-Kärleken övervinner allt- -
body{ background-image: url(http://bandlost.se/m/centerbg.gif); background-repeat: repeat-y; background-position: center center; background-attachment: fixed; }

The Help


"Förändringar börjar med en viskning"

Kvinnan Skeeter upptäcker under 1960-talet något som är tabubelagt och som man därför inte talar öppet om: Hur de mörkhyade blir behandlade av sina arbetsgivare. De arbetar för de vita, tar hand om deras barn, ser dem växa upp och arbetar sedan för barnen samtidigt som de i de flesta hem får stå ut med kränkande kommentarer som tydligt markerar skillnaden mellan att vara vit och svart. Skeeter blir nyfiken och vill undersöka mer för att skriva en bok om de mörkhyades utsatthet men möter kalla handen av alla hon vill intervjua. Det är farligt att ta upp ämnet eftersom det finns risk att man bryter mot lagar men Skeeter är envis. Tillslut lyckas hon få tag i ett hembiträde som är villig att prata och långsamt diktas hennes historia upp.


 

Namn: The help
År: 2011
Regissör: Tate Taylor
Genre: Drama
Längd: 150 min
Betyg: 7,5/10


Hör utan tvivel till en av de bättre filmerna under 2011. Kan inget annat än att varmt rekommendera den. Man blir förbannad och upprörd över vad man ser men 150 minuter flyter på snabbt och när filmen är slut har man sett en film som innehåller rasmism och utsatthet men också värme och skratt. Skådespelare i filmen i urval: Emma Stone (Easy A, Superbad), Viola Davis (Law abiding citizen, Knight and day), Bryce Dallas Howard (Eclipse), Jessica Chastain (Tree of life, The debt).

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback