Trött och sjuk


Så dagen efter redovisningarna slog förkylningen till. Har bara slappat idag typ. Tvättade förut men fick lägga mig ner för att allt typ snurrade.. Ursch. Min älskling åkte iväg på kräftskiva i Vargön menjag valde att stanna hemma eftersom jag inte vill smitta folk. Har mest slappat i soffan och sitter nu och kollar på "En riddares historia"
Hoppas er fredag är bra





Setup


Tre goda vänner planerar och utför ett diamantrån som går helt fel då en av dem förråder de andra, skjuter dem och tar bytet för sig själv. Sonny (50 cent) bestämmer sig för att ta hämnd på svikaren och samtidigt få tillbaka sin del av bytet. Detta gör han genom att slå sig ihop med en fruktad maffiaboss. När han, efter en hel del problem, äntligen står öga mot öga med sin gamle vän blir han tvunget att göra ett val som kommer att ändra hans liv, för alltid.

 

Namn: Setup
År: 2011
Regissör: Mike Gunther
Genre: Action
Längd: 90 min
Betyg: 5/10 (imdb 4,6/10)

 

En hämndfilm som är lagom underhållande.  Trodde den skulle vara bättre men den får endast G i betyg. Skådespelare i filmen i urval: Bruce Willis (Sjätte sinnet, Red, Die hard), 50 cent (Get rich or die trying), Ryan Philippe (The Lincoln lawyer, Flags of our fathers).

 


Transformers - Dark of the moon


Nu har jag sett den nya Transformers filmen. Får säga att jag tyckte den var bra. Historien var bra och jag gillade specialeffekterna trots att jag hade två nötter här hemma som konstant satt och sågade filmen. Fast jag får nog säga att den första i serien trots allt var bäst. Trots detta var den sevärd! läste förresten i en recension att de bytte ut Megan Fox som spelade huvudpersonen Sam's (Shia Labeouf) flickvän i de tidigare filmerna eftersom hon jämfört filmernas regissör Michael Bay med Hitler (?).

 

 


29:e september


Idag har vi äntligen haft redovisning i vår kurs. Så om tre veckor får jag reda på vårt betyg! dagen började med att vi stod i skolans korridorer och redovisade för alla som ville titta, var några av de andra gruppernas uppdragsgivare, en del andra studenter, lärare och för våra andra klasskamrater. Det gick mycket bra. Sen hade vi lunch och efteråt mötte vi upp våra uppdragsgivare och hade ett privat seminarium för dem där vi berättade vad vi hade kommit fram till under undersökningen. De lät väldigt intresserade och fick några av de saker de redan visste bekräftade så de gavoss mycket beröm. Känns mycket bra! Nu är det bara den enskilda uppgiften klar att göra i morgon sen är det här förhoppningsvis ett avslutat kapitel!

Jag var dödstrött när jag kom hem så det blev (i vanlig ordning) soffan. Är ensam och har roat mig med att försöka kurera min förkylning jag åkt på. Mitt hjärta kommer hem om en stund tror jag och då har jag tjatat mig till choklad. Man får faktiskt äta choklad om man är förkyld!

Hoppas ni haft en underbar dag!


Mina nya skor förresten. Jag tycker allvarligt talat det känns konstigt att bli så lång.
Jag "ser ner på folk" det känns wierd. Inte riktigt mig. But i like it :)






Hanna


Hanna (Saoirse Ronan) växer upp mitt ute i skogen och uppfostras hårt till lönnmördare av sin far Erik (Eric Bana). När tiden är inne åker hon in till civilisationen för att utföra sitt uppdrag. Ett uppdrag hon måste utföra trots att oddsen är emot henne och hon är i stor fara hela tiden. Men ju längre på vägen hon kommer får hon veta mer om sin egen existens och inser att allt inte är som det ser ut att vara.

 

Namn: Hanna
År: 2011
Regissör: Joe Wright (Försoning, Stolthet och fördom)
Genre: Action, crime
Längd: 111 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,0/10)

 

Får hålla med recensionerna som säger att filmen är lite väl overklig. Den har dock en del coola scener som gör filmen bra trots detta. Sevärd! Eric Bana (Tidresenärens hustru, Troja, Den andra systern Boleyn), Saoirse Ronan (Flickan från ovan), Cate Blanchett (Sagan om ringen, Benjamin Buttons otroliga liv, Robin Hood), Tom Hollander (Pirates of the Caribbean, Valkyria).

 


 


Bridesmaids


Annies (Kristen Wiig) liv är en enda röra. Men när hon får reda på att hennes bästa vän Lillian (Maya Rudolph) är förlovad har hon inget annat val än att tacka ja till uppdraget som hennes brudtärna. Trots att Annie både är kärlekskrank och pank bluffar hon sig genom de dyra och bisarra ritualerna inför bröllopet samtidigt som hon får uppleva konkurrens om den närmaste vänskapen till Lillian.

www.filmtipset.se

 

Namn: Bridesmaids
År: 2011
Regissör: Paul Feig
Genre: Komedi
Längd: 132 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,2/100)

Har hört mycket bra om den här filmen. Historian var bra: lycklig kvinna gifter sig, har en kompis som har ett liv som är totalt åt helvete. Det känner man ju igen men den här filmen har lyckats på ett humoristiskt och stundtals väldigt, väldigt pinsamt sätt. Så pinsamt att det nästan blev till att sätta handen för ögonen ibland. Tyckte dock att den var lite lång och jag hade nog tyckt att det var roligare att se den på bio med någon tjejkompis men den var absolut sevärd! Skådespelare i filmen i urval: Kristin Wiig (Paul), Maya Rudolph (Grown ups), Terry Crews (The expendables, Gamer, Get smart).

 


26:e september


Hej mina vänner!

Idag var det rätt lång dag i skolan. Mellan klockan 9-15.30 och nu är vi äntligen klara! blir redovisning på torsdag och sen blir det eventuellt lite kompletteringar innan kursen är färdig. Sköönt! när jag kom hem satte jag mig och vilade i soffan. Har haft en hemsk huvudvärk som suttit bakom ögonen idag och den har varit envis som synden. Hittade inga värktabletter och såg typ ikors av huvudvärd innan min älskling hittade en och jag kunde lägga mig ner i mörkret och vila lite. Den försvann på 20 min. Mycket skönt!

Det blir snart sängen här! jag är ledig tis-ons och det är inte helt fel. Nu blir det Breaking Bad.

Toodels

AFV- Hej men för livet!




25:e september


Aloha!

Full rulle från start i morse! idag har vi varit på dop för Alex.  Fick ta en tur till Torp först för att köpa presenten. Det blev en jättefin bok och en baby watch som min syster och kille gärna ville ha. Dopet och kalaset var mycket trevligt! tyvärr var det någon som tänkte likadant som oss så de fick dubbla baby watchers men det är ju bara till att byta. 

Efter dopet åkte vi till Torp igen för att handla lite och jag fick köpt ett par skor. Tänkte lägga ut en bild i morgon för det blir snart sängen här. Skolvecka i morgon igen och sista veckan i den här kursen vilket betyder redovisning! är inte nervös ännu men det kanske kommer (hoppas inte det). Har i alla fall nyss sett klart "Transformers - Dark of the moon" och grabsen sitter och spelar Black ops. Jag ska som sagt snart nana. Men jag hoppas ni har haft en trevlig helg!

Lite bilder från festen i fredags. Allihopa lånade från Sara











Friends with benefits


Jamie (Mila Kunis) headhuntar Dylan (Justin Timberlake) och får honom att ge upp sitt liv i Los Angeles för att börja jobba som art director på  tidningen GQ New York. De båda två är kravlösa och har samma syn på förhållanden, vilket är att det är mycket bättre att lämna känslor utanför. De börjar ha kravlöst sex med varandra utan tankar på att inleda något ytterligare. Men givetvis tvingar sig verkligheten på och tillslut börjar de där jobbiga känslorna smyga sig på. Något som de båda förnekar skarpt.

 

Namn: Friends with benefits
År: 2011
Regissör: Will Gluck (Easy A)
Genre: Komedi
Längd: 109 min
Betyg: 7/10 (imdb 6,7/10)


En rolig komedi med många roliga inslag.
Givetvis rätt förutsägbar men absolut sevärd ändå!
Skådespelare i filmen i urval: Justin Timberlake (Bad teacher, The social network), Mila Kunis (Black swan, The book of Eli), Patricia Clarkson (Shutter Island, Lars and the real girl).

 

 


24:e september


En riktig slappdag idag!

Igår var det en tråkig och rolig dag. Var på begravning först under dagen och sen på kvällen blev det kräftskiva hos Sara och Victor. Det var mycket trevligt och det tackar vi för. Mådde sådär i morse när jag vaknade men det gick över rätt fort. Har mest suttit framför TVn idag. Såg klart "Despicable Me" som jag började med i natt. Älskar den filmen! den är så jäkla rolig.

Ikväll blir det lugnt. Blir nog en film eller något för att vila upp oss. Dop för baby Alex i morgon!

Hoppas ni har en fin dag!

22:e september


Rutindag! skola mellan 09-13 idag och sen hem för att typ göra inget. Fick huvudvärk så jag somnade lite i soffan. Det var inte alls dumt! har precis käkat lite mat och ska nog snart dricka lite kaffe. Sitter och funderar i allmänhet på saker. Är skönt att det börjar närma sig redovisning!

Sorry.. inget särskilt mycket kul att säga idag. Kolla på klippet istället!

AFV- Mommy wont kill you

 

 


Breaking Bad



Nu blir det lite "Breaking Bad" på TV plus popcorn och choklad efter den sista promenaden med vovven.
Perfekt onsdagskväll!







Road to perdition


Michael Sullivan (Tom Hanks) jobbar som torped. En kväll under ett uppdrag råkar hans son se vad det är han jobbar med. Detta ses inte med blida ögon och Michaels chefs son Connor (Daniel Craig) bestämmer sig för att döda Michael och sonen. Där går något snett och det är i stället Michaels fru och andra son som blir mördade. Nu kickar hämndbegäret in och Michael bestämmer sig för att hämnas. Han vill hinna ge igen och ger sig av efter den skyldige samtidigt som Connor sätter in en lönnmördare för att göra sig kvitt problemet för alltid.


Namn: Road to Perdition
År: 2002
Regissör: Sam Mendes (American beauty, Revolutionary road)
Genre: Crime
Längd: 117 min
Betyg: 7,5/10 (imdb 7,8/10)


En bra och mycket sevärd film.  Skådespelare i filmen i urval: Tom Hanks (Da Vinci- koden, Charlie Wilsons war, Den gröna milen), Daniel Craig (Casino Royal, Quantum of Solace, Motstånd), Jude Law (Sherlock Holmes, Åter till Cold mountain, The aviator), Ciarán Hinds (There will be blood, Harry Potter och dödsrelikerna del 2, TV-serien Rome, Fantomen på operan).



 



21:e september


God kväll!

Hoppas allt är bra med er. Idag har jag varit i skola i flera timmar och jobbat en stund. Kom hem vid 15 och gick ut en sväng med hunden. Sen har vi handlat mat och håller nu på med maten (Flygande Jacob) ska bli gott! jag är rätt tråkig idag då jag är jättetrött och vädret inte varit det bästa. Blir en lugn kväll här i alla fall.

Ett litet vardagsskratt.





Motivationshandikappad


Det kan man kalla mig idag.

Skolgången går framåt långsamt men säkert. Vi är på väg åt rätt håll i alla fall. den här och nästa vecka kvar nu så det börjar bli dags att bli klar och vi följer schemat rätt bra. Håller på att försöka göra en sammanställning på alla intervjusvar vi fått men det  var lättare sagt än gjort. På vissa frågor blir det flera olika svar så det blir till att försöka se någon slags helhet i texten som inte är så lätt.

Igår hämtade vi vovven Mulle hos mina föräldrar igen. Han ska sova hos oss i några dagar och det är skoj!
Förövrigt har det inte hänt särskilt mycket. Jag fick presentkort av mina familj på Kicks och på nagelbehandling! mycket bra det ska jag använda!

Dags att ta tag i den ubertråkiga disken. Ha en bra dag!


Arthur


Arthur (Russell Brand) är en miljardarvinge som lever för att ha kul. Den enda som ser till att hans liv inte går utför är hans "nanny" Hobsob (Helen Mirren). Efter att än en gång haft lite för kul och blivit uppmärksammad av pressen tappar hans mamma Vivienne (Geraldine James) tålamodet och ställer ett ultimatum: antingen gifter han sig med affärskvinnan Susan (Jennifer Garner) eller så gör hon honom arvlös. Det enda problemet här är att han blivit kär i den anspråkslöse Naomi (Greta Gerwig) och nu har han ett svårt val framför sig: pengarna eller kärleken.

En remake från en komedi från 1981.

 

Namn: Arthur
År: 2011
Regissör: Jason Winer
Genre: Komedi
Längd: 110 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 5,7/10)


En rolig komedi
med många roliga scener. Jag var lite skeptiskt till den först men kan mycket väl tänka mig att se om den. En passande film att sätta på en grå förhöst dag. Skådespelare i filmen i urval: Russell Brand (Get him to greek, Dumpad), Helen Mirren (Kalenderflickorna, Bläckhjärta, Red), Geraldina James (Alice i underlandet, Sherlock Holmes), Jennifer Garner (Daredevil, 13 snart 30),Greta Gerwig (No strings attached, The house of the devil), Nick Nolte (Hotel Rwanda, Tropic thunder).


 

 


16:e september

Hoho!

Idag har jag varit i skolan en stund. Fick gjort såpass mycket att jag  blev nöjd. När jag slutade kom älsklingen och hämtade mig och vi åkte till Överby där jag tog hål i öronen (fick ju presentkort i födelsedagspresent). Hoppas det inte blir fel den här gången! När jag kom hem runt 16 så somnade jag i soffan i typ tre timmar så jag kommer väl aldrig kunna sova i natt *suck*. Ska nog ta och glo på en film nu tror jag.


Kram på er!

15:e sepember


Hello!

Hoppas allt är fint med er! idag var jag i skolan mellan 10.30-14 ungefär. Håller på med analysering ännu och det är intressant att få fram vad som tycks och tänks. Har inte gjort så mycket mer. Var på biblioteket för att låna en nya bok. Min älskling sover hos en kompis ikväll så jag är allena. Har precis kollat på film och tänker fortsätta resten av kvällen i soffan. Kanske med en god muffin och lite vin. Tänkte dock ta en dusch först.

Ha en trevlig kväll!

Stake Land


Martin (Connor Paolo) förlorar hela sin familj efter ett vampyranfall.Han blir räddad av den mystiske "Mister" (Nick Damici) som tar honom under beskydd och lär honom bli en proffesionell vampyrjägare. Målet är att ta sig till en säker stad där de kan få lite lugn och ro. På vägen stöter de på en galen fundamentalistisk grupp som tolkar vampyrsituationen som Guds verk och som gör allt för att skynda på processen för att utrota alla syndare.

 

Namn: Stake Land
År: 2010
Regissör: Jim Mickle (Mulberry Street)
Genre: Skräck
Längd: 98 min
Betyg: 5/10 (imdb 6,7/10)

Filmen utspelar sig i ett postapocalyptiskt USA.  Jag tyckte idén till berättelsen var bra men den föll lite pladask. Scener i början av filmen drog ner filmen lite eftersom det såg lite för overkligt ut. Men visst, en film som kan underhålla en stund är det allt. Skådespelare i filmen i urval: Connor Paolo (Alexander, Gossip girl),
Nick Damici (World trade center).

 

 


14:e september


Hej!

Idag var det ännu en lång dag i skolan. Har börjat försöka ta ut viktiga ord och meningar ur intervjuerna och börjat koda enkäterna. Full rulle med andra ord! Var där mellan 10-15 och sen gick jag på arbetsintervju. Intervjun gick bra (tror jag) och de skulle sätta in mig på en "flexibel"lista om mina referenser verkade bra och det är jag ju inte orolig för. Efter det kom R och hämtade mig och vi åkte till hans föräldrar i Vargön för middag och fika vilket var gott och trevligt! Kom hem för ca en halvtimma sen och roar mig nu med att torka ur fryslådor. Vi håller på att frosta av kylen. Tråkigt men nödvändigt så det är så min kväll ser ut!
'
Hoppas ni har det underbart!



Presentbilder


Tänkte jag lägger upp lite bilder på presenterna jag fick i lördags också.


Fina blommor från svärföräldarna



Fin blomma från Peter, Sophia, Fredrik och Angelica



Presentkort + Bok från Sara och Victor





Presentkort på HM, för att ta hål i öronen (igen) samt biobiljetter av Rasmus syskon



En bra mugg att ha kaffe i (har tänkt på att köa en sån tusen gånger) plus söta figurer att ha på sina glas på fester så att man vet vilket glas som är ens eget av Charlotte & Joakim.





Inväntar fortfarande lite presenter från min familj och från Rasmus och hans mor och far så jag får återkomma med dem. Ibland presenterna fanns också lite bakverk med. Jättegoda kakor av Elinore och chokladmuffins (standardpresent) ifrån Sara. De var mycket aptitliga! jag hoppas inte jag glömt något eller någon nu..
I så fall ber jag om ursäkt.

Tack så mycket! blev väldigt nöjd med allt jag fick!





Partypics!


Lite bilder från lördagens party!














11:e september


Hej mina vänner!

Jag kikar in snabbt och säger hej! jag har haft en jättefin helg då jag ju som säkert alla vet fyllde 25! Igår var det full rulle från första vakna stund med städ och bull+tårtbak innan mina familj kom på besök. På kvällen hade vi en fest med en massa personer jag tycker om och det var mycket trevligt! tack för presenterna och de fina blommorna och såklart tack för en underbar kväll!

I morse när jag vaknade var det städ som gällde för på eftermiddagen kom hela älsklingens familj hit på tårta och fika. De stannade i ett par timmar och när de hade åkt var det över för den här födelsedagen! vi har slappat med thaimat, naturgodis och "Breaking bad" på TV. Nu ska vi lägga oss och kolla på film. Blir inte jätttesent i säng ikväll eftersom det blir tidig morgon i morgon.

Jag tänkte lägga ut lite bilder från helgen men det får bli när jag har tid i morgon. Hoppas ni har haft en underbar helg ni med!


9:e september


Hej!

Har i det stora hela haft en bra dag! varit lite stressad över allt som ska inhandlas inför familjekalaset i morgon. Suck önskar att mitt baka-fixa-dona intresse var större än det är, jag är ju totalt ointresserad av allt som har med köksbestyr (diska kan jag ju iof men) att göra. Om jag börjar baka så kanske intresset kommer med tiden :P

Nu har jag tagit kväll och det blir med en film. Hoppas ni haft en bra dag och kommer få en perfekt kväll!

Boktips: Tjärven



Avgångsklass -86 möts på midsommarafton för en återträff. Många av dem har inte setts  på många år. Ödet har fört dem mot olika håll, olyckan och sorgen håller fast vid vissa medan andra haft det lättare. Fyra män och tre kvinnor samlas för att åka ut till fyrön "Tjärven" som ligger på gränsen till Ålands hav. Spriten flödar när den första osannolika saken händer -de blir rånade. Strandsatta försöker de komma på hur de ska ta sig därifrån men spriten vinner över vettet eftersom det är synd att låta bli att dricka fin alkohol. Kvällen kommer sluta i katastrof. De döda kommer upp ur havet för att äta. Hur försvarar man sig när det inte finns nästan några vapen att tillgå?

 

Jag har läst många av John Ajvides böcker. Vissa är mer skrämmande än andra. Har inte kommit mer än en bit in men den börjar redan bli obehaglig. Perfekt att läsa/lyssna på när det börjar bli mörkt ute..



8:e september


Är hemma efter en kort dag i skolan.Har ju som tidigare nämnt hållit min första intervju idag. Får nog ändå säga att det gick bra. Hade sagt att det tog ca 60 minuter men det gick på en kvart. Stor skillnad från igår då vi satt i 45 minuter. Men det beror helt och hållet på vem man intervjuar. Vissa har mer att säga än andra helt enkelt men då gäller det att man hänger med i svängarna.


Nu blir det snart mat occh sen en lugn kväll. Eftersom intervjun blev så kort så jag behöver inte gå till skolan i morgon vilket såklart är lite skönt. Har tusen saker att göra i morgon inför kalas och allt känns det som.

Nu ska jag ta tag i saker. Ha en bra dag!



En vampyrs bekännelse


Det var så längesen jag såg den här filmen att det var som att se den på nytt. Brad Pitt spelar vampyren Louis som berättar sin livs historia för journalisten Daniel (Christian Slater). Det handlar om hur hans liv blev efter att hans "skapare" Lestat (Tom Cruise) gjorde honom till vampyr. Det är en mörk historia om döden, att handskas med sina inre demoner men också om kärlek.

 

Namn: Interview with the vampire
År: 1994
Regissör: Neil Jordan
Genre: Drama, fantasy
Längd: 123 min
Betyg: 7/10 (imdb 7,5/10)


Den här var lika bra som jag hade för mig trots att det var längesen jag såg den. Bra (och snygga) skådespelare är såklart ett stort plus! har man inte mot all förmodan sett den så bör man göra det! Skådespelare i filmen i urval: Brad Pitt, Tom Cruise, Kirsten Dunst, Antonio Banderas. Christian Slater (Robin Hood).

 


 

 


7:e september


Hej!

Idag har det varit en spännande dag! vi har precis börjat med våra intervjuer och jag har suttit med min skolkamrat som i dag höll i intervjun. Mitt uppdrag blev att "fylla i" ifall min kamrat missade något eller inflika med frågor på samma gång som jag antecknade för fulla rullar. Behövde bara koncentrera mig på antecknandet som tur var men det var nog det. Vi hade allt inspelat också men det är bra att anteckna ändå som jag förstod det. Nu behövde vi ju inte vara så noggranna med själva avläsandet av intervjun men det tog runt 2 timmar att lyssna av och skriva rent en halvtimmas inspelning så det är full rulle men kul är det!

Kom hem runt 16 och åt mat. Sen har jag bara suttit och tagit det lugnt, har också suttit och förberett mig så gott jag kan på att gå på en ny intervju i morgon som jag ska leda! ska bli kul och lärorikt!
Har en annalkande huvudvärk som jag gärna vill bli av med så det får nog bli en film och två liter vatten nu!

Hoppas ni har en bra dag!

5:e september


God eftermiddag!

Idag har jag varit i skolan melllan 9-14. Nuär vi klara med de sista frågorna och ska bara få enkäten och intervjufrågorna godkända. Jag har ringt runt och fått boka fem av nio intervjuer vilket inte var det roligaste jag gjort precis! jag har problem med att ringa runt till okända människor på det viset och får ångestsymptom. Ursch! vet inte varför jag tycker det är så jobbigt men det är väl så för vissa helt enkelt.

Nu har vi varit och handlat och lagar mat. Chili con carne blir det idag. Mycket gott!
Hoppas ni har en fin dag :)


4:e september


Jag har haft en skön ledig helg. Har sovit ut igår men eftersom jag ska upp relativt tidigt i morgon så gick jag upp i tidg i morse. I vilket fall som helst så har helgen varit bra. Igår var vi hemma hos några kompisar med en "välkommen till världen" present till deras lille nyfödde son. Var där i ett par timmar innan vi åkte hem och tog en lugn kväll med några avsnitt "Breaking Bad" som vi nyligen fastnat för. Gick och la oss vid 01 ungefär och gick upp vid 10 i morse. Dagen har varit lugnare än igår. Har legat och läst en stund för att komma någonstans i min bok. Typ det jag gjort. Ikväll blir det nog en film för mig i alla fall. Det är nog det som sker tror jag.

Nåja! hoppas ni haft en fin helg!

 


Jag saknar dig


Var ju och såg "Jag saknar dig" med Sara i torsdags. Den handlar om tvillingarna Cilla och Tina som är oskiljaktiga fram tills en hemsk olycka som dödar en av dem. Jag gillade verkligen den här filmen. Det var mycket starka känslor och trots att skådespeleriet kunde varit bättre så berörde den. Detta beror säkert på att filmen är verklighetsbaserad. Mycket sevärd!

 

 


2:a september


Nu har jag äntligen tagit helg efter en lång vecka! har haft tusen saker att göra känns det som men detär mer lugnt nu. Vi har gjort klart intervjun och enkäterna och ska bara få dem godkända av våra lärare på tisdag samt fixa in enkätfrågorna i ett program så är vi redo att sätta igång! Ska ta det lugnt och skönt i helgen vilket ska bli mycket skönt!

Vi håller på att göra mat här hemma. Köttbullar och potatis blir det idag!ska bli mycket gott. Blir ensam här ikväll då R drar iväg men det ska bli gott det med eftersom jag är skittrött och tråkig i vilket fall :D

Ha en underbar fredag!

RSS 2.0