-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

Red Riding Hood


I en medeltida by bor Valerie (Amanda Seyfried). Hon och hennes barndomsvän Peter (Shiloh Fernandez) har varit förälskade i varandra sen barnsben. Men han är dock en simpel skogsarbetare och Valeries föräldrar siktar högre än så och trolovar henne istället med Henry (Max Irons) som kommer från en mer välbärgad familj. Valerie och Peter pratar om att rymma tillsammans när Valeries syster blir mördad av en varulven. Byn har tidigare haft problem med den mytomspunna varelsen men trott att den bestämt sig för att lämna dem ifred.
 Plötsligt sker en mängd dödsfall och Valerie upptäcker att vargen intresserar sig för henne eftersom hon kan prata med den. Ledarna i byn kallar till Fader Solomon (Gary Oldman) för att han ska hjälpa dem att döda varulven innan den hinner döda alltför många. Han berättar för dem att varulven är en av dem. De måste lista ut vem det är och döda den här person medan den fortfarande är människa. Gärna innan det är försent.



Namn: Red Riding Hood
Regissör: Catherine Hardwicke (Twilight, 13)
År: 2011
Genre: Fantasy, horror, mystery
Längd: 100 min
Betyg: 6,5/10 (imdb 4,9/10)

Red riding hood har fått ett orättvist betyg på imdb enligt mitt tycke. Jag satt hemma och gissade och gissade på vem av alla i byn som skulle vara varulven och gjorde det lite till en sport att se i vilka scener vissa personer inte var med i och så vidare för att försöka komma på det. Ingen av oss lyckades. Jag tycker att den var spännande och sevärd. Absolut!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback