om Harry Hole. Mycket spännande och fängslande!

12:e mars


Tjo!

Körde heldag i skolan med arbetet och slet hårt mellan 9-18. Tog lite paus för att gå ut och käka tillsammans eftersom en tjej i gruppen fyller år idag. Åt på Odenhuset i Trollhättan och det var trevligt. Vi fick mycket gjort och  det känns bra! nu är vi inte i den absoluta slutfasen och det är smårättning kvar. Underbart!
Kom hem rätt sent och har inte orkat göra något. Jo vi har veckohandlat eftersom det är måndag men annars har inget hänt. Det var min tråkiga att-läsa-om dag!

Ska lägga mig och börja med min nya ljudbok nu! Äntligen blir det den nya med Jo Nesbö!
Kan varmt rekommendera hans deckarserie om Harry Hole. Mycket spännande och fängslande!

11:e mars


Godkväll!

Jag har haft en bra helg! i fredags blev det inte särskilt mycket gjort på kvällen. Jag somnade typ i soffan till en film eftersom jag hade haft en jobbig natt där jag vaknade flera gånger och hade svårt att somna om. Var alldeles slut och den kvällen blev tidig. Igår pluggade jag lite under dagen och på kvällen åkte vi hem till Peter och Sophia i Trollhättan på middag och en allmänt trevlig kväll. Vi åt och glodde på melodifestivalen (rätt låt vann) och vi kom hem sent vid 03 ungefär. Idag skrev jag klart mina reflektionsuppgifter vilket känns skönt! vi tog en liten promenad ute i det härliga vädret och avslutade kvällen med en pizza, påsmust och en film. Nu blir det nog snart sängen eftersom det blir skola i morgon. Hoppas ni haft en bra helg!


En riktig favorit-favorit i repris ikväll för att kolla blu-ray kvaliten
8:e mars


Hej!

Idag har jag varit i skolan och haft en obligatorisk övning som kallas "samtalsträning". Den gick ut på att man skulle agera klient och samtalsledare. Som klient skulle man prata om en konflikt man varit med om i livet. Som samtalsledare skulle man försöka leda samtalet framåt genom att analysera konflikten och det som hände, vilka känslor som fanns osv. Jag var jättenervös och rädd för att jag inte skulle ha några motfrågor att ställa till tjejen som agerade klient. Lät som att jag upprepade mina "så du uppfattade alltså.." "hur kände du dig då?" till förbannelse men efteråt fick jag bra kritik och det gick bättre än jag trodde. Jag är nöjd med min prestation i vilket fall! Kom hem rätt sent och har bara hunnit arbeta lite med den ena av mina reflektionsuppgifter.

Sitter och glor på Sveriges värsta bilförare och det är underhållande i vanlig ordning. Blir inte jättesent idag då jag ska upp i morgon och jobba med gruppen.

Hoppas ni haft en bra dag.6:e mars


Godkväll mina vänner

Det är snart dags att gå till sängs. Har inte mycket att skriva idag då inte mycket har hänt.
Har mest pluggat och gjort ett ärende på stan. Missade bussen till skolan förut och då var
det ingen större idé att ta sig dit då vi hade ett möte med en lärare. Men det gick nog bra
ändå hoppas jag. Ska till skolan i morgon och träffa gruppen. Vi har börjat få fram resultat
nu och det känns skönt. Tiden har gått fort och jag med den.. Nej jag ska sluta babbla nu
och i stället gå och tvätta bort sminket och borsta tänderna. Blir säkert ett avsnitt HIMYM
innan lamporna släcks.

Ha en skön kväll och sov gott!Eastern Promises


Då en ung prostituerad kvinna hamnar på sjukhus och dör så lämnar hon efter sig ett litet barn och en dagbok skriven på ryska. Barnmorskan Anna blir så upprörd över händelsen och det ensamna barnet så hon börjar gräva i kvinnans liv med dagbokens hjälp. Hon luskar ut lite ledtrådar och en av dem leder henne till en restaurang där hon får kontakt med mannen som äger den. Han är mycket villig att hjälpa till att översätta dagboken. Anna är först tveksam men bestämmer sig för att tacka ja till förslaget. Något som visar sig vara en dålig idé då mannen har en dold agenda. Anna befinner sig plötsligt i fara men är trots detta fast besluten att hitta barnets släktingar. På samma gång möter hon Nikolai, som tjänstgör som chaufför/torped och som är fast besluten om att nå toppen.

 

Namn: Eastern Promises
År: 2007
Regissör: David Cronenberg
Genre: Crime, drama
Längd: 100 min
Betyg: 7/10 (imdb 7,8/10)


En toppenfilm jag kan rekommendera. Skådespelare i filmen: Naomi Watts (J.Edgar, King Kong), Viggo Mortensen, Vincent Cassel (Black Swan, Derailed), Joseph Altin (Young Victoria).

 


 


J. Edgar


Historien om J. Edgar Hoover. Chef över FBI under större delen av 1900-talet. Han var beundrad och fruktad, avskydd och vördad men dolde mörka hemligheter bakom stängda dörrar. Hemligheter som skulle kunna förstöra hans image, karriär och liv.

 

Namn: J. Edgar
År: 2011
Regissör: Clint Eastwood (Gran Torino, Million dollar baby)
Genre: Biografi, drama
Längd: 137 min
Betyg: 7/10 (imdb 6,9/10)

En lång men mycket fängslande biografi som gör sig bra som film. Inget för den som inte gillar politiska filmer men för dem som gör det borde den passa bra. Skådespelare i filmen: Leonardo DiCaprio, Geoff Pierson (Something borrowed, Boardwalk Empire), Naomi Watts (Eastern Promises, King Kong).

 


 


Chronicle


Igår var vi ju på bio med Sara och Victoroch såg på Chronicle. Den handlade om tre ungdomar som får superkrafter då de upptäcker en mystisk sten. De har först väldigt roligt åt de skämt de utsätter andra för med hjälp av sina krafter men snart blir det allvar eftersom en av killarna som inte har det så lätt råkar ut för en massa tragiska händelser. Filmen är gjord av regissören Josh Trank som bland annat har gjort filmer som regisserat serien "Kill point". Jag tyckte att filmen var bra eftersom den gick ifrån mängdproduktionerna av filmer där folk får superkrafter för att bi hjälpar och rädda världen. Den var faktiskt lite tragisk tycker jag. Skådespelare i filmen var bland annat: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan och Ashley Hinshaw.

|  Får i alla fall 6,5/10 i betyg av mig!  |

 

 


5:e mars


Hej!

Har varit en produktiv dag för mig idag! har fått ordning på min text till resultatet i arbetet och känner mig rätt nöjd. Några saker i texten ska diskuteras i gruppen men annars är jag klar. Skrev även klart min reflektionsuppgift och har pluggat en del redovisning. Slutade plugga vid 16.15 typ och gick med Rasmus till Willys för att handla mat. Lagade bönsoppa som jag tycker mycket om och nu ska jag bara slappa och det är jag värd! blir film och kaffe om en stund.

Hoppas er dag varit bra!

Ett måste i filmhyllan nu när vi skaffat Blue-ray och allt. Vann hela triologin på Tradera för 210:- + frakt. Mycket bra pris faktiskt. Får för mig att jag såg den på ett annat ställe för 499:-
4:e mars


Hej!

Idag vaknade jag pigg och glad vid 10 ungefär. Hade velat sova längre men vi har passat min systers hund under natten och han behöver ju ut så det blev inget med det. Har i alla fall fått gjort lite skolarbete idag och börjar känna mig nöjd. På eftermiddagen var jag och Rasmus ute och kastade pinne till hunden i en park för att han skulle få springa av sig lite. Nu håller jag på att göra mig i ordning lite smått. Vi inväntar tjejen som ska komma och ta hunden och sen lite senare blir det upp till Sara och Victor på lite mat. Ikväll ska vi gå och se Chronicle på bio och det ska bli kul. Den har ju fått 7,5 på imdb så hoppas på en bra rulle!

Hoppas ni haft en skön dag!


Bild på vovven vi passat


2:a mars


En underbart fin dag ute med en massa solsken och  8,5 grader!
Jag har varit en sväng hos Skönhetsspecialisterna och fixat ögonbrynen och sen varit på biblioteket och lånat böcker. Idag kör vi på projektarbete i några timmar och sedan lite städ innan det blir party med utgång ikväll.

Men som sagt.. först

 


Let me in


Baserad på boken "Låt den rätte komma in" av John Ajvide Lindqvist

12-åriga Owen har det inte så lätt. Hans deprimerade mamma gör sitt bästa för att ta hand om honom men om hon inte är iväg så ligger hon däckad i soffan av för mycket att dricka. I skolan finns det några killar som gör allt för att förpesta hans liv. När en flicka i hans ålder flyttar in i lägenheten bredvid med sin pappa bryr han sig först inte så mycket innan han råkar träffa på henne på gården. Hon är lätt klädd och har inga skor eller strumpor på sig trots att det är snö. Flickan, som heter Abby, säger att de inte kan vara vänner men ändå byggs det upp en relation mellan dem. Under tiden finner man kroppar, tömda på blod som polisen tror är kopplade till satanism.

 

Namn: Let me in
År: 2010
Regissör: Matt Reeves (Cloverfield
Genre: Drama, horror
Längd: 116 min
Betyg: 7/10 (imdb 7,2/10)


En väldig mörk historia som går rätt in i hjärtat. En film alla borde bocka av på sin "att-se" lista. Skådespelare i filmen: Kodi-Smit-McPhee (The road), Cloe Grace Moretz (Hugo, Kick-ass), Chris Browning (Cowboys and aliens), Richard Jenkins (Friends with benefits), Elias Koteas (Shutter Island, The killer inside me).

 

 


 


Perfume


Paris, 1700-tal. Jean-Baptiste Grenouille saknar helt kroppslukt och människor blir, utan att förstå varför, illa till mods i hans närvaro, så han lever i isolering. Desto lättare för honom att bevara sin hemlighet - han är född med ett luktsinne så fint att han i mörkret kan följa en enskild människa på flera kilometers avstånd. Dofter blir hans besatthet, men också hans yrke - parfymörens. Den doft som ger honom den mest utsökta njutningen finner han hos unga oskuldsfulla kvinnor. Själva kvinnorna intresserar honom inte - men Doften! Den måste utvinnas och förädlas efter konstens alla regler, men utövandet är bundet till ett fruktansvärt villkor.

 

Namn: The Perfume
År: 2006
Regissör: Tom Tykwer
Genre: Drama, fantasy
Längd: 147 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,5/10)


Det här är i grund och botten en  väldigt vacker film. Det är en underlig historia som stundtals blir väldigt knepig men filmen blir inte långtråkig trots sin längd. Skådespelare i filmen: Ben Whishaw (Bright star), Michael Smiley (The other Boleyn girl, Kill list), Dustin Hoffman (Finding neverland), Alan Rickman (Harry Potter).

 

 


 


RSS 2.0