-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

Anonymous


Utspelar sig under 1500-talet med undantag ställen där den utspelar sig ca 40 år tillbaka i tiden. Filmen handlar om teorin om att det i själva verket var Edward De Vere, earl av Oxford som skrev Shakespears populära pjäser. Dock kunde Edward av flera olika skäl inte låta sitt namn stå med på manuset så han sluter i stället ett avtal med en annan man, känd som "Anonymous", för att han ska sätta upp hans pjäser. Det är meningen att "Anonymous" ska förbli anonym och att pjäsernas verkliga författare inte ska bli känd men så småningom tar skådespelaren William Shakespeare på sig äran för verken till "Anonymous" förtret. Drottning Elizabeth gör på samma gång allt för att glömma att hon en gång haft ett förflutet med Edward.

 

Namn: Anonymous
År: 2011
Regissör: Roland Emmerich (2012, 10,000 BC)
Genre: Drama, thriller
Längd: 130 min
Betyg: 6/10 (imdb 6,9/10)


Filmen var i det stora hela bra. Dock kändes det som att man inte introducerades tillräckligt väl med människorna i filmen vilket medförde att jag inte hängde med i vem man pratade om hela tiden. Ansikten flöt samman med fel namn och tvärtom. Skulle nog behöva se om den igen. Kanske var jag den enda som hade det här bekymret men men. Godkänd i vilket fall. Skådespelare i filmen: Rhys Ifans (Harry Potter och dödsrelikerna, Mr Nobody), Rafe Spall (Shawn of the dead, Hot Fuzz), Xavier Samuel (Twilight- Eclipse), David Thewlis (Harry Potter), Kingdom of heaven), Joely Richardson (The girl with the dragon tatto, Patrioten).

 


 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback