31:e maj


Hej!

Jag var verkligen jättetrött i morse när jag skulle gå upp! det var ingen höjdare alltså, blää! kommer säkert somna i soffan en stund sen i vanlig ordning! Idag har jag varit i skolan och jobbat med uppsatsen. Vi är helt klara nu. Jag väntar bara på ett mail till från handledaren med lite eventuella ändringar. Det är en massa mailande fram och tillbaka. Hämtade ut mina VG tentor förut och det gjorde mig på bra humör haha. Känns alltid bra att lyckas med något man gör!


Idag är det varmt och gott ute så jag sätter mig nog på balkongen om en stund innan jag börjar med några småsaker som jag redan nu vet ska ändras i texten. Ha en fin dag :)



30:e maj


Hej! har haft en lite småhektisk dag! fick äntligen svar från vår handledare idag om vår uppsats. Han skrev att han var tillgänglig till kl 17 idag så jag tog första bästa buss till Trollhättan med en utskrift av vårt arbete för att få handledning. Gick bättre än jag trodde men lite småändringar krävdes här och där, bland annat lite fel i referenserna bland den löpande texten och årtal som missats och så. När jag kom hem igen möte jag upp R och vi gick direkt till affären och handlade mat. När vi kom hem satte jag mig och började så smått med uppgifterna och blev rätt nyligen klar! Tog mer tid än jag trodde men nu är det klart *pust*

Idag när jag satt på bussen ringde det en kvinna och frågade om jag skulle vara intresserad av att arbeta på hennes företag. Det var ett mindre företag som erbjöd jobb inom coaching och rekrytering så jag ska träffa henne nästa onsdag för att se om det är något jag vill syssla med. Jag är redan nervös.. Förstod inte riktigt vad jobbet gick ut på med om jag är intresserad och tycker att det verkar seriöst kan det nog bli något bra av det hela! har dock aldrig varit på en arbetsintervju förut så det känns pirrigt...

Nu ska jag göra mig en kopp kaffe och ta tillvara på kvällen. Hoppas ni haft en bra dag!


The Hit List


Allan Cambell (Cole Hauser) har inte ett lätt liv. Hans fru har varit otrogen med hans bästa vän. Hans chef mer eller mindre lovar honom en befodran men ger bort den till en annan som till på köpet snott hans idé. Han sätter sig på en bar och dricker sig full och börjar prata med främlingen Jonas (Cuba Gooding Jr). Han anförtror sina bekymmer till Jonas som uppmuntrar honom att för skojs skull skriva ner alla namn på en så kallad "hit list" i den ordning han skulle vilja att de skulle (rent hypotetiskt) dö. Jonas avviker snabbt och mystiskt ifrån platsen och nästa dag så upptäcker Allan till sin fasa att den personen som var nummer fem på hans lista hittats mördad.




Namn:
The hit list
År: 2011
Regissör: William Kaufman
Genre: Action, thriller
Längd: ca 90 min
Betyg: 5,5/10 (imdb 5,2/10)

Ingen jättehöjdare till rulle. Tanken bakom filmen är bra men den var inte lika bra som
 jag trodde att den skulle vara.


Morsdag!


Hej!

Idag är det morsdag och det har firats hos min kära mor. Åkte dit på eftermiddagen och stannade i ett par timmar. Åt en massa bullar och hembakta muffins och bara umgicks. Mycket trevligt! Just nu sitter jag och kollar på TV och väntar in R som kommer hem snart tror jag. Han har varit hos sina föräldrar. När han kommit hem blir det film och myskväll eftersom vi inte setts sen igår morse :) Hoppas ni har haft en fin dag och kommer ha en mysig kväll.

Pok


Limitless


Författaren Eddie (Brad Cooper) kämpar på med att skriva klart sin bok som han har kontrakt på. Det går inte alls bra för han har knappt lyckats skriva någonting alls. Hans liv är allmänt dåligt eftersom han har problem med pengarna och sin flickvän. En dag stöter han på en gammal bekant som ger honom ett test på en ny drog som inte är varken testad eller lanserad på marknadn ännu. Den har en häpnandsväckande kraft och medför att Eddie kan använda hela sin hjärnkapacitet. Han lyckas med allt han gör och ser saker och ting ur ett annat ljus och snart är han uppe på toppen. Tills en dag då en olämplig person får tag i ett smakprov occh vill ha mer. Då blir det helt plötsligt en kamp på liv och död.



Namn: Limitless
År: 2011
Regissör Neil Burger (The illusionist)
Genre: Thriller, mystery
Längd: 105 min
Betyg: 7/10 (imdb 7,3/10)


28:e maj


Hej!

Åh vilken regnig och tråkig dag. Jag sitter och skriver på min uppsats. Har kommit en bit på vägen och det känns skönt. Är bara sur för att vi inte fått tag i vår handledare och därför inte har haft någon som kollat igenom uppsatsen åt oss. Hmm.. R har åkt iväg till Trollhättan eftersom han ska på cruisingen där ikväll. Själv sitter jag som sagt och skriver uppsats. Håller på att tvätta också så jag är riktigt huslig idag haha :) Får se vad som händer ikväll. kanske hade lite planer men vi får se.. Kanske blir lugnt med en film också. Den som lever får se!

Nej jag måste springa ner till tvätten nu! bye bye



The Negotiator


Danny Roman (Samuel L. Jackson) jobbar som förhandlare åt Chicago polisen. Hans riskfyllda arbete går ut på att rädda gisslan ur farliga situationer. En kollega till Danny berättar att någon stjäl pengar ur en polisfond. Strax efteråt hittas denna kollega död och Danny blir genast misstänkt för mordet. Danny inser att någon försöker sätta dit honom och att någon inom polisen är inblandad så i ett sista försök att bevisa sin oskuld så gör han något drastiskt och tar gisslan. De krav han har  för att ge upp och släppa alla ur gisslan är att polisen genomför en riktig undersökning för att bevisa hans oskuld. Han kräver också att en annan förhandlare (Kevin Spacey) ska finnas med. En som är helt neutral i ärendet eftersom han inte vet vem han kan lita på



Namn: Förhandlaren
År: 1998
Regissör: F. Gary Gray (Law abiding citizen, The Italian job)
Genre: Action, crime, drama
Längd: 148 min
Betyg: 7/10 (imdb 7,2/10)

Skådespelare i filmen: Kevin Spacey som spelar den andra proffsförhandlaren, David Morse (spelat i bland annat "The green mile", "The hurt locker" och "Disturbia".  Siobhan Fallon (spelat i bland annat "Men in black)


13


Vince (Sam Riley) är i desperat behov av pengar. Han jobbar svart som elektriker för att försöka inbringa pengar då hans far är mycket sjuk och ligger på sjukhus. I ett av husen där han arbetar råkar han höra ett samtal mellan husets ägare och en annan man om någonting som det tydligen ska gå att tjäna pengar på. Han börjar snoka runt lite och finner sin chans till pengarna då mannen dör av en överdos. Han stjäl mannens identitet och åker till den avtalade platsen där han möts av Jack (Alexander Skarsgård). De åker till ett avlägset hus mitt ute i skogen och när Vince tillslut inser att det handlar om vadslagning om människoliv där han är en av dem som kan dö så är det för länge sedan försent att backa ur.


Namn:
13
År: 2010
Regissör: Gela Babluani
Genre: Drama, thriller
Längd: 97 min
Betyg: 7/10 (imdb 6,4/10)

En bra film! Skådespelare i filmen i urval: Jason Statham (Crank, Lock stock & two smoking barrels, The transporter) Mickey Rourke (The wrestler, Iron man 2, Domino, Sin city), 50 cent.

 


25:e maj


Hej! idag har jag haft en riktig systerdag! i morse ringde min syster och frågade om vi skulle åka ut till min andra syster eftersom hon var ensam hemma. Hon kom till mig och vi tog lite kaffe här och pratade innan vi åkte vidare, först hem till henne eftersom hon glömt blöjor till lilla M och sedan ner och satte oss på bussen mot min andra syster. Jag kom ungefär hem för en halvtimme sen och har suttit och kollat igenom mitt arbete. I morgon ska jag och mina grupptjejor börja sätta ihop arbetet. Ska bli kul och känna hur det börjar bli färdigt och hur sommarlovet närmar sig!

Nu tänkte jag ta och njuta av det som är kvar av kvällen. Hoppas ni har en underbar kväll!

 

 


Biutiful


Javier Bardem spelar en man som bor i Barcelonas fattigaste områden. Han har fått reda på att han är dödligt sjuk i cancer och att han inte har långt kvar. Han vill inte lämna några lösa trådar kvar i livet utan försöker göra det så bra som möjligt för sina två barn. Dels genom att ge  deras mamma som är utmattad alkolist ytterligare en chans att ta hand om barnen samtidigt som han dagligen får anstränga sig med att få mat på bordet. Detta gör han genom att befatta sig med olaglig arbetskraft, vilket blir jobbigt eftersom han är känslomässigt insatt i vissa av flyktingarnas öde. Han vill bara väl men blir istället på sidan av alla de andra bekymmer han har ansvarig för en händelse som han har svårt att släppa ifrån sig och som han kommer få leva med under den korta tid han har kvar i livet. En mörk historia som berör.




Namn:
Biutiful
År: 2010
Regissör Alejandro González Inarritu (Babel)
Genre: Drama
Längd: 148 min
Betyg: 7/10 (imdb 7,6/10)


On stranger tides..


Idag var vi äntligen på bio och såg den nya Pirates filmen. Tredje gången gillt. Vi har itne sett den tre gånger utan har tänkt gå tre gånger men något har alltid kommit ivägen. Den var bra! mycket specialeffekter och tyvärr lite sämre skämt om man jämför med de andra men i det stora hela blev den klart godkänd. Och på tal om godkänt.. Fick ett mail från min lärare idag om omtentan jag gjorde. Det hade blivit fel i poängräkningen så jag fick ändrat betyg från G till VG istället. Hell ya! well done! haha blev jätteglad när jag läste mailet. Ibland kan det gå åt rätt håll också! Nu ska jag äta kvällsmat, ta en dusch och sen sova. Hoppas ni haft en bra dag!







23:e maj


God morgon!

Har sovit halvbra i natt. Var tvungen att gå upp rätt tidigt och se ifall jag fått mail ifrån min lärare om när vi ska vara där idag. Det hade jag inte och har inte ännu heller. Ska bara äta sen är jag klar att åka när mailet kommer typ.. Ska bara klä på mig också. Det blev en lugn kväll efter mitt inlägg igår som jag trodde. Vi började kolla på en film rätt sent som jag inte såg klart så det ska jag göra sen.

Det blir nog mest plugg för min del idag. Börjar bli lite stressad så jag får ta och börja snart. Så ser mina närmaste timmar ut.

Hoppas ni får en bra dag!

Bild från förra året!





22:e maj


Hej! jag har haft en jätteskön helg! i fredags gjorde jag inte särskilt mycket. Var och kollade på min syster och kusin som var på sin bal på kvällen. De var verkligen jättefina och det var kul att se alla vackra klänningar. Sen när de gick in och skulle sätta sig och äta så gick vi och fikade på fiket vid vattnet. Det var typ det som hände. Igår var det fest för Sara (igen) den här gången var det den festen hon bjöd in till och inte den hemliga. Det var en lyckad kväll som avslutades med mycket skratt ute på balkongen liggande under varma filtar. Sov rätt dåligt tyvärr eftersom jag drack så mycket vatten så händer det ju naturligt att man behöver gå på toa så det gjorde jag typ tre gånger innan jag kunde sova.

I morse tog vi en ordentlig sovmorgon. När jag väl gick upp hann jag knappt ta mitt morgonkaffe innan älsklingens föräldrar ringde och kollade om vi ville med och fika på Torp och det var klart vi ville det så vi umgicks med dem ett tag innan vi åkte hem igen och somnade i soffan. Vi skulle egentligen gått på den nya Pirates filmen idag men vi orkade helt enkelt inte. Vi köpte thaimat och glodde på en film här hemma istället. Resten av kvällen blir jättelugn och det är inte helt fel. Trött är bara förnamnet! i morgon blir det handledning och uppsatsskrivande!

Hoppas ni har haft en trevlig helg!


Syster o kusin på balen



Bilder från festen igår









The Road


Viggo Mortensen spelar en man som tillsammans med sin lille son vandrar över över ett söndertrasat land. Man får aldrig veta vilken naturkatastrof det handlar om den här gången men den har i alla fall utrotat så gott som allt djur och växtliv. Mannen och hans son vandrar på väg till kusten där det kanske finns någonting bättre. Deras familj är sen längesen splittrad och de måste vara försiktiga för att inte hamna i händerna på några av kannibalgängen som fortfarande härjar i landet. Dock medför hungern att de ibland tar lite chanser vilket krävs för att de ska överleva. Baserad på en bok av Cormac McCarthy.


Namn:
The road
År: 2009

Regissör: John Hillcoat
Genre: Adventure, drama, thriller
Längd: 111 min
Betyg: 7,5/10 (imdb 7,4/10)

Sevärd!

 

 


19:e maj


Fick tillbaka min hemtenta i forskningsmetodik idag och jag fick VG! yey! glad jag blev :) ännu en kurs att lägga bakom sig. Känns skönt. Så fort vi är klara med vår uppsats så har jag klarat första året nästan utan någon omtenta (blir ju en nu då). Jag är ledig hittills i sommar men håller på att söka sommarjobb ännu så vi får se hur det går.

Idag har vi varit en snabb sväng på Näl för en lite rutinundersökning på R. Sen åkte vi hem och jag satte mig ganska direkt med att leta artiklar och har även fått gjort en del vilket känns skönt.

Blir lugnt ikväll igen. Min rygg vill inte ge sig. Haha det gör jätteont att ta av och på mig kläder och skor. Inte kul alls! bläää.. Känner mig lite handikappad. Får se om jag ska ringa en doktor snart.

Well hoppas ni haft en fin dag i blåsten!



18:e maj


Hej! i morse var jag uppe någorlunda tidigt och åkte till skolan för ett handledningsmöte med vår uppsatshandledare. Efter att ha fått lite mer klarhet i flera olika saker så åkte jag hem och somnade på soffan. Har försökt plugga lite också så har suttit och letat artiklar ett tag. Förresten så klarade jag det jäkla provet också så jag slipper göra omprov! YEEY! Känns gott! det har mest varit en slappdag idag eftersom vädret suger. Tänkte eventuellt sätta på en film nu och fortsätta soff-kvällen :) Hoppas ni haft en bra dag!




The killer inside me


Casey Affleck spelar huvudrollen som Lou Ford, en vice sheriff i en liten stad i Texas där han sköter sitt arbete på ett utmärkt sätt under 1950- talet och som också är en riktig gentleman. En dag får han i uppdrag att skicka den prostituerade kvinnan Joyce (Jessica Alba) ur staden men detta slutar med att hon blir hans älskarinna. Lou har mycket gammalt förträngt inom sig och kan leva ut vissa av dessa sadistiska begär med hjälp av Joyce samtidigt som han stannar hos sin flickvän Amy (Kate Hudson) som är en av de finare flickorna i staden. Lou och hans mörka sida planerar av okända skäl att utnyttja Joyce för att sätta dit en gammal nemesis
och gör detta på ett mycket blodigt sätt så att det ser ut som att de mördat varandra. Efter detta går det bara utför och hans oerhörda kvinnohat, sadistiska läggning men på samma gång status som vice sheriff (vilken han tror gör honom oövervinnlig) får honom att sjunka djupare ner i träsket och fler ska dö innan filmens tid är slut.


 

Namn: The killer inside me
År: 2010
Regissör: Michael Winterbottom (Wonderland)
Genre: Crime, drama, thriller
Längd: 109 min
Betyg: 7/10 (imdb 6,3/10)


Strålande skådespelare som gör att man direkt kommer in i historian. Regissören till filmen har fått kritik för det oerhörda kvinnovåldet och brutaliteten i filmen som är baserad på en bok med samma namn. En psykologisk pärla som ska undvikas om man är lite känslig för våld eftersom vissa scener är lite hårda. Sevärd!

 



16:e maj


Goddag!

Jag har varit i skolan en stund idag. Var ju meningen (trodde jag) att vi skulle ha B-uppsats handledning mellan 10-12 men tydligen hade jag missuppfattat tiden. Vi skulle skicka tillbaka med förslag på tider ifall vi ville ha handledning idag och jag hade inte läst tillräckligt noga så vi fick boka om till på onsdag istället. Suck, kändes nödvändigt att jag drog dit mina uppsatskamrater helt i onödan.. Dock fick vi fördelat lite arbete och så, så så önödigt var det inte. Bara lite... När jag kom hem åkte jag med R till bilprovningen med bilen. Den gick igenom (yey) och det är ju bra. Sen åkte han iväg och pluggade med sin uppsatskompis och jag försökte plugga till omtentan jag ev får göra. Kände  dock inget engagemang alls att plugga på ett prov jag inte ens vet om jag fått u på ännu liksom. Och resultatsidan på skolans hemsida gapar tom ännu. Dubbel yey! Vi har nyss varit och handlat mat och idag blir det pyttipanna. Lätt och enkelt!

Nu ska jag gå och dricka vatten! känner att jag har lite huvudvärk nu så tänker försöka hindra att den dyker upp med hjälp av vatten.  Vet med mig att jag druckit dåligt med vatten idag!

Hoppas ni har en trevlig dag!



15:e maj


Börjar med att sjunga ett fyrfaldigt leve för min sötast Sara som fyller 25 år idag! Hurra, Hurra, Hurra, HURRA!!

Min helg har varit väldigt lugn. Mest tillbringat den framför datorn eller TVn som en riktig tråkig människa! Igår gjorde jag ju i och för sig lite nytta när vi gjorde ett rensande här hemma i garderober. Det spöregnar i skrivande stund ute. R är iväg och inviger Rc-banan med sina bilar och jag har suttit hemma och skrivit på min uppsats och tagit det allmänt lugnt och fint. Ska börja läsa lite i skolböckerna nu också. Lika bra att göra det  trots att jag inte ens  vet ifall jag behöver göra omprovet ännu *suck*  får trösta mig med en kopp kaffe och med att det är hockey final ikväll vilket ska bli mycket roligt att se på! Hoppas ni har en fin dag trots regnet!

Grattis sötaste!






I am number four


John Smith (Alex Pettyfer) är en ung kille som tilsammans med åtta andra barn skickades från planeten Lorien för att skyddas från Mogadorianerna, vilket är ett elaksinnat folk som invaderat Lorien. John gömmer sig i Ohio och smälter in som en helt vanlig skolungdom tills en oväntad händelse händer där lite av hans krafter blir blottade för vanliga människor och han tvingas fly. Mogadorianerna letar upp och dödar de utvalda i nummerordning och John inser snart att det är hans tur. Hans beskyddare Henre (Timothy Olyphant) vill att de ska befinna sig på resande fot men John förälskar sig i Sarah (Dianna Agron) och har därför svårt att bryta upp från dett tillfälliga liv han för tillfället har.


Namn:
I am number four
År: 2011
Regissör: D.J. Caruso (Disturbia, Eagle eye)
Genre: Action, Sci-fi
Längd:
109 min
Betyg:
6/10 (imdb 6,2/10)

Verkar rätt lovande i början med lite cool action men håller inte måttet igenom hela filmen. Mogadorianerna ser lite skräckinjagande ut vilket jag tycker är ett plus eftersom lite av själva barnfilms känslan försinner då. Filmen bygger på en bok som släpptes förra året och trots att filmen var helt okej så känns det som att en möjlig uppföljare inte kommer till att vara så mycket bättre. Skådespelare i filmen: Kevin Durand ( Robin Hood, Legion, Lost ), Teresa Palmer ( Trollkarlens lärling, Bedtime stories), Jake Abel ( The lovely bones, The lightning thief)

 


Fredagen den 13e


Hej! hoppas ni haft en underbar dag! det har jag i alla fall haft! har suttit med mitt arbete och sen gymmat med C ett tag. Känner mig rätt mör i armarna nu i efterhand men det är bara gott! Har också givetvis kollat på matchen mellan Sverige-Tjeckien där vi ta mej fan VANN! bra jobbat som fasiken! nu väntas final på söndag och det ska bli kul!

Resten av kvällen går i det lugnas tecken. R ska iväg och dricka bärs med ett par vänner och jag funderar på att se på Vampire diaries eller en film här hemma med lite naturgodis och kanske något gott att dricka,vi får se!

Hoppas ni har det kul ikväll vad ni än gör!

Heja Sverige!




12:e maj


Hej!

Har mest suttit med min B-rapport idag. Det börjar ta sig lite nu tycker jag och det känns skönt! har stundtals känts lite tungt med sökandet bara men det har släppt lite nu. Dock är jag lite gnällig idag. Det visar sig att vi ska få tillbaka resultatet på omtentan nästa vecka och jag vet som vanligt inte om jag kommer att klara det (det känns bra men man vet aldrig) och det extra omtenta tillfället blir nästa fredag (den 20e) alltså samma vecka som vi får resultatet. Då får jag ju plugga lite trots att jag kan klara det liksom. YEY

Nu ska jag snart lägga ner pluggandet för idag. Vi ska snart äta thaigryta och se på Son's of anarchy.
Hoppas ni har haft en bra dag!



Box 21

Jag fortsätter mitt Roslund & Hellström ljudboksmarathon och har precis lyssnat klart på Box 21. Boken handlar om kriminalkommisarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist som den här gången får två fall på halsen. Ett av fallen handlar om en knarkare som dör på sjukhuset och det andra fallet uspelar sig i bårhuset på samma sjukhus där en prostituerad kvinna tagit gisslan för att få göra sin röst hörd. Det gäller för Ewert att lägga all sin energi på att rädda de personerna som hålls gisslan på samma gång som han måste lämna sina personliga känslor hemma medan han tar hand om fallet med den döda knarkaren som leder till en brottsling som gjort Ewert mycket illa, och som han gör allt för att sätta dit.



Jag tyckte att den här boken var halvbra. Den första var bättre.
Författarna har fått mycket bra kritik men än så länge kan jag inte riktigt förstå varför.
Får hoppas att jag tycker om de andra böckerna mer!


The Ghost Writer


Evan McGregor spelar ett så kallat "spöke"  som har fått i uppdrag att skriva klart den förra premiärministern Adam Langs (Pierce Brosnan) memoarer efter att den förra spökskrivaren dött under mystiska omständigheter. Adam har hela världens ögon på sig efter ett par ordentliga skandaler och media följer varenda steg han tar. Spökskrivaren får tillbringa mycket tid i Adams hus och finner tillslut en massa mystiska saker i materialet han fått. Han börjar tro att det ligger andra omständigheter bakom det förra spökets försvinnande och börjar följa lite lösa trådar som tillslut leder till hemska sanningar.


Namn: The Ghost Writer
År: 2010
Regissör: Roman Polanski (The pianist, Rosemary's baby)
Genre: Mystery, thriller
Längd: 128 min
Betyg: 6/10 (imdb 7,5/10)

 



11:e maj

Hej på er!

Min dag har varit bra! i morse ringde C och frågade om vi skulle cykla en tur istället för att gå ner till gymmet och det tyckte jag lät som en bra idé så det slutade med att vi cyklade till inredningsbutiken två fröknar och tillbaka. När jag kom hem så duschade jag och sen satte jag mig lite med mitt cv och skickade in lite intresseanmälningar till butiker. Sen har jag skrivit en del på min b-uppsats. Snart en sida och det är jag nöjd med!

Sitter och slänger ett getöga på TVn där det pågår hockeymatch medan jag slösurfar. Ikväll blir det Sverige- Tyskland vid 20.00! Så ser det ut här! jag ska ta mig en kopp kaffe nu och sen gå ut och hålla R sällskap på balkongen där han sitter och spelar gitarr!

Hoppas ni har haft en trevlig dag!

Haha. La in en film på FB igår jag som tyckte var skoj. Här är en annan.
Tog ett tag innan jag fattade varför den här var rolig från första början..


The Lonely Island ft. Michael Bolton- Captain Jack Sparrow

 

 


9:e maj


Hej hej! den här fina dagen började jag med att vara i skolan en snabbis på B-uppsatshandledning. När vi var klara där träffade jag R och vi åkte till Vargön eftersom han skulle fixa med sin dator. När han gjorde det så växlade jag mellan att sitta i den stekheta solen och skuggan samtidigt som jag lyssnade på min ljudbok. Tror jag lyssnade på två cdskivor innan jag fick sällskap av en av babes bröder med dotter så att jag hade någon att prata med. Sedan åt vi supergod Gi-mat innan vi åkte hem så att vi var här strax innan Sverige- Kanada matchen.

Så har min dag sett ut! hoppas ni också haft en toppendag!


Crazy night!


Hej hej! jag har haft en fantastiskt rolig helg! Igår var vi på kalas hos lilla Miljis som fyllde 1 år och sen på eftermiddagen kom ett par kompisar hem till oss och drack lite innan vi åkte upp mot Bjursjönstugan för Saras hemliga överraskningsparty! hon fyller ju 25 inom kort så nära och kära till henne har under en tid snmygplanerat en fest för henne. Det var mycket folk både släkt och vänner till henne och hon var alldeles skakig när hon tillslut dök upp inför ett stort gäng som sjöng och hyllade henne. Att vi var så många och ingen hade försagt sig var också helt fantastiskt! det blev god mat, en tipspromenad, tal, sång och dans och en del dricka innan vi åkte hem vid 01.30 ungefär efter en massa dans. Tack för en mycket lyckad kväll!

Slänger in lite bilder från igår. Hon tog nog ungefär 30 bilder per person tror jag så jag fick välja ut några :) haha















6:e maj


Hej goingar! jag har fått min nya dator yeey, hurra! folkets jubel!
Har även skaffat Sims medeltiden nu och suttit framför det i flera timmar haha.
Det är kul när man väl kommer in i det.


Idag har det varit en dag med full rulle! Jag har äntligen klippt mig! nu är mitt hår borta och jag tycker det är så jäkla skööönt! nu kan jag göra fler frisyrer än tidigare :) Sen var vi på Torp och handlade lite på Biltema och köpte en platta jag ska ha under min dator så den inte blir så varm. Är ju inte helt fel menar jag!

Har precis kollat på matchen mellan Kanada-USA och inväntar nu Sverige-Frankrike matchen! det är typ det som händer här. Hoppas ni får en fin kväll! POK


5:e maj


Hej hej! jag undrar vad som hände med vår vackra sol? inget kul väder alls ju..

Idag är det torsdag. Jag har inga större planer förutom att försöka komma in på skolans mail och skicka iväg ett mail till vår handledare om att vi är klara med våra frågeställningar till B-uppsatsen. Kan inte logga in för tillfället. Igår beställde vi en  ny dator till mig. Efter ett mail ifrån R där haan frågade hur det gick med min dator så skickade de tillbaka och skrev att de erbjuder mig en ny eftersom jag fått vänta så länge.  Det var bra service får jag säga! ska bli skönt att få tillbaka min eftersom det blir slagsmål om datorn här hemma om vi ska skriva B och C-uppsats på en dator.

Nu ska jag i vilket fall slänga på min ljudbok och diska. Det behövs också ibland. Ha det bra!

Insidious


En liten pojke hamnar oförklarligt i koma. Läkarna står maktlösa och kan inte ge någon förklaring till vad det är som har hänt. Hans mamma Renai (Rose Byrne) och pappa Josh (Patrick Wilson) handskas med sorgen på olika sätt. Renai som jobbar mycket hemifrån börjar plötsligt upptäcka att det händer mystiska saker i hemmet. Hon förklarar sin rädsla för sin make som till i början inte tror henne. När saker och ting börjar gå överstyr får de tillslut veta att sonens kropp är en mottaglig värd för saker som vill passera över från de dödas värld till de levandes.


Namn: Insidious
Regissör: James Wan (Sawfilmerna)
År: 2010
Genre: Skräck, fantasy, thriller
Längd: 102 min
Betyg:7,5/10 (imdb 7,3/10)

En bra skräckfilm som stundtals skrämde livet ur mig. Lite lik Paranormalfilmerna i stilen. Dock med bättre skådespelare. Patrick Wilson som spelar fadern i den här filmen har bland annat spelat i Lakeview Terrace, Watchmen och A-team. Sevärd!

 


Sniper: reloaded


Marinsoldaten Brandon Beckett (Chad Michael Collins) får i uppdrag att hämta en bonde mitt inne på farlig mark i rebellernas Kongo. Väl där så blir de attackerade av en krypskytt som sårar allihopa mycket svårt. Brandon börjar misstänka att det inte var en rebell som sköt och inser att han måste finna krypskytten och ställa han inför rätta innan han avslutar det han påbörjat. Till sin hjälp får han instruktören Richard Miller (Billy Zane) som ska hjälpa honom bli en krypskytt.

Namn: Sniper: reloaded
Regissör: Claudio Fäh
År: 2011
Genre: Action
Längd: 90 min
Betyg:
5/10 (imdb 5,1/10)

 


3:e maj


Hej hej!

Igår blev det inte mycket uppdatering. I vilket fall så var jag i skolan mellan kl 13.15-14.50 typ och hade lektion inför B-uppsatsen vi ska skriva nu. Har hittat en kamrat direkt den här gången vilket känns skönt och vi ska skriva om motivation. Mer detaljerat blir det inte just nu eftersom vi inte vet frågeställningar ännu men det känns bra och intressant! sen när vi fått tag i vår handledare och pratat lite i grupp med honom så åkte jag hem. Vi gick och handlade mat och sen när vi kom hem åt vi thaimat som var kvar sen igår. Efter det tog vi en tur till Torp för att köpa lite grejer. Jag köpte ett vitt baslinne och en värmekudde. Sedan blev det ju hockey såklart där vi vann med 3-0 vilket var en mycket trevlig avslutning på kvällen!

Idag blir det nog inte mycket utomhusaktiviteter. Ska sitta och söka information om motivation en stund och se vad jag hittar. Sen får vi se om det händer nåt skoj! Slänger upp lite bilder på mina köp


Kyl- och värmedyna ca 70:- Apoteket.



Linne Gina tricot 89:- (tror jag)






Where the truth lies


En ung framgångsrike journalist vid namn Karen (Alison Lohman) får i uppdrag att skriva en bok om Vince Collins (Colin Firth) som tillsammans med Lanny Morris (Kevin Bacon) var ett av de största komikerparet på TV under 1950-talet. De syntes överallt tills en hemsk morgon då de fann en död kvinna vid namn Maureen (Rachel Blanchard) död i badkaret efter en överdos i deras hotellsvit. Efter den händelsen splittrades radarparet och trots att händelsen rubricerades självmord så vill Karen utnyttja Vinces pengabrist genom att få honom att avslöja om detta verkligen var det som hände.

Namn: Sanna lögner
Regissör: Atom Egoyan
År: 2005
Genre: Drama, mystery, thriller
Längd: 107 min
Betyg:7/10 (imdb 6,6/10)

Filmen var bra och hade många oväntade vändningar och ett bra slut. Sevärd!

 


1:e maj


Hej hej! igår hann jag inte blogga så mycket. Satt och gjorde tusen andra saker och vips så var det kväll. Så kan det bli ibland. I vanlig ordning vet jag inte hur provet jag gjorde igår gick. Svarade på alla frågor så jag hoppas på det bästa. Orkar inte göra ett omprov till, blä.. Igår kväll var det fest hos en kompis som fyller år i veckan. Vi hade en trevlig kväll uppe på Bohusgården och åkte hem vid 23.30 ungefär. R var ju i tyskland igår så innan jag drog på fest kom han hem med en massa alkohol så nu har vi så det räcker ett tag :) när jag kom hem från festen igår så kollade vi på ett avsnitt "A game of thrones" och sen stenslocknade vi i säng. Inte så konstigt kanske eftersom jag var uppe tidigt igår morse.

Idag har jag inte gjort mycket! R åkte till sina föräldrar för att fixa bilen och jag har kollat på film och ätit vingummin till  frukost. Inte särskilt nyttigt men otroligt gott! Nu tänkte jag kolla i kapp lite på serier där jag ligger efter eftersom jag inte har min egen dator att kolla på *suck igen*

Hoppas ni har en trevlig söndag!

Bilder på sötnosen från i torsdags






RSS 2.0