Flicka med pärlörhänge


Griet (Scarlett Johannson) får jobb hos konstnären Johannes Vermeer (Colin Firth) som piga. Hennes uppgifter är att ta hand om huset och där ingår även att städa Johannes ataljé. En vacker dag får Johannes syn på henne när hon arbetar och långsamt, långsamt börjar det växa fram ett slags förhållande mellan dem. Griet får börja hjälpa Johannes med några privata sysslor och detta leder till  att missförstånd växer fram.

Namn: Flicka med pärlörhänge
År: 2003
Regissör: Peter Webber (Hannibal Rising)
Genre: Drama, romance
Längd: 100 min
Betyg: 7/10 (imbd 7/10)

Den här filmen tyckte jag bra om. Jag gillar Colin Firth och hans roll som konstnär i "Flicka med pärlörhänge" är bra spelad. En mycket sevärd film! skådespelare i filmen i urval: Colin Firth (The king's speech, Dorian Gray), Scarlett Johansson (Prestige, Den andre systern Boleyn), Tom Wilkinson (Batman begins, The green hornet, Valkyria), Cillian Murphy (Batman begins, The dark knight, Inception).


31:e augusti


Hej! kom hem från skolan för en timma sen ungefär. Idag har vi varit på informationsmöte hos våra uppdragsgivare. Har suttit och pratat igenom allting så att inget känns oklart samt lyssnat på information om organisationen och annat matnyttigt! Nu känns det som att det är full rulle som väntar! enkäter ska göras klart och intervjufrågor ska skrivas och detta ska ske innan tisdag eftersom det är inlämning på allt då för godkännande från lärarna! men det känns mycket bättre nu och jag ser fram emot min första intervju för det ska bli mycket spännande!

Har städat och diskat här hemma och ska bara ta det lugnt nu. I morgon blir det heldag i skolan både med lektioner och grupparbete så det är skönt att varva ner lite innan. Hoppas ni har en bra dag!


Dances with wolves"Officeren Dunbar (Kevin Costner) i den amerikanska armén söker tjänstgöring långt ifrån civilisationen. Där möter han snart landets urinvånare – indianerna. Det första mötet blir våldsamt och kunde ha ändat hans liv, men istället leder det till början på något nytt för Dunbar"

www.filmtipset.se


Namn:
Dances with wolves
År: 1990
Regissör: Kevin Costner
Genre: Western, äventyr
Längd: 181 min
Betyg: 7,5/10 (imdb 8,0/10)

En äldre film jag tagit mig tid att se. Väldigt lång vilket tyvärr gör den lite seg ibland men absolut sevärd! (kanske bara får ta en liten paus i mellan)  Skådespelare i filmen i urval: Kevin Costner (Waterworld, Robin Hood 1991, De omutbara) Mary McDonnel (Donnie Darko, Independence day), Graham Greene (Den gröna milen, Maverick), Tantoo cardinal (Höstlegender).Första dagen..

..På mitt andra år i skolan! jag undrade hur i helskotta jag skulle orka ta mig upp i morse då jag som bekant gnällt över att jag vänt på dygnet. Dock var jag rätt pigg när klockan ringde vid 07.00. Kort dag i skolan idag 9.15-12.00. Var registrering på den nya kursen "Undersökningsarbete inför och efter förändring i organisation" som jag varit väldigt nervös för. Efter idag känns det mycket bättre! jag fick en bra grupp att jobba i och ett bra uppdrag. I det stora hela går det ut på att vi ska intervjua och dela ut enkäter i en organisation för att ta reda på några frågeställningar som de sedan tidigare valt ut och som de vill ha svar på. Så nu ska vi tänka ut frågor så det ryker om det för att sedan förbereda oss på intervjuer. Ska bli spännande!

Kom hem vid 13 i alla fall och inväntar nu att mitt hjärtas huvudvärk ska gå över så att vi kan bege oss till affären för vår måndagsshopping! efter det är hela dagen lugn. Får vila upp mig för vi satte igång med en jäkla takt nu och det blir flera heldagar för mig framöver!

Hoppas er måndag är fin :)

The Beaver


Walter Black (Mel Gibson) är inne i en djup depression. Hans beteende håller på att slita itu familjen och han märker inte hur hans yngsta sonhåller på att förändras och hur mycket hans äldsta föraktar honom.  Hans hustru Meredith (Jodie Foster) gör snart det hon tycker är rätt och slänger ut honom. Efter ett självmordsförsök hittar Walter den terapi som ska hjälpa honom att komma ur sin depression i form av en bäver handdocka. Meningen är att han ska ta avstånd från sig själv och sina handlingar genom att prata genom bävern. Han förändras snart till det bättre trots att många tycker att han är tokig. Tillslut går det så långt att han inte kan leva utan dockan på sin hand och återigen håller han på att förstöra sitt eget liv.

 

Namn: The Beaver
År: 2011
Regissör: Jodie Foster
Genre: Drama
Längd: 91 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 6,9/10)

 

Jag hade inga höga förväntningar på den här filmen. Har läst negativa recensioner om den men gav den ett försök ändå och jag blev positivt överraskad. En bra historia och en bra dramafilm. Värd att ses! Skådespelare i filmen i urval: Mel Gibson (Braveheart, Edge of darkness), Jodie Foster (Flightplan, Panic room), Cherry Jones (Signs, The village), Anton Yelchin (Star Trek 2009, Fright night).

 


27:e augusti


Tjo!

Vaknade med världens huvudvärk i morse! inget roligt alls.. Blev bättre efter en värktablett och en kopp kaffe. Blev i vanlig ordning rätt sent igår så jag tog sovmorgon och det var skönt. Igår var vi hemma hos min syster tillsammans med mina syskon eftersom min syster fyllde år.. Vi åt mat och fikade och hade allmänt trevligt i vanlig ordning. Kom hem runt 21.30 och satte mig vid datorn. Tänkte gå och lägga mig vid 01 men älsklingen (som var ute) ringde och frågade om vi inte kunde gå upp så att jag kunde köra hem bilen som stod vid Ica Spara. Han är ju iväg idag och grejar med sina föräldrars bil och ville slippa hämta den idag. Jag har roat mig med att städa här hemma. Kommer lite folk hit sen så det är nödvändigt. Ska ta och hoppa in i duschen snart tror jag. Hoppas ni har en trevlig dag :)

Just go with it


Danny Maccabee (Adam Sandler) har inte haft tur med tjejer. Han var inte vacker i sin ungdom och efter att ha lämnat en hustru, som behandlat honom illa, vid altaret så gör han några skönhetsoperationer och blir genast rätt populär bland tjejerna. Han blir en framgångsrik plastikkirurg som anser att en vigselring (och lite skitsnack) får tjejerna på fall, vilket också är sanningen i den här filmen. Ingen skada skedd, han har ändå inga planer på att slå sig till ro. Tills den dagen han träffade Palmer (Brooklyn Decker). Han tar av sig ringen och inleder något med henne och det är på god väg att bli seriöst då hon finner ringen i hans byxficka. Danny får då ljuga ihop en historia om att han håller på att skilja sig från sin krävande hustru och får sin vän och assistent Katherine (Jennifer Aniston) att ställa upp och spela hans bättre hälft.

 

Namn: Just go with it
År: 2011
Regissör: Dennis Dugan (Happy Gilmore, Grown ups, Härmed förklarar jag er Chuck & Larry)
Genre: Komedi, romantik
Längd: 117 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 6,3/10)

 

En rolig komedi som gav upphov till många skratt. Dock lite förutsägbar men det är okej i sådana här komedier. En lätt film som är mycket sevärd om man gillar komedier. Skådespelare i filmen i urval: Adam Sandler (Happy Gilmore, Funny people), Jennifer Aniston (Marley och jag, Ryktet går), Brooklyn Decker (Serier: Ugly Betty, Royal pains), Nicole Kidman (The other, Moulin Rouge).

 

 


25:e augusti


Nu är det bara 4 dagar kvar tills skolan börjar! då blir det äntligen lite rutiner i vardagen! börjar med en kurs som gör mig lite nervös, vilket är mindre kul. Men det ska nog gå bra bara jag kommer in i det. En kul sak är ju i alla fall att jag och R ska läsa en kurs tillsammans i oktober. Grundläggande redovisning. Mindre kul igen men det kanske blir lättare om man är två?

Idag har vi varit en sväng på Torp. Vi var inne på mitt gamla jobb och handlade ett kollegieblock till skolan och sen var vi på Coop för att kolla något på nån maskin eller nåt. Passade också på att handla lite där till maten. Sen har vi ätit mat och jag har precis druckit klart mitt efter-middagen kaffe. Tänkte dra igång min ljudbok nu och ta en tur bland disken. Hoppas ni har en trevlig kväll!


Boken jag lyssnar på just nu. Gillar Elisabet Nemert.
Har läst eller lyssnat på alla hennes tidigare böckerFast FiveSedan Brian (Paul Walker) och Mia Toretto (Jordana Brewster) fritog Dom (Vin Diesel) från häktet har de korsat många gränser för att kunna undvika myndigheterna. I Rio de Janeiro har de slutligen hamnat i en återvändsgränd och måste göra en sista stöt för att kunna vinna sin frihet. Medan de samlar ihop sitt gäng av toppförare vet de fortfarande att det enda sättet för dem att verkligen slippa undan är att konfrontera den korrupte affärsman som vill se dem döda. Men han är inte ensam om att vilja få tag på dem. Den hårdkokte FBI-agenten Luke Hobbs (Dwayne Hobson) missar aldrig ett mål. När han får i uppdrag att sätta stopp för Dom och Brian sätter han ihop en insatsstyrka av elitpoliser och går till frontalangrepp. Men under sin jakt över hela Brasilien inser Hobbs snart att det är omöjligt att skilja de onda från de goda. Nu måste han lita till sina instinkter för att fånga sitt byte, innan någon annan hinner ikapp dem.

www.filmtipset.se

 

Namn: Fast Five
År: 2011
Regissör: Justin Lin (Fast & furious, Better luck tomorrow)
Genre: Action, crime
Längd: 130 min
Betyg: 7/10 (imdb 7,5/10)

 

En av de filmerna i serien som jag tycker är bäst. Dock störde jag mig lite på några alldeles för overkliga saker vilket jag annars inte brukar göra. Detta resulterade i att betyget drogs ner lite. Bra för i det stora hela! Skådespelare i filmen i urval: Paul Walker (Fast & Furious 1,2,4,5), Vin Diesel (The chronicles of Riddick, xXx), Jordana Brewster (Fast & Furious, Texas chainsaw massacre: the beginning), Dwayne Johnson (Mumien, Get smart, The game plan).

 

 


The Veteran


Miller (Toby Kebbell) återvänder till London efter en lång tjänstgöring i Afghanistan. Han blir snabbt uttråkad och får svårt att anpassa sig till den vanliga livet. I ett slumområde stöter han på många unga pojkar som blivit rekryterade till ett lokalt gangstergäng. När han erbjuds möjligheten att jobba undercover eftersom det misstänks att gänget har terroristkopplingar tvekar han inte. Inte ens då han försätter sig själv i livsfara för en chef som han inte ens är säker på tillhör den goda sidan.

 

Namn: The Veteran
År: 2011
Regissör: Matthew Hope
Genre: Action, thriller
Längd: 98 min
Betyg: 6/10 (imdb 5,9/10)

 

En sevärd film! jag gillar miljöerna eftersom de är välpassande i filmen. Man får en känsla som passar bra ihop med den som filmen vill förmedla. Skådespelare i filmen i urval: Toby Kebbell (Dead man's shoes, Prince of Persia), Brian Cox (Rise of the planet of the apes, Braveheart, Bourne-filmerna), Tony Curran (Gladiator, The leauge, Underworld), Adrian Bouchet (Clash of the Titans, Alien vs Predator).

 

 

 

 


Dead man's shoes


Richard (Paddy Considine) återvänder efter sin militärtjänst till staden där han och hans  utvecklingsstörda bror Anthony (Toby Kebbell) bodde i sin ungdom för att söka upp de män som trakasserat Anthony när han själv inte var närvarande.

 

Namn: Dead man's shoes
År: 2004
Regissör: Shane Meadows (This is England)
Genre: Crime, drama, thriller
Längd: 90 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,7/10)


En film om hämnd och broderskärlek. Sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Paddy Considine (Blitz, Hot Fuzz), Toby Kebbell (The veteran, Trollkarlens lärling, Alexander), Gary Stretch (Alexander, World trade center), Jo Hartley (Young Victoria, This is England).


 

 


23:augusti


God tidig eftermiddag! jag har blivit förkyld och var stundtals seg och halvdöd igår. Ingen feber i vanlig ordning (36,8 var det högsta jag kom upp i, vet ej om man "lägger" till något på den här termometern) men huvudet var segt. Mår bättre idag som tur är!  vi gick upp tidigare idag än vi brukar trots att vi kom i säng vid 03.30. Jag kommer vara död första dagen i skolan det är en sak som är sann. Vi har ingenting planerat idag. Jag ska nog ta det lugnt för förkylningens skull.. Vill ju inte att det ska bli värre :)

Ha en bra dag!

Hot Fuzz


Nicholas Angel  (Simon Pegg) är en fenomenalt duktig polis. Han är så duktig att han får de andra att se ut som medelmåttor. På grund av avundsjuka så blir han befodrad och förflyttad till en liten halvdöd småstad ute på den engelska landsbygden. Detta är något han inte finner sig så lätt i och när han inser att inte mycket händer i den lugna staden tar han saken i egna händer och arresterar folk ute på gatan innan han ens hunnit börja sitt nya arbete. Han träffar polismannen Danny Butterman (Nick Frost) och de blir snabbt vänner. En kväll upptäcks två döda människor och Nicholas vill utreda det som mord medan de andra på polisstationen hävdar att det var rena olyckshändelser. Nicholas börjar tro att det är något skumt med staden och dess invånare och bestämmer sig för att undersöka det vidare.

 

Namn: Hot Fuzz
År: 2007
Regissör: Edgar Wright (Shaun of the dead, Scott Pilgrim VS the world)
Genre: Action, komedi
Längd: 121 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 7,9/10)

 

En rolig idé till komedi. Underhållande på grund av att den inte var förutsägbar och inte innehöll massa uttjatade skämt. Sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Simon Pegg (Shaun of the dead, Paul), Nick Frost (Shaun of the dead, Paul, The boat that rocked), Bill Nighty (Pirates of the Caribbean, Harry Potter och dödsrelikerna, Glourious 39, Underworld, Valkyria), Paddy Considine (Blitz, Dead man's shoes), Martin Freeman (Shaun of the dead, Love actually,) Jim Broadbent (Harry potter 6 och 7, Young Victoria)

 


 

 


Lock, stock and two smoking barrels


"Eddy (Nick Moran) har ett rykte om sig att vara en av stans skickligaste kortspelare. Tillsammans med sina tre kompisar Tom (Jason Flemyng), Bacon (Jason Statham) och Soap (Dexter Fletcher) har han lyckats få ihop 100.000 pund, som han tänker satsa på illegalt kortspel. Kortkvällen slutar med katastrof. När Eddy lämnar spellokalen är han skyldig Yx-Harry (P.H. Moriarty), en hänsynslös falskspelare, en halv miljon, som han måste betala tillbaka inom en vecka. Om inte, kommer Eddy och hans polare att förlora sina fingrar ett i taget"

www.filmtipset.se

 

Namn: Lock,stock and two smoking barrels
År: 1998
Regissör: Guy Ritchie (Sherlock Holmes, RocknRolla, Snatch)
Genre: Crime,  thriller
Längd: 107 min
Betyg: 7/10 (imdb 8,2/10)

 

Jag gillade den här filmen men tyvär tappade jag stundtals bort mig. Det var lite för många olika gäng för att mitt huvud skulle kunna hålla ordning på vem som tillhörde vilket. Bra historia och grym handling dock.  Mycket sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Jason Statham (Blitz, Crank, Transporter, The expandables, Snatch), Jason Flemyng (Snatch, Clash of the titans, Benjamin Buttons otroliga liv, Stardust), Dexter Fletcher (Kick-ass, Stardust) Nick Moran (Harry Potter och dödsrelikerna), Steven Mackintosh (Underworld, The jacket).

 


22:a augusti


Sent och snabbt inlägg! Har haft en bra dag. Var ensam hemma till kl 15 ungefär då R kom hem efter sitt lilla äventyr. Han har varit och sovit i stuga med några vänner. Vi åt lätt och snabb mat i form av pyttipanna och sen kollade vi på film. Efter det satte han sig och spelade på datorn och jag framför hans Xbox. Slutade för en stund sedan och ska gå och lägga och och kolla på en annan film nu (om vi orkar se klart) har totalvänt på dygnet och har ingen aning om hur jag ska vända tillbaka det men det löser sig väl..

Hoppas ni sover sött

Blitz


Tom Brant (Jason Statham) spelar en tuff polis som har ett svårt uppdrag framför sig. Någon har ställt in siktet på polismän på hans station och dödar dem en efter en. Att morden sker på öppen plats bevisar att de har med en galning att göra men trots detta är mannen väl förberedd och fastnar inte på en enda övervakningskamera. Tom tvingas lägga sina fördomar åt sidan för att jobba med sin nya öppet homosexuella chef Porter Nash (Paddy Considine) så att de finner mördaren innan alldeles för många stryker med.

 

Namn: Blitz
År: 2011
Regissör: Elliot Lester (Love is the drug)
Genre: Crime, thriller
Längd: 96 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,3/10)

 

En hyfsat bra thriller. Den här filmen tycker jag absolut att man kan ta sig tid att se. Jag gillade slutet. Jason är lagom tuff i filmen och mördaren är beräknande och listig. Sevärd! skådespelare i filmen i urval: Jason Statham (Lock, stock and two smoking barrels, The mechanic), Paddy Considine (Dead man's shoes, Hot Fuzz), Luke Evans (Clash of the titans, Robin Hood), Aidan Gillen (The wire, Shangai knight).

 

 


The Libertine


Den här filmen handlar om John Wilmot (Johnny Depp), mer känd som greven av Rochester, som under 1600-talet försörjde sig som poet. Hans stora intresse utanför poesin var kvinnor och alkohol. Hans livstil håller i sig tills han sätter upp en oanständig pjäs som gör att han stöter sig med kungen (John Malkovich) såpass mycket att han skickar honom rakt ut i rännstenen. Där får han lära sig att försörja sig med annat samtidigt som hans synder straffar sig och är på väg att skicka honom rakt ner i döden.


 

Namn: The Libertine
År: 2004
Regissör: Laurence Dunmore
Genre: Drama, history
Längd: 114 min
Betyg:
5/10 (imdb 6,4/10)

 

Filmen var tyvärr rätt långtråkig. Johnny Depp är bra i vanlig ordning men den var lite för lång och händelselös. Skådespelare i filmen i urval: John Malkovich (Burn after reading), Johnny Depp (Alice i underlandet), Rosamund Pike (Pride and prejudice, Surrogates), Tom Hallander (Pirates of the Caribbean: Död mans kista, vid världs ände, Valkyria), Rupert Friend (Pride and prejudice, The last legion).

 


 Super 8Filmen uspelar sig i Ohio år 1979. Skolungdomen Joe (Joel Courtney) håller tillsammans med några vänner på att spela in en zombiefilm som de hoppas kunna vinna en filmtävling. De smiter ut för att kunna filma på en perrong mitt i natten då de blir vittne till en stor tågolycka som de nätt och jämt undslipper i livet. Det skulle kunna vara en olycka men mycket talar emot det. Bland annat att tåget spårade ur efter en krock med en truck som körde ut på spåret plus att stället efter olyckan kryllar av människor från flygvapnet. Märkliga saker börjar hända efter detta och då personer försvinner upptäckter gänget att något hemskt håller på att hända.


 

 

Namn: Super 8
År: 2011
Regissör: J.J Abrams (Serierna Lost och Fringe)
Genre: Mystery, sci-fi, thriller
Längd: 114 min
Betyg: 5/10 (imdb 7,5/10)


I det långa loppet blev filmen lite långtråkig. Vet inte vad jag förväntade mig egentligen en när mystiken föll och man blev varse om vad som verkligen hände förvandlades filmen från G+ till G. Jag blev lite besviken helt enkelt. Mystiken var det som gjorde filmen bra. De unga skådespelarna tror jag dock vi kan få mer av i framtiden.  Sevärd om det inte finns något annat blir betyget.

 

 


19:e augusti


Hej hå!


Supertrist regnigt väder och ca 14 grader här! låter väl jätteskoj. Det positiva är att det är tillåtet att bädda ner sig i soffan och spela/glo på tv eller film i sånt här väder. Här hemma har vi tvättat sen klockan 12 och ska snart hänga upp den sista tvätten. Ikväll händer det nog inte så mycket än vad jag vet.  Så ser det ut hos oss. Hoppas ni har en bra dag :)

The Lost City


Filmen utspelar sig i Havanna och tar sin början år 1958. Fico (Andy Garcia) som är ägare av nattklubben El Tropicane njuter i fulla drag av sitt bekymmerslösa liv. En dag sker en skottlossning på klubben och förklaringen till denna blir "intern uppgörelse".Men på samma gång börjar ryktena gå om en revolution och Fico upptäcker att hans bror Luis (Nestor Carbonell) är djupt inblandad. Detta är givetvis något som ju längre filmen går påverkar Ficos liv avsevärt och tvingar honom till många svåra beslut.


 

Namn: The lost city
År: 2005
Regissör: Andy Garcia
Genre: Drama
Längd: 144 min
Betyg: 7/10 (imdb 6,5/10)


Filmen, som är en skildringen om en familjs liv, är tillräckligt bra så att det knappt märks att den är över två timmar lång. Sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Andy Garcia (Smoking aces, Kartellen), Danny Pinto (Flicka, Across the hall), Nestor Carbonell (Serien Lost, The dark knight, Smoking aces).
 

 


18:e aug


Tjo!

Idag gick vi faktiskt upp innan klockan 12! jag var uppe redan vid 08.30 för att jag skulle ringa vårdcentralen men jag läste fel och telefontiden var istället 11-12 så jag gick och la mig och igen och gick upp strax efter 11. Idag är det lite bättre väder än igår men ändå urtråkigt.. Vet inte hur dagen ser ut ännu. Blir nog till att åka och lämna in min mobil igen. Den har knäppat sig rejält *suck*.

Hoppas er dag blir fin :)

Kill the Irishman


Den sanna historien om Danny Greene (Ray Stevenson), den orädde, stolte och ondskefulla Irlandsättade amerikanske gangster som gav sig på den italienske maffian i 1970-talets Cleveland. Helvetet bröt loss när denna kaxige, karismatiske, legendariske och svåråtkomliga bov startade ett områdeskrig där ett oräkneligt antal maffiamedlemmar slogs ned. Det ledde till slut till kollapsen av maffian, inte bara i Cleveland men också Milwaukee, Kansas City och Los Angeles samt flera andra städer över hela USA.

www.filmtipset.se

 

Namn: Kill the Irishman
År: 2011
Regissör: Jonathan Hensleigh (The punisher, Welcome to the jungle)
Genre: Biografi, crime, thriller
Längd: 106 min
Betyg: 5,5/10  (imdb 7,1/10)

Har hört mycket bra om den här filmen innan jag såg den men det var inte min sorts film. Tror jag skulle behöva se om den någongång i framtiden för att se om det fanns något jag missade som gjorde den bra. Jag hade faktiskt lite svårt att hålla ordning på alla personer. Skådespelare i filmen i urval: Ray Stevenson (Serien Rome, The book of Eli, Thor), Val Kilmer (The traveler, Bad lieutenant), Vincent D'Onofrio (Full metal jacket, Brooklyns finest), Christopher Walken (Catch me if you can, Wedding crashers).

 

 


Borttappade vänner hemma igen


Idag tänkte vi att vi minsann skulle göra någonting här hemma eftersom de två senaste dagarna mest bestått av Xboxspelande. Så vi gick runt vägen där mina nycklar försvann för att besöka butikerna som ligger "på vägen" för att vi tänkte att det kanske finns chans att någon lämnat in nycklarna i närmaste butik. Vi hade ingen tur i de första men sen gick vi in på Museumet för att se där och tro det eller ej! en ärlig människa hade lämnat in dem! jag blev hur glad som helst. Nu funderar jag på att sätta en grej på bandet som man kan söka efter. Trycker man på en knapp så börjar det pipa och lysa på den sak man fäst på bandet. Man kan aldrig vara nog försiktig. Sen gick vi till biblioteket för att jag skulle låna en ny bok och sen gick vi hem. Har sovit lite på soffan eftersom jag var dödstrött och nu tittar jag på Simpsons.

Hoppas ni har en trevlig dag!

Bad Teacher


Läraren Elizabeth (Cameron Diaz) är kanske inte den bästa läraren som finns. Hon är elak, ignorant och svär som en borstbindare. Hon blir alldeles förstörd när hennes blivande make plötsligt lämnar henne. Detta på grund av att hon är lycksökerska och har en förkärlek till hans stora bankkonto och kreditkort. Hon tar sig snabbt ut på banan och letar efter nästa rika offer att sätta klorna i då Scott (Justin Timberlake) dyker upp på höstterminen. Hans familj är väldigt rik och hon börjar göra allt för att lägga beslag på honom. Hon är övertygad om att ett par nya silikontuttar skulle göra att Scott slänger sig i armarna på henne och är villig att ta till vilka metoder som helst för att få ihop pengarna till detta eftersom hennes elaka exfästman vägrar betala dem för henne. De desperata åtgärderna för att få ihop pengar leder in henne på krigstigen där kollegan Amy (Lucy Punch) står på andra sidan. Amy är inte bara den bästa läraren på skolan, hon har också visat intresse för Scott och till Elizabeths fasa verkar Amys intresse vara besvarat.

 

Namn: Bad teacher
År: 2011
Regissör: Jake Kasdan
Genre: Komedi
Längd: 92 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 5,9/10)


Jag fullständigt älskar Cameron Diaz i den här rollen. Hennes nonchalanta sätt och beteende gör den här filmen väldigt rolig. Historien är bra och karaktärerna är bra. Den här är absolut värd att se om man har en stund över.
Skådespelare i filmen i urval: Cameron Diaz (Knight and day), Jason Segel (How i met your mother, Gullivers resor), Justin Timberlake (Social network), Lucy Punch (A little bit of heaven).

 

 

 

 


Sen uppdatering


Hej!

Jag har haft en tuff helg så jag börjar mitt inlägg med RIP lilla morfar som gick bort igår. Han hade varit sjuk och legat på sjukhus i några dag och igår morse orkade han inte meer och somnade in. Jag satt med i ett par timmar på natten och det kändes skönt att få säga hejdå. Tidigare under lördagen hade vi Singstarkväll och det var i vanlig ordning mycket kul med att umgås med vänner jag tycker om. Några glas vin blev det också. Tack för en trevlig kväll! Igår passade jag min lilla systerdotter i några timmar medan min syster var på sjukhuset och fick säga sitt hejdå. På kvällen åt jag och älsklingen god mat och jag satt och spelade lite Xbox.

Idag vaknade vi vid 13.00! helt sjukt! jag var rätt trött  eftersom jag hade svårt att somna natten till söndag och vaknade några gånger plus att jag blev väckt tidigt så det var välbehövligt. Sen har vi handlat mat och nu har vi spelat Xbox i några timmar vilket vi nyss slutade med eftersom vi ska se på film. Hoppas ni haft en trevlig helg!
12:e augusti


Sitter och funderar på vad jag ska göra. Har lite filmer att välja mellan så det lutar mot en film. R har åkt iväg till en kompis för att dricka öl och jag är orolig för en sak så jag sitter här hemma och är inte på humör. Beställde ett spel till Xbox 360 för några dagar sedan men det kom tyvärr inte idag som jag trodde att det skulle göra så där blev den kvällen lite förstörd. Blir alltså lugnt och fint här hos mig ikväll. i morgon ska jag passa systerdottern så då blir det full rulle. Sen på kvällen blir det filmkväll :)

Sup lugnt ikväll!


Harry Potter & Dödsrelikerna del 2


Jag har ju glömt skriva vad jag tyckte om den avslutande delen i HP serien.. Jag gillade inte första halvan (fram till att de anlände till slottet) särskilt mycket. Den var lite seg tycker jag. Men sista delen där sista fighten och allt det andra fanns med var grym! tycker dock att det är synd att vissa saker utlämnades från boken men det är ju sånt som händer pga platsbrist. Jag är ju ett fan till slutet trots att många andra inte gillar det och hellre hade velat ha eftertexter. I det stora hela en lyckad film på en fantastisk bok! Mitt betyg blir 7/10 :)

 

 

 


Hall Pass


Rick (Owen Wilson) och Fred (Jason Sudeikis )börjar bli lite småtrötta på sitt äktenskap. De älskar sina hustrur mer än allt annat men är trötta på rutiner och den långa tiden mellan alla sextillfällen. De är övertygade om att de skulle kunna (om de ville) få ligga med vilken tjej de ville ifall de var singlar. Efter några händelser får de ett frikort av sina äkta hälfter. De får alltså tillstånd att "leka av sig" under en veckas tid för att äktenskapet ska återgå till det normala igen. Glada i hågen börjar de gå runt ute bland krogarna men får bittert erfara att de varken är unga eller överdrivet attraktiva längre. Och det får de tyvärr lära sig den hårda vägen.

 

Namn: Hall Pass
År: 2011
Regissör: Bobby Farelly, Peter Farelly (Mina jag och Irene, Min stora kärlek)
Genre: Komedi
Längd: 105 min
Betyg: 6/10 (Imdb 6/10)

 

Den här filmen var faktiskt rätt rolig. Jag såg den utan några större förhoppningar men blev positivt överraskad. En komedi som är värd att se! skådespelare i filmen i urval: Jenna Fischer (Solitary man, Blades of glory), Christina Applegate (Going to distance), Jason Sudeikis (Going to distance, What happens in Vegas), Owen Wilson (Du, jag och Dupree).

 


 

 


8:e augusti


Det är inte min dag idag.. Vaknade sur som en citron med huvudvärk och var allmänt trött och grinig. Vi tog en promenad med hunden och -tro det eller ej- tappade mina nycklar! yey! har gått samm väg flera gånger men ingen tur. Hoppas de kommer fram den här gången! håller alla tummar jag har! Sen har jag fått lite annat att fundera över också. Inget allvarligt men rätt tråkigt ändå. Lite vardagsbekymmer. Antar att alla ska ha sådana här dagar ibland. R är hemma om en timma eller så och då ska vi antagligen gå ut och kasta pinne med hunden så han får springa av sig lite. Nu ska jag spela Gears of War för att bli av med lite frustation! Ha en trevlig kväll!

 

 


The Traveler


Sex poliser jobbar under julaftons kväll. Det är oväder utomhus och ingen av dem förväntar sig att få särskilt mycket att göra. Då dyker plötsligt en man upp. Han kallar sig Mr Nobody (spelad av Val Kilmer) och han är där för att erkänna sex mord. Han blir intagen till förhör men det går inte att få ut något av intresse. En av poliserna, Alexander Black (Dylan Neal) förlorade sin dotter ett år tidigare i samband med en kidnappning och nu börjar de finna samband mellan Mr. Nobody och dotterns försvinnande.  På samma gång börjar det ske mystiska dödsfall på polisstationen och Mr. Nobodys bekännelser visar sig ha en förödande effekt på deras liv.


 

Namn: The traveler
År: 2010
Regissör: Michael Oblowitz (The foreigner)
Genre: Horror, thriller
Längd: 96 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 4/10)

En skräckfilm i all ära men särskilt skräckinjagande var den inte. Val Kilmer gör ett bra jobb som Mr. Nobody och han däremot är obehaglig. Filmen är tyvärr rätt förutsägbar men det gör att nerverna är på helspänn. En helt okej film som jag faktiskt tycker fått för lågt betyg på Imdb. Skådespelare i filmen i urval: Val Kilmer (Kill the Irishman, Felon), Camille Sullivan (Normal), Dylan Neal (Percy Jackson).

 

 

 


Master and Commander


Jack Abubrey (Russell Crow) är kapten på det engelska fartyget "Surprise". Deras uppgift är att jaga rätt på och ta över det franska stridsskeppet "Acheron". Jack tror att detta är en relativt lätt uppgift men tar fel eftersom "Acheron" är beredd på strid och har en väldigt listig besättning. Efter en tuff drabbning mellan de båda skeppena så får "Surprise" backa undan för att slicka sina sår. Dock ger aldrig Jack upp utan håller envist fast vid att han ska slutföra sitt uppdrag. Till varje pris.

 

Namn: Master and commander- Bortom världens ände
År: 2003
Regissör: Peter Weir (The way back, Döda poeters sällskap)
Genre: Action, adventur, drama
Längd: 138 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 7,5/10)

Den här filmen hade jag rätt höga förväntningar på. Dock var den lite för lång och stundtals långtråkig för att intresset skulle hållas uppe hela tiden (därav sjönk betyget). Men jag gillar sådana här typer av filmer och den får faktiskt över G av mig. Skådespelare i filmen i urval: Paul Bettany (A beautiful mind, Da Vinci-koden, Priest), Russell Crowe ( Gladiator, A beautiful mind, Robin Hood), Chris Larkin (Valkyria), James D'Arcy (Exorcisten- begynnelsen, An american haunting).

 


6:e augusti


Tjenixen!

Jag sitter vid datorn och letar lämpliga filmer. Rasmus systerson på 8 år ska sova hos oss inatt och kom hit för ett par timmar sen så vi ska ha chips och filmkväll. När han kom hit förut så satt han och jag och spelad Mario Party på Wii innan babe kom hem. Då  gick och handlade mat och  nu har vi precis ätit. det blev tacos. Nu sitter killarna och spelar Cod på Xbox och jag sitter som sagt här och surfar. Vet inte vad vi ska se ännu då han sett den filmen vi tänkte oss men något ska vi väl kunna komma på hoppas jag!

Ha en supertrevlig kväll!


The Experiment


När Travis (Adrien Brody) förlorar sitt jobb och är i desperat behov av pengar så anmäler han sig till ett beteendevetenskapligt experiment. Han blir antagen och i samband med detta träffar han Barris (Forrest Whitaker) som också behöver pengar men av andra orsaker. De blir, tillsammans med ett gäng andra män, tagna till ett fängelse där de blir uppdelade i grupper om fångar och fångvaktare. Under 14 dagar ska de leva i sina nya roller. Vakterna ska få fångarna att lyda alla de regler som experimentledarna satt upp. Barris blir fångvaktare och börjar långsamt förvandlas från en förtryckt man till en man med makt. Då Travis sätter sig upp emot de regler som finns så brakar helvetet loss. Trots att inget våld får användas så skyr inte fångvaktarna några medel för att få sin vilja igenom.

 

Namn: The Experiment
År: 2010
Regissör: Paul Scheuring (Prison break)
Genre: Drama, action
Längd: 96 min
Betyg: 7,0/10 (imdb 6,3/10)


Filmen är en remake från en film från 2001 som i sin tur bygger på ett riktigt experiment som utfördes år 1971. Trots att det här inte är en skräckfilm så tyckte jag att den var riktigt obehaglig. Förvandligen som vissa av fångarna får igenom är otäck och skildringen av deras liv i fängelsen är mycket bra. Sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Adrien Brody (The pianist, King Kong), Forest Whitaker (Repo men, Vantage point),
Cam Gigandet (Easy A, Priest, Twilight).

 Blood in, blood out


Den här filmen handlar om de två bröderna Cruz (Jesse Borrego) och Paco (Benjamin Bratt) samt deras kusin Miklo (Damian Chapa) som var oskiljaktiga i sin ungdom då de härjade runt och begick gängbrott. Efter en hämndaktion som slutade i mord så skiljs de de åt, Miklo hamnade i fängelse där han snabbt finner sig till rätta och ingår i ett nytt gäng, Paco gör militärtjänst och slutar som polis och Cruz blir narkoman eftersom det är det enda som hjälper mot hans rygg som blivit skadad. Efter ännu ett dödsfall inom familjen som Cruz får skulden för vänder Paco honom ryggen tillsammans med hela familjen. Hatet och skulden blir svår för de alla tre att komma över och frågan är om blod verkligen är tjockare än vatten och om de någonsin kan lägga allt bakom sig.

 

Namn: Blood in, blood out
År: 1993
Regissör: Taylor Hackford (Djävulens advokat, Proof of life)
Genre: Action, crime, drama
Längd: 180 min
Betyg: 8/10 (imdb 7,7/10)


Ännu en film jag inte tagit mig tid att se vilket är fy skam. En mycket bra historia om tre släktingars öden.
Mycket sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Benjamin Bratt (Miss secret agent, Enrique Castillo (Tv-serien Weeds, A beautiful life).

 

 

 


5:e augusti


Hej hopp!

Fredag kväll och jag har haft en lugn dag. Har städat här hemma och sen varit ute på några promenader med vovven. Han fick träffa våra grannhundar igår vilket jag tror var en upplevelse för honom så nu har han fått några nya vänner. Jag sitter i alla fall och äter naturgodis och började kolla på en film medan R låg i soffan och vilade. Nu har jag pausat min film för att se på en annan med honom istället. Får se om vi orkar se klart på den. Jag var uppe vid 09 i morse. Det är tidigt för att vara mig haha (sov halvbra inatt) och i morgon vill jag ha energi. '

Hoppas er dag varit bra!

The Rite


Michael Kovak (Colin O´Donoghue) är en ung man som studerar för att bli präst. Efter fyra år kommer han dock på att han inte tror på någo, varken Gud eller djävulen så han försöker övertala en av sina lärare att han ska få avsluta sin utbildning. Läraren ser dock hans potential så han ber Michael att åka på en enda kurs till och bestämma sig sedan ifall han tror eller inte. Michael reser till Italien och tar med sig all sin skeptism för att gå en exorcismkurs. Där möter han fader Lucas (Anthony Hopkins) som ska hjälpa honom att återfinna sin tro på Gud.


 

Namn: The rite
År: 2011
Regissör: Mikael Håfström (1408, Derailed, Ondskan, Strandvaskaren)
Genre: Drama, horror, thriller
Längd: 114 min
Betyg: 6/10 (imdb 6/10)

 

Jag är vanligtvis inget fan av filmer som handlar om exorcism. Sådana filmer brukar göra mig vettskrämd men trots att den här filmen var riktigt otäck i vissa scener så blev jag ändå inte SÅ värst rädd. Det gillade jag! Jag har kanske växt upp såpass mycket att jag tål mer skräck, eller så lyckades inte den här filmen trigga igång mig. Trots detta får den en 6:a i betyg för historian (och för att den stundtals var läskig). Skådespelare i filmen i urval: Colin O'Donoghue (Tv-serier: The Tudors, The clinic), Anthony Hopkins (När lammen tystnar, Alexander), Alice Braga (I am legend, Repo man, Guds stad), Ciarán Hinds (There will be blood, Harry Potter & Dödsrelikerna del 2, Tv-serien Rome), Rutger Hauer (Hobo with a shutgun).


 


Source Code


Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) vaknar upp på ett tåg mittemot en kvinna som han inte känner (spelad av Michelle Monaghan) . Hon tilltalar honom med ett annat namn och påstår att han är en helt annan person.Han tillbringar 8 minuter i full förvirring innan tåget sprängs i luften och alla omkommer. Colter vaknar dock upp igen och en annan kvinnoröst talar om för honom att han är den enda som kan hjälpa till att finna ledtrådar till vem som sprängde tåget. Det enda han behöver göra är att resa tillbaka för att gång på gång gå igenom de sista 8 minuterarna som mannen vars kropp han befinner sig i hade i livet. Allt är möjligt med hjälp av kvantfysik. Colters uppgift blir dock inte  den lättaste. Tillslut börjar han fatta tycke för kvinnan mitt emot honom och därför ger han sig på några försök att rädda henne. På samma gång börjar personerna som sitter bakom spakarna till hans tidsresor att tappa tålamodet eftersom tiden långsamt rinner ut och de inte har någon aning om vem terroristen är och var han kommer slå till nästa gång.

 

Namn: Source code
År: 2011
Regissör: Duncan Jones
Genre: Mystery, sci-fi, thriller
Längd: 93 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 7,6/10)


Trots att filmen utspelar sig under samma 8 minuter ungefär igenom hela filmen så blir den inte långtråkig. Dock betyder inte detta att den var värd ett bättre betyg. Jag tyckte att filmen verkade spännande i början eftersom man inte visste vad som hände. Varje ny period i tåget är inte lik den tidigare men ändå föll jag inte riktigt för filmen. Kanske förstod jag inte riktigt hur allting gick till, filmen har trots allt blivit kallad "en avdankad Inception" (trots att jag inte hade några svårigheter alls för Inception). Trots detta var den var absolut sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Jake Gyllenhaal (Prince of Persia, Brokeback mountain), Vera Farmiga (The orphan, The departed), Michelle Monaghan (Due date, Gone baby gone, Mr. and Mrs. Smith), Jeffrey Wright (Casino royal, Quantum of solace), Michael Arden (Den innersta kretsen, Bröllopsduellen)

 

 


 

 


Bad update

Hej!

Sommaren tar ut sin rätt och efter ett löfte om att hjälpa till att måla hemma hos min mor och far så har jag tillbringat en del tid där! När jag väl varit hemma har jag typ bara slappat eller haft något speciellt för mig (typ fest) så därför har tiden varit dålig. Sorry!

Nu börjar i alla fall huset där hemma bli fint! det är ett himla jobb och jag har dödens ont i min ovana hand så det är rätt skönt att bara sitta och glo litegranna här hemma. Mina föräldrar åker bort med sin nya husvagn över helgen och det finns ingen färg kvar för tillfället så jag kan inte fortsätta måla.. Under de här dagarna har vi besök av en av deras små vovvar för att fortsätta den nödvändiga stadsträningen.

Så har det sett ut för mig den senaste veckan! jag lever och mår bra!

Ska ta och sätta på något att se på nu tror jag! ha det gött!
RSS 2.0