The last seven


Sju för varandra helt okända människor vaknar upp med minnesförlust och upptäcker att de är alldeles ensamna. När de tillslut finner varandra börjar en kamp att försöka förstå vad det är som händer. På samma gång upptäcker de att det är något skumt som händer runtomkring dem då de en efter en försvinner i tomma intet mitt framför ögonen på varandra.



Namn: The last seven
År: 2010
Regissör: Imran Naqvi
Genre: Thriller
Längd: 86 min
Betyg: 5/10 (imdb 3,8/10)


28:e januari


Hej hej! idag var jag uppe med tuppen (läs R) trots att jag inte skulle till skolan! bad R väcka mig vid 08 och ha kaffet färdigt till mig så att jag fick lite energi :) jag åt en frukost bestående av havrefras och yoghurt och sen tillbringade jag två timmar på gymmet och klockan är 12.38?! jag skulle typ vaknat för 1-2 timmar sen nu annars så det var riktigt skönt att komma upp!

Dagen blir lugn. Ska plugga en del nu och sen påbörja städningen inför morgondagens spelkväll. Vi ska på kalas under dagen i morgon så det är bäst att beta av saker (städningen9 så fort som möjligt!

Nu ska jag fortsätta dricka upp mitt kaffe och sen sätta mig med böckerna! adios!

27:e januari


Idag har det varit en rätt skön dag! jag har tränat en timma på gymmet. Dock bara kondition och mage idag. Träffade C där och vi bestämde oss för att träna ihop någon dag! mycket roligt! sen har vi inte gjort särskilt mycket. Vi lagade tacosallad till middag och efter det var vi ute och gick i 50 minuter med grannarnas vovvar i kylan. Höll på att förfrysa benen av mig men det var skönt att komma ut ändå. Efter det åkte vi en snabb sväng till Torp igen eftersom vi hade så dåligt med tid förra gången så vi missade att köpa en kudde till mig som jag så gärna ville ha! (så slipper vi bråka om den kudden R köpte men som vi båda vill ha) Sen gick vi till systemet och köpte lite dricka till på lördag! vi ska ha ytterligare en spelkväll men med lite andra (och "gamla") människor den här gången vilket ska bli mycket trevligt..

Nu ska vi se på Avatar och ta det lugnt. R ska till skolan i morgon och jag hade tänkt försöka gå upp i tid för att hinna köra ett gympass och plugga så här hemma händer det inte många knop!

Hoppas er kväll är lugn och fin den med!





Tomorrow when the war began


Ett gäng med skolungdomar ger sig av på en campingtur över en helg. Mitt i natten vaknar några av dem av att flygplan flyger rakt över dem men de tänker inte mer på det förrän det är dags att ge sig av hemåt igen och de finner sin lilla stad helt folktom. Ellie (Caitlin Stasey) är filmens huvudperson och man får följa historien en stor del ur hennes synvinkel. Efter att de försökt ta reda på vart alla tagit vägen så upptäcker de till sin fasa att staden blivit belägrad och att kriget kommit till staden och de bestämmer sig för att ta upp kampen mot fienden och får då kämpa mot inte bara fienderna utan också mot sina egna moraliska frågor: är de beredda att döda andra människor för att på så vis göra motstånd?



Namn: Tomorrow when the war began
År: 2010
Regissör: Stuart Beattie 
Genre:
Drama, äventyr
Längd: 103 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 6,5/10)

Baserad på böckerna i serien "I morgon när kriget kom" utav John Marsden. En serie jag läste och tyckte mycket om när jag var yngre. Filmen innehåller nästan bara nya stjärnor. En av huvudrollerna Rachel Hurd-Wood har dock spelat "Wendy"  i "Peter Pan" äventyret från 2003 och även i "Perfume"  Filmen var i det stora hela bra, lite flamsig ibland men jag gillade den. Detta var del ett i en planerad triologi.


Rush hour




Jag antar att jag tillhör den ovanliga sorten som inte sett någon av dessa filmer? i vilket fall så tittar vi på nummer 2 i serien nu eftersom vi såg den första för någon vecka sen. Den var rolig så jag får ju givetvis se de andra också! innehåller bra skådespelare också och det gör ju inte saken sämre precis!


Nyköpt


Här är lite bilder på vad jag shoppade i måndags




Tröja Gina Tricot 99:-




Tröja Vero Moda 159:-
Byxor Vero Moda 299:-





Detta är mina "motivationsbyxor" de är precis på gränsen till för små och det blir en superduperbra anledning att fortsätta träna.




Sen lite småsaker. Tofsar eftersom jag alltid slarvar bort mina oavsett att jag köpt flera 10-pack.
En flaska med "Salt water spray" som tydligen ska ge en "strandlook" om man sprejar håret med det och det kunde jag ju inte låta bli. Sen lite rengöringsgrejer och ett nagellack.  Har inte målat naglarna på år och dar så det var lite roligt.




Vikten av en långpromenad!


Hallå hey! det blev inga bilder på kläderna igår. Sorry! ska försöka ta korten och lägga ut dem ikväll om R har lust att hjälpa mig ta kort sen! Har druckit mitt morgonkaffe och ska äta lite frukost. Jag dricker inte kaffe och äter frukost samtidigt om jag inte ska till skolan. Mysko.. Jaja, i vilket fall blir det ett par timmar plugg efter frukosten och sen hade jag tänkt ta en promenad ute i det fina  men dock kyliga vädret. Var på gymmet igår och förrgår så jag får ta lite paus. Ska gymma på fredag också så det blir skönt med omväxling. Har klarat av att köra 2x30 minuter på crosstrainern nu i alla fall två tillfällen! det ska jag absolut fortsätta med trots att det är för jäkla jobbigt. Kampen mot de där kilona jag så gärna vill gå ner har bara börjat!

Frukost var det ja.. Bye bye

25:e januari


Hej hå! idag har jag inte haft nån skola så jag har varit hemma! Har hunnit avverka 2 timmar på gymmet och sitter nu nyduschad och äter lite mat eftersom jag är vrålhungrig, blev till att värma gårdagens mat potatisgratäng och kassler! Mums! sedan ska jag brygga mig lite kaffe och sätta mig och plugga en stund! det ska göras det också så jag blir nog inte mer aktiv förrän ikväll men då hade jag tänkt lägga upp några bilder på vad som fick följa med mig hem igår. Fick ju slutlön från jobbet den här månaden så då blev det raka vägen till Torp för att handla lite kläder.. Har ju knappt haft råd med det på flera månader så det var gott att få köpa sig lite nytt. Nej nu ska jag köra vidare på eftermiddagen!

Ha en bra dag!!


Never let me go


Cathy (Carey Mulligan), Ruth (Keira Knightley), och Tommy (Andrew Garfield) växer upp tillsammans på en engelsk internatskola utan den minsta vetskap om vad som finns utanför skolans murar. De utvecklar under lång tid en stark vänskaps relation samtidigt som känslor växer fram mellan Tommy och de båda tjejerna. En dag dyker det upp en ny lärare på skolan som bryter mot alla regler som finns genom att berätta för eleverna den hemska sanningen som de andra lärarna hållit hemlig i alla år. Det är en sanning eleverna endast kan rätta sig efter och som betyder att ingen av dem kommer att leva längre än att de hinner bli 30 år.




Namn: Never let me go
År: 2010
Regissör: Mark Romanek
Genre: Drama, Romantik
Längd: 103 min
Betyg: 6,5/10 (7,4/10)

Baserad på boken utav Kazuo Oshiguro med samma namn. En bra men mycket sorglig film, starka känslor och bra skådespelare. Sevärd


Segaste söndagen på länge


God kväll! jag har haft en jättebra helg! Igår gjorde vi flera olika saker. Vi blev tillfrågade om vi kunde passa grannarnas labradorer medan de var borta i ett par timmar och det kunde vi såklart! Vi tog en tur ut till en park och lekte med dem i ca en timma innan vi gick hem och började städa eftersom vi skulle ha lite folk över på en spelkväll. Folket trillade in på kvällen och vi spelade ett nytt frågespel som C hade med sig som hette "Vem svarar först" och sen spelade vi "Absolut överrens" vann dock inget av spelen den här gången men det gick bättre på "ölspelen" vi spelade senare :) runt 23.30 gick några iväg till krogen men vi var flera stycken som satt kvar hemma och roade oss tills klockan typ blev krogstängningsdags då det blev en tur till Mcdonalds och efter det mötte vi upp krogpersonerna och gick hem till oss igen och satt och drack, spelade ölspel och tjatade tills folket långsamt började droppa. Jag gav upp runt 05 på morgonen och det var fanimej rekord. Killarna satt och pratade tills runt 06.30 så de verkade ha det trevligt.

Idag vaknade jag av att C ringde vid 11 tiden och ville hämta sitt spel och jag gick upp i samma vända, drack två koppar med starkt kaffe för att hålla mig vaken och sen har jag bara slappat hela dagen! Har varit megatrött såklart så kvällen har varit lika lugn som dagen. Skönt att ligga i soffan och bara slappa! Blir nog eventuellt sängen om en stund. Börjar bli megatrött!

Hoppas ni haft en bra helg!

Söta vovvarna vi passade








Mp3




Här är en bild på min nya lila Mp3 som jag köpte förut. Jag bad att få den minsta de hade. Nja kanske inte men den här har ett clip som gör att jag kan fästa den i kläderna vilket är mycket bra när jag springer. Har köpt ett par bättre hörlurar än de som följde med också. Mp3 och hörlurar gick på 329:- så det är ju inte den bästa kvalitén kanske men jag hoppas att den ska duga ändå! Nu ska jag bara hitta lite bra musik också! Lite av musiken jag ska lägga in är bland annat:

Black eyed pease- Pump it
Usher- More
Armin Van Buuren- Broken tonight
Swedish House Mafia ft. Pharell- One
NERD- She wants to move
Armin Van Buuren- Going wrong
Nightwish- Sahara
Sonata Arctica- The Cage
David Guetta ft. Akon- Sexy bitch

Det är de låtarna jag valt hittills.. Får gräva lite mer helt enkelt *Suck*
Hoppas ni har en bra kväll förresten!




20:e januari


En härlig solskensdag! sitter och pluggar för ovanlighetens skull *host* lika bra att börja i tid eftersom det är en del att göra som sagt. Har också en härlig träningsvärk i benen och armarna idag! Sprang sammanlagt 4,7 kilometer på crosstrainern igår, dock inte i ett kör eftersom min kondition är urusel efter uppehållet men jag känner mig stolt ändå! 40 minuter tog det allt som allt. Tänker satsa på 5 kilometer i framtiden. Inte så superbra kanske när man gör det i omgångar men det känns att det tar i mina geleben. Kunde knappt gå på dem igår efter det. Idag blir det inget gym dock! tänkte ta en långpromenad om en stund när jag känner mig färdigpluggad eller att jag behöver en paus. Annars kan jag säga att det enda roliga som händer idag är att vi ska gå och köpa en mp3 till mig då jag inte själv vet var min gamla befinner sig. Det är ett bra gym jag tränar på men musiken är inte den bästa tyvärr så jag behöver lite fartfylld musik för att klara tempot bland mina minivikter och crosstrainern haha :)

Tips på bra träningslåtar någon?


En bra träningslåt i alla fall





19:e januari


Hej hå! idag har jag varit riktigt duktig! har städat, pluggat och tränat i ca 1 ½ timma! känner mig riktigt nöjd! Nu har jag ätit lite GI-soppa och sitter och surfar runt. Har en del kursmaterial att läsa nu igen så det blir ingen ro här.. Funderar dock på att läsa en liten stund till. Finns ju inget att göra ändå. Ska till skolan 13.15-16 i morgon och jag hade tänkt försöka komma upp i tid i morgon så det blir nog sängen ganska tidigt idag, skönt ska det bli!

Nu blir det annat! ha en bra kväll..

Väktare


Läste förresten ut Väktare igår! Det var en bra bok som har flera storys som sakta binds samman. Det finns en seriemördare som har en stark tro på att han kan bli odödlig bara han dödar och stjäl tillräckligt många själar. Det finns en ensam människa som levt under förtryck under hela sitt 30-åriga liv och som förändras totalt när hon träffar en man som tror att han lider av en förbannelse som gör att alla han älskar dör. Här finns hunden "Einstein" som är fruktansvärt experiment och som har rymt från ett forskningscenter och även "Varelsen" som avskyr hunden och som inte ger sig förrän den krossat den totalt. Och såklart rymmer boken också ett par poliser som är djupt desperata när de försöker fånga det "okända" monstret som lemlästar människor och gräver ut deras ögon. Har bara läst två böcker av Dean Koontz men efter den här så blir det absolut fler!






Träning..


Hej och ursäkta för dålig uppdatering! jag har varit lat.. Idag har jag äntligen satt igång med träningen igen och trots att jag blev illamående i ca två minuter efter en stund på crosstrainern så känns det super att äntligen vara igång igen! detta året fick jag ju till och med studentrabatt och det är ju inte alldeles fel! ska göra mitt allra bästa för att matcha skola och träning nu utan att något av det blir lidande. Får hoppas att det inte blir svårt!

Den här veckan har jag bara en seminarieuppgift som superlätt handlar om att jag ska beskriva utifrån ett gäng olika alternativ 2-4 olika personligheter jag är i en formell eller informell grupp jag är medlem i. Kursen som är helt ny heter "Grupprocesser" och är enligt tidigare elever inte i närheten lika svår som den kursen innan. Ska fixa den uppgiften i morgon samt börja läsa i böckerna på fredag så jag är lite förberedd. Är ju en månad kvar till provet men man kan aldrig börja för tidigt och jag vill gärna ha ett VG nån jävla gång ju haha.

Nej nu ska jag fortsätta med mitt egna kvällsmys. R spelar CS men jag har en film jag gärna vill se så får se om han också är sugen!

Ha en bra kväll!




Vaken..


..En grå, regnig söndagsmorgon med plus 4,3 ute! ska åka till min morfar och äta mat med min mamma och två av mina systrar. Ska bli trevligt! längesen jag träffade morfar nu ju.. Har vaknat till från den värsta "baksmällan" det var inte så farligt den här gången, jag drack vin igår så det kunde ha varit mycket värre.. Drack typ 8 glas vatten eller något allt som allt så det hjälpte typ mot allt förutom yrslet jag kan få. Nåja, vi skulle varit på väg nu men jag borde ha lärt mig att tid inte är något som min familj vet vad det är ;) ska dock göra mig i ordning för att bara kunna åka nu så att det går fort när de väl kommer! Ha en superbra dag!

Kvällstid


Shit jag var så trött förut att jag somnade i soffan med glasögon på och allt! vaknade av att R var framme och tog av dem åt mig. Det var nog tur annars hade jag aldrig kunnat sova i natt! Tentan idag gick väl sådär.. Jag säger så efter varje tenta men jag blev jättepeppad precis innan provet då jag fick veta att min lärare sagt att det var ca 40% som kuggade på just den här delkursen! shit 40% det är ganska mycket.. Provet var himla svårt också, det hjälpte ju att ha med böckerna men det mesta skulle ske efter eget huvud för man skulle ju kunna sålla mellan all fakta också. Jisses! jaja får jag göra om det så är det inte hela världen, jag överlever förhoppningsvis detta (hoppas jag i alla fall)

Fick G på förra kursen "Individen i organisationen" och det är ju superbra! nu kan jag lägga det bakom mig i alla fall! alltid något. Får dock gå och plåga mig i en månad innan resultatet på tentan jag gjorde idag kommer men jag ska försöka att inte tänka på det.

Så skönt det är att inte ha något att göra på ett par dagar! har legat och läst i min bok och kommit en bit. Tror det börjar luta åt att det förekommer lite människoexperiment och det är ju spännande :) Nu ska jag se vad jag ska hitta på.. Kanske en film eller läsa lite till? den som lever får se!

Spotifymusik






Casino Jack


Jack Abramoff (Kevin Spacey) är en så kallad superlobbyist som bara har ett intressen: pengar. Han lägger dem på alla möjliga projekt och trots att allting är en fin fasad utåt så börjar det knaka med pengaproblem. Tillslut hittar han ett sätt att kunna tjäna de stora pengarna, så tillsammans med sin kompis Michael Scanlon (Barry Pepper) börjar han ta ut stora avgifter av en indianstam för att skydda deras kasinoverksamhet men mycket vill ha mer och de finner sin stora chans när de får veta att en grek måste sälja sitt kasino men inofficiellt ha kvar det. De kan inte köpa verksamheten själv utan tar hjälp av en madrassförsäljare som spelas av Jon Lovitz. Det här är inte lagligt och trots att de tror att allting ska gå bra så gör det givetvis inte det och problemen haglar in.



Namn: Casino Jack
År: 2010
Regissör: George Hickenlooper (Factory girl)
Genre: Biografi, komedi
Längd: 108 min
Betyg: 7/10 (imdb 6,5/10)

Baserad på en sann händelse.


13:e januari- Tentadag


Godmorgon! om en timma åker jag till skolan för att göra min tenta i organisationsteori! är inte så nervös faktiskt! det känns ganska bra! Satt och pluggade igår, därför dålig uppdatering. Lillasyster och lilla M var här och hjälpte mig färga ut min fula utväxt så nu är det klart också!

Ska göra provet mellan 13-17 och sen hämta ut mitt förra prov, jag är mer nervös för resultatet på det faktiskt haha, får hoppas det gick bra! orkar inte ha ett gammalt prov i bagaget när vi börjar på ny kurs och allt.. Sen när allt detta är klart ska jag bara åka hem och ta det lugnt! har ett par dagar jag inte behöver göra något skolarbete på och det ska bli mycket skönt!


Jag vill ha ett sånt här med betyget G sen!

 

 


Despicable me


Gru var en gång i tiden den största superskurken av de alla, den som hade de bästa ideerna och som alltid fick igenom sina önskade lån hos superskurkarnas bank så att han kunde bygga nya maskiner. Tills en vacker dag då skurken Vector kommer i hans väg och är fräck nog att stjäla Gru's krypningsstråle som han stal först och låser därefter in sig i sitt inbrottssäkra hus där Gru inte kan nå honom.. I alla fall inte själv. Han märker att han med hjälp av tre unga föräldralösa flickor kan komma in i huset och stjäla tillbaka strålen som han ska använda till den största kuppen hittills: han ska stjäla månen. Dock börjar han inse att hans liv varit ganska ensamt och en faderkärlek växer plågsamt långsamt fram mellan flickorna och honom själv och i slutändan måste han göra ett val: Mellan att vara pappa eller superskurk



Namn: Dumma mig
År: 2010
Genre: Animerad, komedi
Längd: 95 min
Betyg 8/10 (imdb 7,6/10)

Den får högt betyg eftersom det var längesen jag såg en riktigt bra barnfilm! Filmen är hysteriskt rolig vid vissa tillfällen och de små sinnesförvirrade gula medhjälparna gör verkligen filmen komplett. Den här är absolut sevärd ifall man vill se något lätt och roligt.
Rösterna i filmen kommer från bland annat: Steve Carell från "Evan den allsmäktige" "Get smart" och som också syns i "The office"  Jason Segel som spelar Marshall i "How i met your mother" och Julia Andrews som spelar i "En prinsessas dagbok"


11:januari


Hej! kom hem från mitt skolseminarium för en stund sedan! sitter med dagens första kopp kaffe och tänker litegrann på vad som blev sagt på seminariet. Känns som att nästan all tentaångest har släppt! har fått veta lite hur provet kommer vara upplagt och även haft över en timma tillsammans med två andra tjejer att diskutera en massa "inför tentan" frågor som vi fick här om dagen.  Tråkigt att det är så få som dyker upp på våra schemalagda seminarium, de fattar inte vilken guldgruva det är för att få chansen att ställa frågor om provet eller kursmaterialet till läraren när vi inte behöver dela honom med 60 personer! som sagt det har hjälpt mig en hel del även ifall det kan kännas "onödigt" att åka tur och retur Trollhättan för en timma och en kvart.

Jag ska börja skriva ut en sjuhelsikes massa papper nu! vet att det är supertrist när det inte kommer några bilder men jag har varken utseende eller ork till att ta kort just nu! får lägga ut en film sen i stället kanske, har ju ett gäng innestående om man säger så :)

Ha det fint!

10:e januari


Hej folket! sorry för dålig uppdatering idag! jag har tagit en riktigt pluggdag! mest för att jag pratade med en klasskamrat och fick veta att det fanns en jäkla artikel (som tog ca 15 minuter att leta upp) på 23 sidor på engelska som ska "behandlas" på tentan på torsdag. Artikeln som för övrig efter en snabb genomläsning av ca två sidor verkar vara ganska lätthanterad som det ser ut just nu och handlar förresten om (som om någon skulle bry sig) "Journal of occupational and organizational psychology". Och det skrev jag ut bara för att jag vill att folk ska tro att jag är smart... vi ska ha en salstenta men får (gudskelov) ha med oss allt material. Dock får vi inte använda datorer att skriva på vilket är lite sämre med tanke på allt material som ligger på datorn. Jag lär ju få köpa en ny patron till skrivaren efter detta! Tur att pappret går till återvinningen sen! (bara artikeln var 23 sidor och det  går inte sålla för jag vet inte vad som kommer med och det står inte i någon bok)

Jag har dock slutat för dagen. I morgon blir det skolan en kort stund för ett seminarium så ikväll ska jag försöka komma i säng i tid. Är rätt så trött nu så det vore väl fantastiskt om jag fick sova i bra tid i natt! hoppas hoppas!

Nu ska jag se ifall det går något bra på TV. Hörs kanske senare!


Armin Von Buuren- Going Wrong




Full metal jacket


I den här filmen så får man följa ett gäng unga rekryter i ett amerikanskt träningsläger där endast de bästa klarar av att gå vidare och få bli soldater. Här finns den mycket hårda men den ständigt skämtande sergeanten Hartman (Lee Ermey) som gör livet surt för de som är veka. Särskilt menige Pyle (Vincent D'Onofrio) råkar ut för hans hårdnackade stil och detta medför ödesdigra konsekvenser.

Längre fram i filmen följer några av de män som slutgjorde utbildningen i Vietnam. Då följer vi Menige Joker (Matthew Modine) som blivit krigsfotograf och som skickas ut för att berätta det ledningen vill att han ska berätta. Han åker ut på ett krigsuppdrag tillsammans med några av de forna kamraterna och hamnar mitt upp i ett bakhåll.



Namn: Full metal jacket
År: 1987
Regissör:  Stanley Kubrick (Shining, Eyes wide shut, Clockwork Orange)
Genre: Drama, krig
Längd: 116 min
Betyg: 7/10(imdb 8,4/10)



9:e januari


Lugn och fin dag igår och idag. Igår var vi på middag i Vargön hos sambons familj. De brukar ha en årlig kalkonmiddag som vi såklart inte får missa! åt en massa god mat och efterrätt innan vi åkte hem ganska tidigt eftersom R skulle hem till en kompis och dricka öl, jag satt hemma och roade mig själv med att kolla på serier och spela wii. Inget godis (förutom en bit tårta och en glassbåt) heller och det kändes skönt!

Nu sitter jag och kollar på Family guy på tv och gör inget alls förutom det. Tänkte gå ut på en promenad men det ryktades om att det var halt så den ideen gav jag upp. Ikväll blir det nog thaimat i alla fall. Gott det!

Jag har inget mer att skriva. Ha en bra eftermiddag!






7:e januari


Hej på er! jag sov ju som nämnt tidigare ensam i natt. Hade vänt tillbaka dygnet sen tre dagar tidigare för att komma upp till skolan och allt men tror ni inte klockan var 02.30 sista gången jag kollade på den?! somnade en kort stund efter det och skulle upp kl 07.10 så jag kände att det var kört. Vaknade av ett sms från älsklingen vid 09.30 och gick upp strax därefter. Får dåligt samvete när jag inte går till skolan så jag har pluggat lite mer än vanligt idag. Fortfarande organisationsstruktur, i morgon (om jag går upp i tid) så ska jag gå vidare och läsa litegrann om sambandet mellan org.struktur och org.kultur! hur roligt låter inte det? :P

Efter pluggandet har jag inte gjort något. Somnade i ca 1½ timma igen (suck) och sitter nu här och glor. Det var meningen att vi skulle gjort något ikväll men jag tror inte vi orkar. Nåja får se vad som händer!


6:e januari


Idag har varit en bra dag! sov till efter 12 (somnade inte så tidigt inatt så jag kommer nog kunna sova ändå) vaknade och kom på att vi hade tvättid, sorterade tvätt och sprang ner och la in den, gick upp och pluggade organisationsstruktur i ett par timmar. Har ätit mat, hämtat tvätt och ska ta en lugn kväll nu eftersom jag ska till skolan i morgon. R ska iväg till en kompis och dricka öl och sova där i natt så det blir en ensamkväll som jag uppskattar ibland!

Får se vad jag hittar på! kanske ser en film eller något annat. Den som lever får se. Ha en jättefin kväll!

The town


Ben Affleck spelar Doug Macray, en man som är gängledare för en liga på fyra personer som livnär sig på bankrån och värdetransportrån. Vid ett bankrån upptäcker de att kvinnan de tog som gisslan när allting går lite snett bor i deras närområde och skulle kunna känna igen dem. Doug tar på sig uppdraget att ta reda på hur mycket kvinnan vet, och börjar dejta henne.  Något som han inte berättar för de andra. På sidan av detta känner Doug att han vill släppa livet som rånare men detta hindras av hans uppdragsgivare som börjar hota honom.



Namn: The town
År: 2010
Regissör: Ben Affleck
Genre: Action, drama
Längd: 125 min
Betyg: 7,5/10 (imdb 7,8/10)

En bra actionfilm med Rebecca Hall som spelat i "Prestige" och Blake Lively från "Gossip girl"
Full rulle i nästan hela filmen och intresset falnade aldrig. Sevärd!



Barrfri?


Vi tog en promenad på ca 30 minuter (alltid något) och passade på att köpa lite saker på samma gång. Bland annat kaffe som jag börjat dricka rätt mycket den senaste tiden (mer än jag brukar) när vi kom hem bestämde vi oss för att ta tag i eländet och städa bort julen och nu blev vi klara med det för en stund sen! SKÖNT. En himla procedur att få ut gran och få bort barr från våran barrfria (ehh?) kungsgran!

Känner mig lite lurad eller något, den ska ju inte barra alls?





5:e januari


Hej! samma slentrianvardag här som vanligt! pluggat i hittills ca 1½ timma. Gick upp i tid idag också men är tyvärr megatrött och seg så pluggandet går lite långsammare idag. Bestämde mig för att plugga på samma jag gjort i två dagar nu och börja på något nytt i morgon då jag förhoppningsvis är piggare!

Dock ska vi bryta lite mot allt idag och ta en promenad alldeles strax! ska bli skönt att komma ut och känna på den ganska milda luften. Jag behöver komma igång lite också eftersom det snart blir gymkort så lite motion är inte helt fel!

Skriver mer sen!


Året som gått!


Det har nu gått över till ett nytt år och jag ser tillbaka på tiden som varit med både glädje och sorg men i det stora hela har glädjen varit överlägsen. Det har förekommit både dödsfall och nytt liv, allt här hemma förflyter på, inte alltid på den välkända dansen på röda rosor men inte heller något förödande. Vi passerade en för mig väldigt speciell tre års gräns i vårat förhållande och jag ser fram emot många, många fler. Förra året sa min kära farmor hejdå till jordelivet och gick vidare. Min älskade pappa genomgick en livsviktig hjärtoperation för att kunna må 100% bra igen, en kär vän hade en jobbig tid i sitt liv och jag själv fightades som vanligt med att få ordning på vissa saker i mitt "tidigare liv" som fick mig att periodvis må riktigt dåligt.  Dock har det följt bra saker med allting. Jag vände blad och kastade mig in i personalvetarutbildningen som jag efterlängtat kom in på.  Lillasyster fick sitt första barn, lilla Milja som var mycket efterlängtad, och jag i samband med skolstarten kändes det som att jag vann en hård kamp och vann min självkänsla. Jag har haft många trevliga stunder med vänner och bekanta och det är inte fy skam!

Detta året ska bli ännu bättre! Rasmus tar examen och det är mycket roligt och stort! Nya saker händer i juli och sen får vi se vad året har att erbjuda! Det ska bli mycket spännande att se!

Bilder från året som gått












4:e januari


Jag hade svårt att sova igen igen. Sista gången jag kollade på klockan efter att jag var uppe och åt lite mat så var den 05. Trots att jag vänt på dygnet så var den tiden ett slags rekord för mig. Jag sov inte så länge ändå eftersom jag är tvungen att gå upp i tid för att kunna sova i tid ikväll. Får se hur det går. Ska ju till skolan på fredag och om det fortsätter så här är det ju kört..

Annars har jag fortsatt plugga organisationskultur idag och sedan varit på biblioteket och gått runt en stund. Den här gången blev det den här boken

Dean Koontz- Väktare



"Någonstans finns ett forskningslaboratorium, så hemligt att inte ens de som känner till dess existens vågar nämna dess namn.  Från det laboratoriet har två varelser lyckats fly.

En av dem förkroppsligar tillgivenhet, kärlek och hopp. Människor har skapat den, men den har blivit mer än man vågat hoppas - en varelse som kan hjälpa oss att fördjupa vår männsklighet.

Den andra av varelserna är ohygglig död. Någonstans i natten och mörkret vakar och väntar den på sitt tillfälle att hämnas på den mänsklighet som givit den liv."



3:e januari


God kväll! idag var det meningen att jag inte skulle ta så lång sovmorgon men jag sov dåligt igen tyvärr. Det är inget roligt alls att vända på dygnet så idag blir det säng i någorlunda tid! Dagen har bestått av mathandling (såklart) och sen har jag pluggat "organisationskultur" en (för mig) duktig stund! just det vi snart ska ha prov på har jag haft lite svårt att förstå men jag insåg ganska snart att jag förstod så fort jag väl satte mig ner med det. Vårt prov ska vara en salstenta men vi får lov att ha med oss alla böcker, anteckningar osv, så det är som en hemtenta eftersom det kommer vara lite utförligare svar som krävs på frågorna. Kände att jag måste lägga grunden bara så kommer nog allt gå bra! mindre positivt var att jag såg att skolan börjar på fredag. Sicken dag! nåja det är bara till att stå ut!

Nu ska jag göra annat! ha en bra kväll!



Death race 2


Utspelar sig i USA i framtiden. Privata fängelser har öppnats för att brottsligheten ökat markant och det inte finns plats nog till alla som begått brott. Dessa fängelser styrs av direktörer som bara bryr sig om pengar och miljön där inne är mycket hård med rivaliserade gäng av olika raser och ständigt bråk mellan dessa. Inne i fängelset Terminal Island pågår en tävling. Fångar ställs inför varandra i hårda biltävlingar där de får chansen att vinna sin egen frihet. Om de klarar av att stå emot alla grymma vapen och motståndare som tävlingen innebär

Med skådespelare som Danny Trejo (som spelat i bland annat "Machete") och Sean Bean som är mest känd för sin roll som Boromir och Lauren Cohan som spelat i "Casanova" och även haft en roll i Vampire diaries.



Namn: Death Race
År: 2010
Regissör: Roel Reiné
Genre: Action, Sci-fi
Längd: 96 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 5,6/10)



Jo Nesbö


Jag har lyssnar på hans böcker om kommisarie Harry Hole och har hittills inte blivit besviken! har precis lyssnat klart på "Snömannen" och ska börja med "Pansarhjärta" nu..

  • Fladdermusmannen 1997
  • Kackerlackorna 1998
  • Rödhake 2000
  • Smärtans hus 2002
  • Djävulsstjärnan 2003
  • Frälsaren 2005
  • Snömannen 2007
  • Pansarhjärta 2009
  • Huvudjägarna (kommer våren 2011)

Om "Snömannen"...

"Det är november och vintern har kommit till Oslo. En liten pojke tittar ut genom fönstret på en snögubbe som någon gjort i trädgården. Varför ser den så otäck ut och varför stirrar den upp på honom i stället för ut mot gatan?

Nästa morgon är pojkens mamma borta och runt snögubbens hals sitter en halsduk...

Kommissarie Harry Hole på Oslopolisen kopplar ihop kvinnan som anmälts försvunnen med ett anonymt brev han fått från någon som kallar sig Snömannen. Snart upptäcker han att det förekommit fler fall där gifta kvinnor försvunnit spårlöst samma dag som den första snön fallit. Kan polisen ha att göra med en seriemördare och utmanar denne mördare Harry Hole personligen genom sina dåd?"




Riktigt spännande och bra bok tycker jag!


2:a januari


Hej! det är söndag och dagen innan mitt ständigt återkommande nyårslöfte om mer träning börjar gälla (vem börjar ett nyårslöfte på en helg liksom?) får se vad det blir. Kanske en lugnare promenad eftersom den här jäkla förkylningen aldrig ger sig! så fort den är bort blir det i alla fall gymkort och träning på allvar. Dags att dra ner på godiset för att kunna dra ner på kilona innan sommarens stranddagar! får se hur det går! Nu (innan jag börjat..) taggar jag ordentligt i alla fall!

Idag har det inte hänt särskilt mycket. Sovmorgon, frukost och diskande från min sida. Funderar på att se om det finns nåt att se på TV eller om jag ska sätta på en film kanske? klockan är ju inte mycket ännu!

Ska se vad som dyker upp! Hoppas ni alla har en bra dag!


Filmer jag vill se!


Jag ser ju nu att jag skulle önskat mig biobiljetter i julklapp! finns en hel del filmer jag vill se framöver kan man ju säga! Här är ett urval...

The Tourist- biopremiär 5/1




The green Hornet- biopremiär 21/1




Thor- biopremiär  29/4




Traffic


I filmen "Traffic" får man följa många olika människoöden. Här finns domaren Robert Wakefield (Michael Douglas) som tar upp kampen mot drogerna som flödar in i USA från Mexico från bland annat korrupta poliser. Robert får snart problem då han inser att hans egen dotter börjat använda droger. Parallellt följer vi också knarkkurirernas kamp för att få knarket över gränsen.



Namn: Traffic
År: 2000
Regissör: Steven Soderbergh (Oceans eleven filmerna, Michael Clayton, Ryktet går)
Genre: Thriller, crime, drama
Längd: 147 min
Betyg: 7,5/10 (imdb 7,8/10)



Nyår!


Gott nytt allihopa! jag har haft en jättetrevlig nyårsafton! Vi var i Trollhättan hos några kompisar med flera andra och åt god mat i form av potatisgratäng och fläskfilé, åt efterrätt och såklart en del god dricka! spelade lite spel också men avslutade det aldrig efter tolv-slaget pausen som kom i mellan. Ja en mycket trevlig kväll när vi kom hem i ganska bra tid i alla fall :P tror vi var i säng runt 03.30!

Idag har vi tagit en ordentlig sovmorgon. Ätit thaimat och fikat med älsklingens föräldar eftersom vi sov i Vargön och vi kom hem för typ en timma sedan. Nu blir det soffan hela kvällen lång och kanske inte så mycket surfande så jag önskar en god fortsättning medan jag kan!

Nyårsbilder!













RSS 2.0