-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

Source Code


Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) vaknar upp på ett tåg mittemot en kvinna som han inte känner (spelad av Michelle Monaghan) . Hon tilltalar honom med ett annat namn och påstår att han är en helt annan person.Han tillbringar 8 minuter i full förvirring innan tåget sprängs i luften och alla omkommer. Colter vaknar dock upp igen och en annan kvinnoröst talar om för honom att han är den enda som kan hjälpa till att finna ledtrådar till vem som sprängde tåget. Det enda han behöver göra är att resa tillbaka för att gång på gång gå igenom de sista 8 minuterarna som mannen vars kropp han befinner sig i hade i livet. Allt är möjligt med hjälp av kvantfysik. Colters uppgift blir dock inte  den lättaste. Tillslut börjar han fatta tycke för kvinnan mitt emot honom och därför ger han sig på några försök att rädda henne. På samma gång börjar personerna som sitter bakom spakarna till hans tidsresor att tappa tålamodet eftersom tiden långsamt rinner ut och de inte har någon aning om vem terroristen är och var han kommer slå till nästa gång.

 

Namn: Source code
År: 2011
Regissör: Duncan Jones
Genre: Mystery, sci-fi, thriller
Längd: 93 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 7,6/10)


Trots att filmen utspelar sig under samma 8 minuter ungefär igenom hela filmen så blir den inte långtråkig. Dock betyder inte detta att den var värd ett bättre betyg. Jag tyckte att filmen verkade spännande i början eftersom man inte visste vad som hände. Varje ny period i tåget är inte lik den tidigare men ändå föll jag inte riktigt för filmen. Kanske förstod jag inte riktigt hur allting gick till, filmen har trots allt blivit kallad "en avdankad Inception" (trots att jag inte hade några svårigheter alls för Inception). Trots detta var den var absolut sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Jake Gyllenhaal (Prince of Persia, Brokeback mountain), Vera Farmiga (The orphan, The departed), Michelle Monaghan (Due date, Gone baby gone, Mr. and Mrs. Smith), Jeffrey Wright (Casino royal, Quantum of solace), Michael Arden (Den innersta kretsen, Bröllopsduellen)

 

 


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback