The Eagle


Året är 140. Marcus Attica (Channing Tatum) beger sig tillsammans med sin slav Esca (Jamie Bell) till Skottland för att leta efter den gyllene örnen som försvann tillsammans med Nionde legionen 20 år tidigare. Marcus sätter sitt liv i mycket stor fara när han tar sig in i ett land som är fyllt med barbaren men han vill göra allt för att återupprätta sin familjs heder. Det var nämligen Marcu far som ledde legionen in på farlig mark och som sedan sägs ha flytt för att försöka rädda sitt eget liv.


Namn: The Eagle
Regissör: Kevin Macdonald (The last king of Scotland)
År: 2011
Genre: Äventyr, drama
Längd: 114 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,2/10)

Går att titta på ifall det inte finns någon annan film som verkar mer intressant.
Men så där superbra var den dock inte..

 


28:e april


Underbart med ännu en solig dag. Dock inte lika varmt som tidigare tyvärr! God väldigt tidig eftermiddag på er! Jag sitter och skriver på min hemtenta! den är klar men ska dock finslipa och kolla över lite svar så att jag inte missar något eller så eftersom det är tråkigt att förlora poäng på det. Jag är superglad idag. Mest för att jag hittat skjuts till skolan på lördag! detta betyder att jag slipper ta ett jäkla tåg och byta till buss för att sedan vara i Thn över en timma innan provet börjar. R ska ju iväg till Tyskland så just den här helgen fanns det ingen bil tillgänglig så jag hade tur! känns riktigt bra!

Ska skriva mer nu. Senare kanske mina föräldrar kommer på kaffe och kaka. Lilla M ska nämligen "gå" modevisning ikväll på torget och det vill jag ju inte missa och det ville inte mina föräldrar heller så jag har försökt locka hit dem på fika innan haha.

Nej fortsätta skriv var det ja! den ska vara inlämnad i morgon och när R kommer hem vill han ha datorn i vanlig ordning och eftersom min dator är på serviceverkstad ännu så slåss vi om denna.

Bye!



Glorious 39


Två äldre män får besök av en ung släkting som vill få veta historien om Anne (Romola Garai) som försvann under andra världskriget.

Året är 1939 och andra värlskriget håller på att bryta ut. Ann som är adopterad dotter till Sir Alexander Keyes (Bill Nighy) är en duktig skådespelare som tillhör en lite finare familj som bestämmer sig för att försöka leva sitt liv som vanligt trots det krig som hotar. Ann råkar en dag komma över ett par skivor som ligger på deras lager. Hon tror att det är musik vilket etiketterna påstår och tar med dem in och börjar lyssna. Det visar sig att innehållet är farligt material och fadern kräver att tjänstemannen som lagrat dem där på grund av platsbrist omedelbart ska flytta på skivorna men skadan är redan skedd. Vänner till Ann börjar dö och efter en del efterforskning inser hon att hon är i mitten av allting, precis där det stormar som mest.

Namn: Glorious 39
Regissör: Stephen Poliakoff
År: 2009
Genre: Drama, historia, romantik
Längd: 129 min
Betyg: 8/10 (imdb 6,4/10)

Av mig får den bra betyg eftersom jag anser att den hela tiden höll bra kvalité. Den var spännande och mystisk. Bra skådespeleri av huvudpersonen och de andra plus att jag gillade slutet till skillnad från andra recensenter som jag har läst. Skådespelare som också syns i filmen är: Eddie Redmayne (TV-serien "Svärdet och spiran" , Black death, Powder blue, Den andra systern Boleyn, Elizabeth: the golden age. Christopher Lee (trots att han inte har någon stor roll i denna film) Charlie Cox (Casanova, Stardust) Bill Nighy (Spelar bland annat "Davy Jones" i Pirates of the Caribbean filmerna, "Rufus Scrimgeour" i Harry Potter och "Victor" i Underworld-filmerna.) för att nämna några. Sevärd!

 

 

 


Banankaka


Receptet på kakan vi gjorde igår. Leilas banankaka :)

Färdig på 40 min

Ingredienser

1 dl strösocker
2 2 dl florsocker
150 150 g mjukt smör
3 3 st mogna bananer
2 2 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 tsk malen ingefära
50 50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen


1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.


Fick bli en bild härifrån. Vår kaka ligger nerfrusen i frysen och väntar på
fikasugna besökare, haha



26:e april


Trevlig tisdagskväll på er alla!

Jag känner att det underbara lugnet börjar infalla sig som det brukar göra när jag känner mig relativt säker inför ett prov *peppar peppar* ursch så vidskeplig jag är!

Har precis varit nere på gymmet. Körde en rätt "lugn" träning idag. 30 minuter crosstrainer och 15 minuter på motionscykel. Jag måste variera mig annars skulle jag tröttna hur lätt som helst! Dock får det bli en extra runda i morgon för i skrivande ögonblick är det meningen att jag ska stå och diska medan R är iväg och handlar ingredienser till en banankaka och en annan megagod efterrätt vi åt på nyår med skivade bär i ugnen med vit choklad. På en tisdag?! vad hände där??

Nåja livsnjutare med en uns (läs mycket) dåligt samvete..

Hoppas ni har en trevlig kväll.. Jag har disk som väntar yeeey! :)





25:e april


Klockan är 11.40 och det är 19 grader ute! låg ju som jag nämnde på balkongen i ett par timmar igår och idag blir det en favorit i repris! Solen kommer tyvärr inte fram på vår balkong förrän vid kl 14 typ så det blir att vänta i ett par timmar. Ska plugga så länge har jag tänkt.

Igår såg vi första avsnottet av " A game of thrones", serien som jag väntat på och jag får säga att jag inte blev besviken! blir absolut till att se vidare på den serien. Har hittills inte sett något fan till böckerna som är besviken på första avsnittet och det lovar ju bra :)

Nu ska jag sätta igång att plugga! yey! :) ha en trevlig dag!

 

 


24:e april


Hoho! jag har haft en helt underbar påskafton och en härlig dag!

Igår blev jag hämtad av min bror med tjej vid 12 slaget och vi åkte hem till mina föräldrar där det skulle firas påsk! låg på altanen och solade i ett par timmar och sedan på kvällen grillade vi och åt gott. Kom hem rätt sen runt 00.30 tror jag och gick och la mig ganska tidigt.

Idag har jag pluggat i en massa timmar och sedan la jag mig på balkongen när solen väl kom dit i ett par timmar för att bättra på min lilla bränna haha. Efter det så blev det en jogging/powerwalktur. Mest powerwalk idag tror jag tyvärr eftersom jag hade dåligt med energi men det blev över 8 km och det får vara godkänt!

Älskade R har varit iväg hela dagen och kom precis innanför dörren. Nu ska vi göra favoriten Mexicomackor och avnjuta någon bra film. En perfekt avslutning på kvällen :)

Hoppas ni har haft det underbart! :)

Lite bilder från igår






Love and other drugs


Jamie Randall (Jake Gyllenhaal) är en kvinnotjusare som vet om att han har hur lätt som helst för att charma tjejer och som inte drar sig för att använda sig av detta för att få som han vill. Det är i mitten av 90-talet och han jobbar om stjärnsäljare i en hemelektronik. Efter ett snabbt avsked därifrån får han möjlighet att jobba för läkemedelsföretaget Pfizermed att sälja in deras produkter till olika sjukhus. Vid ett av sina besök träffar han Maggie Murdock (Anne Hathaway), en ung kvinna i sina bästa år som lider av diagnosen Parkinson. Maggie har likadana åsikter som Jamie när det kommer till sex vilket betyder att det ska ske fritt utan någon som helst kärlek inblandad och de båda inleder då ett kk-förhållande. Maggie är inte intresserad av ett förhållande eftersom hon inte vill binda sig på grund av att hon vet vad hennes sjukdom kommer göra med henne. Men kärleken är inte lätt att stoppa och Jamie får försöka lära sig balansera sitt jobb där han återigen blivit stjärnförsäljare, dock på helt andra saker (viagra) och kärleken till Maggie och påfrestningarna hennes sjukdom leder till.

Namn: Love and other drugs
År: 2010
Regissör: Edward Zwick (Blood diamond, Den siste samurajen, Höstlegender)
Genre: Kärlek, drama
Längd: 112 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,6/10)

 

 


Premiär!


Idag var det äntligen premiär! min första joggintur för i år! känns mycket skönt så här i efterhand. 55 minuter blev det och då sprang jag mer än 2/3 av turen. Känner att timmarna på crosstrainern i alla fall har hjälp mig med min kondition :) sköönt! ska bli många fler turer vill jag lova!

Annars idag (förutom det vanliga) så har vi tagit en tur till Torp. Tänkte köpa lite blomkrukor att odla örter i men hittade inget. Istället köpte jag en billig stol som jag kan sitta på och sola på altanen. Det behövs alltid!

Nej nu ska jag sätta på kaffe, och medan det brygger så ska jag springa ner en tur till tvätten!

Ha en trevlig skärtorsdag och ta det lugnt på kvastarna nu :)






20:e april


Ännu en härlig dag med sol! jag har faktiskt tagit tillvara på den och pluggat en stund ute i solen för att samtidigt sola mina bleka armar. I morse var jag nere på gymmet och hade som vanligt en trevlig stund med C. Alltid lika kul att träffa henne och vi balanserar träning med samtal om allt möjligt. Hade lite motivation till det också eftersom jag innan hann skriva en del på min hemtenta. Har inte så där jättemycket kvar nu! sköönt!

Sen var det meningen att vi skulle åka och köpa krukor att ha utomhus men vi kom aldrig så långt. Får kanske bli i morgon istället om vi orkar.

Hoppas ni haft en trevlig dag!

En bra låt :)

"I am sinking
In this silence
In this white wave
In this silence
I believe

I have seen you

In this white wave
You are silent
You are breathing
In this white wave
I am free"



The way back


Janusz (Jim Sturgess) hamnar i ett sibiriskt arbetarläger mitt under Stalins regim då andra världskriget rasar. Han har blivit dömd att utföra straffarbete i 20 år. Han inser tillslut att han hellre skulle dö än att sitta i de fruktansvärda förhållandena under så lång tid och börjar därför planera sin flykt. Med sig får han bland annat amerikanen Mr. Smith (Ed Harris) ryssen Valka (Colin Farrell) och Voss (Gustav Skarsgård). De flyr 250 mil över en vidsträckt vy där kyla, hunger och skräck inför att bli tillfångatagna ständigt finns närvarande.

Filmen är baserad på Slavomir Rawiczs memoarer "Den långa vägen"  som publicerades första gången 1956.
Dock finns det starka tvivel på att han verkligen genomförde den här resan.


Namn: The way back
Regissör: Peter Weir (Master and Commander, Döda poeters sällskap, Truman show)
År: 2010
Genre: Äventyr, drama
Längd: 133 min
Betyg:7,5/10 (imdb 7,4/10)

 

 


19:e april


Jättefint väder idag också! jag vill att det ska bli sol på vår balkong så att jag kan sätta mig där ute och sola ansiktet och njuta av värmen. Det är snart 20 grader ute! Underbart!

Sitter och skriver på min hemtenta. Yey.. roligare kan man väl ha. Har lite kvar men har ju tio dagar på mig så jag är inte särskilt stressad än. Ingenting planerat idag. R är iväg och jobbar med sin c-uppsats. När han kommer hem kanske vi ska måla lite utemöbler om vi orkar. Ska bli riktigt gott att få ut stolar och bord igen!

Ha en underbar dag sötisar!

18.e april


Hej hej! igår hade vi en mycket trevlig dag! vi pluggade lite och åkte på eftermiddagen hem till min syster och hennes kille för att dricka lite kaffe, äta bullar och prata i mängder! det var i vanlig ordning trevlig att träffa dem! sen efter  att vi kom hem så gick vi till Willys och handlade ingredienser till en fläsfilétoast och en massa gott som vi söndagsmyste med tillsammans med Hemmakvällgodis. Jag blev så mätt  att jag mådde illa i morse när jag vaknade också haha.

Idag har jag varit i skolan mellan 09.15-12.00 och sedan väl hemma i Uddevalla igen så gick jag och fikade med en gammal kompis jag inte träffat på evigheter och som är bosatt i London. Vi hade deto ckså trevligt på ett café pch sedan längst hamnen där vi satt och pratade om allt möjligt i solen. Vi skildes åt när klockan var efter 15 nån gång och jag gick hem och sedan gick jag och älsklingen och veckohandlade och passade på att njuta lite mer av solen. När vi packat in varorna så åkte vi till ÖB där vi handlade sittkuddar och olja till våra utenmöbler och sedan åkte vi till Torp för att handla vårjacka och skor till mig.

Nu sitter jag och äter lite mat. Dagen har sprungit iväg och vi får se vad som händer senare!

Hoppas ni haft en underbar dag!

Gårdagens goda mat



Jacka 400:- Vero Moda





Skor 200:- Bianco




Fatimas hand


En kompis kom över med en bok jag länge velat läsa förra veckan! Boken är skriven utav författaren Ildefonso Falcones som tidigare skrivit boken "Katedralen vid havet" som jag tyckte var helt underbar! Nu när jag läst ut boken jag lånade på biblioteket så ska jag kasta mig in i den här när jag får tid! Ska bli underbart!


"Andalusien 1568. Efter att i åttahundra år ha härskat över södra Spanien är muslimerna nu utsatta för ständiga förföljelser och förödmjukelser. De reser sig i en desperat, väpnad kamp mot den spanska kungamakten. En av dem som dras in de våldsamma striderna är mulåsnedrivaren och hästskötaren Hernando, son till en muslimsk kvinna och en kristen präst. Han får uppleva brutaliteten och grymheten från båda sidor. Men han möter också kärleken - hos den unga, modiga Fatima. Och trots sitt enkla ursprung ska Hernando komma att spela en avgörande roll i den muslimska kampen för överlevnad i denna värld av blodiga religiösa motsättningar.."

 


16.e april


God härlig lördag på er!

Jag ska snart ta bussen till Trollhättan och möta upp R som har spelat innebandy där med några kompisar. Vi ska sen åka till Vargön och på Thaikväll hemma hos hans mamma och pappa och äta en massa god mat! mums!

Jag har haft en lugn morgon. Kollat på Mulan på Disney channel för jag har faktiskt inte sett den haha. Den var bra :) nu sitter jag och lyssnar på musik och försöker komma på vad jag ska packa ner. Vi ska åka hem ikväll men det känns alltid skönt att vara förberedd ändå!

Hoppas ni har en trevlig solig lördag!

Kram på er!



15:e april


Jisses vilken sovmorgon jag tog i morse haha! jag gick nog inte upp förrän klockan 11 (gick och la mig 23.30 i går) det behövde jag verkligen. Somnade en stund i soffan igår eftersom jag var uppe tidigt i skolan. För övrigt har det inte hänt mycket idag. Jag ska göra lite kaffe och sen diska lite. Kanske får sitta lite med hemtentan också.. Jag blir inte klok på vissa av de där himla frågorna.. Ingen som är bra på kvalitativ och kvantitativ metod? :P

Ha en superfin fredag! vet att det kan vara svårt att hålla humöret uppe när det är grått och trist och termometern visar 4,3 grader men tänk på fredagsmyset när det känns tungt! Själv ska jag köpa naturgodis ikväll och se på Talang och sedan spela Sims. R ska spela så jag får ju roa mig med något!

Bye bye



13:e april


Men åh ni måste tycka mina dagar låter så himla ointressanta! Jag har i alla fall idag gått upp i bra tid (08.45) ätit frukost och druckit kaffe,  skrivit klart en fråga på hemtentan och sammanfattat lite ur boken till den andra tentan. Lite annorlunda idag kan väl vara att jag varit på gymmet och kört slut på mig själv idag också. Kommer ha en härlig träningsvärk i morgon :)

Ska snart äta lite mat och sen se vad jag ska göra. Är sugen på att sjunka ner med boken jag håller på att läsa och det är ju aldrig fel med lite lugn och ro med en bok!

Hoppas ni har en mycket trevlig kväll!

 


Eat pray love


Liz Gilbert (Julia Roberts) har tröttnat på sitt äktenskap där det inte händer något, sitt jobb och sin livstil i allmänhet. Hon bestämmer sig för att bryta upp och lämna allting för att göra sin livs resa. Hon börjar med att besöka Italien där hon bland annat träffar Sofi (Tuva Novotny) som blir en mycket god vän. Därefter åker hon vidare till Indien för att komma i kontakt med Gud och börjar meditera. Hela hennes resa beskrivs i en härlig historia blandat med humor och nya upplevelser, och ständigt vart hon än beger sig så får hon frågan om det inte är dags för henne att skaffa en man snart vilket leder henne till att hon återigen (mycket tveksamt) börjar fundera.

Namn: Lyckan, kärleken och meningen med livet
Regissör: Ryan Murphy
År: 2010
Genre: Drama, romantik
Längd: 133 min
Betyg: 6/10 (imdb 5,4/10)

 


12:e april


Hej! gick upp i ganska bra tid idag och har hunnit plugga en massa på hemtentan och omprovet! På eftermiddagen kom två av mina systrar hit och vi åkte till min andra syster för att fira hennes kille som har fyllt år. Där träffade vi även min mamma och min bror med tjej och vi har haft en mycket trevlig eftermiddag/kväll! har druckit mass med kaffe och ätit rulltårta och pratat en massa. Alltid kul att träffa familjen och få leka lite med syskonbarnen :)

Kom hem för en stund sedan och har tänt lite ljus. Jag sitter här och R sitter och kollar på "Kniven mot strupen"  blir fortsättningsvist lugnt och skönt. Ganska mysigt med regn ute så det blir kanske en film :)

Ha en fin kväll :)



London Boulevard


Filmen handlar om Mitchell (Colin Farrell) som efter att ha blivit utsläppt från ett fängelsestraff träffar skådespelaren Charlotte (Kiera Knightley) som erbjuder honom ett jobb som går ut på att han ska hjälpa till att hålla paparazzis borta från hennes hus. Han förälskar sig dock i henne samtidigt som han hamnar får kontakt med en hänsynslös gangster (Ray Winstone) som bara ställer till en massa problem.

Namn: London Boulevard
År: 2010
Regissör: William Monahan
Genre: Crime, drama
Längd: 103 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 6,4/10)

Kort och gott: Sevärd!

 


10:e april!


Hej och goddag! igår var jag hemma hos C en sväng på kvällen och hade tjejkväll bara hon och jag eftersom hennes kille skulle hit på grabbkväll. Vi hade det trevligt med tacos, en film, godis och vin! jag gick hem rätt sent efter tolvslaget någon gång. Tack för en trevlig kväll!

Idag har jag i ärlighetens namn inte gjort något de första timmarna av dagen! satt framför datorn eller vid TVn och kollade på tecknat. Men nu har jag suttit och läst om ledarskap i boken "Gruppsykologi" inför min omtenta och satt faktiskt ute på balkongen med en kudde under rumpan och en filt en stund för att det är så skönt väder. Vår termometer visar 18.4 grader! Insane!

Ska äta lite mat snart. Snabbt och lätt i form av stekpyttipanna med ägg och sedan ska R fortsätta skriva på sin C-uppsats så jag kanske sätter mig en stund till med min bok. Eller så tar jag något slappare och läser lite skönlitteratur i stället. En riktig slapp söndag det vill säga!

Hoppas ni haft en underbar dag och kommer fortsätta ha det också!





Talang


Har ensamt fredagsmys här hemma med Talang på TV och godis. R är hos en kompis och dricker öl så jag roar mig bäst jag kan här hemma :) Kikar bara in och önskar er en trevlig helg! Ett glas vin hade inte varit fel! men nu får jag nöja mig med lite kaffe!

Ha en trevlig helg!

En kvällsdrink. Tagen vid ett annat tillfällem en SKÅL på er som ska dricka ikväll :)



7.e april


En härlig solig dag. Skolan tar dock upp mycket tid. Pluggar på min första jäkla omtenta jag ska göra om ett par veckor plus håller på med hemtentan som ska vara inne dagen innan omtentan *suck* Hemtentan är en himla massa matte också vilket inte gör det bättre. Jag är som kanske bekant urkass på matematik och orkar inte hålla på med en massa standardavvikelser och medianer och skit. Inte för att de sistnämnda är särskilt svåra men ändå.

R är iväg och spelar innebandy och jag har roat mig på egen hand med att glo på lite One tree hill och läsa Flashback trådar vilket är mycket underhållande. För övrigt ser mitt liv ut likadant som för en vecka sen som ni kanske förstått? plugg, träning och sen försöka ta tillvara på kvällen med en film, lite tvspel eller en bok. Igår när vi var en snabb sväng på biblioteket hittade jag en bok jag velat läsa jättelänge men som alltid varit utlånad (orkar aldrig sätta upp mig på väntelista) så den tog jag såklart!


Det blev "Död mans fotspår" av Peter James.
Hans tidigare böcker kan jag rekommendera ifall någon vill ha en riktigt bra deckare
som inte är
alldeles för lik alla andra deckare som finns nu för tiden.







RSS 2.0