-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

The man with the iron mask


Vi såg en gammal goding för ett par veckor sedan. Filmen uspelar sig under 1700-talet i Frankrike, den unga och mycket elaka kung Louis XIV (Leonardo DiCaprio) styr och ställer med järnhand och ägnar sig bara åt vackra kvinnor istället för att hjälpa landets folk som svälter. Han har dock en hemlighet. För länge sedan fängslade han sin egen tvillingbror Phillipe i en fängelsehåla med en järnmask på huvudet för att han själv skulle få lov att styra ohindrat och utan att behöva slåss för sin rätt att styra. Två av de tre musketörerna ger sig iväg med en gammal vapenbroder som vill hämnas mot kungen för att befria den hemliga tvillingbrodern som de sedan tänker ersätta den gamla med. Något som leder dem in på en farlig bana där de inte bara behöver slåss med kungen och hans vakter, utan också deras gamla vän och musketörvän D'Artagnan (Gabriel Byrne) som styrs av sin trohet mot kungen.



Namn: Mannen med järnmasken
År: 1998
Regissör: Randall Wallace (We were soldiers, Manus Pearl Harbor)
Genre: Drama, äventyr, historia 
Längd:
132 min
Betyg: 7/10

En klassiker jag inte sett sen jag var mindre. Gillar historiska filmer och även den här. I filmen ser vi också skådespelare som Gérard Depardieu som Athos, Jeremy Irons som Aramis och John Malkovich som Porthos.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback