En del av min värld (och hans värld)



Jag känner mig SÅ brädad..












Välkomstdag & sjukhusbesök!


Jisses det var hundra år sen jag gick upp kl 06.50! det var ingen rolig upplevelse vill jag lova. Ingen kaffe fick jag förrän runt halv 11 heller! det gick bra att hitta både från bussen till skolan och dit jag skull sedan. Vi samlades en snabb stund med klassen och sen fick vi gå in i den stora salen för att lyssna på typ två ton information. Jag höll på att somna och valde att åka hem vid lunchen. När jag stod vid bussen ringde mamma och frågade om jag ville åka med till Sahlgrenska och hälsa på pappa så när jag kom hem gick jag och R och handlade mat snabbt och sedan drog vi iväg. Pappa var redan mycket piggare och allt hade gått bra. Han har ju ont såklart men är på bättringsvägen! På vägen hem fick jag provkört mammas Saab 93a också :) Skillnad att köra ifrån vår bil kan man säga :) den gick himla fint och förutom ett litet orienteringsmisstag (ehh vi körde runt och förbi Orust av nån anledning) så gick det fint! Vill köpa haha!

Nu sitter jag en snabb sväng här. Ska med R ut så han får köra med sina radiobilar och störa kvarteret lite (suck ;) så vi hörs väl sen!

Ha det super!



Skolstart & sommarnostalgi (redan)


Nu kom jag & R hem ifrån min storasyster för en stund sedan där vi har varit tillsammans med min bror och hans tjej på lite blåbärspaj med vaniljsås och kaffe! alltid lika gott att umgås med mina kära syskon och få tid ihop med syskonbarnen!

Allting gick bra med pappar operation! Superskönt! Nu behöver jag inte längre oroa mig för det. Han ligger kvar på Sahlgrenska i ca en vecka och kommer sen förflyttas till NÄL där han kommer ligga tills han är frisk nog att bli utskriven. Sen blir det sjukskrivning i ca sex månader men det blir nog bra. Han kommer må mycket bättre efter lite vila såklart! Underbart att det är gjort!

Jag ska snart hoppa in i duschen och kvällsförbereda mig! I morgon blir det upp tidigt till skolan. Lite nervös eftersom det är den absolut första dagen för mig. Jag får dra på mig min skolväska och hoppas att jag hittar dit jag ska bara (och kanske får några kompisar också ;) men det kommer nog gå bra (hoppas jag)

Ja dusch var det! Avslutar med lite filmer som min sötaste flicka filmade från ett par veckor sen när vi var på Kulturkalaset. Det känns lite nostalgiskt redan men det är ju ta mig F A N kallt ute på kvällen nu redan (ursch)

Godnatt mina vänner & önska mig lycka till på min första skoldag :)

Gatuartister vi kollade på som bjöd på underhållning :)

Fair deal boxning (jajjemen ;)


En duktig lindansare

 

Grym jonglör!

 

 


30 aug


God morgon! Eller förmiddag kanske man ska säga? Idag ska pappa opereras.. Känns skönt att det ska bli gjort eftersom han mår så dåligt men lite orolig är man ju. Sänder en massa tankar till honom på sjukhuset så ses vi när du är frisk igen (vilket är snart hoppas jag)

Gårdagens kräftskiva var jätterolig! det blev en massa prat, en hel del vin och en massa god mat plus skratt. Så som det brukar vara när vi träffas.. Fick en till present också. Biobiljetter :) de ska jag spara till sämre studenttider när vi båda behöver komma bort lite ifrån studier men har dåligt med pengar :) Går ju en massa bra filmer till hösten så det var perfekt!

Idag ska vi hämta en bil i Vargön lite senare eftersom vår ska in och lagas. Sen ska jag hem och mentalt förbereda mig för skolan :) i morgon smäller det!

Hoppas er dag blir bra :) talk to u later

Tar min vinflaska och drar


Nu ör det dags för kräftskiva! Jag tar min vinflaska och drar! SKÅÅÅL
(Den ska dela med en till tjej, bara så ni vet)


Söndag


Jag sitter med min kaffekopp :) Blogg.se verkar inte funka för mig just nu. Har två inlägg som inte blivit utlagda än som jag skrev igår kväll. Störande..

Idag blir det städ här hemma och sedan senare ikväll kräftskiva med mina gamla arbetskamrater :) ska bli mycket roligt!

Nu ska jag sätta igång dagen! Ha en trevlig dag



Update: Precis när jag skrev det här inlägget lades de andra ut :S









Boktips till Twilightälskaren!


Beautiful dead- Jonas bok
Av Eden Maguire

 

Darina lider stort av sin saknad efter pojkvännen Phoenix som hastigt togs ifrån henne i ett meningslöst slagsmål.
Samtidigt tror hon att hon blivit galen eftersom hon ser personer som är döda. Efter ett möte med den bortgångne pojkvännen inser hon att hon blivit utvald för att hjälpa honom samt några andra personer att få svar på vad som egentligen hände när de dog. De har bara ett år på sig så Darina måste göra det omöjliga att skingra oklarheterna och ge de döda sin välförtjänta ro. Samtidigt som tiden börjar rinna ut får hon lite mer till tillsammans med sin älskade Phoenix. I den första boken av tänkta fyra så ska hon hjälpa Jonas som är en av hennes äldsta vänners f.d pojkvän att få  gå vidare. Jonas lider av ångest eftersom han tror att han orsakade sin flickvän stora skador då de vurpade med motorcykeln som blev hans död. Polisrapporten visar att Jonas körde vårdslöst men var det verkligen så det gick till?


En bra bok som får 7/10 i betyg. Här är det inga vampyrer utan änglar som gäller. Jag gillade den pga att den är stundtals är väldigt sorglig. Perfekt ungdomsbok!

 

 

 


The three burials of...


..Melquaides Estrada.


"I Texas, nära gränsen till Mexico råkar den nyanlände och arrogante gränspolisen Mike Norton(Barry Pepper) av misstag mörda den illegale arbetaren Melquiades Estrada(Julio Cedillo) och begraver honom i öknen. Men under den stekheta ökensolen kan begravda hemligheter komma upp till ytan då man minst anar det och ett löfte Melquaides avgav med sin gode vän Pete Perkins (Tommy Lee Jones) ger honom en hård läxa han
sent kommer glömma..





Namn: The Three burials of Melquiades Estrada
År: 2005
Genre: Drama, western, äventyr
Längd: 121 min
Betyg: 4/10 (imdb 7,6/10)

Många tycker att Tommy Lee Jones lyckas med den här filmen som är hans regidebut. Jag tycker att den är långsam och stundtals tråkig. Blir intressant när det närmar sig upplösningen i slutet men även det dog ut ganska snabbt, men slutet var helt okej. Gillar man Westernfilmer och Tommy Lee Jones får man ju en dubbeldos av honom här (som regissör och skådespelare)






Sista dagen!


Ja det känns lite konstigt att jag numera inte ska gå tillbaka till jobbet! Kommer sakna min underbar arbetskamrater men det är tur att vi ses med jämna mellanrum ändå. Min dag har varit bra! dagen har segat fram ibland näsdukar och en rinnande näsa men är man förkyld så är man :)

Vi kom precis hem ifrån restaurangen där vi ätit mycket god mat. Nu ska jag göra mitt bästa för att kurera mig. Kanske blir en film om jag orkar. Jag har druckit ett glas vin och blir så sömnig av alkohol så jag kanske stenslocknar i soffan istället :)

Ha en fortsatt trevlig fredag!



Min nya skolväska


Ett fint armband jag köpte


Presenten från jobbet. En jättefin filofax som jag ska ha som alltiallo under
min studietid! Supernöjd :)

 

 


Hot tube time machine




"När en grupp barndomsvänner tröttnar på sina vuxenliv bestämmer de sig för att återvända till den fjällstuga där de festade som tonåringar efter ett självmordsförsök. När de får för sig att bada i stugans badtunna så upptäcker de att tunnan är en tidsmaskin och den tar dem tillbaka till deras underbaraste tid: Det ljuva 80-talet!


Namn: Hot tub time machine
År: 2010
Genre: Komedi
Längd: 101 min
Betyg: 4½/10 (imdb 6,8/10)

Ja en lagom underhållande komedi. Ett plus för ett roligt slut :)

 

 


Hej gott folk!


Sorry att det blev dålig uppdatering igår! jag slutade kl 20 och då kom älsklingen och hämtade mig, vi åkte hem och började laga mat (flygande jacob) och vi hade även finbesök i form av min lillasyster som sov hos oss i natt eftersom hon numera går på Västerskolan och ville ha en sovmorgon. Detta medförde att eftersom hon sov i soffan så gick vi och la oss tidigt med en film (och popcorn och choklad) och jag hann inte med nåt bloggande!

Idag har det varit min näst sista jobbdag! Jag har även fått shoppat lite skolgrejer som jag ska visa bild på sen! just nu sitter jag ensam hemma och väntar på att R ska komma hem. Han är i Trollhättan och kör med sina rc-bilar. Det blir nog en lugn kväll. Vi har blivit krassliga båda två och förkylda som fasiken. Inget skoj då jag är så jäkla tung i huvudet. Trodde inte jag skulle orka jobba hela gårdagen men det gick med ett par alvedon :)

Nu ska jag fixa i ordning lite här hemma! ska lägga upp lite filmrecensioner senare :)

Ha en trevlig kväll!


Tisdag


Välkommen hösten? en regnig och mycket blåsig dag! en massa folk passar på att handla sånna här dagar så jäklar vad folk vi haft! Kändes som att dagen aldrig tog slut på ett ungefär. Jag har mått halvbra idag så dagen har slingrat sig fram. Kändes bra när jag kom hem och fick mat i mig! Ja dagen har kanske inte varit den bästa.

Sitter i alla fall och kollar på "Disaster date" på tv just nu. Funderar på att dra på en film. Klockan är ju bara strax efter 22 och jag börjar 12 i morgon :) Ha en fortsatt bra kväll med er niu då kryper jag under täcket :)


Måndagskvällsmat


Hej! nu har jag kommit hem igen efter jobbet. Eller jag har varit hemma ett tag men inte skrivit förrän nu! Är rätt så trött (det är ju måndag...) och i morgon ska jag upp en timma tidigare eftersom jag städar! YEY kul! min dag har varit helt okej.. Väldigt lång bara, tiden har krypit fram men det är väl i sin ordning antar jag (det är ju måndag..) sitter och väntar på mat. Idag blir det kyckling, ris och jordnötssås! MUMS! ska bli himla gott! jag vet inte vad som händer men antagligen inget! så ska det väl vara (det är ju trots allt måndag, ifall nån missat det) ett avsnitt PB sen lite dötid innan det är dags att försöka lägga sig till ro. Så ser nog min kväll ut!

Hoppas er kväll är toppen!

Sista veckan!


Ja nu är det sista jobbveckan jag gör! Känns bra! dags för ett nytt kapitel. Jag jublar :)

Dags att göra sig i ordning för jobb! So long babes!


Centurion


Blev gårdagens film.. Den utspelar sig under Roms blomstrande tid och handlar om en grupp romerska soldater som blir fast långt bakom fiendens linjer efter en misslyckad attack. De blir jagade av en grupp krigare och fiendestammens bästa spårare och måste göra allt för att försöka ta sig fram genom jobbig terräng och till säkerheten. Inga välkända skådespelarnamn för mig i alla fall men trots detta var filmen underhållande rakt igenom varenda blodig scen den bjöd på.




Namn: Centurion
År: 2010
Genre: Drama, äventyr, historia
Längd: 97 min
Betyg: 6/10 (Imdb 6,5/10)







Dop avklarat!


Ja nu är det klart! gick upp vid 10 i morse och duschade och började sedan göra mig i ordning. Vid 12.30 åkte vi upp till kyrkan och vid 13 började dopgudstjänsten. Jag var lite nervös eftersom jag skulle läsa en psalm men det gick fint (tror jag) i alla fall! kändes mysigt att stå där framme och vara fadder (en av dem) efter att vi var klara i kyrkan åt vi smörgåstårta och drack kaffe + åt chokladbollar och dammsugare till förbannelse! sedan blev det presentöppning och en massa mingel innan det blev dags för städning.

Nu kom vi hem för en stund sedan. Jag har precis hållt på med lite kort både från idag och från andra tillfällen som jag lovat att bränna och nu när jag är klar med det så finns det inga planer på att göra något alls!

Avslutar med lite dopbilder. Ha en fortsatt bra kväll!











Presenten från mig och Rasmus- En fotokarusell


Jag med alla mina syskon och syskonbarn :)


Jag och babe



Lets go to work!


Det är en av mina sällsynta jobba-helg-dagar idag! Kort dag 10-15 men jag orkar inte ens skapa lust för att vara där ens ett par timmar. Hade hellre legat kvar i sängen och lyssnat på regnet utanför fönstret och sen vaknat till liv och börjat dagen med en bra film eller något bra på TVn. Jisses livet är inte rättvist :) Får se vad som händer idag, förmodligen ingenting. Får ta det lugnt så att jag inte ser sleten ut på dopet i morgon när jag ska vara gudmor och stå framför en sjuhelsikes massa människor (om det nu var fler dop än syrrans) och läsa upp en psalm. Ska bli intressant, får se det som träning inför skolan :) man måste lära sig våga någongång!

Nu får jag packa i ordning mig. Ha en toppendag!

Nu är det dags för fredagsmyys


Tjo! lång dag på jobbet idag! 10-19. Sista två timmarna var en ren jäkla plåga och jag var aptrött eftersom jag vaknade halv 8 och fick småpanik över R som hade försovit sig då han började kl 8. Det är ingen kul att försova sig fast han är lat ibland så han låg kvar i sängen en stund till ändå :P Jaja syrran, hennes kille, brorsans tjej och lilla bebisen kom in och sa hej till mig på jobbet så det slutade med att jag gick med dem på Torp nör jag slutat! Vi kollade på bebiskläder, kläder till syrrans kille för dopet och sen handlade vi mat. Nu sitter jag här hemma och har mitt egna fredagsmys med naturgodis och cola medan R sover i soffan. Superkul sällskap (not)

Jaja så ser min kväll ut :) ha det bra



Ledig torsdag


Idag har jag roat mig med att tvätta mellan 8-12 (egentligen 7-12 men jag orkade inte gå upp) Under tiden ringde lillasyster och frågade om jag bjöd på kaffe och det är klart jag gör det! Nu ska vi snart ta och dra oss iväg. Göra lite ärenden och sen åka ut till Bokenäs för att hon ska fixa till lillans dopklänning :)

Så ser min dag ut hörs sen!

Prince of Persia


Gårdagens film blev denna! Ännu en film jag velat se länge. Den var helt okej! Man märker ju vilka filmer som är producerade utav Disney eftersom det förekommer lite eller inget blod alls i dem. Den här filmen var inget undantag. Vill man se en bra äventyrsfilm är detta ett bra alternativ! Snygg skådespelare i huvudrollen också ;)


Namn: Prince of Persia
År: 2010
Genre: Äventyr, action
Längd: 116 min
Betyg: 5/10 (imdb 6.9/10)

 

 

 

 


Regndag


Aptråkigt väder ute. Bara regnar och är grått och det blåser så in i norden. Har ju knappt lust att göra nåt annat än lägga sig under en filt och glo på tv! Idag var det jobb 10-18! Fick mina nya glasögon redan också! Supernöööjd :) Det gick himla fort och jag hade tur också eftersom det var en kampanj så det var 40% på bågarna så jag kom undan ganska billigt. Ja ibland får det blåsa medvind också!

Annars har inte mycket hänt. Vi har precis kollat på film och nu vet jag inte vad som händer härnäst. Blir väl lite surfande tills det är dags för sängen. Trött i vanlig ordning så vi får se om det blir i tid den här gången :)

Ha det bra!


Måndag kväll


Puh och det var lagom kul att vara tillbaka. Blir ju så trött när jag inte fått in vanan än haha. Haft aningen dåligt tålamod också men det beror på att jag mått sådär idag igen. Knappt nån matlust och om jag äter så mår jag illa. Underbart kul! Nu får det sluta bums! Annars så har vi varit nere i affären och veckohandlat och nu väntar jag på att de varma mackorna ska bli klara. Resten av kvällen blir nog lugn. Sängen tidigt blir nog inte fel idag :) förhoppningsvis vaknar jag på bättre humör i morgon!

Avslutar med lite bilder från kräftskivan i lördags som är
tagna med söta Saras

kamera

 


Måndag


God morgon friends! Dags att vakna upp till en ny vecka och första jobbdagen efter semestern! Nu är det endast 10 dagar kvar tills jag slutar och det känns jättebra på alla sätt! Idag jobbar jag 11-19 och vi får se om det blir en bra eller dålig dag! sen ikväll när jag kommit hem blir det veckohandling i vanlig ordning. Man ska hålla på rutinerna :)

Ska borsta tänderna nu och sen dra mig om en liten stund!
Hoppas ni får en toppendag!


Inception


Ja nu har vi sett Inception som vi har velat se i ett par veckor. Grym film säger jag bara! betyg 4/5
och jag slänger in ett "måste ses"
också!

Resten av kvällen blir lugn här hemma. Blir nog sängen relativt snart eftersom vi båda är svintrötta. I morgon är det back to reality och då vill jag vara någorlundautvilad.

Hoppas ni haft en kanonhelg!


Inception trailer

 

 

 


Sista semesterdagen


Ja nu var det än en gång dags att gå tillbaka till jobbet. Har haft en väldigt trevlig semester så jag får vara nöjd ändå. Gårdagen var jätterolig. Vi började med kräftskiva och avslutade kvällen på Mortens med lite mer dricka. Kom hem och gick och la mig och vaknade pigg och glad idag. Dock händer det inte så mycket här hemma idag . Det är söndag och det är ju den mest perfekta biodagen som finns så ikväll blir det Inception med vännerna och det ska bli mycket trevligt!

Hoppas er helg varit bra!

Så gick vi!


Mot kräftskivan! Ett stopp på Pingvin för mig som inte äter kräftor och sånt först bara för att inhandla någon sorts mat. Har verkligen ingen aptit idag igen men får slänga i mig mat ändå eftersom jag har hört att man måste äta. Börjar tro att jag är sjuk eller något pga jag inte vill äta. Jaja det går väl över.

Nu blir det att plocka ihop mina saker! Ha en trevlig kväll allihopa!





En solskenshistoria


Ja titta det är sol ute! och jäkligt varmt vill jag lova! Jag vaknade med huvudvärk i morse men inte för att jag var bakfull utan för att jag sov för länge. Har inte gjort mycket hittills idag. Var precis snabbt i affären och köpte lite bröd och mjölk som eftersom vi inte hade nåt hemma. Det vill jag inte göra i morgon, gå till affären alltså.
Ikväll blir det kräftskiva! ska bli mycket trevligt. Får se om jag orkar dricka bara, är inte sugen alls just nu kan man säga..

Avlutar med en bild från igår snodd från Sara!
Jag ska återgå till min chokladpudding jag unnar mig eftersom det är lördag :)




Nya skor


Igår när vi var på Torp ökpte jag förresten ett par nya skor på Din sko
Ska bli skönt att inviga dem ikväll i Gbg så att jag slipper gå i halvobekväma skor som
dessutom helt plötsligt börjat ge mig skavsår på tån











Fredagen den 13:e


En regnig dag i Uddevalla. Jag sitter nedbäddat under en filt och kollar på tv. Mysigt väder! Idag blir det Göteborg med min egna speciellla sötnos.  Innan dess får vi se vad som händer. Ska dricka kaffe och städa litegrann i alla fall. Så ser min dag ut hittills!

Hoppas er dag är bra och att ni inte är så rädda för dagens datum :)




Fredag!


Jag och R har haft en jättebra dag! Turen till Stenungssund blev bra tillslut. Vi hamnade nog på fel ställe först tror jag (inte köpcentret) så det fanns ju inga butiker alls i stan. Vi blev lite fundersamma när vi bara hittade en Coopbutik och lite andra butiker som inte alls var intressanta men efter många om och men kom vi fram till lite välkända butiker. Var inte länge alls där utan åkte hem och väl hemma drog R iväg med en kompis och körde lite med bilarna medan jag låg nerbäddat i soffan och glodde på film. Har inte känt mig riktigt bra idag så det var riktigt gott.

Nu väntar jag på att de varma mackorna ska bli klara. Eftersom jag inte mått riktigt bra har matlusten sviktat lite idag men den börjar komma tillbaka nu känner jag eftersom jag är vrålhungrig! Blir till att slänga i sig mackorna och gå och lägga mig sen. Om x antal timmar väntar nya äventyr och då vill man ju vara pigg!

Godnatt darlings!

Snygga kläder!


Fina kläder från Nelly.com







Jag & min pingvinstång!

imag0122 (MMS)

Jag & min pingvinstång!


Silk

Filmen utspelar sig under sent 1800-tal och handlar om mannen Hervé Joncour (Michael Pitt) som får ett jobberbjudande att åka till Japan för att köpa silkesmasksägg. Hans fru Hélené Joncour (Kiera Knightley) får stanna kvar i Frankrike och deras förhållande börjar brista då Hervé kommer tillbaka och helt plötsligt är annorlunda. Vad hon inte vet är att hennes man blivit förälskad i en mystisk vacker kvinna han träffat i byn där han handlat. Deras äktenskap får sig en törn av avståndet som skapats och Hervé gör fler resor och riskerar till och med livet för att få se den mystiska kvinnan igen




 

Namn: Silk
År: 2007
Genre: Drama, Romance
Längd: 107 min
Betyg: 2/5


Skön dag


Idag är både jag och R lediga. Det ska vi fira med en massa skoj! Ska åka iväg en snabb sväng till Torp och beställa mina glasögon nu när jag äntligen bestämt mig och sen ska vi åka en sväng till Stenungsund och ta en fika och köpa bensin till hans rcbil :D Sen får vi se vad som händer. Just nu väntar vi på teknikern som ska se vad det är som är fel på vårt bredbant som ständigt stänger av sig. Ska bli skönt att få ordning på det!

Dags att sminka klart mig! Bye


 

 


Full rulle idag!


Vi kom hem ganska sent efter räkfrossan igår. Typ runt 02 så jag somnade snabbt och fick sova tills syrran ringde vid 10.45 och frågade om jag snart var klar för att dra. Vi hade lovat att åka till min andra syster och bland annat blondera mitt hår och fixa min ögonbryn så efter en snabb frukost (hann inte med något annat) så blev jag hämtad efter en stund och körde vi iväg i rask fart. Så har jag tillbringat hela min dag. Sitter hemma och väntar på mat just nu. Blir lasagne idag istället för igår! Mums!

Avslutar med lite bilder från igår


 

 




Snart dags att dra


Nu ska vi snart åka till Bokenäs och umgås med min familj och lyssna på liveband på fritidsbyn. Ska bli roligt! Annars har inte mycket hänt idag. Vi har ätit ugnspannkaka och umgåtts. Dagen har varit allmänt bra!

Dags att göra mig fullt iordning tills vi ska åka! Ha en bra kväll!


Bilder på min nya frisyr! nu ska jag bara bli lite ljusare också så är det fullbordat!





Godmorgon


Kaffet står på bordet. Solen försvann när jag vaknade och det var väl trevligt. Idag ska jag ut och jaga klipptid till mitt fågelbo på huvudet. Hoppas någon har tid med mig. Sen ska jag se om nån kan hjälpa mig färga håret blondare. Vill bli av med utväxten jag har.

Ja så ser min dag ut så här långt. Senare ikväll åker vi ut till vackra Bokenäs för lite tid med min familj. Ska bli mycket trevligt!

Puss o kram gott folk

Under uppbyggnad


Håller på att byta design :) ni får stå ut med röran detta orsakar ett tag :D

...

Hellu!

Det gick inte vidare bra för mig att komma igång med träningen idag. Meningen var att jag skulle springa till Ö&B lagom tills R slutade och sedan åka hem med honom (börja lugnt och fint) men det började regna typ 10 minuter innan jag skulle springa så jag fastnade i soffan och lyssnade på musik istället och inväntar tills babe kommer hem så att vi kan gå och veckohandla. Idag står det lasagne på matschemat! me like!


Jag, mina nyrakade ben och ett par söta strumpor i soffan! mitt internet är tydligen för en gångs skull det enda som fungerar så jag sitter nog kvar här ett tag till!





9:e augusti


God morgon! grått väder ute, drygt 25 grader ändå. Vet verkligen inte vad jag ska göra när det är sånt skitväder. ska väl försöka fixa lite ärenden idag efter att jag fått mitt morgonkaffe. ute och motionera står på schemat idag. Jag har inte haft nån motivation på länge känns det som. Jobbet kom i mellan och jag har verkligen inte haft nån motivation alls. Får se hur det går! jag kanske svimmar när jag sprungit 50 meter, vem vet haha.

Ska ladda med mitt kaffe nu. Ha en trevlig dag så skriver jag kanske mer sen

The Timetraveler's wife


Henry DeTamble (Eric Bana) är en mycket speciell man. Han är en så kallad tidsresenär som reser i tiden utan att veta vart han kommer hamna eoch inte heller kan han kontrollera det. Han träffar Clare Abshire (Rachel McAdams) när hon är sex år gammal genom en tidsresa och när de träffas när båda är i vuxen ålder faller de pladask för varandra och gifter sig tillslut. Dock får Clare snart veta konsekvenserna av att leva med en man som utan att kunna göra det minsta åt det försvinner i tomma luften och det blir snart påfrestande i deras förhållande.


Film: The timetraveler's wife
År: 2009
Genre: Drama, Romans
Längd: 107 min
Betyg: 4/5

Får ett högt betyg för den var super! inget mer att tillägga!

 

 


Söndag


En grå och trist dag. Vad gör man då liksom? ensam hemma eftersom R jobbar. Håller på och steka lite pyttipanna till lunch. Har städat här hemma och även hunnit kolla på en film som jag ska recensera sedan. Vet inte vad som händer sedan. Förhoppningsvis något för jag börjar bli lte rastlös här hemma! blev erbjudna att följa med på bio ikväll men ingen av oss hhar mycket över för svenska filmer så vi hoppar det. Vi får göra nåt annat skoj istället.

Dags att fixa i ordning käket. Ha en bra dag!

Nattinlägg


Godkväll (natt)! dålig uppdatering igår men det beror på att jag tyckte att det var så gott att ligga kvar i sängen så jag hann faktiskt knappt med mer än att duscha och äta lite snabbt innan min syrra kom och hämtade mig och vi åkte mot Bokenäs och mina föräldrar eftersom vi skulle åka med dem till Grebbestad och släktträffen. Vi har haft en rolig dag. Kul att träffa en massa avlägsna och även nära släktingar även ifall vi inte pratade överdrivet mycket så var det ju en familjegrej. Vi fick god grillad mat och efter lite alkohol flödade skratten och lekandet med alla små barn. Ja det var en lyckad dag! Tack för det alla!

Jag sitter nu med en cider stående bredvid och bläddrar igenom alla kort som blev tagna med vår systemkamera. Verkar ha blivit runt 275 stycken då vissa av mina syskon gjorde "filmer" på varandra genom att ta en sjukt massa bilder på någon annan som gjorde grimaser. Yey kul att rensa bort alla de nödvändiga bilderna :D jaja sånt får man stå ut med antar jag..

Ska strax gå och sova. Blir nog en lugn dag i morgon. Vi har inget planerat och det ska regna hela dagen har jag hört. Också jättekul!


Avslutar med lite bilder från dagen






Söta Milja har börjat flina när man pratar med henne














Nu är vi inne på en ny dag


Klockan är strax efter 00.00 och jag sitter och lyssnar på lugna låtar och ska strax bege mig mot sängen. I morgon väntas det släktträff i Grebbestad och det ska bli trevligt. Ska upp i ganska bra tid och blir hämtad runt 11.30 av min syster verkar det som.

Min gårdag (fredag) var bra förresten! en lååång dag på jobbet med mycket att göra men jag överlevde och går nu på min sista semestervecka. Superunderbart!! ska fira detta genom att gå och lägga mig och lyssna på min ljudbok.
Godnatt på er!

Cop out


Filmen handlar om polisen Jimmy Monroe (Bruce Willis) och hans kollega och vän Tracy Morgan (Paul Hodges) som blir avstängda från jobbet efter en misslyckad kupp. Jimmy har ett problem i sin vardag och det är att han älskade enda dotter ska gifta sig och hon har samlat på sig och de blivande brudparet har samlat på sig en liten saftig räkning eftersom hon vill ha sitt drömbröllop. Jimmy får svårt att hitta pengar som räcker till bröllopet och han vägrar låta exfruns rike knös till nya man betala hela kalaset eftersom det är han som far till bruden som bör betala. Han bestämmer sig tilslut för att sälja ett baseballkort han har sparat efter sig egen pappa och som kan ge honom mer än vad han behöver men när han blir rånad och blir av med kortet inleder han och Tracy en hård kamp för att få det tillbaka




Film: Cop Out
År: 2010
Genre: Komedi, Action
Längd: 107 min
Betyg: 3/5


Filmen var stundtals rolig och inte bara allvarlig med en massa skjutande hit och dit. Det var ett plus



Har man semester så har man :)

imag0085 (MMS)

Har man semester så har man :)


Agora


Jag gillar historiska filmer och när vi fick tag på Agora så var det ju bara ett måste att slå på dvd-spelaren och titta. Filmen utspelar sig i Alexandria i Egypten år 391. E.Kr. Vi får följa filosofen Hypatia (Rachel Weisz) som undervisar i både matematik och astronomi i ett land som mer och mer börjar bli styrt av kristna och deras krig för att få bort alla hedniska trosläror. Hon ägnar sig helhjärtat åt astronomi och håller sig neutral som en god kristen när en maktkamp tar form i staden och tillslut inser Hypatia att hon är djupare inblandad än hon trodde.




Film Agora
År 2009
Genre Drama, historia
Längd 127 min
Betyg 3/5

En bra film. Lite lång men man blev fängslad av alla händelser så tiden sprang iväg. En bra film för alla som gillar historiska filmer!


God regnig kväll!


Idag har det varit en hektisk dag på jobbet! har jobbat ganska länge (10-19) och det har varit stundtals regn stundtals sol så det har kommit och gått folk hela dagen. Sen har vi haft lite åska också som har försatt en av kassorna ur tillfällig funktion ockå. Jätteroligt!

Annars har dagen varit bra men så mycket skoj har inte hänt. Jo jag blev färdig med "Lilla stjärna" som jag ju lyssnat på ett tag och jag sänker tyvärr betyget på den. Den höll rakt igenom men blev lite långtråkig och förutsägbar när det närmade sig slutet Vil man läsa en bra roman kan man ge den en chans men jag tycker fortfarande att författaren ska hålla sig till lite övernaturligt!

Ska lägga ut lite recensioner på filmerna vi nyss sett också. Sånt är ju alltid skoj!

Adios

Dags för jobb igen


Hade en skön dag igår. R bakade scones och det var riktigt gott får jag säga! riktigt skönt var det också att få gå och lägga sig och vakna pigg och glad idag. Det behöver man! Idag blir det 12-20 jobb på schemat så jag kommer inte hem förrän ganska sent. Det är sol och fint väder så det blir nog inte mycket att göra idag skulle jag  tro. Så ligger det till! Nu ska jag städa undan frukosten som bestod av en skål med Special K red berries och en kopp kaffe och sedan börja göra mig i ordning för att dra mot jobbet.

Ha en superbra dag!







Lilla Stjärna


Jag lyssnar ju en del på ljudböcker eftersom jag färdas fram och tillbaka med buss varenda dag typ. Den här gången blev det "Lilla Stjärna" av John Ajvide Lindqvist. Boken handlar om två tonårsflickor i ungefär samma ålder som på olika sätt är utstötta i vardagen. Terese är flickan som hittades när hon var bebis. Hon är smått autistisk och får växa upp med en orealistisk uppfattning om hur livet utanför ser ut. Den andra flickan Teresa har ett helt vanligt tråkigt liv där inget händer. Hon är Tereses raka motsats då Terese är underskön och Teresa är smått mullig och betraktas som ful i klasskamraternas ögon. De kommer i kontakt med varandra via internet och finner snart varandra plus ett stöd på olika sätt i vardagens hårda verklighet

En bra bok hittills. Inte lika otäck som den tidigare "Människohamn" men absolut en läsvärd upplevelse!







Vilken dag!


Åh jag är så trött. Städat på jobbet idag och har därför haft en kort dag 10-17. Men jag hatar att gå upp tidigt och i morse var det extra jobbigt. Ville bara ligga kvar i sängen och skita i allt annat men då är man inte särskilt ansvarsfull så det var bara till att dra sig upp och försöka bota tröttheten med lite kaffe.
Har dock nästan gått som i trans idag så det var gott att bli hämtad när jag slutade så att jag kom hem snabbt. Nu händer det inte mycket. Vi fixar lite käk, och det lär bli lugnt här sen. Börjar kl 12 i morgon så då får jag iallafall sovmorgon och det ska bli gott!

Nej dags att göra annat! bye

Godnatt!


Nu ska jag lägga mig och försöka sova. Börjar kl 09 i morgon och det är alltid skönt att vakna någorlunda pigg när man börjar en timma tidigare än normalt. Endast fyra dagar kvar till en veckas semester! Wonderful!

Godnatt






Fjordfestivalbilder

Här kommer ett gäng bilder!





















Tack för ett par roliga kvällar!


Städat


Ja det var en mycket trevlig fika på stan med Sara & Charlotte. Dock blev jag mycket besviken på maten som var oätlig. Försökte äta lite kyckling men det gick bara ner ett par bitar. Sa ifrån och fick i alla fall en gratis varm choklad som tröst. Bättre än ingenting.

Har städat i lägenheten. Jag och älsklingen kom ju hem rätt så sent igår kväll ifrån barnkalaset så vi orkade inte ta itu med stöket då. Nu är det diskat och allmänt plockat så det börjar kännas som en lägenhet och inte ett krigsområde igen. Väntar på att bejb ska komma hem från jobbet så att vi kan gå och veckohandla. Är för ovanlighetens skull ledig en måndag så vi får väl passa på! bra att ha mat hemma liksom..

Nu slog det i dörren! dags o slipa klart listan!

Have a nice day!

Ätit världens mjukaste makaroner. Yummie

imag0082 (MMS)

Ätit världens mjukaste makaroner. Yummie


Bad update


Sorry för den dåliga uppdateringen! ska snart ut på stan och ta en fika med finaste Sara!
Får skriva mer senare och då också lägga upp lite bilder från helgens partajande.
Shit man känner i kroppen att man inte är 18 längre. Jag var inte rolig igår. Blä!
Men det är bara Fjorden en gång om året så då får man stå ut.

Dra iväg var det ja! Ciao

RSS 2.0