Water for elephants


Jacob (Robert Pattison) är en ung veterinärstudent vars liv rasar samman på samma dag som han ska avlägga sig slutexamen då hans föräldrar dör i en bilolycka. Olyckan slutar inte där utan Jacob blir också utslängd ur sitt hus eftersom fadern hade stora skulder. Sorgen får honom att packa sin väska och i skydd av mörkret hoppar han på ett tåg för att få ett gratisåk. Tåget visar sig tillhöra en resande cirkus och Jacob blir erbjuden att tjäna sitt uppehälle bland djuren. Ganska snabbt inser cirkuschefen August (Christoph Waltz) att det inte är så dumt att ha en nästan utbildad veterinär på plats. Livet ser ut att bli lite enklare för Jacob men ganska snart utvecklar han en relationmed Augusts hustru Marlena (Reese Witherspoon) och allting kompliceras ytterligare när de två långsamt faller för varandra.

 

Namn: Water for elephants
År: 2011
Regissör: Francis Lawrence ( I am legend, Constantine)
Genre: Drama, romantik
Längd: 120 min
Betyg: 8/10 (imdb 7/10)

 

 


23:e juni


Hej folks!

Tog en skön sovmorgon idag som jag  verkligen var förtjänt av! klockan är nu runt 14.00 och det jag har gjort den här morgonen är städat. Det är typ det jag börjar med varenda morgon! det är gott att ha det städat! min dumma idiot glömde stänga kylskåpet i natt efter att jag ställde in smöret så nu har det varit öppet hela natten. Yey! ibland undrar jag vart jag har huvudet? I vilket fall som helst. Det är fint här hemma och jag bör vara allena i 1½ timma till innan min älskling kommer hem från jobbet så jag får se vad jag hittar på. Jag tror det lutar åt att lägga mig och läsa lite så att jag kommer någon vart i min bok! vädret är ju så lagom roligt.. Nyss regnade det men nu är det sol. Svensk sommar i all ära! det gör det perfekt att bara ta en stund på soffan. Ursch så lat jag låter!

Hoppas ni har en bra dag!




Moster


Ja nu blev jag äntligen moster igen för fjärde gången! min syster ringde mig igår och frågade ifall jag kunde komma och sova över och passa hennes barn ifall hon och hennes kille behövde åka in snabbt till förlossningen. Hon hade fått värkar så jag åkte dit vid 16 ungefär och en stund senare kom hennes kille hem och de åkte in direkt. Dröjde typ 2½ timme innan syrran ringde och berättade att det blev klart och att vi blivit moster till en liten kille. Han hade nog bråttom ut! jag sov i alla fall över och åkte hem i morse och sen har typ nada hänt. Sov lite dåligt i natt så jag har varit trött och känt mig allmänt kass hela dagen så det blir nog tidigt i säng idag! R börjar jobba tidigt i morgon och jag ska ta mig en skön sovmorgon!

Hoppas er dag varit bra!


Unknown


Dr. Martin Harris (Liam Neeson) anländer tillsammans med sin hustru Gina (Diane Kruger) i Berlin för att delta i en vetenskapskonferens. Vid hotellet upptäcker Martin att han glömt en väska på flygplatsen och hoppar snabbt in i en taxi för att hämta den igen. Tyvärr råkar han ut för en bilolycka och vaknar upp på sjukhuset. När han vaknar märker han att ingen verkar ha saknat honom och när han letar upp Gina så vet hon inte vem han är. Istället står det en ny man vid hennes sida som hon hävdar är hennes make. Martin försöker förstå vad som har hänt när han inser att hans stulna identitet är det minsta han behöver oroa sig för. Någon är ute efter honom.. Men varför?


Namn:
The Unknown
År: 2011
Regissör: Jaume Collet-Serra (Orphan, House of wax)
Genre: Drama, mystery, thriller
Längd: 113 min
Betyg: 7/10 (imdb 7/10)

Snygg film, bra skådespelare, bra historia, tusen olika teorier om vad som händer. Allt detta gör den här filmen sevärd. Liam Neeson gör huvudrollen riktigt bra! Skådespelare i filmen i urval: January Jones (spelat i Mad men, Anger Management, The boat that rocked), Aidan Quinn (Höstlegender, Jonah Hex),
Bruno Ganz (Downfall, Himmel över Berlin).

 


Nattinlägg


Vi kollade klart på den underbara filmen "Into the wild" för en stund sedan. Recension kommer senare. R sitter och spelar Call of duty och jag sitter och surfar. Blir nog sängen snart, men eftersom vi inte gick upp förrän sent i morse så har jag inte varit  trött förrän nu. Ond cirkel som är svår att bryta. Ska nog dock gå och borsta tänderna nu. I morgon har jag en del saker planerade faktiskt så förhoppningsvis går dagen fort. R ska jobba mellan 11-19.20 och det är inget kul att vara själv så länge så därför har jag bunkrat upp med saker att göra. Vissa mer roliga än andra.

Nåja! hoppas ni sussar sött! ska jag göra snart i alla fall!









Priest


Mannen "Priest" (Paul Bettany) är en en skicklig krigare som utbldats tillsammans med likasinnade av kyrkan för att ta upp kampen mot vampyrer. Kriget är till synes över men "Priest" får reda på att hans systerdotter blivit kidnappad av de "utrotade" vampyrerna (något som kyrkan bestämt hävdar knappast är troligt) och i vrede så släpper han sin tro och lämnar kyrkan för att rädda henne. Något som inte blir särskilt uppskattat.


Namn:
Priest
År: 2011
Regissör: Scott Charles Stewart (Legion)
Genre: Action, skräck, thriller
Längd: 87 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 5,7/10)

Skådespelare i filmen: Christopher Plummer (Alexander,National Treasure,), Stephen Moyer (Bill Compton i True Blood), Lily Collins (The blind side, Abduction), Karl Urban (Eomer i Lotr, Ghostship )


19:e juni

Hej!

Jag har haft en trevlig helg med en del skoj!i fredags var det folk här hemma och spelade lite spel och drack alkoholhaltiga drycker. Vi spelade "Vem svarar först?" som är ett spel som tidigare blivit uppskattat av några av dem som var med igår. Det blev en mycket trevlig kväll som började och avslutades med Xbox 360 spelande. En perfekt fredag får jag säga! Igår åkte R iväg rätt tidigt och spelade painball med några vänner och jag roade mig på det vanliga sättet: kollade ikapp på serier, städade och spelade Sims. Killarna kom hem vid 20 tiden och duschade och beställde pizza och sedan var det meningen att de skulle fortsätta sitt festande men då var de för trötta så det slutade med att de satt här hemma och tjatade i ett par timmar i stället medan jag spelade "Gears of wars". Ett spel jag fastnad för.

Vi vaknade runt 12 snåret idag och har bara tagit det lugnt. Så himla trist väder ute och som bäddat för film så jag ska i alla fall dra igång en lite senare!

Ha det bra!



15:e juni


Hej!

Min dag har varit ganska tråkig faktiskt. Tog sovmorgon i morse så R var duktig och gick upp med hunden. Vi har ju haft mamma o pappas hund (den ena av dem) här i ett par dagar för att vänja honom vid storstan, gå med koppel och se folk och så. Det är ju aldrig dumt. Vid halv 2 åkte R till jobbet och jag satte mig ner vid datorn. Tog en promenad med hunden och efter det har jag nästan bara kollat i kapp på serier på datorn. Nu ska jag ner och handla lite på Willys och sen blir det nog en film, eller så ska jag försöka tvångsmata hundkräket som inte äter så bra *suck*   Ha en bra kväll!

Life As We Know It


Holly Berenson (Katherine Heigl) och Eric Messer (Josh Duhamel) har båda två karriärer på uppgång. Holly som inom catering och Eric som sportchef. De gick på en date en gång där de knappt kom fram till restaurangen innan de skiljdes åt. Tråkigt nog för dem så är deras bästa kompisar gifta så de får stå ut med varandras sällskap då och då. När det äkta paret får en bebis och bestämmer sig för att göra Holly till Gudmor och Eric till Gudfar blir de väldigt stolta och tänker inte på vad detta innebär. Tills kompisarna dör i en bilolycka och de inser att vårdnaden av deras lilla 1-åring hamnar hos dem. Detta leder till en ständig maktkamp då de tvingas bo ihop och här kommer inte bara frågor om uppfostran upp utan också om de ska tvingas att ge upp sina karriärer för att bli mamma och pappa.

Namn: Life As We Know It
År: 2010
Regissör Greg Berlanti
Genre: Drama, romantik
Längd: 114 min
Betyg:
6,5/10 (imdb 6,2/10)

 

 


Hundbad


Igår när jag var hemma hos mina föräldrar så passade vi på att ta en promenad med deras schäferhundar. Vi gick ner till stranden där min pappa höll på att fixa med båten och då tog hundarna chansen att ta sitt första riktiga dopp i det stora havet.

Mobilbilder.. därav den halvtaskiga kvalitén








12:e juni!

Hej! har precis kommit hem efter en helg hos mor och far i Bokenäs! har haft det supertrevligt i vanlig ordning och det är ju aldrig fel att åka hem till föräldrarna ibland! Har tagit en del kort (dock bara med mobilen) som jag tänkte lägga ut när jag får tid. Ikväll ska jag och R bara ta och umgås eftersom vi inte setts sen i torsdags kväll så jag tror inte det blir något mer inlägg idag!

Hoppas ni haft en underbar helg!

Dog Pound


En fängelseskildring om de tre unga männen Dave (Shane Kippel), Butch (Adam Butcher) och Angel (Mateo Morales)  som hamnar på anstalten Enola Vale av olika anledningar. De försöker komma till rätta i sitt nya hem men det visar sig inte vara så lätt. Dave och Butch  blir snabbt utmanade och utsatta för trakasserier av en av översittarna på anstalten och Angel börjar sälja droger. Det dröjer inte lång tid innan alla tre börjar bryta mot reglerna och därför äventyrar alla sina chanser att få komma ut därifrån innan en alltför snar framtid.



Namn: Dog Pound
År: 2010
Regissör: Kim Chapiron
Genre: Drama
Längd: 91 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,9/10)

Får betyget sevärd!


9:e juni


Och grattis alla studenter! Idag har det varit studentfirande för min kusin. Började med att vi stod och tog emot vid museéparken och stod där en stund. Sedan gick vi och ställde oss och kollade på bilarna en stund eftersom min söta systerson tycker att det är så roligt. Efter det blev det god mat, kaffe och tårta hemma hos min kusin med familj. Mycket trevligt. Hon fick några fina berlocker till ett armband hon fått tidigare av oss syskon och det blev populärt! Kom hem för en stund sedan och ska snart lägga mig och kolla på film tror jag. Så har min dag sett ut!

Hoppas ni haft en fin dag :)








8:e juni


Hej! dagen har varit fin! intervjun i morse gick bra.. Det gällde ett säljjobb så jag ska följa med på ett informationsmöte på måndag och se om det är något jag kan tänka mig att hålla på med ett tag. Blir ju ett extrajobb i så  fall. Vi får se..För ett par timmar sen träffade jag två av mina systrar med barn på stan och vi gick och köpte en present till vår kusin som tar studenten i morgon. Sen gick vi och åt och efter det blev det kvällskaffe hos oss. De åkte hem för en timma sen ungefär och jag har precis diskat klart. Ikväll blir det lite frukt och glass framför en film och sen sängen. I morgon blir det en lång dag med studentfirande och släktträff så det vore nog bra att få lite sömn :) Hoppas ni har en trevlig dag!

En bild på R och lilla M när hon försökte sova förut.




Ghost Rider


Det blev filmen Ghostrider igår. Filmen handlar om en  ung man (Nicholas Cage) som säljer sin själ till djävulen i tron om att han räddar sin cancersjuka far. I vuxen ålder besöker djävulen honom och vill att han ska infria sin del av det kontrakt han skrev på i sin ungdom. Hans uppdrag blir att stoppa djävulens son från att få tag i ett uråldrigt kontrakt som kan ge honom oanade krafter.



Namn: Ghost Rider
År: 2007
Regissör: Mark Steven Johnson (Daredevil)
Genre: Action, fantasy, thriller
Längd: 110 min
Betyg: 5/10 (imdb 5,2/10)

Halvbra underhållning utav Marvel. Inte det bästa jag sett men den gick i alla fall att se. Skådespelare i filmen i urval: Eva Mendes (The other guys, 2 fast 2 furious, Fast & furious 5, The spirit) Brett Cullen (TV-serier som bland annat: Lost, The mentalist, Ugly Betty), Donald Louge (Max Payne, Patrioten)


Rango


Det här är historien om Rango (Röst Johnny Depp), en kameleont som blir strandsatt mitt ute i öknen. Med fara för sitt liv så hittar han långt där ute i öknen en by med en salig blandning av olika djur. Här ser Rango sin chans att tillträda en ny roll så han antar rollen som en ny tuff kameleont, som inte tvekar att använda sin pistol ifall någon muckar gräl med honom. Denna lilla lögn gör att han får erbjudandet att ta över som ny scheriff i stan, vilket han så gärna accepterar utan att förstå vad det egentligen innebär (sen "råkade" den förre scheriffen dö i sitt arbete också). Strax efter att han tagit på sig stjärnan så försvinner byns sista lager av vatten ifrån banken och utan att veta hur han ska lösa det så står Rango inför en stor utmaning där en massa usla skurkar ingår.



Namn: Rango
År: 2011
Regissör: Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean 1-3, The ring)
Genre: Animerad, äventyr
Längd: 107 min
Betyg: 5/10 (imdb 7,7/10)

Den här filmen imponerade inte. Jag tyckte inte den var rolig. Skrattade kanske åt något enstaka skämt men i längden blev den långtråkig. Kända skådespelare som gör röster i filmen i yrval: Billy Nighy (Harry Potter), Isla Fisher (En shopaholics bekännelser, Wedding Crashers), Abigail Breslin (Signs, Allt för min syster), Ned Beatty (The killer inside me, In the electric mist). Med flera.




Filmkväll


För en stund sedan såg vi Priest och nu blir det snart en ny film.. Den här gången Unknown. Så roar vi oss den här kvällen! till mitt försvar så har vi faktiskt gått en promenad för en stund sen. Vi har alltså inte suttit framför TVn hela kvällen.




6:e juni


Hej!

I morse gick jag upp vid 11.45.. Det var riktigt skönt eftersom jag var jättetrött igår kväll. Hade inte ens huvudvärk när jag vaknade och det är ett tecken på att jag behövde sömnen. Vi har inte gjort så där överdrivet mycket idag. Var en sväng på Ö&B och handlade lite småsaker och sen på Willys och handlade mat. Det är ju inte precis något fint väder ute så vi håller oss inne. Förhoppningsvis har åskan passerat nu.. Jag är nämligen inte överdrivet förtjust i att det håller på att mullra och blixtra ute.

Nu ska vi snart börja med maten. Kycklingsallad vankas idag. Sen blir det nog att se nån film. Vi har två filmer vi gärna vill se så vi får se vilken det blir!

Ha en fin nationaldag allihopa!



5:e juni


Hej folks! kan bara säga att jag haft en underbar helg!

Igår träffade jag Sara o Charlotte på Skeppsviken och solade i ett par timmar. När jag kom hem igen så började jag göra mig i ordning för kvällen som tillbringades med altanhäng plus utgång. Det var en trevlig kväll med lite spel och sedan dans och skoj till strax innan två då vi gick hem.

Idag blev jag hämtad vid 10 av min bror och vi åkte ut till min mamma o pappa i Bokenäs och där har jag tillbringat dagen tillsammans med mina syskon. Vi har hjälp till att tvätta och putsa båten innan sjösättningen och även ätit god mat och solat en del. Kom innanför dörren för en stund sedan och tänkte antagligen sätta mig och spela lite Sims nu..

Hoppas ni tagit tillvara på solen. Nu kommer det en vecka med typ regn hela tiden :(

Bilder från igår. I vanlig ordning lånade från Sara












Red Riding Hood


I en medeltida by bor Valerie (Amanda Seyfried). Hon och hennes barndomsvän Peter (Shiloh Fernandez) har varit förälskade i varandra sen barnsben. Men han är dock en simpel skogsarbetare och Valeries föräldrar siktar högre än så och trolovar henne istället med Henry (Max Irons) som kommer från en mer välbärgad familj. Valerie och Peter pratar om att rymma tillsammans när Valeries syster blir mördad av en varulven. Byn har tidigare haft problem med den mytomspunna varelsen men trott att den bestämt sig för att lämna dem ifred.
 Plötsligt sker en mängd dödsfall och Valerie upptäcker att vargen intresserar sig för henne eftersom hon kan prata med den. Ledarna i byn kallar till Fader Solomon (Gary Oldman) för att han ska hjälpa dem att döda varulven innan den hinner döda alltför många. Han berättar för dem att varulven är en av dem. De måste lista ut vem det är och döda den här person medan den fortfarande är människa. Gärna innan det är försent.



Namn: Red Riding Hood
Regissör: Catherine Hardwicke (Twilight, 13)
År: 2011
Genre: Fantasy, horror, mystery
Längd: 100 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 4,9/10)

Red riding hood har fått ett orättvist betyg på imdb enligt mitt tycke. Jag satt hemma och gissade och gissade på vem av alla i byn som skulle vara varulven och gjorde det lite till en sport att se i vilka scener vissa personer inte var med i och så vidare för att försöka komma på det. Ingen av oss lyckades. Jag tycker att den var spännande och sevärd. Absolut!


Blue Valentine


Den här dramahistorien fokuserar på Dean (Ryan Gosling)  och Cindy (Michelle Williams). Ett par som blev tillsammans i ung ålder. Filmen följer hela resan från det första ögonkastet till vuxen ålder som innehåller ett barn som blir vittne till hur hennes föräldrars kärlek sinar och om de konsekvenser det här medför för alla inblandade. Filmen hoppar mellan dåtid och nutid så att man kan följa med i allt som har varit bra och dåligt.
En bra kärlekshistoria med mycket starka känslor.



Namn: Blue Valentine
Regissör: Derek Cianfrance
År: 2010
Genre: Drama, romance
Längd: 112 min
Betyg: 7/10 (imdb 7,7/10)

Är absolut sevärd!



Sommarlov!


I morse åkte jag till skolan och träffade mina kamrater lite snabbt innan vi gick upp och redovisade vår B-uppsats. Jag tycker att det gick sådär. Är inte alldeles nöjd.. Blev lite fel här och var och vi var inte tillräckligt förberedda trots att jag trodde det. Nåja.. Vår lärare sa att vi eventuellt skulle få en lektion som handlade om hur man redovisar för att  vi ska få en inblick i det eftersom det alltid inte är så lätt.. Vi fick ett papper med lite ändringar som ska genomföras och skickas in inom en vecka så det får vi fixa! Tror vi får G i alla fall och då är jag nöjd!

När jag kom hem gick jag en tur ner till gymmet. En snabbis idag på ca 45 minuter. Crosstrainer och mage sen lockade solen så jag gick upp igen, duschade och la mig på balkongen och solade i ca två timmar medan jag lyssnade på min ljudbok. Nu har jag precis duschat igen, dragit på mig after sun och dricker kaffe och inväntar R. Han har varit i skolan och redovisat C-uppsats och nu är han äntligen klar med skolan (så när som på en kurs) Grattis älskling :) nu är det ut i arbetslivet som gäller!

Jag ska inte göra något ikväll. R ska iväg till skolan på avslutningsmiddag. I morgon ska det bli strålande sol så då får vi se vad som händer :) jag är öppen för eventuella förslag!

Hoppas ni haft en underbar dag och har en fortsatt underbar kväll!


Underbart att termometern visar 26,6 grader ute och att
man därför kan använda dessa :)





2:a juni


Så här sent sitter jag och glor.. Somnade i sängen en stund förut så nu har jag givetvis sömnproblem. i förrgår kväll trodde jag att jag höll på att avlida av trötthet men vi kollade klart på en film och gick och la oss runt o1. Jag gick upp runt 09.20 eftersom jag inväntade det sista från vår handledare och när jag äntligen fick grönt ljus av honom så skickade jag in den till examinatorn som ska bestämma om vi får redovisa på fredag. Efter att det var klart så skrev jag ut uppsatsen och började läsa igenom och markera de stycken jag ska säga på redovisningen. Sen var vi en sväng på Ö & B för att hämta babes schema och när vi kom hem så var drog jag ut på en powerwalk/joggingtur i ca en timma. Det var nog det intressantaste jag gjorde..

Jag tror dock jag ska gå och lägga mig nu ändå.. Får inte vända på dygnet för mycket..

Sov så sött!


RSS 2.0