Precious


Det här var en ganska hemsk film. Den handlar om Precious (Gabourey Sidibe) en analfabet som bor i slummen tillsammans med sin mor. Hon väntar sitt andra barn med sin egen far som våldtagit henne sen unga år och hennes mor hatar henne eftersom Precious i hennes ögon förfört maken. Hon blir utkastad ur skolan pga graviditeten och hamnar efter att ha blivit rekommenderad på den alternativa skolan "Each one teach one" där hon möter läraren Ms. Weiss (Maria Carey) som tar sig an henne och försöker få henne att ta sig igenom skolan i långsam takt och samtidigt försöka ändra sina livsval. Samtidigt finns modern där och försöker göra allt för att Precious inte ska gå i skolan och istället bli beroende av socialen för att få in pengar till hemmet.

Namn: Precious
År: 2010
Genre: Drama
Längd: 109 min
Betyg: 3½/5

En mycket hemsk film som sagt men absolut sevärd.

 

 


God eftermiddag


Idag har jag haft en ensamdag. Älsklingen började jobba vid 12 och då han åkte satte jag igång med lite städning av lägenheten. Gått och gnällt över att det ser hemskt ut här hemma men inte gjort nåt åt det så det var väl dags. Sen har jag gått ett ärende på stan. Efter det blev det ett par timmar nere på gymmet och nu sitter jag bara och tar det lugnt. Funderar på att sätta mig på balkongen och njuta lite av eftermiddagssolen. Jag känner att jag är lite seg efter träningen så det blir det, en film eller lite wii-spelande. Har inte bestämt mig än.

Hoppas er dag varit toppen!

Nu är biljetterna bokade!


På fredag kl 21 är det äntligen dags för Eclipse!
Som vi har längtat.

 

 


Brooklyn's finest


Igår såg vi en film som verkade lovande. Det var Brooklyn's finest som hamnade på sträckbänken. Nej då jag ska inte vara kritisk. Filmen handlar om tre olika poliser, gangstergäng och såklart en massa uppgörelser och droghandel i slummens Brooklyn. Filmen är lite svår att recensera eftersom den handlade om tre olika personer och om deras livsöden men ska försöka i korta drag. Eddie (Richard Gere) är en polis som bara har ett kort tag kvar till pension, har sina hårda "polisregler" och bryr sig knappt om något annat än den stundande pensionen från ett jobb han ogillar. Sal (Ethan Hawke) är den andra polisen vi möter. Hans gissel är familjeproblem då hans fru väntar tvillingar och huset de bor i är för litet och även hälsoskadligt pga mögel. Han kämpar med att få ihop pengar till en handpenning på ett nytt hus han kollat på, men hur mycket han än försöker räcker inte pengarna till. Den sista polisen är Tango (Don Cheadle) som jobbar som infiltratör och snart får ett uppdrag som sätter både hans karriär och även hårt knutna band till en vän som är gangster på spel. Alla poliser möts på samma ställe i slutet och
vi får följa deras väg dit.






Namn: Broklyns finest
År: 2009
Genre: Drama, Action, Crime
Längd:  132 min
Betyg: 3/5

Filmen var bra men jag tycker att den var lite lång och därför tappade jag koncentrationen lite i slutet.
Men annars var det en bra polisrulle
.



En tisdag i min smak


Godmorgon!

Det verkar bli en varm och skön idag också. Termometern visar 23 härliga grader fast det är lite molnigt ute ser det ut som. Idag ska jag iallafall ut i solen! älsklingen säger att han måste sola i kapp mig eftersom jag börjar bli brun så jag får väl ge honom en chans då. Han har för övrigt helt oprovocerat slagit mig i morse i sömnen två gånger. Jag frågade honom vad fan han höll på med men han bara kollade på mig och somnade igen. Kan det vara undertryckta känslor kanske?

Jag glömde ju förresten säga igår att jag kom in på de två individuella kurserna på Komvux som jag sökte i våras. Tänker ju läsa upp fler betyg ifall jag inte kommer in på högskolan som jag vill. Det känns ju ganska bra iallafall!




Kvällsmys


Ja kvällen har bestått av lite kvällsmys i form av en god kycklingsallad och en film. Ikväll blev det Brooklyn's finest. Får ta och lägga upp en recension i morgon. Nu blir de sängen. I morgon är hjärtat ledig och då ska vi ha en mysig dag ihop med lite solning (om min kropp inte fortfarande gör ont efter förra gången) sen får vi se vad som händer! Nåt kul ska det bli iallafall!

Godnatt



Middagsmaten förut





Remember me


Det var en film jag velat se länge och äntligen tog mig tid att kolla på igår. Filmen handlar om Tyler (Robert Pattinson) som inte har något bra förhållande till sin far. Han dyrkar sin lillasyster och skulle göra allt för henne och det gör honom otroligt arg och ledsen när fadern ständigt väljer jobbet framför henne. Ally växte upp med sin far efter att modern blev mördad och när de träffas blev det snabbt början till något nytt då de förstod varandras problem och underlättade vardagen lite för varandra. Men som i de flesta filmer är glädjen kortvarig och det kommer händelser i mellan som kan dra deras förhållande ner i grunden.

En bra film med ett mycket oväntat slut.



Namn: Remember me
År: 2010

Genre: Drama
Längd: 113 min
Betyg: 3/5




SEMESTER!


Idag är det ju min första "riktiga" semesterdag! men jag vet inte vart vädret tog vägen? skulle ju vara jättefint idag om jag inte misstog mig. Det kanske spricker upp till senare (hoppas vi) planerna var ju stranden med littlesister idag. Kanske får ändra planerna till något annat istället när jag vaknat till liv.


Nu ska jag sätta på lite(rvis) kaffe. Ha en superdag!


Det här var ju min plan för idag. Fast de säger på tv att det ska spricka upp

så jag får väl helt enkelt hålla tummarna och hoppas på det bästa.

 


Revolutionary road


Ja det blev dagens dagsfilm kanske jag ska säga medan jag väntade på att hämta älsklingen på jobbet. Filmen som är baserad på en bok med samma namn handlar om April och Frank Wheeler som på ytan ser ut att vara lyckligt  gifta och allmänt nöjda med livet fast de egentligen innerst inne skulle göra allt för att förändra sin vardag. Kate Winslet och Leonardo Dicaprio gör sig bra som huvudrollsinnehavare i den här filmen och den var absolut sevärd!

Namn: Revolutionary Road
År: 2008
Genre: Drama
Längd: ca 115 min
Betyg: 3/5

 

 


Midsommar


Ja nu är jag hemma igen efter en helg ute på Tjörn och en massa midsommarfirande! Det har varit en rolig helg med mycket skratt och en massa spel av olika slag. Dock var det lite skönt att komma hem igen. Borta bra men hemma bäst brukar det ju som bekant heta. Ska snart åka och hämta älsklingen som tyvärr har jobbat hela helgen och slutar 17.20. Kvällen kommer nog bara bli lugn med en film skulle jag tro. Avslutar med lite bilder från helgen.




Lite kubbspelande precis vid ankomst



Brudar vid bordet



Pojkarna vid grillen



Vacker utsikt



Cheers!



Snapsvisorna kom givetvis fram




Lite strutlek blev det också. Man såg inte mycket vill jag lova.



Älsklingen letar efter våra "prylar" vi skulle hitta i strut-stafettleken


Ja det var bildbevis på hur kul vi hade det. Nu ska jag plocka lite här hemma innan jag ka hämta älsklingen.




Hotel Rwanda


Jag skrev ju att jag skulle lägga upp en liten recension på filmen vi kollade på igår och i förrgår. Här kommer den

Filmen handlar om folkmorden i Rwanda år 1994 och kriget mellan två folkslag "Hutu" och "Tutsi". Tycker själv sånna här filmer är väldigt hemska och "Hotel Rwanda" var inget undantag. Hotellägaren Paul hamnar mitt i krigets centrum då han erbjuder Tutsiflyktingar en tillflyktsort på sitt hotell när tiderna är som värst och folk blir slaktade ute på gatan. Världen vänder ryggen till och slutsumman blir ca 1000 000 lik när våldsamheterna är över. En riktigt hemsk film men bra skådespelare gör den här filmen värd att se.


 


Galet varmt


Ja idag börjar jag kl 12 men jag har varit uppe i god och hunnit städa lägenheten. Det behövdes. I mellanåt ser det ut som jag vet inte vad här inne. Dock känner jag att jag ärligt talat håller på att förgås av värmen. Det är så jäkla varmt så jag vet inte vad jag ska göra!  suck

Min helg var lugn men fin. Jobbade faktiskt i lördags mellan 10-15. Efteråt åkte jag hem och kollade lite på bröllopet och eftersom R inte varit hemma i helgen så åkte jag och mötte upp min syster och åkte med dem ut till Bokenäs och åt tacos med min mamma och pappa. Igår åkte hjärtat iväg igen och jag fick en hel dag till att göra ingenting. Var så jäkla uttråkad när han kom hem på kvällen så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Dock ändrades det snabbt och kvällen avslutades med god mat (pannbiffar och sallad) och ett par avsnitt PB i soffan för att sen följas av en film i sängen. Hann inte se klart filmen innan vi slocknade så vi var nog himla trötta båda två!

Nu ska jag gå och borsta tänderna. 18.4 grader ute och strålande solsken men i vanlig ordning har jag ingen glädje av det. Men snart är det semester. Bara till att hålla ut!

Ha en superbra dag!


Grattis älskling!


Idag fyller mitt hjärta hela 25 år! Dagen har fyllts av en massa släkt och en hel del barnbus,kakor och annat skoj. Nu när gästerna åkt hem är jag himla trött men har ändå plockat bort och diskat undan det som behövdes. Älsklingen står i köket och lagar sen middag. Något riktigt får man ju ha i sig trots tårtan. Dagen har varit bra men har verkligen sprungit iväg. I morgon blir det back to reality med jobb 10.30-18. Får gå o lägga mig "tidigt" idag så jag orkar hela morgondagen!

Hoppas dagen varit bra för er! nu ska jag njuta av älsklingens sällskap resten av kvällen!

Grattis älskling!



Brödbak


Idag har det varit solsken och vackert väder. Jag har tillbringat så gott som alla soltimmar på jobbet eftersom jag gick 12-20. Jätteroligt!

Har precis ätit ett par varma mackor. Älsklingen står i köket och bakar bröd och jag sitter och väntar tills han är klar. Vi ska se på ett avsnitt PB är det tänkt. Eller kanske klämmer in en film istället. Jag är ju ändå ledig i morgon så jag behöver inte gå och lägga mig så tidigt. I morgon blir en hektisk dag eftersom vi ska fira älsklingens födelsedag med att båda våra familjer ska komma på fika. Som tur var så kommer inte alla på samma gång, det hade varit lite trångt då med tanke på att vi är två ganska stora familjer (med syskonbarn inräknat) som isåfall skulle trängas i våran 62 kvadratmeter stora lägenhet.

Nu sitter R och grejar framme vid datorn. Dags för tv-serietittande.

Ha en superkväll!

Solig dag


Idag har det varit en varm o skön dag. Inte för att jag haft nån vidare glädje av det i vilket fall eftersom jag jobbat 10.30-18 men av någon anledning känns det alltid lite bättre när solen skiner och man slipper frysa.

Dagen har varit pretty händelselös. Jag kom hem från jobbet och gick direkt ner för att träna. Älsklingen har börjat sitt sommarjobb idag så nu är vi (för tillfället) båda två butiksbiträden. Yeah coolt! :) efter ca 1 timme och 40 minuters träning och en dusch serverades det mat. Idag blev det en massa grönsaker som varit i ugnen. Gi-mat såklart :) Mycket gott! till det såg vi ett avsnitt Prison break och nu har jag ingen aning om vad som händer härnäst. Jag är ganska trött så sängen lär det väl bli snart.  Hoppas er tisdagskväll är bra :)

Den goda maten förut.


Alltid på språng


Ja vi kom hem från Göteborg för ett par timmar sedan där vi har varit på en jättelyckad 25-årsfest med en massa kul folk! Lite seg och riktigt trött är resultatet ifrån detta (och för att vi sov i bilen). Men nu är vi på språng igen! Ska snart åka upp till Äsperöd och hämta syrran, hennes kille och bebis och sen ska vi ut till Bokenäs för att ha lite kalas för littlesister som fyllde 13 i tisdags. Så ser eftermiddagen ut. Ikväll blir det säkert Thaimat och en film.

Hoppas er helg varit fin!

Torsdag


Och jag har haft en ganska händelselös dag. Jobbat 10.30-17. Var megatrött idag, vet inte varför men kändes som att mina ögon skulle falla ihop och kroppen rasa, men det hindrade inte mig från att träna när jag väl kom hem. Har bara varit nere en gång på gymmet den här veckan så jag känner mig lite slö. Dock har jag ju cyklat ett par dagar så jag får se det positivt ändå. Efter träningen har jag sett ett par avsnitt True Blood och ätit GI-soppa. Två dagar GI mat i rad nu. Överraskad över hur god maten är. Vi åt lasagne igår och det är en maträtt som kommer att återkomma i vårat kök :)

Nu ska jag snart gå och sova. Är otroligt trött (nu igen) I morgon är det äntligen fredag och bara det är ju underbart! Sov gott!


Prinsessan & Grodan


Igår blev det en film och efter lite diskussion fram och tillbaka valde vi den nya Disneyfilmen
"Prinsessan & Grodan"

Den var väl stundtals rolig men långt ifrån en klassiker som de gamla filmerna. Blev faktiskt lite besviken eftersom Disney brukar göra bra filmer. Men men inte gråta några tårar för det. En film man kan se om man har lite tid över men ingen jag rekommenderar.


Ännu mer regn


Hallå i regnet
!

Idag har det varit en ganska händelselös dag. Jag har jobbat mellan 12-20. Innan dess på morgonen var det tänkt att jag skulle ha tränat men jag var så jäkla trött så jag steg inte upp förrän sent. Åt en macka, ett ägg och drack ett glas filmjölk innan jag åkte till jobbet (tänkte försöka börja med GI, men jag fuskar med mackorna) Fick cyklat idag också. SKönt på ditvägen men regnigt på hemvägen tyvärr Såg ut som en blöt katt när jag väl kom innanför dörren :D Nu har jag ätit pannkakor och ska sätta mig i lugn och ro och bara göra inget. Det förtjänar jag efter en sån här dag!

Hoppas er dag varit super!

Efter solsken kommer regn


Och snacka om att jag har varit besviken över att jag inte har kunnat cykla till jobbet idag! Jobbade 9-17 så det var en kort dag. Åkte direkt hem och bytte om till spinningen och körde ett pass med det. Efter en dusch blev det raka vägen till Willys för veckans mathandling. Efter att alla varor blivit uppackade satte jag igång med disken medans älsklingen började göra bröd. Denna gången blir det Tekakor. MUMS :) dock låång tid kvar innan jag får avnjuta dem. Jag ska roa mig framför datorn tills dess och sedan ska jag göra kvällen ännu roligare med att gå och sortera tvätt. Nåja, jag "slipper" ju tvätta i morgon iallafall ;)

Avslutar med två bilder från helgens bravader.
Bilderna är i vanlig ordning lånade av:
Sara





Sol!


Ja nu är det sol ute och jag är ledig! ska dra på mig solskyddscremen nu och cykla bort och träffa tjejerna och lägga oss och sola! Ska bli så jäkla skönt. Får hoppas det inte blåser så himla kallt för då blir jag mycket besviken!

Ha en underbar dag!

Studentdag!


Åh det har ju varit SÅ himla fint väder idag och jag hade så gärna velat gå runt och kolla på de fina studenterna men tyvärr så har jag fått jobba hela dagen. Har precis gått förbi några här utanför och skrikit och jag kommer ihåg hur kul jag hade det på min student. ÅÅHH minnen :)

Jag har äntligen kommit igång med cyklingen till jobbet! Känns bra, känns riktigt bra faktiskt. Nu får jag daglig motion och en skön tur varje morgon. Idag var det kanske lite mindre trevligt att cykla till jobbet eftersom vi har varit för lite personal hela dagen. Som tur var har det varit ganska lugnt och jag kunde komma hem ganska pigg iallafall! Jag sov inte så bra inatt eftersom jag och R hade en liten myggincident inne i sovrummet samtidigt som det var sjuhelsikes varmt. Jag ville inte ta av mig täcket och riskera att bli biten så jag fick lida kan man säga. Tror dock jag fick fanskapet nångång efter det hundrafemtionde surrandet vid mitt öra och då kunde jag (tillslut sova)

Ikväll efter hemkomsten från jobbet har jag varit nere på gymmet och sen slappat framför datorn som jag tidigare nämnt. Nu ska jag se ifall älsklingen vill gå och lägga sig och se ett avsnitt PB. Annars får jag dra mig ensam till sängen och lyssna lite på min ljudbok.

Godnatt med er!


Hittade ingen studentbild så jag tog en gammal bild från då vi var unga (och dumma?) och ibland (bara ibland) partajade på TRÄGÅRN!


Slutet på Lost


Ja efter att ha följt serien länge, länge så har jag precis sett klart det sista avsnittet. Och jag älskar det! Jag trodde på sätt och vis att det var så som det visade sig vara. Hade dock missat lite detaljer som jag fick kolla upp senare men jag vet inte varför folk säger att avsnittet skulle vara dåligt? Jag fick typ svar på mina frågor. Iallafall i den mån att jag är nöjd. Nej tack för en fantastisk serie! Kommer bli lite tomt nu helt plötsligt. Får börja se på något annat för att fylla tomrummet :)





Goderafton


Denna dagen som har varit underbar och solig!

Blev inte så mycket mer uppdaterande igår så tänkte dra den i korta drag. Vi handlade mat som vi brukar göra och sen så köpte vi en engångsgrill och åkte och satte oss på Strandpromenaden och grillade. Det var mycket mysigt! Dock blåste det lite så det blev inte mycket solande. Sen på kvällen blev det spinning och efter det var jag dötrött. Hade fått ett paket ifrån ett bokförlag (en sommarpresent) så jag och älsklingen gick ner och hämtade det. Sedan blev det lugnt.

Idag har jag faktiskt kopplat på den duktiga sidan av mig själv! Jag tyckte det var god tid att dra igång cyklandet så jag har cyklat till och från jobbet idag och sen varit 1 ½ timme på gymmet. Sen har kvällen varit lugn. Vi har kollat på ett avsnitt Prison Break som vi tänkt börja följa (R har sett serien redan men inte jag) och nu sitter han och spelar och jag och skriver. Sociala i vanlig ordning :)

Jag ska nog snart gå och lägga mig. Är himla trött i vanlig ordning efter gymmet så det ska bli en skönt att få sova. Godnatt med er!

Sötbebisen i lördags.


RSS 2.0