The 51st State


Droghandlaren Elmo McElroy (Samuel L. Jackson) har designat en ny drog som han själv vet kommer bli storsuccé bland ungdomarna. Han jävlas med storskurkar som givetvis vill hämnas och åker till Liverpool för att träffa knarklangaren Felix (Robert Carlyle) som ska hjälpa honom att sälja recepten på drogen för 20
miljoner dollar.


Namn: The 51st State
År: 2001
Regissör: Ronny Yo (Freddy vs. Jason, Fearless, Bride of Chucky)
Genre: Action
Längd: 92 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,2/10)

 


Across the Universe


Liverpool-killen Jude (Jim Sturgess) reser under 1960-talet till USA för att leta efter sin far han aldrig träffat. Där träffar han Max (Joe Anderson) och blir senare blixtförälskad i hans syster Lucy (Evan Rachel Wood). Lucy är väldigt radikal och är emot Vietnamn kriget eftersom hennes förra pojkvän dödades i strid och när Max blir inkallad blir hon ännu mer insatt och börjar med vilda protester som leder till en hel del protester. Hela filmen baseras på referenser till Beatles och ju längre in filmen kommer desto mer av en musikal blir det.


Namn: Across the universe
År: 2007
Regissör: Julie Taymor
Genre: Musikal, drama, romantik
Längd: 133 min
Betyg: 5/10 (imdb 7,4/10)

Dåligt betyg på grund av att jag har svårt för musikaler. Har knappt sett någon jag gillat om jag ska vara ärlig. I slutet satt jag och spolade över när de sjöng bara för att få veta hur filmen slutade. Handlingen var ändå helt okej. Men jag är inget Beatles fan så stundtals var den outhärdlig. Bra betyg på imdb dock. Beror nog på att det var en rätt söt kärlekshistoria. Men dock ingen film jag rekommenderar.


The Last Station


En film som handlar om den ryska författaren Ley Tolstoy's (Christopher Plummer) kamp att balansera sin tro och framgång när den älskade hustru Sofia (Helen Mirren) och han själv hamnar i bråk efter ett 48 årigt äktenskap. Leo har skapat det toljanska idealet och vill skänka sina ägodelar och bokrättigheter till det ryska folket medan Sofia värnar om familjen och att de ska ha det bra.

Namn: The Last Station
År: 2009
Regissör: Michael Hoffman (The emperor's club)
Genre: Drama, biografi
Längd: 112 min
Betyg: 7,5/10 (imdb 7,0/10)


Absolut Sevärd!

 

 


29:e mars


Goddag! jag hade världens mest fruktansvärda natt! jag har knappt sovit något och när jag väl gjorde det så drömde jag mardrömmar om spöken (från boken jag lyssnade på) och att min dator inte gick att laga (paniik?!) så jag var nästan glad när jag kunde gå upp i morse. Skulle vart t skolan men att gå upp kl 07 när du inte sovit särskilt mycket var inte lockande så jag låg kvar istället. Vakade med världens huvudvärk och satte mig med en kopp kaffe vid datorn. Sedan kom posten med mitt Sims 3 spel som jag beställt till mitt Wii så jag har spelat ett tag. Nu ska jag ta mig något att äta och börja planera för att gå ner till gymmet! 10,9 grader ute för tillfället så kanske blir en joggingtur i stället!

Hoppas ni har en bra dag!


Det här spelet lär jag nog hamna framför ikväll igen :)

The Fighter


Filmen handlar om boxaren Micky Ward (Mark Wahlberg) och hans kamp mot en mästertitel. Han blir tränad av sin bror Dicky Eklund (Christian Bale) som är en föredetting och detta är inte alltid  så lätt eftersom Dicky många gånger glömmer av tiden och kommer försent. Mickys bror och mamma Alice Ward (Melissa Leo) är beroende av Mickys inkomst ifrån matcherna och pushar på lite för hårt, vilket leder till ett stort fiasko som Micky knappt kan hämta sig ifrån. Han börjar så smått försöka göra sig fri från familjen och skaffa en ny tränare för att komma vidare uppåt i boxningen men familjebanden är starka och konflikterna och besvikelserna haglar.

Namn The Fighter
År: 2010
Regissör: David O. Russel (Three Kings)
Genre: Biografi, drama
Längd: 115 min
Betyg: 7/10 (imdb 8,1/10)30 days of night


I staden Barrow i Alaska förekommer totalt mörker i en månad (egentligen från 18:e nov-24:e jan) då staden nästan helt töms på invånare som flyr till solen. Sheriffen Eben (Josh Harnett) får när mörket faller en massa mystiska dödsfall på halsen. Hans exfru Stella (Melissa George) missar sitt flyg och får stanna kvar till Ebens missnöje.  När en främling dyker upp i stan och börjar prata om att alla kommer dö och att "de" är på väg så tolkar Eben och Stella det som skitsnack, trots de mystiska dödsfallen men helt plötsligt får de se underliga varelser som tar över gatorna och mördar alla och en kamp för överlevnad börjar.

Namn: 30 days of night
År: 2007
Regissör: David Slade (Twilight- Eclipse)
Genre: Skräck
Längd: 113 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 6,6/10)

En rätt läskig men snyggt gjord vampyrfilm. Blodig och rätt rå men väldigt spännande får jag nog säga.
Har tydligen kommit en uppföljare jag får ta och se någon dag :)

 


27:e mars


Hallå hej! fint väder vi har idag :) jag har i alla fall sovit hur länge som helst. Klockan blev helt plötsligt väldigt mycket i natt och jag har i vanlig ordning svårt att sova innan min babe kommit hem och det var han ju inte förrän kl 4 ungefär så nattsömnen fick jag ta igen genom att vakna vid 12 :D

Inget planerat idag. Tänkte ta och diska litegrann nu :) det är så jag roar mig själv. Byebye


Stone


Jack Mabry (Robert De Niro)jobbar som övervakare på ett fängelse och han har också makten att bestämma över fångarnas öde eftersom han är med och tar beslut om ifall någon fånge ska få slippa strafftid och komma ut tidigare. Han påbörjar samtal med Gerald "Stone" Creeson (Edward Norton) som åkt fast för medhjälp till mord. Gerald gör allt för att komma ut och tillsammans så börjar han och hans fru Lucetta Creeson (Milla Jovovich) sina försök att manipulera Jack med hjälp av Lucettas charm.

 

Namn: Stone
År: 2010
Regissör: John Curran (We dont live here anymore)
Genre: Drama, thrille
Längd: 105 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 5,6/10)

En ganska långtråkig och förutsägbar film tyvär..

 


26:e mars


Solig och fin dag idag! dock endast 3,6 grader. idag ska jag ta en slappdag. R ska till Trollhättan till kåren och jag har lovat att vara skjuts åt min syster sen i natt så här hemma kommer det nog inte hända särskilt mycket. Ska kolla klart på en film jag började med igår och sen får jag se vad som händer. Lite godis kanske slinker ner också. Kvällen hade ju kunnat vara bättre men jag ska nog ha det trevligt här hemma :)

Hoppas ni får en fin eftermiddag och kväll! :)


24:e mars


Hej! har suttit i skolan ffrån 9-15 för att skriva klart och sätta ihop vår rapport. Det har tagit sjukt mycket längre tid än jag trodde! Nu är jag i alla fall äntligen hemma och väntar på att få mat i form av spaghetti o köttfärsås. Ska ta det lugnt resten av kvällen efter ett besök på Siba. Ett glatt besked att jag får lite pengar tillbaka på skatten i år i alla fall! nu känns det lite lättare inför den stundande sommaren och stressen jag känner inför att fixa sommarjobb.

Hämtade ut den jävla skittentan jag kuggade på förut också och är ännu mer irriterad. Hon har satt frågetecken på begrepp som står i litteraturen och varit allmänt sjukt snål med poängoch trot eller ej men det här är inte ord från en bitter tentakuggare! detta är sanning..

Jaja ska sluta sura över det och ta nya tag. Men först ska jag äta mat!

Ha det bra!


True Grit


14 åriga Mattie ross (Hailee Steinfeld) pappa blir mördad av en mansom heter Tom Chaney (Josh Brolin) och när hon inte får någon hjälp med att sätta dit honom så lejer hon prisjägaren Rooster (Jeff Bridges) för att ta lagen i egna händer. Envis som hon är så vägrar hon låta Rosster bege sig iväg ensam så att han har en möjlighet att stjäla hennes pengar. På vägen möter de också en texas ranger spelad av Matt Damon som också är på jakt efter skurken. Färden blir tuff för Mattie men eftersom hon är envis som en åsna så vägrar hon ge upp även ifall de hamnar i flera livsfarliga situationer .


Namn:
True Grit
Regissör: Ethan & Joel Cohen (Burn after reading, No country for old men, The big lebowsky)
År: 2010
Genre: Western, drama, äventyr
Längd: 110 min
Betyg: 7/10 (imdb 8/10)

 

 


Träningstime


God morgon solen sol lyser med sin frånvaro! det är onsdag och jag ska snart ner till min obligatoriska träningsdejt med C. Dock blir det inga hantlar idag utan endast kondition. Sedan har jag inte mycket annat planerat idag förutom kolla över och eventuellt ändra i min rapport lite. Vi ska träffas i morgon och göra det sista är det tänkt.

Nej nu får jag nog borsta tänderna och grejer. Se you later
Season of the witch


Behmen (Nicholas Cage), en korsriddare som är ute och slåss i Guds namn deserterar tillsammans med sin gamle vän Felson (Ron Pearlman) efter en tvist med en överordnad. När de är på väg så långt bort de bara kan åker de fast som desertörer. De får ett val: antingen hjälper de till att transportera en påstådd häxa (Claire Foy) som har lagt en förhäxning i form av pesten över staden eller så dör de. Efter många om och men väljer de att transportera häxan till ett kloster där de ska kunna hjälpa dem att häva förhäxningen.

Namn: Season of the witch
Regissör: Dominic Sena (Gone in 60 seconds, Swordfish)
År: 2010
Genre: Action, äventyr
Längd: 95 min
Betyg: 6/10 (
5,4/10)

Jag gillar Nicholas Cage och den här filmen var inte lika dålig som jag först fördomsfullt trodde. Den bygger upp en spänning från den stund häxan dyker upp i bilden och den spänningen håller resan igenom.
I filmen syns också Christopher Lee som kardinal
i den
pestsmittade staden.

 

 


The Social Network


Filmen om Mark Zuckerberg (här spelad av Jesse Eisenberg) som är grundare till Facebook. Filmen handlar om kontraktbrott och enormt mycket pengar och under ytan svartsjuka och svek.


Namn:
The social network
Regissör: David Fincher (Fight club, The game)
År: 2010
Genre: Biografi, drama
Längd: 120 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 8,1/10)

En i det stora hela bra film. Förstår dock inte det höga betyget på imdb för ett så högt betyg brukar vara reserverat till riktigt bra filmer. Men vi har olika smak allihopa och tur är väl det. Filmen blev stundtals aningen seg. Helt okej skådespelare i filmen i form av Rooney Mara (Terror på Elm street 2010), Andrew Garfield (The imaginarium of dr Parnasuss), och Justin Timberlake. Sevärd!

 

 


20:e mars


Och skolarbetet fortsätter. Har suttit i flera timmar och är äntligen klar med en fråga till rapporten och alla frågor till seminariet. Dock gick det lite segt idag. Har halkat in på fel saker (facebook, aftonbladet, tradera) flera gånger under tiden då jag skulle skriva. Men som sagt nu är jag äntligen klar!

Vunnit lite böcker på en auktion på Tradera idag också. Har länge velat samla på mig alla HP böckerna och fick de fyra första för sammanlagt 214 kr och det var mycket billigt!

Ska snart lägga mig i soffan och glo på TV nu. R kommer hem från jobbet om typ en timma och då ska det väl tas tag i mat och sånt där nödvändigt.

Hoppas ni har en trevlig söndag!


Förra året VS i år


29:e mars 2010

19:e mars 2011

 

Om det inte hade varit så att det stod i tidningen att det skulle bli kallt snart igen så hade jag trott att våren var här snart. Dock vet jag när (och om) kylan kommer. Vi håller tummarna på att den stannar borta. Vi har över 22 grader här inne och dessutom vid fönstret. Lite sjukt att jag har en filt på mig och typ alltid fryser här inne..19:e mars


Lördag och strålande solsken! igår var det snö och +- 0 grader hela dagen typ och idag är det underbar sol och mellan 8-9 grader! underbart!

Jag ska precis börjar skriva på min rapport igen. Har typ en sida kvar så är inte så stressad. Om allt flyter på då det vill säga. Det är inte lätt att hitta en massa fakta när jag söker bland hundratals artiklar.. När jag känner att jag fått gjort tillfredsställande mycket så ska jag nog ta tag i disken. Sen om tid finns blir det nog en promenad/joggingtur. R jobbar idag och när han kommer hem ska vi på kalas i Vargön. Ska bli mycket trevligt!

Hoppas ni har en fin dag! håll er krya och friska nu :)En hjärtformad ask


Idag lyssnade jag klart på ljudboken jag hållt på med i ett par veckor. Det var "En hjärtformad ask"utav Joe Hill. Handling: Judas Coyne är en gammal hårdrocksstjärna som är intresserad av det övernaturliga. I hans hus bor också Georgia som är hans senaste i raden av relativ unga tjejer han är ihop med och som flyttat in för ett tag. En dag ser Judas assistent en annons på internet där det är en kvinna som säljer sin styvfars våldnad eftersom hennes dotter blivit skrämd av hans uppenbarelse. Judas köper våldnaden och den levereras i form av en kostym som tillhört spöket i en hjärtformad ask. Samma natt börjar Judas se märkliga saker. En man som sitter i hans korridor. Våldnaden börjar uttala hot mot Judas och det framkommer tillslut att den är ute efter en hämnd och inte kommer att ge sig förrän han och Judas färdas på nattliga vägar tillsammans.

Joe Hill heter egentligen Joseph Hillstrom King och är son till skräckmästaren Stephen King. Det märks att han ärvt faderns talang för den här boken är stundtals riktigt skrämmande!

17:e mars


Goddag! jag känner att jag någon morgon måste ta en ordentlig sovmorgon. Alternativt gå och lägga mig tidigare. Är trött på dagarna och det är ju inte kul! Fick officiellt på papper igår att jag fick U på förra tentar. Det var ju väntat men det är surt ändå. Vi blir väl mer än halva klassen på det omprovet haha. Läste lite av det som ingick på det provet förut och det verkar som att det sitter i huvudet ännu för jag kunde det efter att ha läst det en gång så omprovet kommer säkert gå bra!

Nu blir det snart att börja med maten och sen om ett par timmar lite träning. När R gått upp ur soffan där han för tillfället ligger och sover.. Det är inte kul att vara sjuk..

Ja så ligger det till! nu ska jag nog forsätta läsa litegrann.  Ha en bra dag!


The next three days


John Brennan (Russell Crowe) och hans fru Lara Brennan (Elizabeth Banks) lever ett perfekt liv tillsammans med sin son Luke. En dag stormar polisen in i huset och anhåller Lara för mordet på hennes chef som hittats död på en parkering. John hävdar envist sin hustrus oskuld men bevisen är vattentäta och hon åker in på livstid. John rasar ner i sorg men vägrar ge upp och istället för att försöka gå vidare börjar han planera hur han ska hjälpa Lara att fly. Han säker kontakt med kriminella och försöker på detta sätt fixa sakerna han behöver. När nästan allting är ordnat får han reda på att hon ska förflyttas och har endast tre dagar på sig innan det är försent och hans planer går i stöpet.

Namn: The next three days
Regissör: Paul Haggis (In the valley of Elah, Crash)
År: 2010
Genre: Thriller, drama
Längd: 122 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 7,4/10)

En bra film med mycket fart i. Bra skådespelare som uttrycker känslor. Dock lite för lång men för den sakens skull så blir inte filmen tunn någonstans. Mycket spännande stundtals men något i den gjorde ändå att den inte gick hela vägen för mig.

 

 

 


16:e mars


Idag har jag varit uppe ganska tidigt för att träna med C nere på gymmet. Det gick inte så bra idag. Kände mig mest trött och orkade inte lika mycket som vanligt. Tråkigt när det blir så! sedan tog jag en dusch och gjorde mig en kopp kaffe för att sätta mig vid datorn och rapporten. Hittade typ inget bra material till den så jag gav upp ganska snart, jag får hitta en tredje fråga och skriva en sida om den istället. Har gjort 2/5 frågor till seminariet istället och det är ju i alla fall något. Detta tog typ 4 timmar och jag slutade inte förrän alldeles nyss då R kom hem ifrån jobbet.

Nu ska jag gå och ta mig lite mat och sen blir det annat hela kvällen. Inget roligt dock. Jag är för trött... Hoppas R inte håller på att smitta mig med sin jäkla förkylning..

Ha en bra kväll!

En bild från mars förra året
127 hours


Bergsklättraren Aron Ralston (James Franco) beger sig ut på en bergsklättringstur i Gran Canyon utan att ta med sig telefon eller särskilt mycket mat och vatten. Han är en mycket erfaren bergsklättrare och tror inte att något kommer till att hända honom, men olyckan är framme och han halkar ner i en skreva och en stor stenbumling hamnar på hans arm. Han kan inte ta sig därifrån och får utstå smärta, hunger och törst medan han väntar på en räddning som aldrig tycks komma.

Baserad på en sann historia

Namn: 127 timmar
Regissör: Danny Boyle (Slumdog millionaire, 28 dagar senare)
År: 2010
Genre: Drama, äventyr
Längd: 94 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 8,0/10)

Filmen var bra, utspelade sig på samma ställe under långa scener medan man fick se Arons smärtor och hans långsamma nedbrytning. Dock förstår jag inte varför den fått 8,0 på imdb?  Gillar man verklighetsbaserade filmer kan jag rekommendera den här.

 The Green Hornet


Britt Reid (Seth Rogen) är en ganska misslyckad man med ett stort hjärta som lever på sin fars pengar eftersom han ändå inte tror att han duger till något i fadern ögon. När fadern James Reid (Tom Wilkinson) som äger en stor tidning plötsligt går bort så tar Britt över rodret samtidigt som han fortsätter sitt tråkiga liv. En dag efter att ha avskedat all personal som tidigare jobbat i fadern hus upptäcker han att Kato (Jay Chou),mannen som gör hans supergoda kaffe också försvunnit vid uppsägningarna och han åker då efter Kato för att övertala honom att att fortsätta jobba för honom eftersom kaffet är det enda som är riktigt okej med hans liv. Han upptäcker efter ett tag att Kato är en hejare på att bygga saker. Oavsett det är vapen eller bilar, och Britt bestämmer sig för att söka spänningen genom att klä ut sig till "The green hornet" och tillsammans med Kato börja fånga stadens bovar. Den goda publiciteten de nyblivna superhjältarna får komer givetvis ifrån Britts tidning, efter lite  övertalning och bossfasoner från Britt. Ärkeskurken och knarklangaren Chudnovsky (Christoph Waltz) tycker givetvis inte särskilt mycket om den nya fienden han plötsligt fått. Han vill fortsätta styra staden och börjar då sätta in alla resurser han kan för att stoppa superhjälpten som ingen vet vem det är.

Namn: The Green Hornet
År: 2011
Regissör: Michel Gondry (Eternal sunshine of the spottless mind)
Genre: Action, komedi
Längd: 119 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,4/10)

Jag hade lite stora förväntningar på filmen. Dock vill jag säga att den inte får bättre än betyget G eftersom den inte nådde en högre nivå för mig. Humor och action finns i massor. Aningen förutsägbar och lite för lång, men jag sätter den i alla fall i listan på filmer jag tycker man borde se.  Cameron Diaz finns också med i filmen och spelar en av de anställda på tidningen som Britt har en liten crush på.

 


...


Grå och trist dag idag igen. Jättekul! har tillbringat ett par timmar på skolan och letat information till vår rapport om stress vi ska skriva. Det mesta är genomtalat och det är bara till att sätta igång. Känns skönt! dock får det bli i morgon. Jag orkar inte ta tag i det här just nu. Vi har varit och handlat mat och jag ska snart äta lite för att kunna gå ner och träna typ vid 15. Så har min dag sett ut och så kommer min dag se ut. Hoppas ni har det bra!

Dessa bilder la jag ut för ett år sedan. Vi tog oss en promenad ute på havet utanför strandpromenaden. Sånt här väder är det inte i år. Termometern visar plus fem grader just nu. Nu är nog våren snart här..

För ett år sedan..
Jag har inte kollat om det går att gå på isen där borta nu i år men..


Danskväll


Igår var vi först i Vargön hos R´s mamma och pappa och åt god mat och sedan åkte vi på förfest hos ett par kompisar, också i Vargön. Sedan bid 22.30 åkte vi taxi till Båberg för att gå in och dansa lite bugg till Arvingarna som spelade. Har varit där ett par gånger innan när de har spelat och det är riktigt mycket folk. Man fick stå ganska länge innan man kan beställa och det är ju tyvärr tråkigt. Igår blev det dåligt med buggdansande för mig men jag hade mycket kul med vännerna ändå. Vaknade i Vargön i morse och åt frukost och fikade med älsklingens familj och sedan åkte vi hem och tog tag i städningen som var så superviktig här hemma! Det var riktigt stökigt och det orkar jag inte med. Blir ju deprimerad bara jag ser det. Efter det åt vi thaimat, kollade på Solsidan, sedan blev det en film som nyss slutade och nu blir det snart natten. I morgon ska jag till skolan och träffa tjejerna jag skriver min rapport ihop med i ett par timmar för att ordna upp saker och ting. Sen får vi se vad som händer.

Tills nästa gång bjuder jag på några hits från Arvingarna! ha en bra kväll

 

 


Gullivers resor


Ja nu har vi sett Gullivers resor. Ingen film jag överhuvudtaget rekommenderar någon att se. Jack Black är alldeles för överdriven och urtråkig. Ja en riktig fjant! värdesätter ni 80 minuter av ert liv ta då och ägna de åt att diska, städa eller gör något annat urtråkigt. Det är tid du kommer ha tillbringat på bättre saker än den här filmen...

 

 


Bridget Jones 3


Författaren Helen Fielding som skrivit böckerna om Bridget Jones meddelar att hon håller på att skriva en tredje bok och att hon kommer till att vara inblandad i filmatiseringen. Den här gången ska Bridget kämpa mot en 30-årskris och ha en liten bebis. Skådespelarna borde bli desamma som i de tidigare filmerna och Colin Firth (som medverkar i den riktigt bra filmen "The kings speech") som spelar i de två tidigare filmerna säger att det finns en möjlighet att han dyker upp i nästa film.

Sherlock Holmes


Jag fortsätter mina recensioner på "äldre" filmer jag velat se länge..


En svartmagiker härjar i England och Sherlock Holmes (Robert Downey Jr) tar hjälp av sin vän Dr. John Watson (Jude Law) för att stoppa honom. Något han tror sig lyckas med tills han inser att han fiende återuppstått ifrån de döda och hotar att ta hela England i sin besittning. Svartmagikern Blackwood (Mark Strong) är mycket listigare och starkare än vad Sherlock först trodde och en hård kamp tar sin början.

Namn: Sherlock Holmes
Regissör: Guy Ritchie (Lock, stock and tho smoking barrels,RocknRolla)
Genre: Action, äventyr, crime
Längd: 128 min
Betyg: 7/10 (imdb 7,6/10)

Såg när jag kollade på regissören att det kommer en ny Sherlock Holmes film nu i år enligt imdb. Sherlock Holmes- A game of shadows ska den heta och enligt rollistan på imdb ska Noomi Rapace finnas med i den. Även Rachel McAdams som spelade i den här filmen kommer återkomma, givetvis tillsammans med huvupersonerna. Detta hade jag totalmissat! Då fanns det en till film att se fram emot i år.

 

 


11:e mars


Hej! har varit i skolan i ett par timmar idag tillsammans med tjejerna jag ska skriva min rapport ihop med. Vi har valt ämne och skrivit frågeställningar samt pratat med vår lärare för att få ett par frågetecken avklarade. Det känns mycket bättre nu när vi så att säga har kommit igång trots att vi inte börjat skriva än. Vi har fem frågor att skriva till samma seminarium där vi ska redovisa rapporten så det blir fullt upp i ett par veckor framöver kan man säga.

Har precis ätit lite lunch i form av gröt. Sitter och läser om tsunamin och jordskalvet i japan. Fy så hemskt säger jag bara. Blir alltid ledsen när jag läser om sånt. De vet ju inte på långa vägar vad dödssumman ska landa på..

Ska snart ner till gymmet och springa litegrann. Sen blir det en lugn kväll för mig eftersom R ska spela hela kvällen. Hoppas ni ska göra något roligare :)

Ta hand om er!

Huvudjägarna


Hej hej! jag ska snart ner och träna med en kompis! verkar som att våren väntar lite till ser du ut som. Så tråkigt.. Slänger in ett tips på en bra ljudbok som jag nyss lyssnade på!

En mycket spännande bok med oväntade vändningar!"Roger Brown är om han får säga det själv Norges bästa och mest underbetalda headhunter, han har en alldeles för vacker hustru, en alldeles för dyr villa och måste därför stjäla alldeles för mycket konst för att kunna upprätthålla sin livsstil.
Clas Greve är den perfekta kandidaten till alla slags toppjobb, en man med både kvinnotycke och en Rubensmålning i hundramiljonersklassen. Om Roger Brown får tag på den målningen är hans ekonomiska problem lösta och hans hustru Diana kommer vara honom evigt trogen.
Diana vill ha sitt konstgalleri. Och ett barn.
Alla vill ha något. Ingen får det gratis. Inte utan att gå över lik. Någons huvud kommer rulla i den jakt som börjar"


Game of Thrones


Upptäckte igår att de har gjort en tvserie av en av de bästa bokserier jag läst utav George R.R Martin. Hans serie "A song of ice and fire" som ännu inte är avslutad (femte delen kommer till sommaren) börjar med boken "A game of thrones" börjar sändas i amerikansk tv den 17 april. Vet dock inte när den kommer till Sverige men det här ska bli mycket kul! Det gör knappast saken värre att de valt Sean bean som en av huvudrollerna!

Serien handlar om makt och politik och innehåller en massa intriger. Ska bli mycket kul att se!


"Seven noble families fight for control of the mythical land of Westeros. Political and sexual intrigue abound. The primary families are the Stark, Lannister, and Baratheon families. Robert Baratheon, King of Westeros, asks his old friend Eddard Stark to serve as his chief advisor. Eddard, suspecting that his predecessor had been murdered, accepts so that he can investigate further. It turns out more than one family is plotting to take the throne. The Queen's family, the Lannisters, may be hatching a plot to take control. Across the sea, the last surviving members of the previously deposed ruling family, the Targaryens, are also plotting a return to power. The conflict between these families and others, including the Greyjoys, the Tullys, the Arryns, and the Tyrells, leads to war. Meanwhile, in the north, an ancient evil awakens. Amidst war and the political confusion, a brotherhood of misfits, The Night's Watch, is all that stands between the realms of men and the horrors beyond"

Trailer

 

 


8:e mars


Hej hå! R är faktiskt i väg på jobb idag. Jag har tagit hans dator i besittning och skriver på min jäkla seminarieuppgift. Fråga 2/3 är nu klar! den här frågan handlade om kvinnliga chefers upplevda stressnivå  och vad detta kan bero på! spännande, spännande. Strålande solsken och plus sex ute! funderade på att ta en promenad men det får nog bli gymmet ändå tror jag. Ska precis göra mig lite havregrynsgröt (kan man äta det till lunch?) så att jag är förberedd att gå ner om en timma eller så!

Är det dags att våga hoppas tro? :)

 

 


Indiana Jones & kristalldödskallens rike


Den här filmen om den välkände arkeologen utspelar sig år 1957 och har sin början i Nevadas öken där Indiana Jones (Harrison Ford) tidigt får träffa den nya superskurken Irina (Cate Blanchett) som spelar elak ryss.
De båda tävlar i en kapplöpning om att finna en mytomspunnenartefakt i form av en krisalldödskalle som sägs ge ägaren oerhörda krafter. Alla spår leder mot Sydamerika och en bortglömd, legendarisk stad. Till sin hjälp har Indiana den hårde knutten Mutt (Shia Labeouf) som gärna hänger på för att rädda sin mamma som tillfångatagits, kollegan Mac (Ray Winstone) och proffesorn Oxley (John Hurt)

Namn: Indiana Jones och kristalldödskallens rike
Regissör: Steven Spielberg
År: 2008
Genre: Äventyr, action
Längd: 123 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,5/10)

Jag måste medge att jag inte tidigare sett någon Indiana Jones film. Detta medförde att jag inte hade några förväntningar alls men filmen var helt okej! bra skådespelare och mycket äventyr. Det var hela tiden fart i filmen och allt detta gjorde den sevärd.

 

 


7:e mars


Hallå! en grå och trist dag har det varit! Har inte gjort mycket alls. Ska snart hoppa in i duschen efter 2 timmar på gymmet! svettigt men det känns bra! vi har i vanlig ordning haft vår måndagsritual i form av mathandling. Dagens rätt blev Gi-soppa vilket är mycket gott. Började skriva på min seminarieuppgift idag också. Jag hade skrivit en hel sida när R's dator plötsligt hängde sig. Trodde jag skulle bli tokig, vad har alla datorer emot mig?? som tur var ch eftersom min älskling är bäst så fixade han så att det inte försvann i alla fall. Hade skrivit en halv sida (1/3 frågor) om varför män i chefsposition helst anställer andra män till höga positioner och jag var inte särskilt sugen på att skriva om!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för kvällen. En kopp kaffe får det bli eftersom jag bara druckit en tidigare idag. Hoppas ni har haft och har en fortsatt trevlig måndag!
FilmHej! jag har haft en jätterolig lördag! vaknade lagom bakis i morse runt 13.30 (haha) eftersom jag kom hem så sent i natt. Dagen har varit lugn. Vi har städat lite och sen slappat. Sett på Solsidan är inne på våran andra film och så har vi ätit godis. Har bara tagit en paus för att göra lite gröt.  Filmen vi ser är "The next three days" det kommer en recension inom kort!

 

 


Lördag!


Idag var det meningen att jag skulle tagit sovmorgon men jag blev väckt vid 10 av min käre far. Det gjorde inte så mycket ändå för det är skönt att komma upp i tid! Jag gick ner och sprang på crosstrainern i 45 minuter och har nu tagit en dusch och sitter med en kopp kaffe i lugn och ro. Ikväll blir det utgång i Trollhättan med ett gäng klasskamrater! ska bli mycket trevligt. Alltid kul att hitta på något utanför skolan och studierna, även roligt eftersom det blir med många jag inte pratat med så mycket!

Strålande solsken idag! termometern visar 7 grader och det är ju underbart! får hoppas det håller i sig nu :)

Nu ska jag surfa runt lite! Hoppas ni har en underbar dag!


The Mechanic


Arthur Bishop (Jason Statham) jobbar som "mekaniker"  vilket är en proffisionell och talangfull yrkesmördare. En dag får han i uppdrag att mörda sin gamle vän och mentor Harry Mckenna (Donald Sutherland) som uppdragsgivaren påstår var en förrädare, vilket han med mycket missnöje gör. Efteråt träffar han på begravningen Harrys son Steve McKenna (Ben Foster) som han tar under sina vingar och börjar så småningom lära ut sitt yrke. En dag får han dock veta att uppgifterna om att Harry varit en förrädare inte är helt sanningsenliga, och han börjar då jakten på vad som egentligen hände.

Namn: The mechanic
Regissör: Simon West (Lara Croft- Tomb Raider, The generals daughter
År: 2011
Genre: Action, Thriller
Längd: 93 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,6)

 


Torsdagen den 3e mars


Hallå! har varit en heldag i skolan idag med föreläsningar om organisationskultur pch klimat och sen genus. Har haft lite diskussioner om jämställdhet och allt vad det innebär. Var mycket intressant! Kom hem för en timma sen eller något och sitter typ och halvsover framför datorn. Min dator har gått sönder och måste skickas in på lagning (perkele) så jag är lite missnöjd just nu. Får ta älsklingens dator istället när den är ledig. Perfekt mitt upp i rapportskrivande och allt. Tar ca 3-4 veckor innan den blir lagad och ett par dagar innan vi får hem fraktsedlar så jag kommer väl vara utan i över en månad. Jaja får försöka stå ut!

Hoppas ni alla har haft det bra? här händer det som vanligt inte särskilt mycket utöver skolan. Ska nog ta och lägga mig med min bok och försöka komma någonstans i den. Hoppas ni har en trevlig kväll!

RSS 2.0