-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

Dorian Gray


Dorian Gray dök upp för första gången i Oscar Wildes bok"Dorian Grays porträtt" från 1891. Det har gjorts försök att filmatisera den tidigare men den här varianten är från 2009. Dorian Gray (Ben Barnes) är en rätt blyg man som åker till London för att ta emot ett arv. Hans nyvunna vän Lord Henry (Colin Firth) tar med honom till en duktig konstnär som låter teckna hans porträtt. Dorian älskar sitt nya förmögna liv och när han ser det vackra porträttet av sig själv så önskar han att det ska åldrar istället för honom själv. Efter ett tag märker han att hans önskning har gått i uppfyllelse. Men tavlan gör mer än åldras för honom. Den visar också hur mycket hans själ förändras. Han blir cynisk och grym men då har det gått så långt att han inte längre bryr sig om att han gör människor illa.

 

Namn: Dorian Gray
År: 2009
Regissör: Oliver Parker (Othello)
Genre: Drama, fantasy, thriller
Längd: 112 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,3/10)


Den här filmen är en mörk historia om hur girighet fullständigt kan förstöra en människa. Tycker att den var helt okej trots att jag nog hade förväntat mig lite mer av den. Skådespelarna gjorde ett bra jobb men den gick ifrån att vara bra i början och mitten till nästan på gränsen till löjlig i slutet. Skådespelare i urval: Ben Barnes (Narnia 2 och 3, Stardust), Colin Firth (Kings speech, Love actually), Ben Chaplin (London boulevard), Fiona Shaw (Harry Potter), Caroline Goodall (Schindlers list,the thief lord).

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback